Şimdi Ara

İstanbulda halâ kış lastiği kullanan varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senede 1 gün kar yağan ve genelde 7-10 derece sıcaklık ortalamasına sahip istanbulda kış lastiğine gerek varmı, kışın daha soğuk geçtiği avrupa ülkelerinde dahi mecburiyet yokken ülkemizde lastikçilerin dayattığı bir sistemmi uygulanıyor.
    Kış lastiği sadece gerektiği zaman takılıp, sıcak günlerde sökülmesi gerekmiyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbul'da yaşıyorum. Hiç kış lastiği almadım.Çok kar yağarsa, geçen hafta ki gibi, aracı bir iki gün yatırıyorum.

• kış lastiğini kasımda taktırıp nisanda çıkarttırıyorum, ben işimi sağlama alayım da gerisi önemsiz
  • Kış lastiğinin sadece kışın kar yağdığında kullanılacağını sanıyorsanız evet gereksiz.Kış lastiğini 5 sezon kullanırsın bir gün kar yağar yada yağmaz ya fren lazım olur ya yol tutuşu ondada ya kolsuz bacaksız kalmaktan yada mefta olmaktan kurtarır.İki tekerlekli sandalyede beni götürür gittiğim yere nasılsa diyen varsa lastik yerine modifiye daha hayati araç için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 26 Ocak 2015; 12:09:48 >
  • Arkadaşlar şu muhabbetten vazgeçin artık, bırakın alan alsın taktıran taktırsın.
    Belli alıp taktıran kış ortası il dışına çıkma ihtimalini de göz önüne almış.
    İstanbulda yağmır bile yokken geçen hafta memlekete cenaze dolayısıyla gittiğimde 30 cm kar vardı. Dozerin kürüdüğü köy yolumuzda bile Duster aracın altı kalıplaşmış kürüme izlerine değiyordu.
    Birçok araç zincirliydi, ben zincirsiz olarak gittim geldim.

• Birde geçenlerde de bizim buralarda kar falan yok yağmurda yok sadece gece sis yapmış hava 2 derece gizli buzlanma nedir bilmeyen sürücüler bam güm sağa sola patlamışlardı onuda düşünmek lazım herşey sıcaklık kar değil zaten avuç içi kadar bişeyin üstünde gidiyoruz.

Avrupa Ülkeleriyle kıyaslayacaksakta öncelikle yol ve yağış durumlarınıda kıyaslamak gerekir.Alttan ısıtmalı yolları olan ülkeleri baz alamayız.Mesela avrupadan örnekler bunların bazıları lastik bazıları tamamen kış donanımı istiyor ve 5000 euro ceza yazanda var

AVUSTURYA zorunlu
    İSVİÇRE bazı yollarda zorunlu
    ALMANYA zorunlu
    FRANSA bazı yollarda zorunlu onların bazılarında hem kış lastiği hem zincir zorunlu
    İTALYA bazı yollarda lastik bile değil tam kış donanımı zorunlu
    İSVEÇ zorunlu
    NORVEÇ zorunlu
    FİNLANDİYA zorunlu
    SLOVENYA zorunlu
    LİTVANYA zorunlu
    LETONYA zorunlu
    ESTONYA zorunlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 26 Ocak 2015; 12:19:21 >

• Hafta içi İstanbul'da yaşamama rağmen hafta sonları Edirne'den Ankara'ya kadar muhtelif yerlere fotoğraf çekimi için gittiğimden Kasım - Nisan döneminde kış lastiğini kullanıyorum kafam rahat...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

kış lastiğini kasımda taktırıp nisanda çıkarttırıyorum, ben işimi sağlama alayım da gerisi önemsiz

Sıcak havalarda kış lastiği daha tehlikeli olduğu söyleniyor, sağlama almışsınız gibi görünmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanoglanli

Arkadaşlar şu muhabbetten vazgeçin artık, bırakın alan alsın taktıran taktırsın.
    Belli alıp taktıran kış ortası il dışına çıkma ihtimalini de göz önüne almış.
    İstanbulda yağmır bile yokken geçen hafta memlekete cenaze dolayısıyla gittiğimde 30 cm kar vardı. Dozerin kürüdüğü köy yolumuzda bile Duster aracın altı kalıplaşmış kürüme izlerine değiyordu.
    Birçok araç zincirliydi, ben zincirsiz olarak gittim geldim.

Bende aynısını söylüyorum, jant ile alnıp gerekince değiştirilmeli bence.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    şu an edirnedeyim 3 gündür yağmur durmadı, zaten 540 liralık lastikler nesinden kaçayım
  • Vw konularindan sonra birde bu var dimi

Yav arkadaş sizene ya takan takar siz takmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 26 Ocak 2015; 13:32:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Vw konularindan sonra birde bu var dimi

Yav arkadaş sizene ya takan takan siz takmayın

Kış lastiğinin gereksiz olduğunu iddia edenleri Temmuz'da Adana'da botla, Ocak ayında da parmak arası terlikle Ankara'da dolaştırmak lâzım.
  • var ben lassa snoways
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Senede 1 gün kar yağan ve genelde 7-10 derece sıcaklık ortalamasına sahip istanbulda kış lastiğine gerek varmı, kışın daha soğuk geçtiği avrupa ülkelerinde dahi mecburiyet yokken ülkemizde lastikçilerin dayattığı bir sistemmi uygulanıyor.
    Kış lastiği sadece gerektiği zaman takılıp, sıcak günlerde sökülmesi gerekmiyormu?

Kış lastiği için 10-12 derece bile çok dert değil. 15 derece itibari ile oldukça sıkıntılı.

Kışlık lastik kullanımı zorunlu değil zaten. Kullanan ya ihtiyaçtan, ya ekstra güvenlikten kullanır. Babam ve ben durmadan istanbul-ankara gidip geliyoruz. Hali ile tüm araçlarda kışlık lastik var. "This is Melihopolis!"
    Araçlar zaten yılda 45.000km yol yapıyor. Kışlık lastik de yıldan değil, km'den bitiyor. 3 ay takılı kalsa, yılda 15.000km'den, 3 yılda 45.000km zaten lastik pert. Dolayısı ile çok yol yapana kışlık taktırmak ekstra bir maliyete sebep olmuyor (kışlık lastiklerin ömrünün 5000km daha az olması dışında).

Araç kullanımı konusunda kesin barzoluk olarak gördüğüm bir olay var. Kar yağmış. Yollar kapanmış. Barzocuğum yazlık lastiği ile gitmeye çalışıyor. Kaza yapıyor, ya da yolda kalıyor. Yolu tıkıyor. Arkadaş, kışlık lastik kullan demiyoruz. Ancak kar yağdığında da yazlık lastikle yola çıkma be adam! İllaha çıkacaksan zincir tak. Bazı insanlar dört mevsim lastiklerin eskisi gibi olmadığını kabullenemedi hala. Artık gerçek dört mevsim lastik üretilmiyor. Unutun bunu. Yeni nesil lastikler çok daha iyi yol tutuyar, daha ekonomik ve daha sessiz. Karşılığında da kış özellikleri çok kötü. Kışlık lastik satabilmek için de yapıyorlar bunu. Bu düzene karşı iseniz kışlık lastik almayın. Ancak kar yağdığında da arabanızı çıkarmayın veya zincir takın.

İstanbul-Ankara arası geçen kar yağdığında babam 13 saatte geldi. Sebebi yolda kayan arabalar, sollamaya çıkıp kayarak yolu kapatan tırlar ve kışlık lastiği olana bile zincir taktıran jandarma... Halk biraz şuurlu olsa jandarma da işin suyunu çıkarmayacak; ama Türk milletinden beklenecekler arasında trafik şuuru maalesef yok. Şükür hızlı treni açtılar da sabiha gökçen uçak fiyatları yeri kazıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: The Power of Faith

quote:

Kış lastiğinin gereksiz olduğunu iddia edenleri Temmuz'da Adana'da botla, Ocak ayında da parmak arası terlikle Ankara'da dolaştırmak lâzım.

İbretlik tespit

• quote:

Orijinalden alıntı: The Power of Faith

quote:

Siz zaten arabanıza aynı muameleyi yapıyorsunuz şuanda.

• var babam :D adam ekim de taktırdı martta çıkarcak sanrm :D
  • Ben

• Evet, kısacası İstanbulda 10-15 derecde kış lastiğiyle gezenler trafiği alt üst etmez ama kar üstünde YAZLIK lastikle gezenler trafiği mahvediyor.
    Kimse aksüni iddia etmesin. NOKTA

• quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

var ben lassa snoways

Bende de snoways var. Yağmurda ve soğukta güzelde, lastik patinaja düşüyor sizdede öylemi acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.