Şimdi Ara

ister 200hz, ister 400hz, istersen 800hz al 1080p standartlarına göre gerçekte 60 fps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
4
Favori
20.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ister 200hz, ister 400hz, istersen 800hz al
    1080p standartlarına göre gerçekte 60fps görürsün !

tabi hz ne kadar büyük olursa
    ekran görüntü parlaklığı açısından o kadar iyi olur
    ama 1080p standartlarına göre 60 fps'nin ötesi yok !

ama diyeceksin ki panel TV de DVi girişi var !
    evet var ama panel TV işlemcisi
    size PC monitör gibi hz seçeneği sunmadığı sürece
    onun işlemcisi 1080p standartlarına göre dir.

en.wikipedia.org
    1080p - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/1080p

panel ekranların teoride söyle bir artısı olabilir !

o da aşırı hareketli görüntülerde görüntü tamamlama teknolojisi açısından
    panel ekranın kendi kendine bir AA seçeneği anlamıyla kırıkları giderbilir gibi !

ama onuda HDMI üzerinde bağlanılır ise tabi görüntü tamamlama teknolojisi bir noktada
    standart kalite denilen görüntüler için olacağı düşünülür ise büyük bir ihtimalle
    1080p de görüntü tamamlama teknolojisi çalışmayabilir ! :(

yani kabaca 40x40 pinksel ebatında bir hata için görüntü tamamlama teknolojisi aktif olacaktır ! :(
    CRT leri övmek gibi olmasın ama kısacası panel teknolojisi pekte verimli bir teknoloji gibi durmuyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ekim 2012; 10:38:44 >

• Eyv.
  • Bu durum da ben CF, SLI sistem kurdum bf3 de 120 fps akiyorum diyenlerin alayi aslinda 60 fps mi takiliyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey adamim bende istiyorum ictigin seyden. fps ve hz degerleri farkli seyler. evet dogru insan gozu 60fps'tan fazlasini algilamiyor ama hz farkini anlayabilirsiniz. tvlerdeki 200hz olayi yanlis bilmiyorsam dogru degil, ama 60hz ve 120hz arasindaki farki en iyi 3D goruntulerde anlarsin. 60fpsten fazlasini insan gozu anlayamaz ama 60 ve 120 Hz (hertz) arasindaki fark cok belirgindir. 1080p ile de alakasi yoktur bunun, CRT monitorde bile 120 ve 60hz farkini anlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

Bu durum da ben CF, SLI sistem kurdum bf3 de 120 fps akiyorum diyenlerin alayi aslinda 60 fps mi takiliyor ?

ekran kartı gücü 120 fps üretir ama panel ekran ekranı kullanabilmek 1080p standartlarına göre

en.wikipedia.org
    1080p - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/1080p
    gerçekte 60fps'yi ekran gösterir.

örneğin siz bir oyunda fps yi açtınız oyun menüsünde fps 400-500 fps olduğunu görüyorsunuz ama ekran kartı drv nasıl sizin CRT ekranınız için örnek 75hz hızına ayarlı ise sizde aynı şekilde max 75 fps alırsınız olay bu kadar basit !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ekim 2012; 10:45:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

hey adamim bende istiyorum ictigin seyden. fps ve hz degerleri farkli seyler. evet dogru insan gozu 60fps'tan fazlasini algilamiyor ama hz farkini anlayabilirsiniz. tvlerdeki 200hz olayi yanlis bilmiyorsam dogru degil, ama 60hz ve 120hz arasindaki farki en iyi 3D goruntulerde anlarsin. 60fpsten fazlasini insan gozu anlayamaz ama 60 ve 120 Hz (hertz) arasindaki fark cok belirgindir. 1080p ile de alakasi yoktur bunun, CRT monitorde bile 120 ve 60hz farkini anlayabilirsin.

dostun akşamdan kalma değiliz ! dahası hz ile fps arasındaki farkıda biliyoruz !

hz monitörün tazeleme frekansıdır. ama ortada 1080p için getirilen bazı standartlar yüzünden

sen 800hz bir TV de 1080p standartıyla görüntü aktarıyor isen max 60 fps yi 800 hz olarak görürsün

ama gerçekten 60 fps üzerinde gerçek fps alamazsın alacağınız görüntüler anca görüntü tamamlama similatörü ile oluşabilecek görüntüler olabilir ama similatör devreler 800hz için değil HD yayın üzerinde yayınlanan VCD kalitesinde düşük 40x40 lık hatalı görüntü kareleri içindir !

size önerim sahip olduğunuz panel TV de kullanılan grafik işlemci chiplerinin özelliklerini iyice bir araştırın isterseniz
    hem beni de bu kadar yormazsınız :)

son olarak panel TV görüntü chipler belli standartlara göre üretilmektedir
    bu standartların ne olduğunu öğrenmek isterseniz

en.wikipedia.org
    ATSC standards - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/ATSC_%28standards%29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ekim 2012; 11:05:32 >

• youtube
    modern warfare 2, 60hz vs 120hz vs 240hz vs 600hz sub-field plasma, advantage or disadvantage??
    http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=SU3Qklaxyco

Burada fark bariz belli ama 240hz bakın birde 60hz
    Tamam göz görmüyorda buradaki farkı nasıl görüyorum ben

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gerçek 100 hz 4k tv varmı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anlıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

youtube
    modern warfare 2, 60hz vs 120hz vs 240hz vs 600hz sub-field plasma, advantage or disadvantage??
    http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=SU3Qklaxyco

Burada fark bariz belli ama 240hz bakın birde 60hz
    Tamam göz görmüyorda buradaki farkı nasıl görüyorum ben

gözü kandırabilirsin ama beyini asla !

kendi gözünün algıladığı sanal görüntüyü
    beynin bile gerçek görüntü değil diyor sana
    sen gelmişsin sanal görüntüyü gerçek görüntü olarak kabul etmeye çalışıyorsun

arkadaşım hala anlamakta inat ediyorsun
    gösterdiğin video bile 60 fps yi 240 hz 240 fps olarak sanallaştırıyor
    yani gerçekte 60fps lik görüntünün ötesine sanallaşmış gerçek olmayan görüntü ile geçebiliyorsun
    yani gerçekte 60 fps var ama sanallaştırılmış geçiş görüntüsü ( bu gerçek görüntü değil ! )

peki neden bu tür işlemciler ile görüntü sanallaştırılıyor denilirse insan gözü fazla aydınlık ortamada
    saniyede 100 hz üzerinde seçici olabiliyor !

örneğin sinema ortamında loş aydınlatmada göz tembelleşir 24 kareyi bile akıcı olarak algılar
    ama panellerde 800 hz demek 100 hz ekranın 8 katına kadar ışık şiddeti demek olur ki bu 60 ta 60 gerçek görüntü bile ışık şiddeti yüzünde slayt gösterisi şeklinde beyin tarafından yorumlanır. bu yüzden görüntü tamamlama ve görüntü sanallaştırma uygulamasına geçişir ama o da bariz bir şekilde sırıtır. :)

sony sanal görüntü oluşturma noktasında iyi ama
    malesef bu özellik açık iken gerçek zamana uygun olmayan bazı hareketler bazı sanal görüntüler insan beyni tarafından anında tespit ediliyor özellikle bu sanallaştırma chipleri yüzünden görüntüde birden anormal hızlı hareketlenme durumları çokça ortada sırıtır işte bu yüzden insanlar bir süre sonra bu önerdiğiniz 240hz modu yerine 24p modunu seçiyorlar! :)
    en.wikipedia.org
    24p - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/24p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ekim 2012; 16:06:08 >

• CRT gibi ovmek gibi olasin diyorsun sanki kotu bir sey yapmissin, CRT akicilik olarak LCD ve LEDlerden bin kat iyi, windows masaustu kullanimindan tut oyunlara kadar her yerde farkeder, ama LCDnin avantajilar daha fazla genel olarak, Kolay gelisim, kolay palaklik, kontrast, pixel yigunlugu arttirmak, dusuk enerji tuketimi , daha pratik, 16:10 olsun 16:9 oraninda yapmak kolay, CRTde butun bunlar daha zor , ve bu yuzden CRTden LCDye gecildi, ama oyunlar icin su anda bile ozellikle fps oyunlari icim 19"luk crt daha iyi ama online da mesela sen 4:3, karsindank adam da 16:10 veya 16:9 monitorde oynadigi icin o cok daha avantajli cunku gorus acisi daha fazla ve o daha fazla alan gorebiliyorken , hatta o seni gorurken sen onu gormeyebilirsin, buna ek olarak driver sorunlari da eklersen LCD veya LED almak zorunda kaliyorum CRTyi daha fazla sevmeme ragmen

• Yakında Led Tv alacaktım bi anda hevesimi kaçırdınız .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

CRT gibi ovmek gibi olasin diyorsun sanki kotu bir sey yapmissin, CRT akicilik olarak LCD ve LEDlerden bin kat iyi, windows masaustu kullanimindan tut oyunlara kadar her yerde farkeder, ama LCDnin avantajilar daha fazla genel olarak, Kolay gelisim, kolay palaklik, kontrast, pixel yigunlugu arttirmak, dusuk enerji tuketimi , daha pratik, 16:10 olsun 16:9 oraninda yapmak kolay, CRTde butun bunlar daha zor , ve bu yuzden CRTden LCDye gecildi, ama oyunlar icin su anda bile ozellikle fps oyunlari icim 19"luk crt daha iyi ama online da mesela sen 4:3, karsindank adam da 16:10 veya 16:9 monitorde oynadigi icin o cok daha avantajli cunku gorus acisi daha fazla ve o daha fazla alan gorebiliyorken , hatta o seni gorurken sen onu gormeyebilirsin, buna ek olarak driver sorunlari da eklersen LCD veya LED almak zorunda kaliyorum CRTyi daha fazla sevmeme ragmen

CRT ile ekran orantısalığının nasıl bağdaştırdınız anlamadım
    CRT'de de paraya göre geniş ekran seçenekleri var !
    yani sizin anlayacağınız CRT = 4:3 diye kesin bir kaide yok !

LCD led panel teknolojisine gelirsek renk verme noktasında iyi
    ama rengi yeterince aydınlatma noktasında biraz sıkıntılar söz konusu
    bu açıdan plazma ile teknik olarak anca OLED teknolojisi yarışabilir

LCD teknolojisinin son ulaşacağı yer
    projeksiyon için görüntü oluşturan micro transparan filim katmanı olmanın ötesinde
    LCD'nin fazla bir geleceği kalmadı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ekim 2012; 17:43:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

CRT gibi ovmek gibi olasin diyorsun sanki kotu bir sey yapmissin, CRT akicilik olarak LCD ve LEDlerden bin kat iyi, windows masaustu kullanimindan tut oyunlara kadar her yerde farkeder, ama LCDnin avantajilar daha fazla genel olarak, Kolay gelisim, kolay palaklik, kontrast, pixel yigunlugu arttirmak, dusuk enerji tuketimi , daha pratik, 16:10 olsun 16:9 oraninda yapmak kolay, CRTde butun bunlar daha zor , ve bu yuzden CRTden LCDye gecildi, ama oyunlar icin su anda bile ozellikle fps oyunlari icim 19"luk crt daha iyi ama online da mesela sen 4:3, karsindank adam da 16:10 veya 16:9 monitorde oynadigi icin o cok daha avantajli cunku gorus acisi daha fazla ve o daha fazla alan gorebiliyorken , hatta o seni gorurken sen onu gormeyebilirsin, buna ek olarak driver sorunlari da eklersen LCD veya LED almak zorunda kaliyorum CRTyi daha fazla sevmeme ragmen

projeksiyon için görüntü oluşturan micro transparan filim katmanı olmanın ötesinde

Anlatamadim ben galiba, hadi ozaman Tuplu ve tupsuz diyeyim belki anlarsiniz, tuplu olarak genis ekran yapmak cok maliyetli ve zordur, o yuzden monitor olarak su an nerdeyse hic uretiyor, yokda durup dururken neden herkes tupsuze gecti

Asil konuya gelince, gercek 200 hz ve 400 hz su an nerdeyshic yok, bu bahsettiginiz tvler de gercek 200-400hz degil, bunlar 60hz ama '200hz gibi akici" olmasini saglayan sozde teknoloji, ve farketse zaten %5-10 fark eder 60hze gore, su an gercek 200hz modeller var, ama izlenen sey de 200 fps degilse bosuna kullanilmis oluyor, filimlerin cogu 25p veya en iyo ihtimalle 60p, bu yuzden ise yaramazlar, siz bir sey ispatlamaya calismissiniz ama sunduunuz bilgilerin nerdeyse cogu yanlis

Son olarak, son arastirmalara gore insan gozu 400hz-fpsye(saniyede 400 kare) kadar goruntuyu algilayabilyormus, daha fazla alhilayip algilamadiigi bilinmiyor cunku daha fazla gercek 400hz yok , yani daha fazlasimda da farki algilayabilir, akicilikve hiz farkindan bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 16 Ekim 2012; 19:04:31 >

• cod 4'de bir 60'a sabitleyip dene sonra 100'e sabitleyip dene fark bariz belli oluyor.yani yalan bu 60 fps sınırı falan filan.
  • quote:

quote:

quote:

Anlatamadim ben galiba, hadi ozaman Tuplu ve tupsuz diyeyim belki anlarsiniz, tuplu olarak genis ekran yapmak cok maliyetli ve zordur, o yuzden monitor olarak su an nerdeyse hic uretiyor, yokda durup dururken neden herkes tupsuze gecti

Asil konuya gelince, gercek 200 hz ve 400 hz su an nerdeyshic yok, bu bahsettiginiz tvler de gercek 200-400hz degil, bunlar 60hz ama '200hz gibi akici" olmasini saglayan sozde teknoloji, ve farketse zaten %5-10 fark eder 60hze gore, su an gercek 200hz modeller var, ama izlenen sey de 200 fps degilse bosuna kullanilmis oluyor, filimlerin cogu 25p veya en iyo ihtimalle 60p, bu yuzden ise yaramazlar, siz nir sey ispatlamaya calismissiniz ama sunduunuz bilgilerin nerdeyse cogu yanlis

Son olarak, son arastirmalara gore insan gose 400hz kadar goruntuyu algilayabilyormus, daha fazla alhilayip algilamadiigi bilinmiyor cunku daha fazla gercek 400hz yok , yani daha fazlasimda da farki algilayabilir, akicilikve hiz farkindan bahsediyorum

panel ekranı hangi çıkış portu üzerinden nasıl bağladığını bilmeyenlere laf anlatmaya çalışıyoruz

şimdi 3D diyeceğim bir birinden bağımsız sekronize 2x100hz ekran tazeleme işlemcisi ile teknik olarak panelde 200 hz görüntü oluşturuluyor ama siz HDMI kablosunu bağladığınız sürece HDMI standartlarına göre 1080p ne ise onu alırsınız ! 3d gözlük kullanırsanız aldığınız görüntü 2'ye bölünür

bu gün 800hz var yarında 1000hz çıkar biz burada kaç HZ yi konuşmuyoruz
    gerçekte üretilen gerçek FPS değerinin tartışıyoruz !

merak etmeyin yarın 1000hz çıkınca ona göre 60 fps'yi 1000 kareye bölüp sanal görüntü tamamlayan işlemciler çıkacak ! sizde bu TV yi alır karşısına geçer bu 1000 fps veriyor dersiniz
    doğrudur 1000 fps verir ama gerçek olmayan sanal görüntü tamamlama teknolojisi ile bir şeyler verir

ister 200hz, ister 400hz, istersen 800hz al 1080p standartlarına göre gerçekte 60 fps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ekim 2012; 19:07:55 >

• HDMI 1.4a aktarir

• quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

cod 4'de bir 60'a sabitleyip dene sonra 100'e sabitleyip dene fark bariz belli oluyor.yani yalan bu 60 fps sınırı falan filan.

arkadaş PC gerçekte 120 fps verdiğini var sayalım !
    ama panel bunun 60 fps sini gösterir diyoruz !
    oyunu 60 fps alacak şekilde de hızlı oynamak mümkün !

bazı oyunlarda timescale ve benzeri oyun hızı ayarlama seçeneği var
    ama teoride oyunlar 60 fps üzerini geçmeyecek 1é1 zamanlama saati çalışır
    aksi halde 120 fps de oyun 2 kat daha hızlı ve zor olurdu !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Ekim 2012; 19:30:27 >

• quote:

HDMI 1.4a aktarir

HDMI 1.4a standartı şu an piyasadaki hangi TV de var ki !?

en.wikipedia.org
    HDMI - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

• quote:

quote:

HDMI 1.4a aktarir

HDMI 1.4a standartı şu an piyasadaki hangi TV de var ki !?

en.wikipedia.org
    HDMI - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

3D TV lerin hepsinde var! Yani aktif SG gözlüklü olanlarda! 1.4 olmasa 2x1080p görüntü aktarımı söz konusu olamazdı.

• yine ne sallıyosun değişik?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.