Şimdi Ara

İşte forumun bu hale gelmesine en güzel örnek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında forumla ilgili şikayet kısmınada yazabilirdim ama bu başlı başına bir sorun ;
    Olay su Bir arkadasımız konu hakkında yorum yapıyor.Ama sadece tuttugu takımın logosundan olsa gerek hemen eksileniyor .Aynı yoruma başka bir arkadaş katılıyor bu sefer o yorum hemen artılanıyor .
    Mesele eksi veya artı vermek değil .Buradan cıkan sonuc bir takım kişiler okudugunu anlamadan yada okumadan hemen tepkisini vermesi ortalıgı karıştırması .
    Resimlerden daha iyi anlarsınız .https://store.donanimhaber.com/46/f3/d4/46f3d4583a929bae40898610aa020008.jpg İşte forumun bu hale gelmesine  en güzel örnekhttps://store.donanimhaber.com/83/61/fa/8361fa4376f1f28cc6a5830e698a38d0.jpg İşte forumun bu hale gelmesine  en güzel örnek

• Sürü psikolojisi diye bir şey var bizde. Mesela bir konu açın içerik olarak çok mantıklı olsun, ilk bir kaç mesaj o konuyu aşağılıyorsa herkes aynı şekilde davranıyor. Bu genelde böyle.

O eksi artı olayı da, 1-2 kişi eksilemiştir onu görenler eksiye basmaya devam etmiştir.
    Diğer arkadaşı artıladıkları gibi.
  • Bu dediklerin cok dogru benim de basima geldi bunun benzeri ne yazik ki bu forumda futbol konusulmuyor nedeni ise cok acik kendini bilmez toplasan 10 kisiyi gecmeyecek troller yüzünden forumda sadece kavgalar tartismalar birbirine laf sokmalar oluyor okadar eski konulara bakiyorum seviye varmis konusurken birbirine saygi varmis ama bugün bakildiginda sadece trolleme benim takimim senin takimini döver

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne okuması yahu?

Özellikle konuda 3 ten fazla mesaj varsa hiç bakmadan sadece konu başlığına göre basıyorlar yorumu. Diğer yorumlarda ne denmiş, ne tartışılmış umrunda bile değil adamların.
  • Bıktım artık sizin su forum bu hale geldi konularınızdan.

Kendinin yonetıcı yapılmasını teklıf eden mı dersin. Tc Kimlik Noyla girilsin dıyen mı dersin..

2006dan berı burdayım forum en sakin en az üyeli zamanlarını gecırıyor. Onu söyliyimdee.
  • Bu sadece taraftar forumunda böyle değil.

Geçenlerde Yazılım Geliştirme bölümünde bir konu vardı. 12 yaşında çocuğun bir tanesi İşletim Sistemi yaptım diyip bunu videoya kaydetmiş, YouTube'a yükleyip burada paylaşmış. Uzaktan yakından alakası olmadığı için çocukla hunharca dalga geçildi ilk 20 postta. Ben de "Yaptığı yanlış olabilir ama bunu dalga geçmeden söyleyin sonuç olarak 12 yaşında" tarzı bir mesaj yazdıktan sonraki değişime inanamazsınız. 180 derece döndü forumun bakış açısı. "Evet ya bence de dalga geçmeyin swh swh" insanlarıyla doldu ortalık.

Yani diyeceğim forumda bir şey paylaşmanın sebebi sizin düşündüğünüz bir şey hakkında "başkası ne düşünüyor acaba?" diye meraktır. Aldığınız cevaplar da sürü psikolojisine bağlı olduğu sürece buradan bir cacık olmaz. Eski günleri özlüyorum açıkçası...

• quote:

Orijinalden alıntı: tedoa

Aslında forumla ilgili şikayet kısmınada yazabilirdim ama bu başlı başına bir sorun ;
    Olay su Bir arkadasımız konu hakkında yorum yapıyor.Ama sadece tuttugu takımın logosundan olsa gerek hemen eksileniyor .Aynı yoruma başka bir arkadaş katılıyor bu sefer o yorum hemen artılanıyor .
    Mesele eksi veya artı vermek değil .Buradan cıkan sonuc bir takım kişiler okudugunu anlamadan yada okumadan hemen tepkisini vermesi ortalıgı karıştırması .
    Resimlerden daha iyi anlarsınız .https://store.donanimhaber.com/46/f3/d4/46f3d4583a929bae40898610aa020008.jpg İşte forumun bu hale gelmesine  en güzel örnekhttps://store.donanimhaber.com/83/61/fa/8361fa4376f1f28cc6a5830e698a38d0.jpg İşte forumun bu hale gelmesine  en güzel örnek

Hemen o konunun başında Bjkli bir arkadaş yav he he koymuş keşke onu da ekleseydin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eksi artı olayı iyi hocam üyelerin gazı alınıyor bir şekilde. Belli grup yorum gözetmeksizin rakip taraftarsa bas eksiyi yapıyor o ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChuckPalahniuk

Bıktım artık sizin su forum bu hale geldi konularınızdan.

Kendinin yonetıcı yapılmasını teklıf eden mı dersin. Tc Kimlik Noyla girilsin dıyen mı dersin..

2006dan berı burdayım forum en sakin en az üyeli zamanlarını gecırıyor. Onu söyliyimdee.

ben 2004 ten beri burdayım , Pier de sans benden daha da önce .Eskiden bu tarz sorunlar oluyordu hatta bir ara futbol bölümü kapanmıştı .Şimdi eskiden çok daha fazla üye var .
    Foruma neden giriyoruz ? Birşeyler paylaşmak için , fikir alışverişinde bulunmak için yada en kötü stres atmak için
    İnsan bulundugu ortamın geliştirmek düzeltmek istemezmi ?
  • artıydı, eksiydi olayını bile bu kadar kafaya takarsanız,
    forum dışında bir hayat olduğunu unutursanız,
    10 yıl sonra asosyal kanser hastası olur çıkarsınız.

Havalar güzelleşti. Çıkın, hava alın biraz. Gerek yok boş işleri kafaya takmaya.
  • insaatci olarak izninizle ben bir yorum yapabilirim heralde. siz de sürüye uymus diye yaftalamazsiniz...

tokideki mühendislerin vazifesi insaatlari yürütmek degildir. tokide muhendis ne arar lafi kinayeli olsa da temelde dogru cunku toki muhendisleri stad kac derecede duruyor diye bir sorusturma yapmaz. bunu yapacak makamlar da zaten bellidir. yapi denetim. ve bugune kadar yapi denetimin körlerin dahi "bu duvar yamuk" diyecegi evlere onay verdigini gordu bu gozler. ne kirli oyunlar donmekte. sayet o stad bilmem kac derece projeden sapmissa, daha localari yapalim mi yapmayalim mi, biz locayi yapalim siz catiyi yapin pazarligina giren adamlar stadi yikip yeniden yaparlar mi? insaat masraflarini hic arttirirlar mi? akliniza yatmayan nedir anlamiyorum. projelerin uygulanmasinda genelde hep problemler ile karsilasilir. bu daha 5 katli binada dahi karsiniza cikarken koskoca bir spor kompleksi insa ediliyor, anormal mi? masraftan kacinmak icin ellerinden geleni yapmislardir, sayet masraf gerektirecek bir durum varsa.

sonra da, mimarliktan veya ins muhendisliginden zerre kadar cakmayan birisi cikmis "la tokide muhendis var onlar bilmiyor mu aysal mi biliyor" yaziyor. bu adami bir insaatci olarak ilk once ben eksilerim, hatta imkanim olsa seni de eksilerim. o arti alan adamin yazdigi da hem ironik hem de gercek. o yuzden artiyi haketmekte.

isiniz gucunuz su son gunlerde kaos ortami yaratmaya calismak beyler.

• Bu artıların eksilerin ne önemi var ki buradaki çoğu kişi olaya objektif bakamıyor bu halkımızın genel bir algısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johannes Gutenberg

insaatci olarak izninizle ben bir yorum yapabilirim heralde. siz de sürüye uymus diye yaftalamazsiniz...

tokideki mühendislerin vazifesi insaatlari yürütmek degildir. tokide muhendis ne arar lafi kinayeli olsa da temelde dogru cunku toki muhendisleri stad kac derecede duruyor diye bir sorusturma yapmaz. bunu yapacak makamlar da zaten bellidir. yapi denetim. ve bugune kadar yapi denetimin körlerin dahi "bu duvar yamuk" diyecegi evlere onay verdigini gordu bu gozler. ne kirli oyunlar donmekte. sayet o stad bilmem kac derece projeden sapmissa, daha localari yapalim mi yapmayalim mi, biz locayi yapalim siz catiyi yapin pazarligina giren adamlar stadi yikip yeniden yaparlar mi? insaat masraflarini hic arttirirlar mi? akliniza yatmayan nedir anlamiyorum. projelerin uygulanmasinda genelde hep problemler ile karsilasilir. bu daha 5 katli binada dahi karsiniza cikarken koskoca bir spor kompleksi insa ediliyor, anormal mi? masraftan kacinmak icin ellerinden geleni yapmislardir, sayet masraf gerektirecek bir durum varsa.

sonra da, mimarliktan veya ins muhendisliginden zerre kadar cakmayan birisi cikmis "la tokide muhendis var onlar bilmiyor mu aysal mi biliyor" yaziyor. bu adami bir insaatci olarak ilk once ben eksilerim, hatta imkanim olsa seni de eksilerim. o arti alan adamin yazdigi da hem ironik hem de gercek. o yuzden artiyi haketmekte.

Peki eksilemekmi lazım yoksa böyle acık acık yazmak mı ? Ne güzel paylaşım yapmıssın sayende birşeyler ögrendik .

Ayrıca bu tamamen örnek , kimsede o eskileyenlerin tamamının senin gibi inşaatcı olduguna inandıramaz .

• quote:

Orijinalden alıntı: tedoa

quote:

Orijinalden alıntı: Johannes Gutenberg

insaatci olarak izninizle ben bir yorum yapabilirim heralde. siz de sürüye uymus diye yaftalamazsiniz...

Peki eksilemekmi lazım yoksa böyle acık acık yazmak mı ? Ne güzel paylaşım yapmıssın sayende birşeyler ögrendik .

Ayrıca bu tamamen örnek , kimsede o eskileyenlerin tamamının senin gibi inşaatcı olduguna inandıramaz .

neyin gerekli oldugu amaca gore degisir. sahsen ben de su konuya yorum atmayacaktim ama paylasimci birisi oldugum icin atayim dedim. genelde isi gucu olan adamin da cikip boyle uzun uzun yazacagini ve mesleki deneyimlerini aktaracagini sanmam, az cikar. amac demistik degil mi? bu forumun bir mizah kulturu vardir, 10 yildir da boyle. sadece futbol bolumune veya diger konu disi kategorilerine has bir durum da degil, forumun tematigi ile alakali donanim konularinda da hep bir mizahi dil var. mesela suanda yazdigim bu mesajda mizah yok, "tokide muhendis ne arar" mesajinda ise var.

eksileyen herkesin insaatci olmasi gerekir mi? bence gerekmez. toki bir kere adi cikmis bir kurum. galatasaray camiasi ise toki ile haddinden fazla icli disli oldu. taraftarlarin cogu elbet toki uzerine arastirma yapip ne denli vasat ve dogru olmayan islere imza attigini ogrenmistir. sokaktaki siradan bir vatandas dahi biliyorken. ha dersen ki sorunun kaynaklarini senin kadar net goremiyorlar cunku insaat sektorunden degiller, ona hak veririm. ama eksiyelenlerin de haklilik payi var, yok degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ne okuması yahu?

Özellikle konuda 3 ten fazla mesaj varsa hiç bakmadan sadece konu başlığına göre basıyorlar yorumu. Diğer yorumlarda ne denmiş, ne tartışılmış umrunda bile değil adamların.

Aynen öyle konu açılıyor , konu içerigi olan haber yalanlanıyor ama okunmadıgı için halen daha o haber gerçekmiş gibi birbirimize giriyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.