Şimdi Ara

>>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<< (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
22
Favori
129.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: öcüü..

    lastik konusunda daha öncede yorum yazmıştım kıa hundaı fıat fort hemen hepsi nedense bu kumho ile anlaşmalı ilk çıkışta bu lastikler var ve inanın çok kalitesizler.. araca 40 bn tl veren binici kesinikle 1500 2bin tl daha para harcayarak kanforu yaşasınlar..yanak ebatını genişletisinler ve yumuşak lastik alsınlar performans lastiği gibi.. mesela lassa yada starmaxx güzel markalar ve ekonomikler..
    diğer konuda klima konusu onu yapan ototest köşesinde izledim ben kıa nın sahibi yada bayisi olsam adamları mahkemeye veririm aracın öyle bir sorunu yok... dijital ve akıllı klima var araçta eğer dışarının hava şartları kötü ve yüksek duzeyde co2 gazı varsa klima ve flitre otomatik devreye giriyor.. oksizen normala dönüncede devreden çıkıyor bu durumu en sağdaki tuşa basarak devre dışı bırakabilirsiniz.. bu kendini bilmez araçtan haberi olmayan iki tane çocuk ototest diye birde tv programı yapıyor ama inanın sanki para almışlarda aracı ufak tefek kötüleme derdindeler... neyse siz siz olun kulaktan dolma değilde deneyerek araç alın..

    Tebrikler dostum cok iyi anlatmissin :-) Golfcu arkadaslarim var onlar bile kis kis kiskaniyor aracimi haberiniz olsun :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kia rio yu bayide inceledim. beklentilerim çok üzerinde bir araç.. adamlar yapmış .. hyundai era aracımızı satıp almayı düşünüyoruz..
  • OFFFFFFFFFFF OFFFFFFFFFFFFF
  • arkadaşlar araçların orjınal oem teyplerı elımızde mevcuttur

    montaj dahıl 950 tl kısa bır surelıgıne

    araçlarla tam uyumlu navıgasyon dvd tv tel gorusmesı

    arka kamera baglantısı daha sayamıycagımız bır cok ozellık

    atakan tunıng
    0532 313 98 62
    0216 329 90 90
    nedım
  • Merhaba,

    Sitenizde Ceed için Double teyp 800 TL yazıyor. Rio için verdiğiniz fiyata ek modülmü var ? Kamera vb...Kamerayı arka tarafta nereye takıyorsunuz ? Foto varmı ? Deformasyon oluyor mu ?
  • 1.25 rio fancy için kapora bıraktık. kısmetse hafta sonu veya hafta başı gibi aracımızı alacağız. renk olarak kırmızı tercih ettik.
    aracın donanımları duruşu kalitesi baya etkiledi bizi ailecek..

    37.250 lira ya mal oldu. cam filmi + arka park sensörü + boya koruma + koltuk koruma bakımı ise hediye edildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Subat

    1.25 rio fancy için kapora bıraktık. kısmetse hafta sonu veya hafta başı gibi aracımızı alacağız. renk olarak kırmızı tercih ettik.
    aracın donanımları duruşu kalitesi baya etkiledi bizi ailecek..

    37.250 lira ya mal oldu. cam filmi + arka park sensörü + boya koruma + koltuk koruma bakımı ise hediye edildi.

    hayırlı olsun güzel fiyat almışsınız. ben 1 ay önce hediyesiz 39.000 tl fiyat alıp teşekkür edip çıkmıştım hangi bayiden aldınız acaba?
  • Avcılar Ersu-Yurt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jumyr Kylysh

    Selam arkadaslar tam bi yıl once kia rio 1.25 fancy arac aldim. Size izlenimlerimi anlatabilmek icin forumunuza kayit oldum..
    Aracimin kilometresi su anda 41000 civarinda, hic bir sorunla da karsilasmadim simdiye kadar.. Hemen hemen her seyinden cok memnunum..
    Oncelikle aracin iyi yonlerini yazmak istiyorum.. Umarim arac almak isteyenleri guzel bir sekilde bilgilendiririm..
    Oncelikle donanimsal artilarini belirtmek istiyorum..
    Arac cidden c sinifi araclari bile kiskandiracak donanima sahip.
    Zaten bildiklerinizin yaninda donanim listesinde olmayan ozelliklerini yazmak istiyorum..
    Arac teybi cok kullanisli ve kendine ait 1 gblik dahili hafizasi mevcut. Ayrica onde gelen ses yazilim sirketlerinden Arkamys ' inbu araca ozel virtual sound ses sistemine sahip. Cidden iyi bir muzik sistemi var.. Ses kolay kolay bozulmuyor ve bass ve tiz cidden iyi..
    Ayrica aracta hiza duyarli artan bir ses duzeni var sdvc diye geciyor sanirim..
    Bunun yaninda hic bir rakibinde olmadigindan emin oldugum hava sogutmali disk frenleri mevcut.
    Belki fren mesafesi daha iyi olan rakipleri vardir, bilmiyorum.. Ancak, uzun bir yolculuk sirasinda (Ornegin Ankara - Istanbul arasi yaklasik yolculugumun 4. saatinde cok ani fren yapmam gerekti, beni hayrete dusurecek bir frenle kaza yapmaktan rahatlikla kurtuldum.. Test surusunde freni test ederken de fren pedalina tekme atarcasina bastigimda aracin inanilmaz bir bicimde hic kayma yapmadan ve saga sola yonelmeden durdu... Gercekten cok etkilenmistim cunku suanki aracim o donemde test ettigim 9 uncu aracti)

    Bagimsiz suspansiyonlari ve sinirli duzeyde disa dogru meyilli lastikleriyle yol tutusu cidden muthis.. Ayrica o kadar agresif denemeler yapmama ragmen bir kez olsun espyi acmadi.. Aracin son hizi 168 kmh olarak gecse de istanbula giderken lpg de aracimin kadrani 210 u gordu.. Navigasyondaki hizi ise 202 kmh.. Tabi hafif yokus asagiydi..
    Ama sunu soylemeliyim ki yol tutusu - guven hissine gore 1.25 motor cok sonuk kaliyor..
    Motoru oldukca sessiz, ve zincirli olmasina ragmen..
    Genelde seyrettigim 90 - 120 arasi arac cok sessiz, motor bagirmiyor oyle.. Ruzgar sesini se sinifina gore icok basarili duzeyde yalitiyor...
    Iyi bir oturma pozisyonu sunuyor ve 190 cmlik boyuma ragmen bu aracin icinde siritmiyorum :-) Ne demek istedigimi anlaciniz sanirim.
    Ben onde rahat bir sekilde otururken arkamda 180 cm boyundaki arkadasimin dizleri koltuga degmiyor.. Bu cok onemli..
    Arka koltugun orta bolumunde yukselti olmamasina ragmen, rahat bir yolculuk isterseniz bu araca 4 kisi binmenizi tavsiye ederim.. Tabii biz gibi sulak yerdenseniz :-) bu sekilde cok rahat yolculuk edilebiliyor..
    Tasarimindan bahsetmek istemiyorum, sonucta zevk meselesi.. Ancak her gun araci soran birkac kisi oluyor bana.. Bir keresinde yakit almak icin benzinlige girdigimde iki arac birden arkamdan gelip memnun musun filan diye sormuslardi :-)
    Guvenlik konusunda arac cidden tatmin edici.. Bence guvenlik konusunda en onemli olan, kaza aninda degil de kazayi onlemek adina sahip oldugu donanimlardir.. Cunku kaza yaptiginizda ne olacagi belli olmiyor aracin iskeleti dayanikli olsa bile hoc bir aracin camlari direncli degildir, dikkarinizi cekerim.. Ama iskelet acisindan baktiginuz zaman euro ncap testlerinde kendini ispatlamis bir arac oldugunu goruyoruz..
    Simdi size yasadigim iki olayi anlatacagim..
    Birincisi Ankara Cankaya da yogun trafikte seyrederken arkadan makyajli bir focus 2 carpti.. Ayagim frende oldugu icin aracimi dort ya da bes santimetre ileri kaydirdi.. Durdugumuzda araci birazcik one alip arkadan carpan arac sahibinde yoneldim.. Kendisi aractan inmeden birsey var mi aracinda diye sordu.. Bunun uzerine ben de hem carpiyosun hem soruyorsun in de bak dedim.. Aracima baktigimda tamponun alt kismindaki siyah difuzorun plakaligin tam ustune denkgelen tirnaginin yerincen ciktigini gordum.. Arabama carpan arkadas ise aractan rahatca inemedi. Cunku on kapilarin ikisi de kasilmisti nerdeyse kapiyi tekmeleyerek acti.. Bir de on panjur tamponun uzerine cikmisti.. Bense hala benim arac mi cok saglam yoksa onunki mi cok dandik anlamis degilim..
    ikinci olay ise Ankara-Ayas yolunda (bilen bilir son derece sert virajları olan bir yoldur) son derece sert bir viraja farketmeden hizli girmemle ilgili.. Malum aracin gogsunun derinligi yarim metreden fazla nerdeyse, bir de yuksek.. Ben de alcak oturmayi seven biriyim.. Olay esnasinda muzigin sesi de oldukca yuksekti.. Ben 120 - 130 gittigimi dusunerek sol seritten viraja girdim.. Tam virajin icinde sag seritte bir tir vardi, bu yuzden sol seridi terkedemedim.. Ama aracim sasirtici derecede viraji alarak rahatca yoluna devam etti.. Virajdan ciktigimda kadrana baktim 170 i gosteriyordu..

    Kotu yanlarina gelince,
    Aracin alti yere cok yakin alisveris merkezlerinden cikarken alti kapana bile surtebiliyor..
    Aracin emniyet kemerinin sabitlendigi kapi direginin ordan cok hafif bir plastik sesi geliyor, rahatsiz edici..
    Torpido gozunun icindeki plastik cok sert. Eger torpidonun ici doluysa bir de benimki gibi duzensizse en ufak kasiste ses gelebiliyor, ki ben aracta rahatsiz edici ses duydugumda cinnet geciriyorum..
    Kapilari kilitledigimizde elektrikli camlari aciksa eger kaldiramiyoruz..
    Yagmur sensorunu actigimizda yagmur yagsa da yagmasa da silecekler bir tur atiyor.. Sonra bekliyor.. Ayni sekilde yagmur sensoru acikken araci calistirdigimizda gene bir tur atiyor.. Umarim mantikli bir aciklamasi vardir..
    Bence en büyük kötü yan araçla ilgili olmayan, bizimle ilgili olanı arkadaşlar. Şöyle ki ; Aracıma binip beğenmeyen olmadı şimdiye kadar. Ancak hiç bilmediği, fikir sahibi olmadığı bir konuda önyargı bizi bitiriyor. Sonuçta para veriyoruz araba almak öyle basit bir iş değil.. Çok para ve riskli bir tercih her zaman.. Kısacası Kia türkiyede pek bilinmiyor, çok büyük önyargılar var.. bence en büyük kötü yan da bu zaten..
    Sormak istediginiz sorular varsa cevaplarim arkadaslar..
    ben onca araba test etmistim bence bu sinifinin en iyisi, ama suan guncel 208 ile clio yu bilemem cunku ben aldigimda onlar daha yoktu :-)

    aracı güzel yorumlamışsınız. aracı almadan önce de okumuştum. gayet faydalı bir yazı teşekkürler. sizinle aynı model ve donanım aracı aldık. bakalım inşallah Allah utandırmaz.
    Kia pek tanınmıyor demişsiniz ama buna katılmıyorum. Çoğu insan tanıyor ama fiyatları yüksek geldiği için o paralar eder mi diyebiliyorlar. Belki haklılar ama arabalarına kimse laf edemez kia nın.. hyundai den bile bir gömlek üstündür diye düşünüyorum.
    o yüzden hiç şüphe etmeden aldık pişman da değiliz.

    renault clio 4 aracımızda var.. kia ya bindiğimde clio dan daha rahat koltuklar karşıladı , içi daha ferah.. açıkçası clio yu aldığımda kia ya bakmamıştım hiç.. pişman oldum.. kia daha çok hoşuma gitti diyebilirim..

    Kısacası kia almak isteyen arkadaşların bir şüphesi falan varsa yapmaları gereken tek şey bayiye gidip araçları incelemek olmalı.. o zaman kia nın ne olduğunu zaten anlayacaklardır.




  • Wow
  • eşimle beraber Giresun dan İzmire geldik tatil için eşimin kullandığı 1.4 fancy at otomatik ile ki sürekli klima açık ve ortalama hız 90-110 arası sadece 100km de ortalama 5.8 litre yakıt tüketimi olmuş... ki lpg ile kullanıyoruz aracı uzun yolda aldığımız yakıtla yaptığmz yola bölünce sadece 17kuruşa geliyor.. daha önce ki aracım 1.6 dizel manuel di markasını yazmıyorum akbabalar üşüşmesin diye ama onda bile 220 kuruşun altına asla düşmemişti.. dizelin sesi nazı bakım masrafı yerimne bu 1.4 lpg uyumlu araçlar çok daha karlı ve hesaplı..
  • dizelde motorin mi koyuyoruz euro dizel mi?
  • viyolonsell V kullanıcısına yanıt
    Dostum ben de de aynı dert var. Yalnız bence bu araçlarda hız limitörü olabilir. Çünki araç resmen 182'e kadar geliyor ve orada ok gibi sabitlenip kalıyor devir de sanırım 3,500 yada 3,700 civar bir yerde ok gibi kalıyor. İşin garip tarafı araç yokuş aşağı bile 190 dan fazla gitmeyince ben dedim ki sanırım bu araçta hız sınırlayıcı var. :)) çünki araç oradan sonra öylece kalıyor normalde gitmesi lazım. devir felan da yükselmiyor. Normal değil. Ama bir de işin garip tarafı aslında araç 120 ile giderken nasılsa 170 le giderken de aynı
  • hız sınırlayıcı olmayan araçlarda aşırı yüklenme sonucu ki özellikle yokuş aşağı motoru fazla zorlama sonucu oluşan hasarın altından kalkmak bi devlet memuru için zor durum.. bende 30bn bakımı için gittiğimde sordum aracım 195i asla geçmiyor dediğimde sınırlayıcı olduğu söylendi...sonuçta 1.4 araç dedi usta..
  • halit kardeş bazı arkadaşlar kadranı sonuna kadar dayıyormuş onların ki özel yapım olsa gerek bende 180den yukarı çıkamamaştım denediğimde gece saat 04:te avcılardan yenibosnaya yetişmeye çalışırken şükrübeyden aşağı basmıştım kısıtlı

    bir mesafede belki ondan ama yinede araba o hissi veriyor adama arkadaş benden bukadar kasma diyor:) bir araç 100den 120ye 150ye nasıl çıkıyorsa 180den 200ede o hızla çıkmıyorsa traştır!!! yani kendini kandırmaktır ben 200 195i gördüm

    yapıyorum demek... 2saat kasa kasa o hıza çıkıcaksada çıkmasın zaten. kaldıki katologlarını okursak firma hız sınırını yazmış oraya... gerisi şehir efsanesi. yalnız bir şey daha arabalarımız kemik gibi sağlam!!! abartmadan söylüyorum devamlı kullandığım Yakuplu yolu vardır beylikdüzünden kavaklıya çıkan bir gün geçmemiştim kasis yapmışlar. gece yokuş aşağı 80-90km arası direk girdim ve araba enaz 30-40cm yerden kesildi kafam tavanda v.s. 4teker aynı anda oturdum yola.

    gram savrulmadım. öntakım amortisör kalmadı jant vesaire diye şoku atlatıp sağa çektim hiçbirşey yok:)) benden önce 2 kamyonet uçup birisi mağazanın vitrinine dalmış :) sınıfında tek...




  • Merhaba arkadaslar bende uzun sureli inceleme ve test suruslerimden sonra cok begenerek kendime 1.4 dizel Kia Rio Sporty aldim :) . Genel olarak herseyinden cok memnunum arac verilen paranin hakkini veriyor . İlk basta Kia bayiisine Ceed bakmak icin gitmis olsam da Rio beni daha fazla kendisine cekti gorunum ve donanim olarak . Tabiki Ceed daha ust bir arac ama Rio yu kendime daha uygun gordum :) Aractan yakit tasarrufu adina beklentim cok buyuk insallah uzmez beni artik km'ler arttikca bunu da gorucez :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuz06 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güzel tercih.. bizde de 1.25 benzinli fancy var.. motor çok tatminkar olmasa da şehir içinde çok memnunuz.. arabanın içi de çok hoşuma gidiyor.. iyi günlerde kullanın siz de..
  • Cok tesekkurler . Ben dizel motorundan memnunum 2bin devire kadar biraz agir kaliyor da 2binden sonra cok guzel aciliyor . Torkunu hissettiriyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuz06

    Merhaba arkadaslar bende uzun sureli inceleme ve test suruslerimden sonra cok begenerek kendime 1.4 dizel Kia Rio Sporty aldim :) . Genel olarak herseyinden cok memnunum arac verilen paranin hakkini veriyor . İlk basta Kia bayiisine Ceed bakmak icin gitmis olsam da Rio beni daha fazla kendisine cekti gorunum ve donanim olarak . Tabiki Ceed daha ust bir arac ama Rio yu kendime daha uygun gordum :) Aractan yakit tasarrufu adina beklentim cok buyuk insallah uzmez beni artik km'ler arttikca bunu da gorucez :)

    Merhaba araci ne kadara aldiniz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracin liste fiyati 49.500 liraydi 48e kadar once bi dustuler . En son 47.750 de anlasabildik . Arac arife gunu geldi bayram oncesi bi fiyatti bu . Sozde bayramdan sonra zam gelcek dediler ama Cellk Motor saolsun riolarda 2bin lira indirim yapti liste fiyati uzerinden .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.