Şimdi Ara

İşten çıkardılar sigortam hemen biter mi ? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Ankara da is makinelerine yedek parca uretimi yapan bir sirkette asgari ucretle satis sorumlusu olarak baslamistim. Bugun aksama dogru oranin şefi söyledi isten cikarildigimi... oyle bir karar almislar yerime daha tecrubeli birini alacaklarmis. Nefes almayla alakali bir saglik sorunum var. Yarin saglik ocagina gidip ilac yazdirsam sigorta karsilar mi ?

2 ay deneme sureciydi performansimi begenmemisler falan filan bende anlamadim bu aksam pat diye soyledi. Telefonla konustuktan sonra iceri girdi oyle soyledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayak yapmışlar kendi adamlarını almışlar.Şeref yoksunları tenezzül etmemiş sana söylemeye bile şefi yollamışlar.
    Asgari ücretle nasıl satış sorumlusu olur.Bimde çalışsan asgari ücretin bir tık yukarısını veriyorlar.
    İleriye dönük borç çıkarabilirler.Sistemde SGK lı gözükmene bağlı garantisi yok...
  • Üzüldüm, talihsizlik olmuş. Anlaşılan şans vermek istememişler, iş dünyamız acımıyor, hem de hiç. Deneme sürecini işlettilerse sigorta yapmamış olabilirler, tabii sen sigorta durumuna bak. Sigorta durumunla ve ilaç alıp alamamanla ilgili bilgi al, vaziyetini incele, umarım sağlık sorunun çözülür. Başka işlere bakmanı öneririm, sana yol vermeyi düşünmüşler, iş bulmanı ve rahat etmeni diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 1 Nisan 2022; 3:44:34 >
  • You can benefit from all health care services for the next three months. Sales positions are based on performance. You need to accomplish their realistic sales goals. Otherwise, they'll discharge you.

• Ayak yapmışlar kendi adamlarını almışlar.Şeref yoksunları tenezzül etmemiş sana söylemeye bile şefi yollamışlar.
    Asgari ücretle nasıl satış sorumlusu olur.Bimde çalışsan asgari ücretin bir tık yukarısını veriyorlar.
    İleriye dönük borç çıkarabilirler.Sistemde SGK lı gözükmene bağlı garantisi yok...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Asgari ücretti fazla koymadı ama iş rahattı. SSK yapmışlar girdiğim gün arayıp sormuştum sgk yi alo174 mü neydi. Benim bir arkadaşta iş bulamadı özel güvenlik görevlisi oldu fabrikaya torpille girdi. 8 saat mesai + servis ve 5 bin tl maaş alıyor yaptığı bişeyde yok. Ben gene araçla getir götürdü, tahsilat, ön muhasebe, müşteriler... cart curt işleriyle ilgileniyordum.

Bizim komşu ayarlamıştı işi, onu aramış oradaki bir abi şöyle demiş- Abi nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama efendi temiz ,saf, karakterli ve olduğu gibi görünen biri 13 yıldır bu sektörde çalışıyorum böyle insanların hala olduğunu bilmiyordum ama bu sektör kaldırmaz böyle insanları ondan çıkardılar işten demiş. Komşu da söyledi Ostim Sanayi için cin gibi çakal, fırlama, p.ç, uyanık ve entrikacı olman lazımmış. Tek çocuğum ve ailem memur emeklisi, anneme söylemedim şeker hastası üzülür diye. Bana diyorlardı bu şirkette kolay kolay işten çıkarmazlar geleceği var emekli olursun şöyle böyle... yalanmış demek ki.

• Yukarıya konuya ekleme olarak yazdım, borç çıkarsınlar önemi yok. Şu alerji belasını atlatayım da gecede uyutmuyor melet şimdi uyandım. Bari iki ay çalışsaydım ramazanı geçirseydim ve elime biraz para geçseydi. Şimdi gene iş bulamazsam aileye yük olacağım kredi kartlarına yüklendim iş hayatında giderde çok oluyor yol parası, su falan filan derken. Buraya girmeden önce de işsizdim tanıdık komşu ayarlamıştı. Anneme söylemedim üzülür diye kahveye giderim artık işe gider gibi iş araştırırım akşam dönerim. Bu ülkede tıp, hukuk ve mühendislik okumazsan işin çok zor. Arkadaşımın çalıştığı fabrikada işçinin biri öğretmenmiş iş bulamamış çok var böyle diyor...

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Kardeş yabancı dil öğren yurtdışına git...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 1 Nisan 2022; 6:50:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yapmışlarsa güzel, sor şartlarını bilmek istiyorsan, bilgi al, git doktora, çözüm bul. İş dünyamız kötü ve sıkıntılı, zorluklar bol maalesef. Ben de stajyerlik yoluyla iş yapıyorum, şans bulursam kazançla tecrübe sağlarım, şansımız ülkece azalıyor. Yırtık, atlayan ve fırsat kollayan birisi olmak gerekiyor, yavaş kalındı mı iş bulma ihtimali düşüyor, önümü görmek adına düşündüklerim var, gerçekleşirse sevineceğim. Kendini üzme, kafanı rahat tut, sıkıntılarını çözmeye bak, iş ara fakat çevrene de haber sal, faydası olabilir. Uğraşacağız her şeye rağmen, ülke yorsa da tutunmaya bakacağız, aklındakileri yap, kolaylıklar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 1 Nisan 2022; 5:3:7 >
  • En mantıklısı A1-A2 giriş seviyesi öğrenecen sonra vınnlayacan... Romanya'dan vatandaşlık alabilme şansım var uzaktan akrabalar sağolsun 3000 euro karşılığında lakin çok para onu denkleştirmesi mesele. Evde öğrenmesi çok zor ama Goethe mi ne dil kursu varmış 2600 TL diyor araştırıyorum bakalım çok sağolasın bana bir umut verdin.

Bende bu forumdakiler gibi asosyal, içine kapanık ve kendi halinde yaşayıp giden biriyim. Etliye sütlüye karışmam etmem işimi yaparım mesaiye gelip giderim öyle bana fazla insan faktörü olmayan bir iş lazım pazarlama cıghhh  

• Geçmiş olsun, Allah sabır ve acil şifa versin. Eğer aldığınız ilaç raporlu bir ilaç ise sigortanız olmasa da alabiliyordunuz. Ama ilacın reçete edilmesi için doktora gidilmesi şart ise doktora gittin diye gss primi vs isteyebilir.

Valla kardeş silkelen kendini kurtarmaya bak.Geliştir kendini yurtdışına kapak atmaya çalış.Elin dağından gelen adam bir şekilde yurtdışına gitmeye çalışıyor.

Sen dil öğrenip yasal yoldan gidersen kalıcı olursun oralarda.

Yok abi ben uğraşamam,ben üşengecim dersen bu işyerinde yaşadığın rezilliklerin nicelerini yaşamaya devam edersin...

• Gittim saglik ocagina bisey istemedi doktor bilgisayardan yazdi sonra eczaneye gittim 1.5 ay sonra sisteme dusuyor ssk girisin 3 kutu ilac parasi 90 TL cikardi  

Sonra babami aldim goturdum saglik ocagina onun uzerine yazdik ilaclari oyle aldik. Cümlemize versin Allah sabır ne hayatlar var bu ülkede karsi apartmandan tanidigim odtu mezunu bir abi var 35 yasinda bilgisayar isletmeni yillardir issiz babasi 3-5 gonderiyor oyle geciniyor.

• 174 mü nedir onu arayıp sorsana yine.
    İşsizlik maaşı veriyorlar mı onu da sor. Belki bir aylık verirler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.