Şimdi Ara

İşte İran'ın Ölüm Elçisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
5.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: raunk

Ulan millette gitmiş amerikanın fotolarını koymuş.
    O kadar güçlüler peki neden hala ırakta güvende değiller.

irak umurlarinda mi ?

oradaki askerlerin coguda, meksika, kambocya gibi amerikaya yerlesmek icin gidip vatandaslik alamayan insanlarin , vatandaslik almak icin onlra zorunlu kosulan askerlik yapma sartlari.

zaten petrolu eline aldi amerika, oraya yeni bir ust ve masa kurdu pesmerge adinda, saddamin 30 tonluk 3 kamyon altinida , amerikan federal bankasinda

• quote:

Orijinalden alıntı: raunk

Ulan millette gitmiş amerikanın fotolarını koymuş.
    O kadar güçlüler peki neden hala ırakta güvende değiller.

tüm dünyaya rağmen elini kolunu sallaya sallaya ıraka girdi.. daha ne olsun...
    ıraktan cıktılar zaten...

ıraktan cıkma sebebpleri ise birincisi ekonomik.. savasın maliyeti trilyon doların üstünde..
    ayrıca can kayıplarıda hükümete tepki olarak dönüyor... ilerde adamlar asker bile göndermicek..robocop gönderecekler cepheye..biizmkiler hala iman gücüyle direniriz dicekler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

İranın ordusunu beğenmeyebilirsin ama bizim ordumuzdaki silahlar gibi amerikan üretimi değil.
    Türk ordusunun elinde doğru dürüst savaş helikopteri kalmadı amerika yazılımını vermiyor diye helikopter almıyoruz.İtalyayla yapılan anlaşma sonucu helikopterler gelene kadar tayvandan helikopter alınmasına karar verilmişti.Doğuda operasyona katılan helikopterler az olduğu için terörle yeterince mücadele edilemiyor.
    Ordumuzun elindeki tankların çoğu amerikan hurdası savaş durumunda ne olacağı belirsiz.İsraile giden 160 tankın ne olduğu belirsiz.İsrail düşmanı hükümetimiz bu konuda bir açıklama yapmıyor.
    Hükümet televizyonda israille takışıp kameralar arkasında israille işbirliği yapıyor.Geçenlerde bunu saadet partisi başkanı açıklamıştı.
    Bizim iranla ülke olarak bir sorunumuz yok nedense eski düşmanlar dost oldu.Ermenistan, yunanistanla hiçbir sorun yok iran düşman oldu saçmalığa bak.

160 tankın modernizasyonu tamamlandı yanlış hatırlamıyorsam..burdan teknoloji otlandı israilden..bu sayede milli tank için teknolojiler kazanıldı.. kazık mı yedik karlı mı cıktık dersen....

• quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

İranın ordusunu beğenmeyebilirsin ama bizim ordumuzdaki silahlar gibi amerikan üretimi değil.
    Türk ordusunun elinde doğru dürüst savaş helikopteri kalmadı amerika yazılımını vermiyor diye helikopter almıyoruz.İtalyayla yapılan anlaşma sonucu helikopterler gelene kadar tayvandan helikopter alınmasına karar verilmişti.Doğuda operasyona katılan helikopterler az olduğu için terörle yeterince mücadele edilemiyor.
    Ordumuzun elindeki tankların çoğu amerikan hurdası savaş durumunda ne olacağı belirsiz.İsraile giden 160 tankın ne olduğu belirsiz.İsrail düşmanı hükümetimiz bu konuda bir açıklama yapmıyor.
    Hükümet televizyonda israille takışıp kameralar arkasında israille işbirliği yapıyor.Geçenlerde bunu saadet partisi başkanı açıklamıştı.
    Bizim iranla ülke olarak bir sorunumuz yok nedense eski düşmanlar dost oldu.Ermenistan, yunanistanla hiçbir sorun yok iran düşman oldu saçmalığa bak.

160 tankın modernizasyonu tamamlandı yanlış hatırlamıyorsam..burdan teknoloji otlandı israilden..bu sayede milli tank için teknolojiler kazanıldı.. kazık mı yedik karlı mı cıktık dersen....

Kazık yedik tankları beğenmemişler bu tanklarla savaşa gidilmez diyorlardı.
    Bu tankların yenisi eskilerinin modernizasyonundan ucuza geliyormuş.Bizimkiler ölmüş m-60 tanklarını yaşatmaya çalışıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

Kazık yedik tankları beğenmemişler bu tanklarla savaşa gidilmez diyorlardı.
    Bu tankların yenisi eskilerinin modernizasyonundan ucuza geliyormuş.Bizimkiler ölmüş m-60 tanklarını yaşatmaya çalışıyor.

o tankların zaten bir halta yaramayacağı belli..ama israil ile yapılan bu anlaşma ile biz m60 modernizasyonu bahanesiyle teknoloji transferi sağladık..yani sadece tanka gitmedi o para..teknolojide satın almış olduk..ama bu illa karlı cıkmıs olduğumuz anlamına gelmez..belki daha ucuza aynı teknolojilre ulaşacağımız yerlerde vardı..ya da kapalı kapılar ardında baska pazarlıklar yapıldı..neyse giren girdi ...ağlamak bosuna

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

arap ülkeleri arasında en delikanlısı en merti tek başına uğraş veriyor helal olsun

birde suudi arabistana bakın sözde neresi ama kral abdnin kucağında ondan iniyor ingilterenin kucağına oturuyor bir savaşda ilk suudi arasbistandan kalkıyor uçaklar yada savaş gemiliernden kalkan füzeler işte arapların ne kadar satıcı arkadan vuran hain olduklarının göstergesi...

iran arap ülkesi değildir.farslar
  • Buraya bazı delilleri koyamadığımız bazı kavramları anlatamadığımız için kendinizi haklı falan sanıyorsunuz .Bu bana inanın zarar vermez : kendinizi kandırmaya devam edin .

@bluedevil :Ataturk bu ulkede kadina ozgurlugu genel eve dussun, pavyonlarda sarkici olsun, insanlarn onune icin got gobek sallasin diye getirmemistir emin ol.
    Burada suçlu olan o yola düşmüş düşürülmüş insan olduğunda hemfikiriz.

Burada :
    @bluedevil :arabistanda oldugu gibi boynunda iple hayvan gibi gezmemesi, hayvan gibi araba bagajlarinda tasinmamasi , yuzlerinin kezzaplanmamasi, 70 - 80 yaslarinda dervislere seyhlere genc yaslarda cariye olmamasi icin vermistir. ...............Burada suçlu iran ,arabistan öylemi? Bir kaç kişinin yaptığı hatayı topluma nasılda yıkıyorsun sen bunlarında hesabını vericeksin rahat ol.. Hepsi öylemi yoksa medya sadece öyle olanlarımı haftalarca gündemden düşür müyor ...Osmanlıda da böyle idi değilmi ?

Bu arada ne kadar cahil olduğunuzu artık anlatmama gerek yok silah lar konusunda bu kadar tartışıyorsunuz da .Dünyadaki en üst teklonoji askeri teklonojidir. Ve bu devletler arasında mesajdır bu halka bildirilmez , Her ülkenin gizli silahları vardır ve bu teklonojisini kimseye göstermezler sadece göstermek zorunda olduğu bazı kavramlar hariç .Şuan günlük yaşantıda kullandığın teklonoji Ülkelerin tamam bu teklonojinin yayılmasında bi sorun yok dediği teklonojileri kullanıyoruz.Hiç bir devletin gücünü tr forumlarında tartışamassınız .Tartışıyorum biliyorum diyenler sadece kendini kandırır sadece kötülemeye çalışır .

"İsrailoğulları 71 fırkaya ayrıldı Bunlardan 70`i cehennemlik oldu; ancak biri kurtuldu
    Hıristiyanlar da 72 fırkaya ayrıldı Bunlardan 71'i cehennemlik oldu, ancak biri kurtuldu
    Bir zaman sonra benim ümmetim de 73 fırkaya ayrılır, bunlardan ancak bir tanesi kurtulur
    Ashab-ı Kiram; bu bir fırkanın hangisi oldugunu sorunca:
    Cehennemden kurtulan fırka; benim ve Ashab'ımın gittiği yolda olanların fırkasıdır"

Kimi aşırılıga saptı
    Kimi inkara yöneldi
    Kimi aklına kul oldu
    Kimi felsefeye yar oldu
    Kimi yabancı ajanların, bilhassa Yahudi'lerin ağına düştü
    Kimi de petrolüne, yeraltı servetine güvenerek şımardı

Nicesi de İslam'da olmayan, hatta yasak olan şeylere dadandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NyCrish -- 24 Ağustos 2010; 10:43:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpello

ben şeyi merak ediyorum mesela mantık olarak programcılar kendi programlarını yazarlar ama mesela uçağın içindeki bilgisayara yeni program yazıcaksın nasıl yazıcaksın?? yani C++ 'a benzemezki

uçağın içindeki bilgisayarların normal bilgisayarlandan farkı yok. sadece daha komplike sistemler. ve tam olarak c++ ile yazılım geliştirebilirsin, istersen C. ama kalkıpta vb ile yazılım geliştiremezsin veya c# ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

ABD'nin onlara 40 sene önce sattığı uçakları var İran'ın sadece, o da 84 tane. Ne havladı bunlar da, omuz var bumuz var, ABD işgali başlatsın görecen ne var ne yok...

Şahsi görüşümce ABD girdiği yerden sağ salim çıkamıyor, verdikleri kayıplar ne kadar medyaya yansıtılmasada aynı bizim terore harcanan fidanlarımız gibi onlardanda günbe gün asker eriyişi var. İranda durum daha vahim olacak. İran Irak gibi cabucak teslim olmazsa o dağlar taşlar mezar olur yankeelere. Ayrıca suriye ırak mısır lübnana buralardaki insanlara arap demek ne kadar dogru bilmiyorum. Arap milleti az bir nufusa sahip diye biliyorum. Ama her esmer tenliye-zenciye arap diyen bir milletimiz oldugu için anormal değil...

Sorayayı taşlamak diye bir film var. İzleyen bilir ordada recm cezası konu alınmış ve tahminimce o şekilde oyuna getirilmiş iftira atılmış onlarca yüzlerce kadın recmle cezalandırılıyor. Adamlara yobaz demek bize düşmez. Onlar bize göre yobaz bizde batıya göre yobaz ız. İnançları sorgulayamayız, adamların icraatlerine bakalım. Biz ne yapıyoruz adamlar ne yapıyor ? Gösteriş içinde olsa birşeyler yapıyorlar üretiyorlar. Biz hala iranda başörtüsü mecburi, iranda recm var iranda su var bu var diye tartısıyoruz. Adamlar hayatlarından memnun, İrandaki sakineye gelene kadar kendi milletimizin içindeki zavallı kadınlarımıza bakalım. Kadın sığınma evlerinde ne hikayeler var kimsenin umrunda değil ama irandaki sakine dillerden düşmüyor...

iran halki mi memnun ?

irandaki ,turkler bile memnun degil

yazdiklarinin hic bir tutar tarafi yok , o yuzden iran amerikaya mezar olur lafina gulup geciyorum

Bizim ülkemizdede yonetimi beyenmiyenler v.b gosterisini yürüyüşünü yapıyor bu birşeyi değiştirmez. Beyenen kadar beyenmiyende vardır. Misal bizim ülkemizdede iktidarı beyenmiyen milyonlarca insan var ama bir afette sen o partidendin sana yardım etmiyecegim diyebilirmisiniz ? diyen zaten insan degildir.
    İranın iç işleri ordaki yasalar ordaki inançdan bizene ? bize girip çıkan ne anlamıyorum. İrandaki recme carptırılan kadına gelene kadar bizim ülkemizde ne kadınlar var geneleve düşmüş ölmekten beter edilmiş onlara bakalım önce.

Ben mezar olur demedim, girdiği yerden sağ salim cıkamıyor parça parça eriyor olası İran savaşında bu erimeleri daha büyük olur bunu kastettim. İran san göre yobaz, sende batıya göre yobazsın-gerisin. İrandaki bazı düşünceler uygulamalar banada çağın gerisinde geliyor ama bundan bizene. Biz adamların yaşantısına değil icraatlerine bakalım. İranın sonu Irak gibi olmaya gidiyor umarım olmaz masum insanların kanı dökülmez...

ben yobaz derken , geri kafali dedim yani sadece kendi bildigini okuyan tipler. mollacilarda ayni, humeyniyi turkiyeye kim getirdi, turkiyeden fransaya kim yerlestirdi , fransada parasini yerini kim verdi ? :) bizim fetullahi kim besliyor ise onlar.

bize girip cikan degil, irandaki molla rejimi turkiyein ic islerine karisiyor anliyormusun . bir zamanlar iran icin calisan devlet gorevlisi, sonrasinda CIA'e gecmis olup , iki hafta once aciklamalar yapmisti. turkiyede eylemleri olmus iran icin calisirken. bizdekiler ugur mumcuyu kendi kurduklari ergenekon masalina dahil etmeye calismakta ama ...

Ataturk bu ulkede kadina ozgurlugu genel eve dussun, pavyonlarda sarkici olsun, insanlarn onune icin got gobek sallasin diye getirmemistir emin ol.
    Ataturk bu ulkede kadina ozgurlugu afganistanda, iranda, arabistanda oldugu gibi boynunda iple hayvan gibi gezmemesi, hayvan gibi araba bagajlarinda tasinmamasi , yuzlerinin kezzaplanmamasi, 70 - 80 yaslarinda dervislere seyhlere genc yaslarda cariye olmamasi icin vermistir.

batiya gore yobazis cunku almaci irticacilari gormen lazim. ben gordum, araplar bile kulture uyum saglamislarken bizim yobazlar kendi bildiginde ...

İranın Türkiyenin iç işlerine karışmasını filan araştırmadım bilmiyorum. Ama ne olursa olsun bir devleti halkı inançlarına gore yargılamak geri olarak nitelendirmek yanlış. Bknz Hindistan adamlara insan demeye şahit ister fakirlik evrim geçirmiş bize göre salakça inançları var ama adamlar çin ile beraber büyüyorlar. Beni kızdıran şey o irandaki recme carptırılan kadın hakkında medyada cıkan yazılar goruntuler oldu. Kadın özgürlüğü ile geneleve düşme arasında nasıl bir bağ kurdun anlamadım. Kadın oraya düşmüşse keyfinden düşmemiştir (istisnalar hariç) oyuna getirilmiş mecbur kalmış yaşamak nefes almak için yapıyordur o pisliği. Medyamız insanımız irandaki suclu-sucsuz oldugu belli olmayan kadınla urasacagına bu kadınlara yardım etsin madem bu kadar hikaye meraklısı toplumuz o insanların hikayeleri yayınlansında genç kızlarımız örnek alsın.

İrandaki kadına bakış açısı İslamla bağdaştırılmamalı. İslamda kadın evine yemek yapmak zorunda bile değildir hatta dogurdugu cocuga süt vermek zorunda bile degildir. Bu sonradan cahil kimsler tarafından işlerine geldiği gibi cevrilmiş, emevi devrinde yaşlı adamlar genç kızları alıp o genç kızlar genç erkeklere bakmasınlar diye camilerde kadın erkek ayrılmış bir çok yerde cinsiyet ayrımına gidilmiştir hatta kadın sesi mahremdir dahi denmiştir.

Dünyada Türkiye deyince aa orası Arap dimi develeremi biniyorsunuz diyen insanlar varsa durup düşünmek gerek. Yok teknolojik gelişmeymiş projeymiş. Onlar her gün akan mehmetçik kanını durdurabiliyormu ? Hepsi göz boyama, faydası olmadıktan sonra üretilmiş olsa başarılı olsa neye yarar süs diye duracak bir köşede. Elin çapulcularıyla pazarlık eder hale geldik, yazıkki ne yazık ecdad dirilse yüzümüze tükürürdü biz iki çapulcuya mağlup olun diyemi çanakkalede şehit olduk derlerdi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.