Şimdi Ara

İşte Türkiye'nin yeni bileti: 'Passolig'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Futbol maçlarına girişte yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı e-bilet uygulaması 14 Nisan'dan itibaren başlıyor.


     İşte Türkiye'nin yeni bileti: 'Passolig'


    Türkiye Futbol Federasyonu, futbol maçlarına girişte e-bilet uygulamasının 14 Nisan Pazartesi gününden itibaren başlayacağını açıklamıştı. Sistemin getireceği kolaylıklar sayesinde 7’den 77’ye kadın, erkek, genç, yaşlı herkes statta maç izleme keyfini doyasıya yaşayacak.Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu’nda yer alan hükümlerin hayata geçirilmesiyle geliştirilen sistem ile fulbolseverler artık stadlara kişiye özel “Sportif Kimlik Kartlarıyla” giriş yapacaklar. Futbol taraftarları bundan böyle sevdikleriyle beraber güven içinde stadyumlara gidecek ve aile boyu maç izlemenin tadına varacak.

    Proje ile hedeflenenler

    Projenin temeli 2011 yılında çıkan sporda şiddetin önlenmesine ilişkin yasa ve dünyadaki en etkili uygulamalar esas alınarak atıldı.

    Passolig'le tribünlerdeki istenmeyen olayların önlenmesi, spor müsabakalarına ailelerin de içinde olduğu daha geniş bir kitlenin kazandırılması, bilet ve stada giriş kuyruklarının sona erdirilmesi, yasa dışı bilet satışının önlenmesi sporseverlerin daha medeni şartlarda maç izlemesi ve stat kapama cezalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.Taraftarların Passolig kartlarına ulaşabilmesi için internet sitelerinden başvuru yapılabiliyor. Passolig'i bu siteden detaylıca inceleyebilir ve temin edebilirsiniz.

    Passolig'e buradan ulaşabilirsiniz.


    Kaynak







  • Avrupa'da Benzer Örnekler Ne Oldu?



    Avrupa'nın en ateşli tribünlerinin yer aldığı ve Ultras kültürünün filizlendiği yer olan İtalya'da 2009 yılında Tessera del Tifoso adında bir taraftar kart projesi uygulanmak istenmiş. Ancak tüm İtalya çevresindeki Ultras gruplarının ve buna destek veren tüketici haklarına dair sivil toplum kuruluşlarının günlerce süren sokak eylemleri ve yürüyüşleri sonrasında futbol otoritesi kararı 2012 yılında geri almak zorunda kalmış ve Tessera kart uygulaması sona ermişti. Daha çok holigan şiddetini önlemek için bu kart uygulamasının getirildiği söylense de bu şiddeti de önlemediği sonraki zamanda görülmüştü.
    Uygulamanın geri alınmasında azalan bilet satışlarının da etkiliği olduğu söylenmişti.
  • Konuyla ilgili pek bilgim yok bir sorum olacak. Şimdi maça giderken kart çıkartıp mı gideceğiz ? Kartı nereden nasıl alacağız ?
  • yurt dısına gitmek icin once pasaporta basvuruyon ya bu da oyle birsey bu karta basvuruyon sayıyon paracıkları birilerini zengin ediyon sonra kartın geliyor gidip bu kezde macın biletinin parasını veriyon karta yukluyon mac biletini oyle gidiyon anlıyacagın yine birilerinin zengin olması gerektigi icin pasalig yani paso birileri zengin olmak zorunda kartı.

    kısacası: ALMAYIN ALDIRMAYIN.!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    yurt dısına gitmek icin once pasaporta basvuruyon ya bu da oyle birsey bu karta basvuruyon sayıyon paracıkları birilerini zengin ediyon sonra kartın geliyor gidip bu kezde macın biletinin parasını veriyon karta yukluyon mac biletini oyle gidiyon anlıyacagın yine birilerinin zengin olması gerektigi icin pasalig yani paso birileri zengin olmak zorunda kartı.

    kısacası: ALMAYIN ALDIRMAYIN.!

    Tamam da artık bütün maçlar böyle mi oldu. Normal bilet satılmayacak mı ?
  • satılmayacak kardes herkes gidip bu meredi alırsa her mac boyle olacak gidip almayın bakın nasıl hemen vazgececekler alıcı sizlersiniz para sizin siz almazsanız kimden para kazanacaklar
  • Yav kardeşim ben ne diyorum sen ne diyorsun ? Diyorum ki bu haftaki maça e-bilet siz girebiliyor muyuz ? Alacağım falan demedim zaten sana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özdemirburak

    Yav kardeşim ben ne diyorum sen ne diyorsun ? Diyorum ki bu haftaki maça e-bilet siz girebiliyor muyuz ? Alacağım falan demedim zaten sana.

    yok
  • Lan ne Insanlara kaldık

    Belki ben drogbayi gormek istiyorum. Yada param b.k gibi tüm istanbul takimlarinin maclarina girmek istiyorum

    Allah bin bir belalarini versin. Bu ülkenin deccalleri her alanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stada bile karışıyorlar arkadaş ya.
  • Fenerbahçe dakika 34 'ta yapılan malum slogandan dolayı , 5 haftada 1 ceza alıyor , bu hafta gene cezalı...

    Yani işin özü, Fenerlilerin Passolig almasına gerek yok, nenenin başörtüsünü tak beleşe gir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.