Şimdi Ara

İşte İran'ın Ölüm Elçisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
5.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TRIUMPH

quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Bombayi nasıl yaşıyacakmış? Sahip olduğu boyut ile bomba atan insansız hava araçlarının boyutları arasında çok fark var. Bunun dışında uçağın üzerinde görüntü sağlamaya yönelik ekipmanda yok. Takip ettiğim kadarıyla İran'ın son senelerde ürettim dediği silahların çalıştığına dair videoları yok.

İki resimle hemen gaza gelmeyin bence

Resimdeki insansız değilmiş..

Hani kokpit ve pilot nerede?
  • ARkadaşlar O Video'daki Kadın İran Lı Değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyCrish

quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orijinalden alıntı: NyCrish

Evet onlarla karşı koyucaklar senin gibi insanlar amerikaya ne kadar destek verirse versin o insanlar o silahlarla karşı koyucaklar .En büyük silah insanın içindedir bunu unutma. örn afganistan

hahahah armerika alacagini almis, artik afganistanin gaz yataklarian el koymus , colde devecileri kim takar ya

gidip colde kumda oynasinlar [bu espiriyi yapmamak olmazdi ]

Aydın doğan gençliği yazık başka birşey söylemiyorum..

Dünyadan bi haber eli şeyinde gençlik.

birileri seni fena yikamis, ajan her iran molla rejimini sevmeyen aydin dogan mi oluyor ? yani aydin dogan gencligi
    Allah akil fikir versin ya , gerci onu bulacak beyin vermis de kullanan varmi ?

bu kvp gencleri harika, kvpye parayi veren kim ? :D aydin dogan medyasi degil miydi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: QUIN2k.

@Bluedevil86

evet kimse memnun degil iran hukumetinden.azerileri bile.

ama su bi gercek ki herhangi bir savasta tum kusurlar,taraflar unutulur bir birlik olur iran.bunu yasadi iran halki biliyor,alisik.

Ama sizin bilmediğiniz bir şey var ki, o da ABD'nin Orta Doğu'daki 60 senelik emelleri. Sonra sizin ülkenizde yaptığı devrim... Türk halkı da Kurtuluş Savaşı'nda bir oldu, arada pislikler çıktı ama onlar azdı ve temizlendi. Fakat araya ABD gibi bir ülke girdiğinde bu durum değişecek, biz nasıl ki Türk-Kürt diye ayrıldıysak, Azerileri yozlaştıran sizler de bunun bedelini acı olarak görmeye mahkumsunuz. Sadece bekleyin.

Yazdıklarım komik geliyorsa ülkenizin etrafındaki Amerikan üssü/birliği sayılarına göz atın. Hatta, komşu ülkelerin komşularındakilere de bir göz atın. Neredeyse 1000 km çapında bir alanda etrafınız ABD ordusu tarafından çevrili duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 23 Ağustos 2010; 17:29:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

quote:

Orijinalden alıntı: QUIN2k.

@Bluedevil86

evet kimse memnun degil iran hukumetinden.azerileri bile.

ama su bi gercek ki herhangi bir savasta tum kusurlar,taraflar unutulur bir birlik olur iran.bunu yasadi iran halki biliyor,alisik.

Ama sizin bilmediğiniz bir şey var ki, o da ABD'nin Orta Doğu'daki 60 senelik emelleri. Sonra sizin ülkenizde yaptığı devrim... Türk halkı da Kurtuluş Savaşı'nda bir oldu, arada pislikler çıktı ama onlar azdı ve temizlendi. Fakat araya ABD gibi bir ülke girdiğinde bu durum değişecek, biz nasıl ki Türk-Kürt diye ayrıldıysak, Azerileri yozlaştıran sizler de bunun bedelini acı olarak görmeye mahkumsunuz. Sadece bekleyin.

Yazdıklarım komik geliyorsa ülkenizin etrafındaki Amerikan üssü/birliği sayılarına göz atın. Hatta, komşu ülkelerin komşularındakilere de bir göz atın. Neredeyse 1000 km çapında bir alanda etrafınız ABD ordusu tarafından çevrili duruyor.

bu kadar sert cikmaya gerek yok. turkiyenin her ulkenin aslinda toprak butunlugne saygisi vardir. irandaki yobazlari sevmiyorum. ama iran 1979 oncesi o devirdeki turkiyeden daha modern idi.
    insalah su turk dusmani molla kopekleri devrilirde, iran cumhuriyeti modern goruntusune kavusur. hem bizdeki irticai tehlikeler ortadan kalkar. iran bize sinirlarini acsa aslinda hazar denizine kadar serbest gecis verse, turkistan icin problem kalmaz. tek eksigimiz azerbaycan uzerinden hazar cevresindeki turki devletlere toprak sinirimiz yok. bunu istemeyen bugun basta amerika - rusya olmak uzere; komsularimizdan iran ve ermenistanda istememekte. cunku turkler birlik oldugunda tarihte olanlar bellidir. ama icimize ekilen cemaat - baticilik , sag - sol kavramlari bu ulkeyi kutuplastiriyor ...

• acem palavraları etkilemiş bazı üyeleri ..iran topikleri komik bir hal almaya başladı.artık yazmak yerine okumak daha eğlenceli ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazat

@Bluedevil

Bak bakalım yazdıklarımdan 'süper uçak ağbicim kimse yapamaz böylesini' anlamı çıkarılacak tek bir cümle var mı?
    Ghost23 bu platformun, taşıdığı bombaları bırakamayacağını, bunu yapabilirse 'top' olacağını iddia etmiş.
    Eh artık o arkadaşa geçmiş olsun. Videosuyla, fotoğrafıyla bu yetiye sahip olduğunu ispat ettim.

Bunun dışında tek bir yorum, cümle var mı?
    Bence benim yazılarımı alıntılayarak içini dökme boş yere. İş gider dolaşır BP muhabbetine döner.
    Falancı, filancı yakıştırmasında da bulunma bir daha.

O videoda bombayı bırakmıyor gülüm tekrar izle

• iran giderken yanında israilide götür 3füze yeterli parası neyse veririz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost23

quote:

@Bluedevil

Bak bakalım yazdıklarımdan 'süper uçak ağbicim kimse yapamaz böylesini' anlamı çıkarılacak tek bir cümle var mı?
    Ghost23 bu platformun, taşıdığı bombaları bırakamayacağını, bunu yapabilirse 'top' olacağını iddia etmiş.
    Eh artık o arkadaşa geçmiş olsun. Videosuyla, fotoğrafıyla bu yetiye sahip olduğunu ispat ettim.

Bunun dışında tek bir yorum, cümle var mı?
    Bence benim yazılarımı alıntılayarak içini dökme boş yere. İş gider dolaşır BP muhabbetine döner.
    Falancı, filancı yakıştırmasında da bulunma bir daha.

O videoda bombayı bırakmıyor gülüm tekrar izle

Fotoğraf koydum, saniye verdim halen yalan dolan.
    İspat edilmiştir de işte görmek isteyen.
    Büyük lokma yemeyi deneyin bir dahakine

• quote:

Orijinalden alıntı: -JönTüRk-

quote:

Orijinalden alıntı: savarana

quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

Orijinalden alıntı: MusabAslan

Hadi Karalayın İran'ı Yobaz,Gerici vs. Deyin.80 Yıldır Dediniz de ne Oldu.

Yaşın kaç çocuk? 80 yıldır kimse İran'a yobaz demedi, zira yobaz devrimi 1979 yılında başladı. Ayrıca gelişmiş hava araçları ve bombalar yapması mevcut halinin dünyanın en yobaz ülkelerinden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Recm cezası uygulayan bir ülkeye yobaz harici denebilecek bir sıfat var mı?

Adamların tartıştıkları şeyler bunlar bak:http://www.milliyet.com.tr/2008/01/16/son/sondun09.asp

http://video.mynet.com/zeuszeus/Iran-da-linc/454796/
    birisi bunu senin ailenden birine yapsa ne yapoabilirsin ben söyliyeyim hiçbirşey çünkü orası iran o videoyu izlerken gözlerim doldu bir insana ne olursa olsun böyle yapılmamalı hele o bir de kadınsa ...Ama bu insanların sanki gözü dönmüş bu kadın en fazla ne yapmış olabilir ?
    hırsızlık mı yapmış? sorsunlar neden yapmış
    zinamı yapmış ? sorsunlar kimler yaptırmış kimle yapmış neden yapmış
    öldürmek kolay tabi
    Ne olursa olsun İRAN kimse onları savunmasın
    iran zaten Türkiyeyi sevmiyor elindeki 2.fırsatı bizi bombalayarak değerlendirmesse neyim...

Aynen katılıyorum. İran'ı ancak Müslüman diye sevebilirdim. Bu videodan sonra artık müslüman olup olmadıklarını düşünme kararı aldım.

Recm olayını direkt olarak onaylamasam da adamlar müslüman. Belki onlar bu yasalarından dolayı engel olduğu her zina için cennette ayrı ayrı yükselecek diyordum ki, bunu insanın yapmaması gerektiğine şahit oldum tekrar.

Hele o videoda adamın daha doğrusu yaratığın biri taşı kaldırıp kafasına attı ya. O an bitti İran benim için.
    Bi ceza verilecekse bunu Allah'ın yapması taraftarıyım. Hele ki bir canı alarak verilen cezalara tamamen karşıyım!

Allah belanızı versin

evet madem böyle bişey yaptı en kötü ihtimal direk kafasına sıkın yada ne bileyim ömürboyu hapis cezası verin nedir bu arkadaş ya toplanmış 30-40 kişi kadını linç ediyorlar.Hele biride taş la eziyor kafasını çok yazık çok sevap işlediklerini sanmasalar bunu yapmazla bence?sizce sevapmı İranın dinine göre çünkü onlara müslüman diyemem bunların dini ayrı arkadaşım bunlar müslüman olamaz.:Hz.Muhammet (sav) kendisini öldürmeye gelen düşman askerini ondan af dilediği için öldürmüyor bu pezevenkler kadına sorgusuz sualsiz dalıp öldürüyor sizce kim müslümanlık vasıflarını yerine getiriyor bu olayı yapanların hpsi cehennemde diridiri yanacaktır eminim....

• hay iran kadar kafanıza taş düşsün...
  • @ Historia Calamitatum

Yazdiklarina katiliyorum,fakat benim dedigim ile ilgisi nedir.tamam haklisin etrafimizda varlar.umman kiyisi,fars korfezi vs. de varlar fakat neden girmiyorlar acaba? bu ara bukadar ciddi olan nukleer sorununu iran ile tartisiyor;neden girmiyor ? belki onlar sizin kadar dusunemiyorlar sanirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAGROSs -- 23 Ağustos 2010; 23:53:11 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ghost23

Diğer konuda da yazmıştım,
    Bu alet(uçak değil bu) altındaki bombayı bıraksın ben topum.
    Yaptıkları şey;
    Uzun bir boru,altına ateşleyici roket,altında bomba.
    Bu insanzı uçak değildir.Buna füze de denmez.Artık füzeler gidip nokta vuruyor.Bunu atarsın yukarıya nereye giderse allah kerim.
    Hoş o bombayı taşıyacağından da emin değilim ya

Size kötü haber Bence toplukla alakalı iddianızı geri alın.

Bu videoda, aletin altındaki serbest düşüm bombayı bırakması net bir şekilde görülmekte. 40-55sn. arasına iyi bakın.

http://www.youtube.com/watch?v=5xmiC6u-pKE

Yüksek kaliteye getirip izlemeniz faydalı olur.

Ayrıca arkadaşlar Kerra paraşüt yardımıyla iniş yapmakta. Bu da İHA'larda sık başvurulan basit bir yöntemdir.
    Türkiye'nin ürettiği Bayraktar mini İHA'da bu şekilde iniş yapmaktadır:http://www.baykarmakina.com/MiniUAV

Kerrar'ın kendisi bir taşıyıcı işlevi görmekte. Üzerindeki bombaları/füzeleri bırakabilmekte.
    Resmini de koyalım:
    http://i38.tinypic.com/2gw861d.jpg

insansiz ucak fuze ne denilir bilmem ama farsca biliyorum videoda adam teknik detaylari soylemekte.insansizdir.ve bombayi alip gidip birakip geri donmekte.altindaki slotta 2tane 250 poundluk bomba ve tek slotta 500 poundluk nokta vurucu bombalar tasiyabilmekte diyor videoda.ee nedemisler buyuk konusmamak gerek

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

ABD'nin onlara 40 sene önce sattığı uçakları var İran'ın sadece, o da 84 tane. Ne havladı bunlar da, omuz var bumuz var, ABD işgali başlatsın görecen ne var ne yok...

Şahsi görüşümce ABD girdiği yerden sağ salim çıkamıyor, verdikleri kayıplar ne kadar medyaya yansıtılmasada aynı bizim terore harcanan fidanlarımız gibi onlardanda günbe gün asker eriyişi var. İranda durum daha vahim olacak. İran Irak gibi cabucak teslim olmazsa o dağlar taşlar mezar olur yankeelere. Ayrıca suriye ırak mısır lübnana buralardaki insanlara arap demek ne kadar dogru bilmiyorum. Arap milleti az bir nufusa sahip diye biliyorum. Ama her esmer tenliye-zenciye arap diyen bir milletimiz oldugu için anormal değil...

Sorayayı taşlamak diye bir film var. İzleyen bilir ordada recm cezası konu alınmış ve tahminimce o şekilde oyuna getirilmiş iftira atılmış onlarca yüzlerce kadın recmle cezalandırılıyor. Adamlara yobaz demek bize düşmez. Onlar bize göre yobaz bizde batıya göre yobaz ız. İnançları sorgulayamayız, adamların icraatlerine bakalım. Biz ne yapıyoruz adamlar ne yapıyor ? Gösteriş içinde olsa birşeyler yapıyorlar üretiyorlar. Biz hala iranda başörtüsü mecburi, iranda recm var iranda su var bu var diye tartısıyoruz. Adamlar hayatlarından memnun, İrandaki sakineye gelene kadar kendi milletimizin içindeki zavallı kadınlarımıza bakalım. Kadın sığınma evlerinde ne hikayeler var kimsenin umrunda değil ama irandaki sakine dillerden düşmüyor...

iran halki mi memnun ?

irandaki ,turkler bile memnun degil

yazdiklarinin hic bir tutar tarafi yok , o yuzden iran amerikaya mezar olur lafina gulup geciyorum

Bizim ülkemizdede yonetimi beyenmiyenler v.b gosterisini yürüyüşünü yapıyor bu birşeyi değiştirmez. Beyenen kadar beyenmiyende vardır. Misal bizim ülkemizdede iktidarı beyenmiyen milyonlarca insan var ama bir afette sen o partidendin sana yardım etmiyecegim diyebilirmisiniz ? diyen zaten insan degildir.
    İranın iç işleri ordaki yasalar ordaki inançdan bizene ? bize girip çıkan ne anlamıyorum. İrandaki recme carptırılan kadına gelene kadar bizim ülkemizde ne kadınlar var geneleve düşmüş ölmekten beter edilmiş onlara bakalım önce.

Ben mezar olur demedim, girdiği yerden sağ salim cıkamıyor parça parça eriyor olası İran savaşında bu erimeleri daha büyük olur bunu kastettim. İran san göre yobaz, sende batıya göre yobazsın-gerisin. İrandaki bazı düşünceler uygulamalar banada çağın gerisinde geliyor ama bundan bizene. Biz adamların yaşantısına değil icraatlerine bakalım. İranın sonu Irak gibi olmaya gidiyor umarım olmaz masum insanların kanı dökülmez...

• adamlar en önemlisi kendi üretiyor. bizim uçaklarımızın yongalarını kim yapıyor?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ABD'nin onlara 40 sene önce sattığı uçakları var İran'ın sadece, o da 84 tane. Ne havladı bunlar da, omuz var bumuz var, ABD işgali başlatsın görecen ne var ne yok...

Şahsi görüşümce ABD girdiği yerden sağ salim çıkamıyor, verdikleri kayıplar ne kadar medyaya yansıtılmasada aynı bizim terore harcanan fidanlarımız gibi onlardanda günbe gün asker eriyişi var. İranda durum daha vahim olacak. İran Irak gibi cabucak teslim olmazsa o dağlar taşlar mezar olur yankeelere. Ayrıca suriye ırak mısır lübnana buralardaki insanlara arap demek ne kadar dogru bilmiyorum. Arap milleti az bir nufusa sahip diye biliyorum. Ama her esmer tenliye-zenciye arap diyen bir milletimiz oldugu için anormal değil...

Sorayayı taşlamak diye bir film var. İzleyen bilir ordada recm cezası konu alınmış ve tahminimce o şekilde oyuna getirilmiş iftira atılmış onlarca yüzlerce kadın recmle cezalandırılıyor. Adamlara yobaz demek bize düşmez. Onlar bize göre yobaz bizde batıya göre yobaz ız. İnançları sorgulayamayız, adamların icraatlerine bakalım. Biz ne yapıyoruz adamlar ne yapıyor ? Gösteriş içinde olsa birşeyler yapıyorlar üretiyorlar. Biz hala iranda başörtüsü mecburi, iranda recm var iranda su var bu var diye tartısıyoruz. Adamlar hayatlarından memnun, İrandaki sakineye gelene kadar kendi milletimizin içindeki zavallı kadınlarımıza bakalım. Kadın sığınma evlerinde ne hikayeler var kimsenin umrunda değil ama irandaki sakine dillerden düşmüyor...

iran halki mi memnun ?

irandaki ,turkler bile memnun degil

yazdiklarinin hic bir tutar tarafi yok , o yuzden iran amerikaya mezar olur lafina gulup geciyorum

Bizim ülkemizdede yonetimi beyenmiyenler v.b gosterisini yürüyüşünü yapıyor bu birşeyi değiştirmez. Beyenen kadar beyenmiyende vardır. Misal bizim ülkemizdede iktidarı beyenmiyen milyonlarca insan var ama bir afette sen o partidendin sana yardım etmiyecegim diyebilirmisiniz ? diyen zaten insan degildir.
    İranın iç işleri ordaki yasalar ordaki inançdan bizene ? bize girip çıkan ne anlamıyorum. İrandaki recme carptırılan kadına gelene kadar bizim ülkemizde ne kadınlar var geneleve düşmüş ölmekten beter edilmiş onlara bakalım önce.

Ben mezar olur demedim, girdiği yerden sağ salim cıkamıyor parça parça eriyor olası İran savaşında bu erimeleri daha büyük olur bunu kastettim. İran san göre yobaz, sende batıya göre yobazsın-gerisin. İrandaki bazı düşünceler uygulamalar banada çağın gerisinde geliyor ama bundan bizene. Biz adamların yaşantısına değil icraatlerine bakalım. İranın sonu Irak gibi olmaya gidiyor umarım olmaz masum insanların kanı dökülmez...

ben yobaz derken , geri kafali dedim yani sadece kendi bildigini okuyan tipler. mollacilarda ayni, humeyniyi turkiyeye kim getirdi, turkiyeden fransaya kim yerlestirdi , fransada parasini yerini kim verdi ? :) bizim fetullahi kim besliyor ise onlar.

bize girip cikan degil, irandaki molla rejimi turkiyein ic islerine karisiyor anliyormusun . bir zamanlar iran icin calisan devlet gorevlisi, sonrasinda CIA'e gecmis olup , iki hafta once aciklamalar yapmisti. turkiyede eylemleri olmus iran icin calisirken. bizdekiler ugur mumcuyu kendi kurduklari ergenekon masalina dahil etmeye calismakta ama ...

Ataturk bu ulkede kadina ozgurlugu genel eve dussun, pavyonlarda sarkici olsun, insanlarn onune icin got gobek sallasin diye getirmemistir emin ol.
    Ataturk bu ulkede kadina ozgurlugu afganistanda, iranda, arabistanda oldugu gibi boynunda iple hayvan gibi gezmemesi, hayvan gibi araba bagajlarinda tasinmamasi , yuzlerinin kezzaplanmamasi, 70 - 80 yaslarinda dervislere seyhlere genc yaslarda cariye olmamasi icin vermistir.

batiya gore yobazis cunku almaci irticacilari gormen lazim. ben gordum, araplar bile kulture uyum saglamislarken bizim yobazlar kendi bildiginde ...

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

arap ülkeleri arasında en delikanlısı en merti tek başına uğraş veriyor helal olsun

birde suudi arabistana bakın sözde neresi ama kral abdnin kucağında ondan iniyor ingilterenin kucağına oturuyor bir savaşda ilk suudi arasbistandan kalkıyor uçaklar yada savaş gemiliernden kalkan füzeler işte arapların ne kadar satıcı arkadan vuran hain olduklarının göstergesi...

hee arab ülkesi..
  • İranın ordusunu beğenmeyebilirsin ama bizim ordumuzdaki silahlar gibi amerikan üretimi değil.
    Türk ordusunun elinde doğru dürüst savaş helikopteri kalmadı amerika yazılımını vermiyor diye helikopter almıyoruz.İtalyayla yapılan anlaşma sonucu helikopterler gelene kadar tayvandan helikopter alınmasına karar verilmişti.Doğuda operasyona katılan helikopterler az olduğu için terörle yeterince mücadele edilemiyor.
    Ordumuzun elindeki tankların çoğu amerikan hurdası savaş durumunda ne olacağı belirsiz.İsraile giden 160 tankın ne olduğu belirsiz.İsrail düşmanı hükümetimiz bu konuda bir açıklama yapmıyor.
    Hükümet televizyonda israille takışıp kameralar arkasında israille işbirliği yapıyor.Geçenlerde bunu saadet partisi başkanı açıklamıştı.
    Bizim iranla ülke olarak bir sorunumuz yok nedense eski düşmanlar dost oldu.Ermenistan, yunanistanla hiçbir sorun yok iran düşman oldu saçmalığa bak.

• Ulan millette gitmiş amerikanın fotolarını koymuş.
    O kadar güçlüler peki neden hala ırakta güvende değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

İranın ordusunu beğenmeyebilirsin ama bizim ordumuzdaki silahlar gibi amerikan üretimi değil.
    Türk ordusunun elinde doğru dürüst savaş helikopteri kalmadı amerika yazılımını vermiyor diye helikopter almıyoruz.İtalyayla yapılan anlaşma sonucu helikopterler gelene kadar tayvandan helikopter alınmasına karar verilmişti.Doğuda operasyona katılan helikopterler az olduğu için terörle yeterince mücadele edilemiyor.
    Ordumuzun elindeki tankların çoğu amerikan hurdası savaş durumunda ne olacağı belirsiz.İsraile giden 160 tankın ne olduğu belirsiz.İsrail düşmanı hükümetimiz bu konuda bir açıklama yapmıyor.
    Hükümet televizyonda israille takışıp kameralar arkasında israille işbirliği yapıyor.Geçenlerde bunu saadet partisi başkanı açıklamıştı.
    Bizim iranla ülke olarak bir sorunumuz yok nedense eski düşmanlar dost oldu.Ermenistan, yunanistanla hiçbir sorun yok iran düşman oldu saçmalığa bak.

off biraz mantik ve bilgi, bilmeden atmayin

İşte İran'ın Ölüm Elçisi

turkiyeye ambargo uyguluyamazlar eskisi gibi, kendi alt yapimizi gelistirdik belli oranda gerek israil , cin , almanya gibi ulkelerle teknoloji paylasimi transferi yaparak .

iran, biz turklerin cin ile savaslarindan daha eski dusmanimizdir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.