Şimdi Ara

İsteğe bağlı hazırlık okuyacağım seviye tespit sınavına girmem gerekir mi? (Anadolü Üni)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normal İşletme okuyacağım isteğe bağlı hazırlık tercih ettim. 17'sinde seviye belirleme sınavı var benim buna girmem gerekiyor mu? Girersem ne fark eder yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Sınav 17 sinde, kyk da 40. yedeğim ayın 20 sinde açıklanacak muhtemelen çıkar o zaman. Şimdi gitsem yurt yok bir şey yok bir sınav için git gel 7-8 saat yol gidecek.

Birde henüz okula gidip kayıt filan yaptırmadım gitsem sınava nasıl giricem? Kaydı e-devletten yaptım, e-devlette öğrenci belgem de gözüküyor ve telefonuma sınavla ilgili mesaj da geldi girmeye kalksam okul evrak işini yapmadan önce kimlikle mi gireceğim.

Yardımcı olablirseniz çok sevinirim.
    https://www.anadolu.edu.tr/uploads/abp/duyuru/333_1535972985.pdf
    https://www.anadolu.edu.tr/uploads/abp/duyuru/333_1534247034.pdf

• 17 Eylüldeki sınav kurunu belirler. 60 alırsan a kurundan başlarsın. 60 altı da D-C-B olarak o zamanki puan dağılımına göre yerleştirilir. Girmezsen D kurundan başlarsın. En az 2 yılını alır hazırlığı geçmek(eğer yökdil'e girmezsen). Ben maliye okuyorum birinci sınıfa geçtim bu yıl. Benim için tatil gibi bir şey oldu(zaten ilk dönemde geçmiştim sınavı, en üst kurdan başlamıştım).
  • AwerlawK kullanıcısına yanıt
    Kötülemek abartmak için mi öyle dediniz hocam anlamadım açabilir misiniz 2 yıl ve yökdil olayını?
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Yok hocam kötülemek için değil. 4 tane kur var hazırlıkta. Her dönem sonu 60 üstü ortalama yaparsan bir üst kura geçmeye hak kazanıyorsun. Yani d kurundan başlarsan güz döneminde kuru tamamlayıp baharda c kurundan devam edeceksin yıl sonunda c yi de tamamlarsan bir sonraki yılın güz dönemi b kurundan devam edeceksin vs. vs. Şöyle bir şey de var, hazırlığı 2 yılda tamamlayamazsan anadoluda öğrenciliğin biter. Bu demek oluyor ki d kurundan başlarsan her dönem tek mermin olacak. Fakat bizim gibi isteğe bağlılar dilekçe verip hazırlıktan kurtulabiliyor.

Yökdil diye bir sınav var yılda 3 kez mi ne oluyor o sınavdan 60 üstü yaparsan hazırlığı hangi kurda olursan ol geçiyorsun. O sınava girmediğim için daha fazla bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwerlawK -- 15 Eylül 2018; 10:4:8 >
    Yökdil için son sınav yapıldı devam etmeyecek gibi şeyler yazmışlar ne kadar doğrudur bilmiyorum ama. d den başlayıp d yi c yi geçmiş olsam sonraki sene dilekçe vermeden geçemiyor muyum illaki b ve a yı da mı geçmem gerek? Dilekçe verip geçersem de bir şey kazanmadan 1 seneyi heba etmiş olucam sanırım. Umarım devam ediyordur yökdil olayı, 1 seneden fazla harcayamam hazırlıkta. Şimdi pazartesi girsem sınava d kurunu geçsem c kurunda zorlanır mıyım acaba ne seviyede olur?

Denemelikwww.seviyetespiti.com dan test yaptım Pre-Intermediate çıktı seviye.

Birde Cambridgede varmış böyle bir test orda da A2 - B1 çıktım.

Bu sonuçlarla sınava girsem hangi kurdan başlarım acaba yardımcı olursanız çok sevinirim pek bilgi bulamadım internette.

Dediğim gibi yökdil hakkında çok bilgim yok. Hazırlığın neresinden başlarsan başla dönem başı dilekçe verip bırakabilirsin hazırlığı. Fakat dediğin gibi zamanını heba etmiş olacaksın(ben sertifikayı aldığım için içimi rahatlatıyorum ama yine de boşa geçmiş zaman gibi hissediyorum ara ara)

B1 seviyesindeydim ben de hazırlığa başlarken. 60 üstü alırsınız tahminimce. Okulda da zaten B2 kitapları okutuluyor a kurunda. Biraz şansın da varsa(hocalar vs.) benim gibi yatarak yarım dönemde bile geçersin.
    Gerçekten o kadar kolay mı hocam ya? Hiç gitmeyi düşünmüyordum ama şimdi düşünmeye başladım gitmeyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Elimde sertifika olsun diyorsan git. Hem okula da alışmış olursun(gerçi iki eylül kampüsüne gideceksin hazırlık için). Hazırlıkta işletmeci bulamazsın pek(ben maliyeci bulamadım geçen sene) ingilizce iktisat okuyanlarla takılırsın
    Sertifikanın avantaj olması da var tabi (İsmail abinin düğmeye İngilizce mi basıcam yakarışı ). Onun dışında ilerde acaba Erasmus filan yapıp yurt dışı görür müyüm diye düşünüyorum sürekli olmasa bile kısa süre yaşamak istiyorum yurt dışında (tercih İngiltere tabi ama çok zor ) aynı zamanda her konuda kaynaklar genelde İngilizce oluyor bunun için istedim. Bu sene boyunca Yunus Emre Kampüsüne giremeyecek miyim acaba işim İki Eylülde olduğu için?

Sitelerinde örnek sınav varmış yeni görüyorum şimdi bir göz attım A2 ye kadar çözüyorum gibi B2 dahil yaptım A2 de zorlanınca durdum şimdi bakıcam devamına da. Ben şimdi b2-b1 çıksam (heralde kur olarak b oluyorum?) zorluk yaşar mıyım sallayıp tutsam a kurundan başlasam yanlışlıkla ne gibi sıkıntı yaşarım acaba?

https://ydyo.anadolu.edu.tr/sites/ydyo.anadolu.edu.tr/files/files/seviyetespit/STS%20a%C3%A7%C4%B1klama.pdf

B1-B2 ile a kurundan başlarsın hocam. Kendi seviyen belli ki bu zorluk yaşamazsın. Bence en kısa sürede sertifikayı almaya bak. Erasmus için okulun yabancı dil sınavına girmen gerekebiliyor sertifikayı alınca buna gerek kalmıyordu sanırım. Yunus Emre'ye tabii ki girip çıkabilirsin istediğince herhangi bir kısıtlama yok.
    Böyle çoktan seçmeli filan olunca yapıyoruz da o çözdüğümüz sorulardaki diyalogları ben kuramam yani o korkutuyor anlamak kolay ona göre. Bakalım ne olucak görücez yarın. Teşekkür ederim yardımınız için.
    Rica ederim. Nasıl geçti sınav?
    30 aldım hocam sanırım c gelicek bu durumda?
    https://ydyo.anadolu.edu.tr/sites/ydyo.anadolu.edu.tr/files/files/seviyetespit/STS%20a%C3%A7%C4%B1klama.pdf

C'de 30 soru varmış ben 44'e kadar çözdüm 30 doğru yapmışım keşke B gelse ama C geliyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julimezar -- 18 Eylül 2018; 2:9:57 >
    Aynen hocam c oluyor yökdili kovala o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Araştırıcam hocam yökdili dediğiniz gibiyse kalkmaz umarım.

Hocam birde okul hakkında sorularım var yardımcı olursanız sevinirim.

Bu okula girerken öğrenci kartı filan sormuyorlar mı? Ne zaman alıcam onu okula ilk evrak götürdüğümde vericekler mi?

Okul sitesi için şifreyi filan da bu evrak verdiğimde mi veriyorlar?

Okula nasıl gidebiliriz sadece otobüs mü var gidebileceğimiz varsa hangisine biniyoruz, birde ücreti nedir? Birde eskart lazım sanırım bunlara binmek için onu başvurduğumuz gibi veriyorlar mı?

Bunlar dışında biraz alakasız olucak ama bütün sene Yunus Emre Kampüsüyle hiçbir işiniz olmadı mı kayıt dışında? Spor salonu, halısaha, havuz ve müzik klübü, caz klübü gibi yerleri nasıl kullanıyoruz?
    Sadece yunus emreye girerken kart gerekiyor ama şu an kartın olmadığı için girerken tc kimlik no nu(yani öğrenci no nu) söylemen gerek. 2 eylüle elini kolunu sallayarak girebiliyorsun.

Şifreyi kayıt yaptırdığında telefonuna mesaj olarak gönderiyorlat.

2 eylüle kırmızı 4, mavi 4, 55 ve 63 numaralı otobüsler gidiyor. Kırmızı 4 üniversite caddesinden, mavi 4 yunus emreden, 55 numara seylap caddesinden ve 63 odunpazarından geçiyor.

Yunus emrede öğrenci kulüpleri ve akşam yemeğine gitmek dışında çok bir işim olmadı diyebilirim. Spor salonunun aylık bir ücreti var(35 liraydı sanırım). Havuza da rezervasyonla giriş yapıyorsun ama onun hakkında pek bilgim yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Spor salonu bildiğimi vücut geliştirme için kullanılan gym mi? Eskişehir'e gidince yazilmayi düşünüyordum eğer öyleyse 35 lira fiyatı güzelmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aynen öyle bir yer. Arkadaşım 2 eylüldekine gidiyordu memnundu.
    Sağolun hocam teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.