Şimdi Ara

İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.222
Cevap
14
Favori
68.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Umarım uygun fiyattan satışa çıkarırlar ilerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhiym

    Dün Vestel FA7500 TV aldım.Bu haftada Turkuaz kazanlı ütüsünü alacağım.Adı büyük Tefal aldık,aldığımız günden beri sorunluydu en sonunda bozuldu.Parada kokar fransızlara gitti.Bundan sonra tüm elektronik ve beyaz eşyamı VESTEL den alacam. En azından sahibi bu ülke için çabalayan bir insan. Destek olmakta benim borcum.

    Tabi çabaladığı için ek vergi getirtiyor ithallere. Kendi uyduruk çin mallarını satamadı tabi rakiplerinden pahalıya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli telefon nasıl yapılıyor? Çinden hindistandan baz modeller alınıp üzerine marka basarak. Biraz da yazılım modifiyesi (herhangi bir işlev değil sadece görsel modifiye)... Yapıştır geç.

    Bu araçta da müttefik Amerika'nın Cadillac'ından baz bir model al. Üzerine folyo yapıştır test yapıyorum diye paylaş. Sonra marka bas üzerine ver iç piyasaya.

    Marshall yardımı gibi bir şey çıkar bunun altından demedi demeyin.
  • Başlangıç için her ne söylenirse söylensin olumlu bir çalışma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 yerliyi bundan 50 yıl önce devrim arabalarında yaptılar..Hiçbirzaman saçmalık olmadı..Yaparsın..Fakat ilerisi olmaz..
    Önce En kaliteli malzemeden üreticeksin.Saglam olacak..Akıllı mühendisleri toplucan işlerini özenli yapacaklar.Daha sonra fabrikandaki işçisinden türküne kadar hepsi türk olacak..Devrim arabalarındaki ingiliz parmagını gördünüz..hatırlatmaya gerek yok sanırım.
    Daha sonra bu arabalar 2 model olarak piyasaya sürülücek.Standart abs falan filan klimalı model... vergiler dahil 15bin..İkinci model delüx.. oda full cant tesisat teyp navagasyon ve modifiye ile 30binden satılıcak..
    Bunun üzerine çıkarsan kimse almaz..Alanda küfürü basar..Neden ben 60bin vericem türk arabasına ne sahada deneyimi var ne başka deneyimi var gider mercedes alırım adamlar 100 yıldır araba üretiyor..Fiyat çok çok uygun olacak ki her kesim alsın..Ayrıca az kar yapsınlar..Zaten yedek parça vergileri devletin belini dogrultur..Akıllı olun..60binden satıcagına 30binden 15binden sat.Yan sanayiden kar yap..
    Ayrıca
    Yan sanayiye özel krom kaplama aynalar.Krom ve karbon fiber..li ürünleri yan sanayide modifiye tutkunları için özel cantlar ve özel deri koltuklar satacaksın bir internet magazan olacak.Ve kargoyla aynı gün kapıma kadar gelecek..Bunu yaparsan bırak türkiyeyi dünyaya satarsın.





  • Pre Order oluyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç olarak somut bir örnek göstermeleri de güzel. Ülke için önemli bir adım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğrendiğim kadarıyla cadillacın sahibi general motorsun avukatlarına bilgi verilmiş. yakında hakkında yayın yasağı getirilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirkgoz

    sığ düşüncenin hası işte bu mesajda gizli neymiş bu iş bitmişmiş yahu ne taşın altına elinizi sokarsanız sonrada gelip bu olmamış daha iyi yapılmışı var alman, japon onları alın buna gerek yok dersiniz. kardeşim çakma turk tofaşlar deli gibi satmadı mı bu ülkede?
    "devrim" bu düşünceye sahip kişiler tarafından rafa kaldırıldı. uçak fabrikamız daha iyisi var diyerek kapandı. bu düşünce çok zararlıdır dikkat etmek lazım resmen virus gibi dalga dalga yayılıp genlere işlemiştir.

    Lütfen mesajımı dikkatli biçimde tekrar okuyun, çok yanlış anlamışsınız.

    Bir aracı geliştirip biz yaptık yerli otomobilimiz demek kolaydır. Önemli olan bu aracı pazarlayabilmektir. İçten yanmalı motor pazarı evet bitmek üzeredir. Artık devir elektrikli devridir. Siz sonu gelmiş bir teknolojiye yatırım yaparken üreticiler elektrikli otomobil çalışmalarına hız vermektedir. Tesla firmasını bilmeyenler araştırırsa kısa sürede elde ettiği başarıları görebilirler. Biz şuan otomotiv yan sanayiinde dünyada iyi bir yerdeyiz. Yerli otomobil üretemiyor oluşumuz bunu yapamadığımız için değil yapılan maliyetin riskli oluşundandır.

    Otomotive 100 yılını vermiş bir firmayı düşünün, tek bir model aracın bile geliştirilmesi için 3-4 yıllık süreye ihtiyaç duyar. Biz iyi bir otomobili geliştirmek için minimum 5 yıla ihtiyaç duyacağız. Bu geliştirilen otomobilin motoru, elektronik aksamı kesinlikle başka bir markadan alınmak zorundadır. İyi bir motorun geliştirilip üretilmesi için de minimum 10 yıla ihtiyaç var.
    Bizim ülke olarak iyi bir araç üretmemiz için minimum 10 yıla ihtiyacımız var. 10 yıl sonra zaten elektrikli araçlar yollara hakim olacak. Özetle içten yanmalı motor için bu saatten sonra yatırım yapılması mantıksızdır. Devir artık geliştirme devridir. Dünya devleri bir ürünü geliştirip artık üretimi farklı ülkelerde yaptırmaktadır. Bizim ülke olarak yeniliklere ihtiyacımız var. Yeni elektrik motorları, yeni piller, yeni kontrol sistemleri...

    Bunları yapabilmek mümkün mü? HAYIR. Bu hayaller parayla değil beyin gücü ile gerçeğe ulaşır. Üniversitelerin durumu ortada, mühendis adayları matematikten yoksun, bölümler kendi çapında teorik eğitimle dışa kapanık eğitim veriyor. Özel sektör okullarla işbirliği yapmıyor, öğrenciler araştırmaya teşvik edilmiyor vs.

    Bu şartlarda yaptığımız yatırımlar katma değersiz montaj üretimi olarak geri dönecektir.




  • valla ilginç ya anlaşılmayacağını falan mı sandılar anlamıyorum ki yani şimdilik motoru test etmek için bile böyle yapmış olsalar o bile rezillik
  • Başkasının adına utanmak diye bir deyim vardır işte şu an o haldeyim

    İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler




  • yerli araç demek kopyalamak ise evet olmuş...Bkz. Cadillac BLS - Saab 9-3

  • 2010 da yollarda olmasi bekleniyor 2015 te yollarda olmasi bekleniyor 2020 de yollarda olmasi bekleniyor 2025 te yollarda olmasi bekleniyor...Neyi bekliyoruz kardeşim 20 yıldır sözde yollara Türk arabasi cikacak hala ortada net birsey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli oto gelse ne olur,kime satacak-ihrac edebilecek bu aracı.teknoloji yok,bilim yok,ararştırma yok,anca bu kadar arac çıkar ortaya işte.
  • Cahiller toplanmış yine 1. sayfadan sonra okuyamaz oldum her şeye bir kılıf uydurayım derken ne yazdığınıza bir bakın önce
  • Günümüz dünyasında % 100 yerli diye bir şey olamaz kullandığınız hangi marka % 100 kendi vatanın üretiliyor?[ Projeyi destekliyorum./b]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena görunmüyor bence, bir şans vermek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    Siz bakmayın Cadıllac dediklerine...Aslında araç Saab
  • Devrim arabası ilk yapıldığında da bugünkü hayırcı tiplerin dedeleri sayesinde bugün ülkemizde el arabası markası dahi yok, bugün kü hayırcı tipler engellemezsek torunlarımız da kendi markalarını göremezler. Gün eleştiri günü değil biz bu aracı istiyoruz deyip, biran önce üretilmesi için baskı kurma günüdür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.