Şimdi Ara

İşten Çıkıcam Nasıl Tazminat Alırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 3 sene oldu.sigortalıyım. kendim çıksam tazminat alır mıyım. patron geçen kendin çıkarsan alamazsın gibi bişey söyledi laf arasında. bide çıkmadan 2 hafta önce haber ver diyo. acaba önceden söylesem bi düzenbazlıkmı yapacak. ne yapmam lazım sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 9 Aralık 2015; 11:26:18 >

• Hocam kafa mı buluyorsun yoksa hiç araştırma gereği duymadın mı? İstifadan 15 gün önce haber vermek zorunluluk. Ayrıca askerlik yüzünden işten çıkma ve şirketin seni işten çıkarması dışında tazminat alamazsın.
  • iş yavaşlat. seni uyardıgında ise tmm bi daha yapmıcam de sonra bi daha yap bir sure sonra kovucaktır TECRUBE İLE SABİTTİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamuelKESKEK -- 9 Aralık 2015; 11:34:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYSMX

iş yavaşlat. seni uyardıgında ise tmm bi daha yapmıcam de sonra bi daha yap bir sure sonra kovucaktır TECRUBE İLE SABİTTİR

SİZİN GİBİLERİN YÜZÜNDEN İŞVERENLER BATIYOR AHLAKSIZ.
  • 10 yıl sonrası kendin dahi çıksan alırsın. Ancak , bay da askerlik durumu , bayanda çocuk ve evlilik durumunda tazminat alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filtre Zeka

quote:

iş yavaşlat. seni uyardıgında ise tmm bi daha yapmıcam de sonra bi daha yap bir sure sonra kovucaktır TECRUBE İLE SABİTTİR

Su veren itfaiyenin hortumunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 9 Aralık 2015; 15:24:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

hakkım olan tazminatı almak mı ahlaksızlık
    işverenin tazminati vermemek için bin bir takla atması mı ahlaksızlık?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

hakkım olan tazminatı almak mı ahlaksızlık
    işverenin tazminati vermemek için bin bir takla atması mı ahlaksızlık?

İşten kendin çıkmak istiyorsan tazminat nasıl hakkın olur kardeş anlatsana biraz.

• Çıkma sebebin nedir ona göre alabilirsin belki

• 3 sene emek vermişim niye tazminat alamıyorum. illa kovulmam mı lazım.
  • quote:

quote:

nerde batıyorlar sallama
    daha insanların tazminatını bile vermiyorsunuz
    sigortasını düşükten göserip devleti kazıklıyorsunuz
    maaşı geç verip faizinden yararlanıyorsunuz

daha sayayım mı

patron kafasınan batmak,az kazanmak anlamındadır

• Benim anlamadığım patrona ben işten çıkıcam tazminat mı almak istiyorum dedin? Patrona öyle şeyler mi sorulurmuş ya onu dediğin an bıraksaydın bari işi

Bide illa tazminat istiyosan şirketin seni çıkartmasını istiyosan aklımdan geçen bi olayı anlatıyım; muhasebede çalışırken ben 15 gün çalışmış bi eleman hırsızlıktan çıkarılda onun hem ihbar hemde kıdem tazminatını aldı hırsızlık yap demiyorum ha sonra üstümde kalır bak günahı

• encobaskan37 kullanıcısına yanıt
    Hırsızlıktan dolayı işten atılan bir adama niye tazminat ödendi ki? Patronunuz çok mu saf?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

Çıkma sebebin nedir ona göre alabilirsin belki

sıkıldım bide başka iş var kafamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Take That

quote:

Bu sebeple kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Hırsızlıktan dolayı işten atılan bir adama niye tazminat ödendi ki? Patronunuz çok mu saf?

Benim patronum değil şirketin patronu. Biz şirketin resmi muhasebesini tutuyorduk. Bize ne denilirse onu yaparız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Take That

quote:

Bu sebeple kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.

geçen biri dedi kendin çıksan dahi artık tazminat alıyosun diye işveren hatta ama işçisi yok şu an kendi işletiyo kendi yerini bende emin olmak için sorayım dedim.

• Take That kullanıcısına yanıt
    Yemiş seni inanma.
    Kural olarak işten kendi isteğiyle (istifa) ayrılan işçi, kıdem tazminatı alamamaktadır. Ancak; iş sözleşmesinin askerlik görevi, emeklilik hakkının elde edilmesi, sağlık problemlerinin işin yapılmasına sürekli bir biçimde engel oluşturduğunun belgelenmesi, işverenin iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırı davranışlarda bulunması nedenleri ile işçi tarafından feshi halinde (istifa), çalışma süresinin en az 1 yıl olması koşulu ile kıdem tazminatı hakkı alınabilmektedir.

• Yukarıda sayılanlar dışında (askerlik ve işten çıkarılma) tazminat almanın bir yolu da mobbing (sosyal kabadayılık) tir.
  • Patron seni isten cikarmazsa alamazsin.

İsten cikarsa bile sigorta surene bagli olafak 2 hafta ile 6 hafta onceden saba haber vermek zorundadir.

Askerlik ve emeklilik disinda 3500 gun oluncami ne tazminat hakkin oluyordu boyle bir sey hatirliyorum.

İsten cikinca direkmen calismayacaksan yani is bulman uzun surebilir ise patron ile konusup İssizlik maasi almak icin anlasabilirsin.

Aksi halde kanunun kabul ettigi sartlari gosterip oyle issizlik maasi alma hakkin var baska bir neden kabul gormeyebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.