Şimdi Ara

İstediğim Bölümü Okumak İçimde Ukte Kaldı Ya da yüksek gelirli iş Araftayım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle şunu belirteyim hayatın kimin önüne ne zaman ne getireceği hiç belli olmuyor. Bu sefer şans bana güldü gibi...

Yaptığım bir iş (iş demek daha makbul) resmen patladı gitti. Beklemediğim bir anda... Bu gidişle kendi yazılım şirketimi bile kurabilirim.

21 yaşındayım ve Eğitim Fakültesinde Bilgisayar Öğretmenliği okuyorum. Girerken bir fikrim yoktu "4 yıllık" olması işime geliyordu.

Fakat aldığım eğitim içler acısı... Bir bölüm bu kadar gereksiz olabilir mi? Evet o bölüm Bilgisayar Öğretmenliği bölümü. Bilgisayar Eğitiminin bu kadar dandik verildiği ülkemizde okullarda asla yazılım öğretilemez, ancak öğretiyoruz diye insanları kandırırlar. Her neyse...

3. sınıfa geçtim hala daha Üniversite hayatımı yaşayamadım. Günde 8 vesayet yapıyorum okula git-gel için. Yaklaşık 4 saatim toplu taşımada geçiyor

İçimde ukte kalan Diş Hekimliği bölümü var. Geçen sene hazırlanmaya başlamıştım ve bu sene okulu bırakıp Diş Hekimliğini kazanmak için sınava hazırlanacaktım. Bu kararı verirken kız arkadaşım da yoktu geleceğe dair beni kurtarabilecek bir işimde, şimdi ikisi de var.

Sadece fikir istiyorum. 6 yılı mı daha okumaya vermelimiyim? Ya da 2 sene daha dişimi sıkıp okulu bitirmelimiyim? Garantisi olmasada yüksek geliri olan işe devam mı etmeliyim? Garantisi olan orta gelirli işe mi devam etmeliyim? Gerçek öğrenciliği yaşamalımıyım? Gerçek hayata atılmalımıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 3 Temmuz 2018; 16:46:4 >

• bölümün çok güzel günümüzde en geçerli meslek bilgisayar yazılım elektronik. eskiden ben yazılım işiyle çok uğraştım ama sonra bıraktım. bende 2 yıllık MYO yarım bırakmak zorunda kaldım benimde içimde uhte kaldı şimdi arıyorum bulamıyorum ne olacak sonumuz böyle Allah bilir ??
  • Diş kazanabilecek kapasiten olduğuna inanıyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığım iş derken yazılım ile ilgili mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 yaşında ki bana sorsaydın kesinlikle hayır. Ama şuan evet. Üniversiteye kadar ders çalışma alışkanlığım yoktu. Üniversitede Mat-2 ve Fizik1-2 ile ...

Geçtiğimiz yaz YGS konularını bitirmiştim. Limit, Trigonometri, türev bitmişti Apotemi'den.

• quote:

Orijinalden alıntı: Derman-

bölümün çok güzel günümüzde en geçerli meslek bilgisayar yazılım elektronik. eskiden ben yazılım işiyle çok uğraştım ama sonra bıraktım. bende 2 yıllık MYO yarım bırakmak zorunda kaldım benimde içimde uhte kaldı şimdi arıyorum bulamıyorum ne olacak sonumuz böyle Allah bilir ??
    Üniversitenin bana kattığı çok şey var. Disiplin,sabır,akedemik düşünme,problemi tespit etme, problemlere çözüm üretmek gibi. Sağolsunlar bunları bir kaç hocamdan öğrendim.

Fakat bölüm hocalarımız çok yetersiz. Burası çok detay girmek istemiyorum. Bana kalırsa kesinlikle okunacak bölüm değil. Il dışında bir çok bilgisayar ve elektronik mühendisliği tutarken il içi olsun diye öğretmenlik okudum faka bastım

Yerinde olsam DGS ye girerdim. Aşırı basit sorular. Sınava girenlerin çoğu çalışmadan giriyor. Abimde BÖTE mezunu bu sene sınava girdi, uzaktan 2 yıl bilgisayar programcılığı okuyacak DGS ile boğazici bilgisayar mühendisliği düşünüyor. Sen de kesinlikle değerlendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 4 Temmuz 2018; 9:58:14 >

• Şirket kuracak kadar para kazandın da arabamı alamadın kendine ? Hayatınız csb alayınız csb 8 vesait yapıyormuş...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3M4NIMAL

Şirket kuracak kadar para kazandın da arabamı alamadın kendine ? Hayatınız csb alayınız csb 8 vesait yapıyormuş...
    öncelikle şunu belirteyim okula 2 yıldır gidiyorum, uygulamam 3 gündür kullanım patlaması yaşıyor.

Şirket kurmak için ali ağaoğlu olmana gerek yok. Yaptığım uygulamanın reklam gelirlerinin ve uygulama içi satışların yüksek olacağını tahmin ediyorum. Manyak paralar kazandım yazmadım. Öngörüm güzel olacağı yönünde

Gidiş:
    Sultanbeyli-yeni sahra 1 otobüs
    Yeni sahra-ayrilikcesmesi 1 metro
    Ayrilikcesmesi-yenikapı 1 metro
    Yenikapı-vezneciler 1 metro

Dönüş:
    Vezneciler-yenikapi 1 metro
    Yenikapı-uskudar 1 metro
    Uskudar-harem 1 otobüs
    Harem-sultanbeyli 1 otobüs

Toplam 3 otobüs 5 metro. Biraz da yürüme mesafesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 4 Temmuz 2018; 10:1:33 >

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Neyse inşlh istediğin gibi olur. Günahını aldıysam kusura bakma. Csb ise söverim yine

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Üniversitenin bana kattığı çok şey var. Disiplin,sabır,akedemik düşünme,problemi tespit etme, problemlere çözüm üretmek gibi. Sağolsunlar bunları bir kaç hocamdan öğrendim.

Fakat bölüm hocalarımız çok yetersiz. Burası çok detay girmek istemiyorum. Bana kalırsa kesinlikle okunacak bölüm değil. Il dışında bir çok bilgisayar ve elektronik mühendisliği tutarken il içi olsun diye öğretmenlik okudum faka bastım

Yerinde olsam DGS ye girerdim. Aşırı basit sorular. Sınava girenlerin çoğu çalışmadan giriyor. Abimde BÖTE mezunu bu sene sınava girdi, uzaktan 2 yıl bilgisayar programcılığı okuyacak DGS ile boğazici bilgisayar mühendisliği düşünüyor. Sen de kesinlikle değerlendir.

Alıntıları Göster
    dostum ben okulu bitiremedim yarım bırakmak zorunda kaldım şimdi iş arıyorum...
    eğer iş bulursam 2 yıllık aöf okuyacam...
    bence okulunun kıymetini bil sonra çok arasın sen bizim cumhuriyet üniveristesinde okusan ne yapardın acaba ? derse geldiğim halde hoca beni devamsılzıktan bıraktı 60 yaşında bölüm başkanın kafasını yardılar daha neler neler burda hocalar çok gıcık 150 -200 kişinin girdiği sınav dan toplasan 10 kişi ancak geçer not alır..

• Hayalinin peşinden git, diş hekimi ol. Diş hekimliğinin calisma, iş garantisi var ve maasi / geliri de yüksek. Ayrica hayalin de bu oldugundan manevi tatminin olacak.

Ama bu okuldan mezun olursan iş garantin olmayacak, gelirin iiyi olacak, manevi tatminin olmayacak.

Dis hekimligine gidersen sadece bilg. Ogretmenliginde 2 sene kaybetmis olursun ki bu da kayip sayilmaz - tecrübedir olumsuz da olsa. Ama simdi hayalinin pesinden gitmezsen bir omur pisman olursun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.