Şimdi Ara

İstanbulda kis lastigine ne gerek var diyenler gelsin bi konuscaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hafif ticari gorunce sevinir oldum kis lastigi olma ihtimalo yuksek diye

Onume arkama birer hafif ticari alip gidiyorum malin biri gelip bana vurmasin diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• az önce haberlerde gördüm devlet ambulansa bile kış lastiği takmamış
  • Geldim buyrun...

Şaka bir yana benim çalıştığım Tokat'ta bile kışa lastiği almayan çok. Biri gitmiş dizel Qashqai almış.3 yıldır da biniyor...Kışlık papucu yok. Ki adam inşaat malzemesi satar. Yani durumu çok iyi.

Öbürü gitmiş 4x4 Tiguan almış. Donanımının adını bilmem ama TSİ'nin fullü olmalı.Cam tavan bile var. TOKİ'nin yokuşundan inemez şu anda.

Buralı biri daha var...Ki kendisi İstanbul'da özel okul ve dersane sahibi...Titanium dizel QQ var onda da...Geçen kış Yalova veya Bursa taraflarında bi yere gidiyor, babasıyla...Dağda mahsur kalıyorlar...Telefon da çekmiyor...Az kalsın AKUT'luk olacaklarmış.

Babasının yorumu: '' Ulen Tokat yaylalarında başımıza bir iş gelmedi şimdiye kadar. Bu mal oğlanın cipi yüzünden donacaktık!''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 8 Ocak 2013; 10:39:57 >

• Yolcu taşıyan İETT otobüslerinde bile kış lastiği yok.
  • ticarilerde kış lastiği denetimi yapılıyormu başladımı uygulama?
  • Ne gerek var diyenlerden biri benim geldim buyur?? Aracım 2 gündür yerinden kıpırdamadı,dün sabah evimin olduğu yer günlük güneşlik olmasına ragmen anadolu yakasında yağdığını duyunca çıkarmadım aracımı,2 saat sonra da yoğun kar yağışı başladı güneşli olan yere iyiki çıkarmadım dedim ve kar kalkana kadar da aynı yerde park halinde durucak. Trafiğe çıkıpta kendimin ve başkalarının canını ,malını riske atamam ben.
  • valla ben ilk defa bu yıl kış lastiği aldım,çengelköyün sırtlarında oturuyorum,ana yollar acık olmasına rağmen arayollar ,evin olduğu yer acaip dik ve buzlu, sadece önlere 2 adet petlas taktırmışdım ve dün bugün korkarak (eski alışkanlıkdan olsa) inanılmaz yerlerden indim cıktım , şimdiye kadar aklım neredeymiş vesselam ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kış lastiği olmayanlar önlerine bir ticari alsın.Sorun çıkmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Ne gerek var diyenlerden biri benim geldim buyur?? Aracım 2 gündür yerinden kıpırdamadı,dün sabah evimin olduğu yer günlük güneşlik olmasına ragmen anadolu yakasında yağdığını duyunca çıkarmadım aracımı,2 saat sonra da yoğun kar yağışı başladı güneşli olan yere iyiki çıkarmadım dedim ve kar kalkana kadar da aynı yerde park halinde durucak. Trafiğe çıkıpta kendimin ve başkalarının canını ,malını riske atamam ben.

Keşke herkes sizin gibi düşünse...
  • evet geldim
    Dün ve bugün aracımı kullanmadım en fazla yarın da kullanamayacağım
    Bu bir tercih meselesi.. İşim sürekli araç kullanmayı gerektirseydi o zaman kış lastiği gerekli olurdu ama bütün kış mevsiminde en fazla 10 gün yaşayacağım bir durum için 500-600 lira vermeyi mantıklı bulmadım..
    Zaten bu yasak neden ticarilere geldi çünkü bu araçlar istisnasız her gün trafiğe çıkan araçlar.. Normal vatandaş zaten aracını böyle durumlarda çıkarmıyor ki..
  • Al bakalım bende geldim. HODRİ MEYDAN!!!

Kış lastiğim yok ve almıyorumda. Cumartesi/Pazar kullanıyorum arabamı. Dünden beri otoparkta park halinde duruyor. Kar gittiği an kullanmaya devam. Ama kar gelsin yine park halinde durmaya devam kar yerden kalkana kadar.
  • Kullanmayanlara lafimiz yok da yollarda pati manyagi olan binlerce arac ne ayak?

"Istanbulda kis lastigine ne gerek var" demek genellemedir. Kar varken de aracini cikarmak zorundaysan alip takacaksin. Yoksa istanbulda kis lastigine gerek var ama senin kis lastigine ihtiyacin yok demektir.
  • yılın 12 ayı iştanbul'da kış lastiği ile geziyoruz..
    biz hangi sınıftayız
  • kar lastiği olan arabaları dün 20 ile dümdüz giderken nasıl buz patgeni yaptıgını tv de gördüm...kara saplanıp kalan kar lastigi olan arabalar da dolu..bu işler piyasa işi usta...lastik sektörü zorda kalmış olabilir bence...karda buzda herkes zincir taksın olsun bitsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

yılın 12 ayı iştanbul'da kış lastiği ile geziyoruz..
    biz hangi sınıftayız

yazın özellikle uzun yolda uzun süre yüksek hızlarda seyrederken dikkatli olun, çok çabuk ısınıp gümlüyor kış lastikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

biz hangi sınıftayız

yazın özellikle uzun yolda uzun süre yüksek hızlarda seyrederken dikkatli olun, çok çabuk ısınıp gümlüyor kış lastikleri

uyarınız için saolun hocam..arac 92 kartal.
    pek hız yapma ihtimalimiz yok en fazla 90...senede bir kere 450km yol yaparız belki ozaman başımıza iş açabilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

biz hangi sınıftayız

uyarınız için saolun hocam..arac 92 kartal.
    pek hız yapma ihtimalimiz yok en fazla 90...senede bir kere 450km yol yaparız belki ozaman başımıza iş açabilir

o hızlarda sıkıntı olacağını sanmıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.