Şimdi Ara

İşte Türkiye'deki Medya Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yer: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Saray Otel arkası DHA (Doğan

Haber Ajansı) irtibat bürosu.

Tüm Türkiye ile birlikte gözlerimiz televizyonlarda ve Strasbourg'tan

gelen haberlere kitlenmiş durumdayız. DHA'nın ofisinde olduğumuz için

doğal olarak haberleri CNN TÜRK'ten izliyoruz. Strasbourg'ta Mehmet

Ali Birand konukları ile gelişmeleri değerlendiriyor ve kritik

dakikaları aktarıyor. Zaman öğleden sonrayı biraz geçmiş ve hep

birlikte moraller bozulmaya başladı, gelen haberler olumsuz yönde.

CNN TÜRK'ü UP-LİNK'ten (yayını ön izleme) kanalından izliyoruz. Yani

siz televizyonda sadece konuşmaları duyabiliyorsunuz biz ise reklâm

aralarında dahi olup biteni izliyoruz. Kendi aralarındaki

konuşmaları, telefonlaşmaları ve Mehmet Ali Birand'ın asistanlarına

kahve için bağırdığını duyabiliyoruz. Reklam arası verilmiş "canlı"

yayına 5 dakika var. Mehmet Ali Birand'ın cep telefonu çalıyor,

telefonun ucundaki İstanbul'da bulunan Doğan Yayın Grubunun başındaki

isim Mehmet Ali Yalçındağ. Evet ikili arasında şu tarihi konuşma

geçiyor. "Birant: Mehmet burada işler kötüye doğru gidiyor. Bugün

bizim gruptaki bazı gazetelerden çarpık sesler çıkmış, onları sustur.

Ben buraya hakim olmaya çalışıyorum. Biz bu adamın (Başbakan Tayyip

Erdoğan'ın) arkasında durmazsak bu adamı yerler. Sen o yüzden

İstanbul'dakileri sağlam tut." İşte Mehmet Ali Birand'ın ağzından

dökülen kelimeler aynen böyle. Biz donup kalıyoruz. Ofiste benden

başka dört-beş kişi daha var. Herkes şok olmuş durumda. Hemen

Hürriyet gazetesinin Kıbrıs muhabiri Ömer Bilge telefona sarılıyor ve

Strasbourg'da ki CNN TÜRK ekibini arıyor ve konuşmaların UP-Link ten

duyulduğunu söylüyor. Yönetmen koşarak Birand'a cep telefonunu

kapatmasını söylüyor. M. Birand önce anlamıyor sonra anlatıyorlar

"efendim mikrofon yakanızda olduğu için ön izleme yapanlar sizi

duydular" diyor ve M. Birand'ın ağzından Ha...S.....tir sözcükleri

dökülüyor önce ve sonra herkese basıyor fırçayı... İşte Türkiye'nin

tarihi gerçeklerinden biride böyle yaşanmış oluyor. Doğan Grubu bugün

Türkiye'nin 3. zengin grubu. CNN Türk'ün resmi internet sitesinde ve

aynı grubun başka sitelerinde AK Partinin reklâmı var. Ben

gördüklerimi ve yaşadıklarımı yazdım, yorum size ait...

Alihan Pehlivan

Kaynak:www.yalovacizgi.com

Not: Alihan Pehlivan, Yalova Samanlı köyünden olup, Kıbrıs'ta çalışan

bir genç arkadaş.

Ben şahsen hiç şaşırmadım, ama bu yazıyı biz ülkedeki kirli ilişkilerden bahsedince "komplo teorisi", "vatan haini" diye bağıran bazı kişilere ithaf ediyorum.

• Kimsenin ilgisini çekmedi mi?
  • çekmez olurmu d ostum.bunlarınınn topununnn anasınıs..mek laızm.milleti mahvettiler ülkemizi mahvettiler
  • arkadaşım öyle anlattığın gibi kötü bir şey göremedim ama medyanın bir ülkede istediğini yapma ve yaptırma gücünün tehlikelerini biliyorum o yüzden medyanın büyük bölümünün aynı insanlar tarafından kontrol edilmesine karşıyım.
    belki sen avrupa birliğine karşısın ama ben değil zaten avrupada yaşıyorum,türkiyede herkes avrupa birliği için komplo teorileri yapıyor ama avrupada iyi olan şeylerde var
    mesela işsizinde çalışan kadar geliri var
    dul kadınların çocukları varsa çalışmadan insan gibi yaşayarak çocuklarını okutabilmesi(türkiyenin yüz karası,dul kadınların hali)
    öğrencilerin istediği okula gidebilmeleri,babası para vermese bile devletin bütün öğrencinin giderlerini karşılaması
    sağlık ve hastane için herkesin eşit olması,yani zenginde fakirde aynı sağlık olanaklarından faydalanması
    tabiki avrupa birliğinin kötü olan tarafları vardır,mesela paranın gücü gibi ama insanlar mutlu olduktan sonra diğer sorunların hükmü azalıyor

• yav siz aydın doğanın ne olduğunu anlamadınızsa size bişey demem...bu işler memlekette 80 yıldır yaşanıyor....
  • İşte insanlar da sedece bu kanallardan izledikleri ile yetinip hayatı,gündemi,politikayı anlamaya çalışıyor ve işin kötüsü bunlara inanamanında ötesinde güçlü bir iman duyuyor.
  • Bu tür seyleri kulaktan dolma da olsa cogu kisi biliyordu. Ama bu cok daha net olmus. Paylasim icin tesekkürler arsive ekledim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne olmuş yani? medya'nın başbakanın arkasında durması gayet normal.. doğan gurubu başkanın arkasında zaten .. sadece doğan durubu da değil tabiiki.. başkan yada medya suçlu mu şimdi ? sadece bu konuşmanın insanlar tarafından duyulması olayı büyütür.. bu zaten bilindik bişey ne var ki heyecanlanacak? duyduğun herşeyi paranoya yapapıp arpa boyu kadar yol alman mümkün değil.. hemen şahsi çıkar düşüncelerine kapılmasın insanlar.. bugün tayip hata yapmıyo değil fakat doğruları daha ağır basar medyada arkasındadır budur işin gerçeği..

insanların nasıl zengin olduğu konusunda zaten yaralıyız.. böyle şeyler duyunca kendimizi paralıyp yırtıyoruz.. bitane mantıklı laf edilsin artık
  • geçen akşam Orman Yamuk o kanalda bişeyler geveliyordu ..............

bazılarına günaydın
  • quote:

Orjinalden alıntı: yamyamadam

Ne olmuş yani? medya'nın başbakanın arkasında durması gayet normal.. doğan gurubu başkanın arkasında zaten .. sadece doğan durubu da değil tabiiki.. başkan yada medya suçlu mu şimdi ? sadece bu konuşmanın insanlar tarafından duyulması olayı büyütür.. bu zaten bilindik bişey ne var ki heyecanlanacak? duyduğun herşeyi paranoya yapapıp arpa boyu kadar yol alman mümkün değil.. hemen şahsi çıkar düşüncelerine kapılmasın insanlar.. bugün tayip hata yapmıyo değil fakat doğruları daha ağır basar medyada arkasındadır budur işin gerçeği..

insanların nasıl zengin olduğu konusunda zaten yaralıyız.. böyle şeyler duyunca kendimizi paralıyp yırtıyoruz.. bitane mantıklı laf edilsin artık

Arkadaşım sen olayı anlamamışsın. Burada belirtilen şey, "bağımsız" medyanın iktidar partisine hizmet etmesidir. Zaten AKP'nin en büyük destekçisi Doğan grubu oldu. Niye? AKP iktidar olunca ihaleleri rahatça götürebilmek için (inanmayanlar son büyük ihaleleri kazana firmalara bakabilir). Bizim halkımız da böyle kurumlardan "haber" alıyor. Medya bilgilendirme aracı olmaktan çıkıp beyin yıkama aracına dönüştürülüyor. "Hükümetin arkasında durmak" ile "hükümeti kontrol etmek" arasında ciddi bir fark vardır arkadaşım.

• quote:

Orjinalden alıntı: sturmovik

Arkadaşım sen olayı anlamamışsın. Burada belirtilen şey, "bağımsız" medyanın iktidar partisine hizmet etmesidir. Zaten AKP'nin en büyük destekçisi Doğan grubu oldu. Niye? AKP iktidar olunca ihaleleri rahatça götürebilmek için (inanmayanlar son büyük ihaleleri kazana firmalara bakabilir). Bizim halkımız da böyle kurumlardan "haber" alıyor. Medya bilgilendirme aracı olmaktan çıkıp beyin yıkama aracına dönüştürülüyor. "Hükümetin arkasında durmak" ile "hükümeti kontrol etmek" arasında ciddi bir fark vardır arkadaşım.

Güldürmeyin beni ya! bu safsatalara inanmayan ihale sonuçlarına bakınca ne anlıyomuş ? merak ettim.. akp kaç yıldır iktidar? doğan kaç yıldır büyük bir hoding ? başkası doğandan daha çok para verdi de akp hayır mı dedi ? herzaman siyaset ile iş hayatı kesişir dünyada böyle arkadaşım. sonuçların yanlış önce kendini kandırmışsın sonrada bizi mi kandıracan ?

yazılan yazı zaten uzmanlıkla hazırlanmış önce mehmet ali birandın reji yönetiminden küfürlerinden bahsetmişsiniz sonra kocaman türkiye cumhuriyetini bu bağlamda topa tutmuşsunuz bu o kadar kolay mı arkadaşım ?

küfür de eder bağırır çağırır da zannetmeyin bu adamlar ekranın görünen tarafındaki gibiler tabiiki sinirlidir canlı yayın bu. tabiiki kahvesini zamanında ister ayıp değilmi intercom dinlemek ? dışarıdan eleştirip kenara çekilmek kolay hadi sun bi canlı yayın ? söyle türkiyenin gerçeklerini ?

• Mehmet ALi Birand ın böyle bir şeye alet olacağını ummazdımŞerefsiz Kanal d şerefsiz Doğan Gurubu
  • İşte size CNNTURK uplink yayın freakansları:

Satellite information: 42 East

CNNTURK FEEDS

10953 V,2400,5/6 West
    10955 V,2170,7/8 West
    11142 H,2277,7/8 East
    11146 H,2170,3/4 East
    11146 H,4444,3/4 East
    11146 H,4460,3/4 East

bence Birand'ın konuşmalarını bir çok insan duymuştur! Birand,Orhan Pamuk,Doğan Grubu.... ve diğerlerinin kimlere hizmet ettiği belli!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu -- 20 Ekim 2005, 8:53:19 >
  • Bu haber yukaraı çıkmalı!

Çünkü Mehmed Ali birand bugün medyayı manipüle edenlerin en başında geliyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu -- 20 Ekim 2005, 19:55:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.