Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.294
Cevap
96
Favori
1.165.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı OLSUN istinafdan yerel Mahkemeye tekrar gitmesi önemli 13 gün sonra tahmini alırsın paranı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinan2834 S kullanıcısına yanıt
    3 ay sürmez
    alacak davasıysa dosyada eksik yoksa, karar pek degişmiyor merak etme

• Robotadam06 kullanıcısına yanıt
    Bende tazminat ve fazla çalışmalardan dava açmıştım.karar a cikti ama gerekçeli karari bekliyorum.yerel mahkemenin verdiği karar i bozmaz diye umuyorum.insallah aksi bisey ile karşılaşmayız ya 🙏

• kuzey_kadir kullanıcısına yanıt
    İlk Mahkeme kararı neyse o
    Ama hesaplama da yanlışlık varsa harç falan eksik se oda binde bir dosyada denk geliyor hayırlı OLSUN

Ilk başta harç eksik diye dosya geri gelmişti ..hatta avukatima sordum dosya geri gelmis niye dedim, evraklarda eksik var demisti .Allah tan esim adliyede de öylelikle ögrendim isin aslini dosyada harc yatirilmamis o yuzden geri gelmis pek guvenmeyin arkadaslar takibinizi iyi yapin derim.hemen 1 hafta içinde tekrar gönderdik 1 sene attı boşu boşuna ama hayırlısı diyelim artik..🙏

• sercanars S kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sercan,
    Benim dosya: 2018/508
    09.02.2019 tarihi itibari ile karara çıkmış yazdı. Önümüzdeki hafta gerekçeli karar yazılır diye düşünüyorum. Sonrası paranın yatma süreci kısmetse...
  • SAHIN9944 S kullanıcısına yanıt
    Sahin Bey, istinafta dosya acilis tarihi tamm olarak neydi? birde hangi hukuk dairesi ?
    İnşAllah yarın dananın kuyruğu kopar:-) Biz alt mahkeme kararı sonrası teminat aldık şirketten icra kanalı ile,Avukatın dediği Gerekçeli karar yazılır ve sisteme eklenince çıktısı ile icradan teminatı alıp banakada bozduracaz dedi.

• Sinan2834 S kullanıcısına yanıt
    Ne güzel
    Parasını alan toz oldu
    Ben halen buralarda
    Sürtüyom:))))

• torakor kullanıcısına yanıt
    Herkese selamlar,

mesajınızda;

İşe iade davası sonucunda verilen mahkeme kararına dayanarak ilamlı icra takibi yapılamaz. Çünkü işe iade davası sonucunda verilen mahkeme kararı bir tespit niteliğindedir. İşverenin işçiyi işe alması zorla sağlanamaz. İşçiyi işe başlatmak istemeyen işveren yukarda belirttiğimiz tazminatı ödemek zorundadır. Ancak, işe iade davası mahkeme kararlarında işe başlatmama tazminatı süre olarak (örneğin 6 aylık ücret olarak) gene boşta geçirilen sürelere ilişkin ücret süre olarak (örneğin 4 aylık ücret olarak) belirtilmekte, tutar olarak herhangi bir rakam yer almamaktadır. Daha açık anlatımla, işe iade mahkeme kararlarının eda niteliği yoktur. Tespit niteliği vardır. Bu nedenle iş güvencesi tazminatları ilamlı icra takibine konu olamamaktadır. Bu arada şu soruyu cevaplamak gerekir; ilamlı icranın alacaklı için ne avantajı var? İlamlı icra takibinde borçlu ancak borcun ödenmiş olduğuna veya kendisine süre verildiğine ya da borcun zaman aşımına uğramış olduğuna ilişkin itirazda bulunabilir. Başka bir neden ileri süremez.

demişsiniz,

benim gerek bilirkişi raporunda, gerekse gerekçeli kararda; 4+5 olarak,tazminat belirtilmiş ancak bununla da kalmayıp, rakamda belirtilmiş,

mesela gerekçeli kararda ilgili hüküm kısmı aşağıdaki gibi :

Feshin geçersizliğine ve davacının işe iadesine,
    Davacının kanuni süre içerisinde başvurusuna rağmen davalı işverence süresi içerisinde işe başlatılmaması halinde ödenmesi gereken tazminat miktarının davacının kıdemi ve fesih sebebi dikkate alınarak takdiren 5 aylık brüt ücret tutarı olan 40.828,50 TLolarak belirlenmesine,

Davacı işçinin işe iadesi için işverene süresi içinde müracaatı halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar en çok 4 aya kadar ücret ve diğer hakları olan 32.662,80 TL'nin davalıdan tahsili gerektiğinin tespitine,

denmekte, bu şekilde olunca ilamlı icra yoluyla tahsilatta bir engel kalmıyor anladığım kadarıyla değil mi?

Bende sürtüyorum parayı alana kadarda surtucez sanirimmm

• Arkadaş 15 ay askerlik yaptım şafak saymadım.istinafta 8ay 27 gündür bekliyorum varmı başka sürtük?

Şabandan haber varmı kardeşim?

• Ankara 9.hukukta dosyası karara çıkan varmı?

• Yusufavşar Y kullanıcısına yanıt
    Yok her halde parayı aldı discoya gitti:))))

Yusuf baba söylemesi ayıp, 17800 dü 1000 tlsi devlet baba kesti harç marc
    9000 bin borçlara dağıttım kalanı az az yiyoruz:))) işte maaş da var kredi kartlarına töbeler OLSUN darısı başına⚘

Şu kesinlestirme şerhini aldığın zaman kurtuldun yusuf kardesim

Hakkın olanı yiyosun kardeşim helal olsun darısı tüm bekleyenlere olsun.benimkide 30-32bin civarı bakalım nekadarı bize kalacak

Amin inşallah darısı herkesin başına

Hergün bakıyorum gelişme yok
    Bende balgatta çalışıyom yakınız

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.