Şimdi Ara

İstanbulda Taksi Plakasi Fiyatlari ve Geliri (Aziz Kancar) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
4
Favori
48.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: tolgambo

Yarın itibari ile 6.25 bıjon için Kale,Yasar Tic.ve As oto ,Perpa Taksi den fiyat alacağım.Son fiyatlar 59.000 TL civarı ...Nakit parayı görünce düşerler diye tahmın ediyorum.

Not :Aylık kıra bedelini istersenız yukseğe çekebilirsiniz :) Karsılıklı anlaşmaya ve kafalamaya bağlı ,su an bir arkadasım sitede bahsedılen rakam 256 tl ,arkadas 350 TL alıyor.

Nakit parayı görünce düşeceklerini sanmıyorum, zaten plaka fiyatları peşin fiyattır..
    Kiralar da aynı şekilde.. Esneme olmaz..

arkadaşınız 350 tl alıyorsa onun o payı geri satarken sorun yaşayıp yaşamayacağına şüpheyle bakarım.. 350x16=5600 lira yapıyor..

Tam plakaya sahip olan birinin 4200 lira kira alıp bu kiradan vergi, muhasebe, çalışma ruhsatı, şöförler odası üyelik aidatı vs. vs. ödediğini düşünürsek 16 tane paydaşın hiç elini kirletmeden 5600 lira temiz para alması bana pek mantıklı gelmiyor..

"Bedava peynir sadece fare kapanında olur"

quote:

Orijinalden alıntı: WalkieTalkie2

900 bin lira nakitim olsa plaka almam hayatta

Gider 1.4-1.5 milyon tl ye dükkan alırım

900 bini basarım
    Kalanı krediyle

Dükkan en az 6000-7000 sağlam getirir, gelen paraylada kredisini öderim 4-5 yıl içinde, 5 yıl sonrada o dükkkan olur en az 1.5 milyon tl

1.5 milyon liraya aldığımız dükkan 5 yıl sonra 1.5 milyona çıkarsa köşe oluruz..

Kusura bakma 2 milyon tl demek istedim.

• Estağfurullah ne kusuru..

Açık arayan biri değilimdir, biraz gülümsetmek istedim.. :)
  • quote:

quote:

Yarın itibari ile 6.25 bıjon için Kale,Yasar Tic.ve As oto ,Perpa Taksi den fiyat alacağım.Son fiyatlar 59.000 TL civarı ...Nakit parayı görünce düşerler diye tahmın ediyorum.

Not :Aylık kıra bedelini istersenız yukseğe çekebilirsiniz :) Karsılıklı anlaşmaya ve kafalamaya bağlı ,su an bir arkadasım sitede bahsedılen rakam 256 tl ,arkadas 350 TL alıyor.

Nakit parayı görünce düşeceklerini sanmıyorum, zaten plaka fiyatları peşin fiyattır..

arkadaşınız 350 tl alıyorsa onun o payı geri satarken sorun yaşayıp yaşamayacağına şüpheyle bakarım.. 350x16=5600 lira yapıyor..

Tam plakaya sahip olan birinin 4200 lira kira alıp bu kiradan vergi, muhasebe, çalışma ruhsatı, şöförler odası üyelik aidatı vs. vs. ödediğini düşünürsek 16 tane paydaşın hiç elini kirletmeden 5600 lira temiz para alması bana pek mantıklı gelmiyor..

quote:

900 bini basarım
    Kalanı krediyle

Dükkan en az 6000-7000 sağlam getirir, gelen paraylada kredisini öderim 4-5 yıl içinde, 5 yıl sonrada o dükkkan olur en az 1.5 milyon tl

1.5 milyon liraya aldığımız dükkan 5 yıl sonra 1.5 milyona çıkarsa köşe oluruz..

plaka sahibi aldığı kira bedelinin vergi, muhasebe, çalışma ruhsatı, şöförler odası üyelik aidatı vs. vs. ödediğini düşünürsek

tam plaka sahibi olmayanlar arasında giderler bölünüyorsa sabit gider gelir olması açısından riskli sayılmaz

ama aynı para ile dukkan açıcaklar dukkanda taksi mi satıcaklar taksi plakası konusunu da iyice çöp ettiler

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

quote:

quote:

900 bini basarım
    Kalanı krediyle

plaka sahibi aldığı kira bedelinin vergi, muhasebe, çalışma ruhsatı, şöförler odası üyelik aidatı vs. vs. ödediğini düşünürsek

tam plaka sahibi olmayanlar arasında giderler bölünüyorsa sabit gider gelir olması açısından riskli sayılmaz

ama aynı para ile dukkan açıcaklar dukkanda taksi mi satıcaklar taksi plakası konusunu da iyice çöp ettiler

Biz 1.2 milyon liraya dükkan aldık 2 sene önce, şu an kiracımız BİM 10 yıllık kontrat yaptık 6000 lira bırakıyor + her yıl kira artışı Tüfe + üfe midir nedir ona endeksli.

• quote:

quote:

quote:

900 bini basarım
    Kalanı krediyle

Djoz ;

Nakit parada düşüyorlar.Bu yazıyı yazdıktan sonra aradım,bircok taksı plakası satan yeri....57 000 teklıf aldım.

Ikıncısi soylemıs oldugun hesap yalnıs bir hesap ..Bijona verilen aylık para o 256 TL yada 350 tl.Neden 16 ile çarptın ,1 arabada 16 bıjon oldugu için mı öyle bir hesap yok :) Tam taksı plakasını satın alıp taksı borsasına kıraya verirsen aylık net 4000 tl - 4200 tl para geçer eline .Tek Bıjon alırsanda aylık 256 TL ile 350 Tl arası bir para geçer.16 paydaş dedıgının elıne 5600 TL geçmez yanı :) Herkese aynı parayı 350 TL yi vermezler.
    Yarın şartlar uyarsa yatırım için bende alacağım ,bilgi veririm sizede...

• quote:

Djoz ;

Nakit parada düşüyorlar.Bu yazıyı yazdıktan sonra aradım,bircok taksı plakası satan yeri....57 000 teklıf aldım.

Ikıncısi soylemıs oldugun hesap yalnıs bir hesap ..Bijona verilen aylık para o 256 TL yada 350 tl.Neden 16 ile çarptın ,1 arabada 16 bıjon oldugu için mı öyle bir hesap yok :) Tam taksı plakasını satın alıp taksı borsasına kıraya verirsen aylık net 4000 tl - 4200 tl para geçer eline .Tek Bıjon alırsanda aylık 256 TL ile 350 Tl arası bir para geçer.16 paydaş dedıgının elıne 5600 TL geçmez yanı :) Herkese aynı parayı 350 TL yi vermezler.

alırken 16da 1inden bile daha düşük fiyata alıyorsunuz, aylık olarak ta bir taksi kirasının 16da 1inden daha fazla kira alıyorsunuz.. Bu nasıl oluyor ki?

bijon pay 1/16 hissedir.. Hadi peki 16yı falan da bir kenara bırakalım.. Hesabı direkt yatırdığınız sermeyeyi tam bir plakaya oranlayarak yapalım..

940.000 yatıran adam 4200 lira alıyor siz 57.000 liranın 350 getireceğini söyleyerek 940.000 liralık sermayenin {(940.000/57)x350} 5.770 lira getireceğini iddia etmiş gibi oluyorsunuz.. Üstelik o 4200 liranın içinden vergi ödüyor, sizinki vergisiz masrafsız net rakam..

Tablo gerçek olamayacak kadar pembe..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 11 Haziran 2012; 23:25:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Galericisin, bari İstanbul'da en fazla plakaya sahip firmayı ve sahip olduğu plaka sayısını paylaşta milletin dudağı uçuklasın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

aziz hocam basit bir hesapla 32 günlük mevduat 1 milyona 9.600 lira gelir elde edersin.

gerçi o kadar para ile tl kalmak mantıklı değil. sepet yapmak gerekir. ancak aşağı yukarı konudaki rakamın 2 katı para elde edersin.

Finance 101

faiz yatırım aracı değildir, uzun vadede ana para erir enflasyon yüzünden.

hocam dikkat ettiyseniz sepet yazdım. tl'de kalınmaz yazdım. o para ile taksinin verdiğinden fazlasını kazanır ve ana paramı korurum. yeterki öyle bir param olsun. (sepetin beraber yatırımla. ancak sıcak para önemli)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Galericisin, bari İstanbul'da en fazla plakaya sahip firmayı ve sahip olduğu plaka sayısını paylaşta milletin dudağı uçuklasın.

Kale ticaret ve Yasar ticaret bu iki firma en buyukler istanbulda sayilarini calisan personeline sordugumda aziz inan bilgim yok dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Djoz ;

alırken 16da 1inden bile daha düşük fiyata alıyorsunuz, aylık olarak ta bir taksi kirasının 16da 1inden daha fazla kira alıyorsunuz.. Bu nasıl oluyor ki?

bijon pay 1/16 hissedir.. Hadi peki 16yı falan da bir kenara bırakalım.. Hesabı direkt yatırdığınız sermeyeyi tam bir plakaya oranlayarak yapalım..

940.000 yatıran adam 4200 lira alıyor siz 57.000 liranın 350 getireceğini söyleyerek 940.000 liralık sermayenin {(940.000/57)x350} 5.770 lira getireceğini iddia etmiş gibi oluyorsunuz.. Üstelik o 4200 liranın içinden vergi ödüyor, sizinki vergisiz masrafsız net rakam..

940.000 lira veriyorsun sonra da vergisi masrafı derken kendini amorti etmesi kaç yüzyıl sürer bu plakanın diyemiyeceğim ama

aklım da kalmış bundan 10 sene önce 2001 krizindn sonraki aylarda bir plaka sahibi ne kadar kazaıyordu bilemiyorum araştırmak lazım o gunku fiyatları yalnız 100 150 tl kalıyor diyen taksiciler vardı gunluk o zamanlar asgrai ucret o civardaydı hesap edin 10 sene önce 1 gunde asgrari ucretli kazancı kadar kazanan taksiciler vardı şu anda durum hiç öyle değil vergi ler yakıt fiyatları vs ...

dukkan açmasın plakaya vericeği parayı dukkan kirasına depozitosuna versin bu şekilde bir kaç dukkan kiralayarak bir kaç senede dukkan alabilen ler var

biraz da iş ticari zekaya bakıyor mesleği bilmene bakıyor kimisi sermayesiz dukkan kiralayarak işi buyuterek dukkan alıyor sermayesiz plaka alabilen varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

Galericisin, bari İstanbul'da en fazla plakaya sahip firmayı ve sahip olduğu plaka sayısını paylaşta milletin dudağı uçuklasın.

Kale ticaret ve Yasar ticaret bu iki firma en buyukler istanbulda sayilarini calisan personeline sordugumda aziz inan bilgim yok dedi

Kale'nin 2 yıl önce en son 550 Ad. plakası vardı. (Tamamı kendisine ait.)

Gerisini varın siz düşünün ..

• quote:

quote:

quote:

Vay (yeni çıkan spor gazetesi)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Simdi dahada artmistir.

Walkie senin yorumada felaket sesli guldum

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

940.000 lira veriyorsun sonra da vergisi masrafı derken kendini amorti etmesi kaç yüzyıl sürer bu plakanın diyemiyeceğim ama

aklım da kalmış bundan 10 sene önce 2001 krizindn sonraki aylarda bir plaka sahibi ne kadar kazaıyordu bilemiyorum araştırmak lazım o gunku fiyatları yalnız 100 150 tl kalıyor diyen taksiciler vardı gunluk o zamanlar asgrai ucret o civardaydı hesap edin 10 sene önce 1 gunde asgrari ucretli kazancı kadar kazanan taksiciler vardı şu anda durum hiç öyle değil vergi ler yakıt fiyatları vs ...

2001 yılında aylık 500-550 lira falandı.. Plaka da 90-95 bin liraydı.. Tabi bunlar kriz sonrası rakamlar..

Günlük 100-150 lira çıkartılabilen yıllar da daha sonraları olması gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 12 Haziran 2012; 0:46:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz iş, Geçiniz.
  • quote:

quote:

Djoz ;

Değerli Arkadasım ;

Yazımı tekrar yazıyorum anlaman için,bijon da evt hisse 16 pay,ama tek sahıs bunu anladıgında alıcıya veriyolrlar bu rakamı ,ha adam bu parayı kullanıyodur,çalıştırıyodur onu bılemem ama bu parayı alıyorlar dıyorum.Bu bir BORSA !!! ,ister oto centerler 350 TL verir,ister 250 TL ,adamın bileceği iş..Senın matematık hesabınla olmuyor bu iş yanı .

Hadi varsayalım senın dediğin gibi ispat kolay ,İstanbuldaki taksı plakası satıcılarını tek tek ara,fiyat al,kıra ıcın ne odeyeceksınız dıye sor zor deil ,bir telefona bakar bu..ki ben oyle yaptım...
    Sonra olayın yatırım anlamında ne kadar pembe tablonunda ne kadar gerçek oldugunu anlarsın.

Benı yalnıs anlamanıda istemem sankı senle ınatlasıyor gibi yazıyor sanma,sadece tecrübe ettiğim için soyluyorum.Hatta yarın kısmet olursa 2 bıjon alıp net bir şekılde acıklarım sana..Plaka bedeli ve kira bedelini...

Not : Ayrıca cocukluk arkadasımın Kayınpederının tam taksı plakası var.4200 TL ,alıyorlar vergi falan yok,hatta trafık cezaları bıle ,bu anlaşma ile alakalı birşey bunuda not olarak belirteyım.

• quote:

Değerli Arkadasım ;

Yazımı tekrar yazıyorum anlaman için,bijon da evt hisse 16 pay,ama tek sahıs bunu anladıgında alıcıya veriyolrlar bu rakamı ,ha adam bu parayı kullanıyodur,çalıştırıyodur onu bılemem ama bu parayı alıyorlar dıyorum.Bu bir BORSA !!! ,ister oto centerler 350 TL verir,ister 250 TL ,adamın bileceği iş..Senın matematık hesabınla olmuyor bu iş yanı .

Hadi varsayalım senın dediğin gibi ispat kolay ,İstanbuldaki taksı plakası satıcılarını tek tek ara,fiyat al,kıra ıcın ne odeyeceksınız dıye sor zor deil ,bir telefona bakar bu..ki ben oyle yaptım...
    Sonra olayın yatırım anlamında ne kadar pembe tablonunda ne kadar gerçek oldugunu anlarsın.

Benı yalnıs anlamanıda istemem sankı senle ınatlasıyor gibi yazıyor sanma,sadece tecrübe ettiğim için soyluyorum.Hatta yarın kısmet olursa 2 bıjon alıp net bir şekılde acıklarım sana..Plaka bedeli ve kira bedelini...

Not : Ayrıca cocukluk arkadasımın Kayınpederının tam taksı plakası var.4200 TL ,alıyorlar vergi falan yok,hatta trafık cezaları bıle ,bu anlaşma ile alakalı birşey bunuda not olarak belirteyım.

İnatlaşmak değil tabi, bilgi alışverişi yapıyoruz..

Size inanmıyor değilim.. 350 de verebilirler, 500 de verebilirler, ama taksinin kazancı belli olduğu için fazla para verilmesine şüpheyle bakarım.. size de temkinli yaklaşmanızı tavsiye ederim..

Eski bir taksi sahibiyim ve rahmetli babam bu işe 1979da başlamış..
    şimdiye kadar taksi işinde dönen birçok yantallık gördük.. özellikle de galeriler aracılığıyla..
    Mesela siz plakanızı galeriye verdiniz diyelim.. O adam zayi bahanesiyle yeni ruhsat çıkarttırır.. Aynı plakalı iki tane kopya araç oluşturur.. bir yerlerden de bir taksimetre uydurdu mu size aylık 4200 lira kira verirken 4200 de kendisi cebe atar..
    Yani bir plakadan 4200 liradan fazla çıkartabilen adamdan şüphelenmek gerek..
    Neyse.. Tedbir alıp almamak size kalmış.. ben sadece fikrimi söyledim..

Yalnız arkadaşınız sanırım vergi konusunda eksik bilgiye sahip..
    Galeriye verilen plakalarda muhasebe, vergi, çalışma ruhsatı, cemiyet aidatı vs vs plaka sahibine aittir.. Cezaları ise şöförler öder..
    Biz hiç galeriye vermedik ama veren tanıdıklarımız var.. Ellerinde koçan koçan fişlerle muhasebeciye gittiklerini biliyorum..

Yatırımınızın hayırlı olmasını dilerim..

• arkadaşlar konuyla ilgili bilgim hiç yok kuzenim 1 taksi plakası kiralamak istiyor onunda pek bilgisi yok taksici yakın bir tanıdığım var bize 1 taksi plakası var dedi dün 16bin tl araba için istiyorlarmış kira 4200 depozit felan yok ilk ayda hemen kira istemiyor ay bitince ilk kira verilecek herşey tamamda taksicilik kısmet işi onuda biliyorum fakat düzgün çalışılırsa ayda temiz kiralayanın eline kaç lira geçer ortalama bu işi yapan bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini sunarsa sevinirim...çalışma şeklide şöyle kuzen sabah çalışacak öğlenden sonra 3 gibide şöföre verecek 100tl gibi ondan alacaksabahtan öğlene kadarda kendi çalışacak lütfen bilgisi olanlar bilgi versin saygılar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light Galericisin, bari İstanbul'da en fazla plakaya sahip firmayı ve sahip olduğu plaka sayısını paylaşta milletin dudağı uçuklasın.
    Kale'nin 2 yıl önce en son 550 Ad. plakası vardı. (Tamamı kendisine ait.) Gerisini varın siz düşünün ..
    Simdi dahada artmistir. Walkie senin yorumada felaket sesli guldum
    galerici kancar aziz araştırdınmı piyasa ne olmuş ? kaçtan gidiyr plakanın tanesi hanı bu işin içindesin yaşar ticaretide yanırım diyorsun . kiralar ne kadar oldu .

• Burada taksi plakası ile ev alıp kiraya vermeyi mukayese etmek yanlış..Bahçeşehir 2. kısımda, Hadımköyde , Çatalca da 150 M2 daireler 135 - 160 Bin arası satılıyor.Kira geliri aylık 650 Lira Gidip 6 tane ev alıp 650 liradan kiraya vermek bir gelir şekli..Ancak hepsinin vergisi, tamiri, boyası, kiracı ile uğraşması ayrı dert...Satıyorum deyince anında istediğin fiyata alıcı bulamazsın..Plaka öylemi ? Satıyorum dedinmi Fiyatı belli...Alıcısı belli...Aylık kirası getirisi belli..Riski varmı ? Ne riski olacak ? Kimin plakası şimdiye kadar iptal edildi ? Kimsenin.. Şahsi düşüncem Plaka her zaman en risksiz ve paraya çevirilebilen yatırım aracı...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Temmuz 2012; 0:25:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.