=) Geçenlerde eminönüne gittim adama dedim boza yapıcaz bana darı irmiği ver dedim tabi bilmiyorum ya adam bana kuş yemi gibi birşey verdi dedim boza bundan mı yapılıyor dedim evet dedi neyse aldım eve geldim peder kuş yemi dedi bundan olmaz dedi adam benden baya bi küfür yedi haliyle :) böyle gerizekalı esnafları koymuyorlarmı uyuz oluyorum ..
Forumdaki çoğunuzun köyde yaşayan veya bağlantıları var olmadı bir karton alabilirim.. iletişime geçerseniz =) veya istanbulda bulabilceğim bir yer varsa yardımcı olursanız çok sevinirim =)
adamın verdiği darı, onu değirmende öğütünce darı irmiği olur. eminönünde nereden aldın darıyı?
quote:
Orijinalden alıntı: clear_eyed
adamın verdiği darı, onu değirmende öğütünce darı irmiği olur. eminönünde nereden aldın darıyı?
mısır çarşısı içinden aldım darı diye kuş yemi verdi adama tembih ettim bununla boza yapılıyormu tabi dedi vefaya biz veriyoruz dedi iyi dedim aldım enayi gibi :D bizim insanımız adam olmaz
adam doğru vermiş muhtemelen, darı kuş yemi olarak da kullanılır.
quote:
adam doğru vermiş muhtemelen, darı kuş yemi olarak da kullanılır.
hocam onunla babam denemişti fakat o kadar kötü koktu ki :) googlede araştırınca darı irmiğinden yapılıyormuş normal darıyı değirmende öğütünce nasıl darı irmiği oluyor evde yapılabilirmi ?
emin olmak için bilen birisine sordum, değirmende öğütülmesi lazım evde yapılamaz dedi. istanbul'da da değirmen vardır bence bir yerlerde, şehir dışına doğru olsa da. ben evde bulgur ve pirinçten olan bozayı yapıyodum hep ama tadı darı irmiği bozası kadar güzel değil, benim de araştırmalarım sürüyor, nerede bulunabileceğini öğrenirsem yazarım buraya. darı irmiği bulamazsam mısıra yönelicem, mısır bozası da güzel oluyomuş duyduğuma göre
quote:
emin olmak için bilen birisine sordum, değirmende öğütülmesi lazım evde yapılamaz dedi. istanbul'da da değirmen vardır bence bir yerlerde, şehir dışına doğru olsa da. ben evde bulgur ve pirinçten olan bozayı yapıyodum hep ama tadı darı irmiği bozası kadar güzel değil, benim de araştırmalarım sürüyor, nerede bulunabileceğini öğrenirsem yazarım buraya. darı irmiği bulamazsam mısıra yönelicem, mısır bozası da güzel oluyomuş duyduğuma göre
Bulgurdan olanı yaptık bizde ama dediğiniz gibi darı irmiğinin yerini tutmuyor vefa bozacısı nerden alıyor acaba darı irmiğini mısır bozasını içmedim bide bulgarların yaptığı bir boza var ama hiç biri darı irmiğini tutmuyor
görevliler müşterilere karşı çok iyi aslında, gidip bir bardak boza içerken, neyden yapılıyo, darı irmiğini nerden alıyosunuz peki diye bi sohbet başlatılabilir ya da satabilirler belki, darı irmiği ekmeği yapıcam diyince
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme