Şimdi Ara

İstanbulu Bilenler Bir Kac Soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın bir arkadasımla beraber Ankarada'dan trenle İstanbul'a gidecegiz.
    İstanbula daha önce 1 kere gittim ama arabaylaydı.
    Hic ne dolmusa ne otobüse bindim sora sora buldum hep.
    Şimdi kafamda bi kac bilgi olmasını istiyorum.
    Pazar sabahı İstanbul'da Haydarpaşa'da olup
    Ali Sami Yen Stadına gidecegiz.

1. Soru:
    Tren garından Ali Samiyene nasıl gidilir?
    Vapura binmek istiyoruz.Ona göre tarif ederseniz daha iyi olur.

2. Soru:
    Pazarı pazartesiye bağlayan gece 01-02 gibi tekrar Ankara'ya dönmemiz gerekiyor.
    Ali Sami Yen'den nasıl döneriz o saatte otogara ulasım nasıl olur acaba?
    Sanırım burası biraz zor olacak.Sabahlayıp da gidebiliriz.
    Sabahlarsak otobüs dolmus ulasımını nasıl yapacagız nerden ne dolmusuna binmemiz gerekiyor?

Simdiden cok tesekkür ederim.

• Arkadaşlar;
    Yabancı bir ülkenin sıradan bir sehrini sormadım
    Türkiye'nin en büyük forumunda en büyük sehri olan İstanbul'u sordum.
    Yardım edeceginizi umuyorum.

Eger ki konu baslıgına +18 yazsaydım
    Karsıdaki cam da mor ısık var yazsaydım.
    Nasılım sizce yazsaydım.
    Kız arkadasımdan ayrıldım yazsaydım.
    Bir kıza nasıl acılırım yazsaydım, şu ana kadar 10 kez degil 200 kez okunurdu sanırım.
    0 cevap degil 50 cevap yazılırdı.Belki de 2.3. sayfalara bile gecmistik.
  • Haydarpaşadan üsküdara veya kadiköye geçin orada beşiktaşa ufak motorlar kalkıyo oradandanda yakın zaten iki dakkada mecidiyeköy giderken yolda inönüyü dolmabahçeyi falan görürsünüz yakından.

Dönüştede taksiyi tercih etmenizi tavsiye ederim gece gidecekseniz.

Birde uyarı gözünüzün tutmadığı kimseye yol vs. sormayın kimseyede istanbula yabancı olduğunuzu hissettirmeyin.
  • haydarpaşadan kadıköye gitmeniz lazım kadıköyden otobüs ve dolmuş kalkıyor bildiğim kadarıyla..

Ali Sami Yen ( Mecidiyeköy ) den dönerken de aynı yolla gidebilirsiniz.. ( saat 2-3 gibi araç varmıdır bilemiyorum.. sabahı beklemeniz daha iyi olur.. )
  • usta ben tam bilmiyorum istanblu mersinde yaşıyorum ama şunu söyleyebilrim hiç zorlanacagını zannetmiyorum...kaybolmazsınız sora sora bulursunuz..kendimden biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rahatı Kaçan Ağaç -- 26 Temmuz 2008; 0:05:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: extree

haydarpaşadan kadıköye gitmeniz lazım kadıköyden otobüs ve dolmuş kalkıyor bildiğim kadarıyla..

Ali Sami Yen ( Mecidiyeköy ) den dönerken de aynı yolla gidebilirsiniz.. ( saat 2-3 gibi araç varmıdır bilemiyorum.. sabahı beklemeniz daha iyi olur.. )

Arkadaşlar deniz yoluyla gitmek istemiş.
  • Ali Sami Yen ile Avrupa yakasındaki otogar arası mesefa ne kadardır acaba?
    Uzak mıdır?
    Eger taksi fazla tutacaksa sabaha kalmayı tercih ederiz.

Haydarpasadan Kadıköye otobüsle
    ordan da vapurla Avrupa yakasına gececegiz bu durumda.

Peki otobüslerde para kullanılıyor mu akbil mi ne duymustum ondan almamız gerekir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Aksaray diye bi şehir var
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: __MeHMeT__2

quote:

Orjinalden alıntı: extree

haydarpaşadan kadıköye gitmeniz lazım kadıköyden otobüs ve dolmuş kalkıyor bildiğim kadarıyla..

Arkadaşlar deniz yoluyla gitmek istemiş.

gözümden kaçmış

ekleme:
    şoförlere para verirsin onlarda akbil oluyor yada özel halk otobüslerine binersiniz onlarda para geçerli..
    Mecidiyeköyden otogara otobüs var diye hatırlıyorum direkt otograın içinde kadar giriyor..
    gündüz gözüyle gitmenizi tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jorge -- 26 Temmuz 2008; 0:12:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FreaKs

usta ben tam bilmiyorum istanblu mersinde yaşıyorum ama şunu söyleyebilrim hiç zorlanacagını zannetmiyorum...kaybolmazsınız sora sora bulursunuz..kendimden biliyorum

Tabiki kaybolmayız.
    Aklı basında adamlarız:)

Ama gitmeden önce bilgi iyi olur.Hic olmazsa simdi haydarpasadan kadıköye nasıl gidilir diye soracagım
    diger türlü burdan ali sami yene gitmem icin napmam gerekiyor diye soracaktım
  • Dallas ..

Trenden inince kadıköy rıhtımdaki son duragı sor... Ondan sonra ilk önce iett bileti alın... Ondan sonra mecidiköy son duragı giden otubüsü bulun... Son duraktanda ali samiyeni sorun... Ondan sonra metallica ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

quote:

Orjinalden alıntı: FreaKs

usta ben tam bilmiyorum istanblu mersinde yaşıyorum ama şunu söyleyebilrim hiç zorlanacagını zannetmiyorum...kaybolmazsınız sora sora bulursunuz..kendimden biliyorum

Tabiki kaybolmayız.
    Aklı basında adamlarız:)

Ama gitmeden önce bilgi iyi olur.Hic olmazsa simdi haydarpasadan kadıköye nasıl gidilir diye soracagım
    diger türlü burdan ali sami yene gitmem icin napmam gerekiyor diye soracaktım

Haydarpaşa garının arka cephesi diyeyim sana hani filmlerde gösterir eski bir lokomatif vardır deniz kenarı tarafında işte tam karşıda gördüğün yer kadiköydür yürüyerek gidebilirsin on onbeş dakkada. Tam karşıya baktığınızdada büyük sarı bir balon görürsünüz zaten onu takip edin kimseye sormanız gerekmez.

• 120
    KADIKÖY-MECİDİYEKÖY Buna binebilirsiniz...Sanırım metallica konseri vardı..Ben dinlemiyorum..Onun için bilmiyorum..

Bunlar çift bilet ..Gidiş geliş kişi başına 4 bilet oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __ToLPoW__ -- 26 Temmuz 2008; 0:18:57 >
  • Tamamdır arkadaslar bi sekilde kadıköye gidecegiz ordan da karsıya zaten gecerizz.Karsıdan da stadı buluruz.

Simdi Ali Sami Yen den otogar mesafesi uzak mıdır?
    Taksi tutup gitsek mi sabahı bekleyip otobüsle gitsek daha mı iyi olur acaba?
  • quote:

Tamamdır arkadaslar bi sekilde kadıköye gidecegiz ordan da karsıya zaten gecerizz.Karsıdan da stadı buluruz.

Simdi Ali Sami Yen den otogar mesafesi uzak mıdır?
    Taksi tutup gitsek mi sabahı bekleyip otobüsle gitsek daha mı iyi olur acaba?

Benim dedigimi yap ..Zaten stadın önüne geliyorsun...Stadın arkasında son durak...
  • haydarpaşada indin kadıköy iskelesine geç(yakınlar bayağı) oradan beşiktaş a oradanda mecidiyeköy yaparsın.Otogar ise mecidiyeköyden binersin y.bosna otobüsüne merterde iner merterden tramvayla otogara geçersin.Taksiye para falan bayılmayın.
    Akbil konusuna geleyim akbilin varsa derdin yok gibi her yerde akbil geçiyo ama 1 gün için akbil alma alırsanda 6 ytl akbil bilgin olsun.indirimli hatlar otobüslerin 1ytl akbille 85 kuruş diğer tam ise 1.5 alırlar akbil 1.4ytl bu fiyatlar her yerde bu kadar istisnalar hariçBu arada dikkatli olun uyanık olun yani benimkisi bi uyarı sadece.
  • Gece 1 de 2 de otogara calısıyor mu otobüs tramvay?
  • quote:

Gece 1 de 2 de otogara calısıyor mu otobüs tramvay?

O saatde unut toplu taşımayı..Taksiye binip gece tarifesinden çalışacak...

Burdan bak istersen..http://www.iett.gov.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __ToLPoW__ -- 26 Temmuz 2008; 0:30:14 >
  • valla son 1 de kapanıyo diye biliyorum 1 de bindiğimi hatırlıyorum.

quote:

ŞLETME BİLGİLERİ
    HAT UZUNLUĞU : 19,6 Km
    İSTASYON SAYISI : 18
    ARAÇ SAYISI : 80
    SEFER SÜRESİ : 32 dakika
    İŞLETME SAATLERİ : 06:00 / 00:30
    GÜNLÜK YOLCU SAYISI : 240.000 yolcu / gün
    GÜNLÜK SEFER SAYISI : 416
    SEFER SIKLIĞI : Pik saatte 5 dakika

http://www.istanbul-ulasim.com.tr/default.asp?menu_id=3&sayfa_id=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 26 Temmuz 2008; 0:32:04 >

• quote:

Gece 1 de 2 de otogara calısıyor mu otobüs tramvay?

bu konu hakkında bir bilgim yok..

mecidiyeköyden taksiyle otogara gitmeye kalmayın.. hele ki gece..
  • Benden de bi başka tavsiye. Sen haydarpaşada indin. Sonra kadıköy rıhtıma geçersin. Ordan istediğin bi şekilde karşıya geçersin deniz yoluyla. (Beşiktaş en mantıklısı,eminönüde olabilir) Ordada mecidiyeköy otobüs veya minübüs. Buldun Ali samiyeni.

Dönüşe gelelim şimdi. Çoğu otobüs firmasının otogara servii vardı. (1 yılı geçti gitmeyeli şimdi varmı bilmiyorum. Ama vardır.) Ayrıca bazı firmalar Taksimden veya mecidiyeköye yakın yerlerden direk Ankara ya gidiyor veya oralara uğruyor. O nedenle sen iner inmez git otobüs firmalarıyla konuş Taksiye felan para verme hiç. Çok rahat edersin. Metro,Nilüfer,Kamil koç vs.. Onlarla bi konuş önce.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.