Şimdi Ara

istanbulda adam gibi otoyikama yok mu ya ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ch@in

Oraya 70 liraya kil ve iç-dış yıkama yaptırdım. 120 liraya koltuklarını yıkattım. 30 liraya döşeme temizleyici köpük alıp iç tavan ve direkleri temizledim. 10 yıllık araba sıfır gibi oldu. Tavsiye ederim Autowax'ı.

20tl ye netten alip kili kendim yaptim cokta guzel oldu ,profesyonellik gerektirmiyor.1 saat zaman ayirin cok daha ucuza gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    İyi diyorsunda hocam bazı iş kolları belli bir kesim sahiplenilmiş oluyor, özellikle de İstanbul'a gelip bir iş tutturan bütün memleketlisini o işe kanalize ediyor. Bir nevi tekelleşme oluyor, bu yıkama işini de belli bir tayfa sahiplenmiş düzgünü çok az.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maltepe dragos ta bir yer var Autoclub lu bişey ora iyi diye biliyorum. Hatta
    Detail Turkey - Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma Forumu
    Auto Club Maltepe
    http://www.detailturkey.net/kil-yikama-kurulama-ic-dis-temizlik-qd-plastik-bakim-urunleri/28817-auto-club-maltepe.html
    burda adam bahsetmiş nasıl yıkadıklarından bir incele.

• airarmada A kullanıcısına yanıt
    Ben de yapılışını izledikten sonra kil alıp kendim yaptım ama araba matlaşıp lekeleniyor. Tekrar yıkatıp üstüne koruma olarak cila yapmak gerekiyor. Keşke hepimizin arabasını yıkayıp cilalayabileceği bir bahçesi olsa. Yoksa iki yıkama, kil ve cila yine 50 tl'den ucuza çıkmıyor.

• Hocam adamların amacı para kazanmak olduğu için adam gibi yıkamıyorlar. Bende çok götürdüm ama istediğim gibi yıkatacak birşey bulamadım fakat:
    1 TL Basınçlı Su
    1 TL Köpük
    1 TL Basınçlı Su
    1 TL Süpürge
    =4 TL+ El işçiliği ile gayet güzel sonuçlar alınabilir. Dikiz aynasında iki tane parmak izi var 3 defa yıkamacıya götürdüm silmemiş bile. Aracı 15-20 TL verip yıkatıp tekrar kendim yıkayacağıma, temizleyeceğime kendim 4 TL verip güzel güzel vakit geçiririm. Eğer ki pazar günü öğleden sonra boş isem 3-4 kova su ile oto süngerimle seve seve, okşaya okşaya, hissede hissede yıkarım aracımı. Daha sonra da cilasını da geçerim. Yaldır yaldır yanarken bende oturur kola, su, kahvemi yudumlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: 0M42

quote:

fiyatlar nedir acaba ?

Adam gibi temizlik yapan yer arıyorsunuz ama önce fiyatı soruyorsunuz bence problem burada 5 - 10 liraya araba yıkatma peşinde olursanız karşılaşacağınız manzara bunlar olur.Bu işi hakkıyla yapan yerler var ve bu insanlar da iç dış yıkamaya 40 - 50 tl alıyor yani işin özü ne kadar ekmek o kadar köfte.

kardedim 20tl ye araba yikatiyoruz ondanda memnun kalmiyoruz meguiars gibi bi yer 50 tl alabilir dusuncesiyle sordum ve 50tl yikamaya para vermem. sen veriyosan ya babanin arabasini yikatiyosundur yada mercedesle geziyosundur.

Anlamak istemiyorsun kısaca tekrar özetliyorum "Ne kadar ekmek o kadar köfte"

Hem param cebimde kalsın hemde arabam on numara temizlensin diyorsan alacaksın eline kovayı fırçayı hortumu devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0M42 -- 19 Ekim 2014; 19:05:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

fiyatlar nedir acaba ?

Adam gibi temizlik yapan yer arıyorsunuz ama önce fiyatı soruyorsunuz bence problem burada 5 - 10 liraya araba yıkatma peşinde olursanız karşılaşacağınız manzara bunlar olur.Bu işi hakkıyla yapan yerler var ve bu insanlar da iç dış yıkamaya 40 - 50 tl alıyor yani işin özü ne kadar ekmek o kadar köfte.

kardedim 20tl ye araba yikatiyoruz ondanda memnun kalmiyoruz meguiars gibi bi yer 50 tl alabilir dusuncesiyle sordum ve 50tl yikamaya para vermem. sen veriyosan ya babanin arabasini yikatiyosundur yada mercedesle geziyosundur.

Anlamak istemiyorsun kısaca tekrar özetliyorum "Ne kadar ekmek o kadar köfte"

Hem param cebimde kalsın hemde arabam on numara temizlensin diyorsan alacaksın eline kovayı fırçayı hortumu devam

bu kafayla isin zor

• Ataşehir HENKEL' in karşısın da yıkatıyorum çok da temiz ve hızlılar...18 TL İç-Dış Temizlik..20 Tl veriyorum tamamdır....Hal Yolu Petrol Ofisi Benzin istasyonunun 100 MT ilerisin de..
  • Hafta sonları hariç, ümraniye meydan avm (ikea) otoparkında adını hatırlayamadığım bir oto yıkamacı var. 25 tl'ye iç dış yıkama yapıyorlar. Bu yakada bulabildiğim tek yer orası, yolum düşerse bırakıyorum.

• eğer bu işi hobi olarak yapmak istiyorsanız çok basit işlemler var.tabi ben bunu artık hobinin bir üstüne çıkardım polisaj makinası yıkama makinası pedler pastalar vesaire.

bir yıkamaya 30 lira 50 lira vermek kesinlikle ama kesinlikle akıl kârı değil.

benim gibi çok büyük paralar harcamadan da kendiniz de mükemmel bırakabilirsiniz.

piyasada çok rahatlıkla bulabileceğiniz yapı marketlerinden bir liste yapmak gerekirse

Bim 5 li mikrofiber bez 2 tane alın tanesi 5 lira.

sonax genel iç temizleyici 11 12 lira arası satılıyor koçtaş / bauhaus her yıkamada koltuklara iç aksama kullanırsanız yine 2.5 3 ay yeter.

sonax jant temizleyici 19 tl. her 3 yıkamada bir,1 tane janta en az 6 7 fıs.2 ay götürür sizi.tabi benim gibi temizlik delisiyseniz 2 yıkamada bir kullanırsanız 1.5 ayda da bitebilir.

sonax wax(pedli cila) 20-25 tl yine yapı marketlerde.

camlar için 5 tane migrosdan 750 ml lik 1.5 tl tanesi hem arabanın su deposuna 750 ml + üstüne su eklersiniz.hemde iç dış camları mis gibi yaparsınız.size çok uzun süre yeter.

space lastik parlatıcı fiyatı 9 lira hepsiburada dan alabilirsiniz fiyatına göre çok muhteşem bir ürün 4 5 gün kirli havalarda bile dayanıyor.

güzel bir oto kokusu fısfıs şişelerde olanlardan alın.5 ile 10 lira arasında yine,arabanın koltukları temizledikten sonra ve halı paspasları silkeledikden sonra iyice fıslayın arabanın içini kapıları kapatıp 5 10 dakika kalsın aynı şekilde bagajada yapabilirsiniz.önemli olan iç mekana sinmesi kokunun.

yine yapı marketlerden torpido sütleri alabilirsiniz ucuz diye gojo kullanabilirsiniz 5 lira fiyatı var limon kokulu ferah iç trimlere kullanabilirsiniz.etkisi 2 3 gün sürüyor.

WD-40 pas sökücü ve lastik aksamları koruyucu hemde bu tarz şeylerin sürelerini uzatıyor.kapılardaki gıcırtı seslerini anında kesiyor fitillerin ömürlerini uzatıyor.

gojo sünger araç yıkamada kullanmak için veya lastikleri parlatmak için 7 lira.

totalde 90 100 lira gibi bir fiyat çıkıyor.hobi ürünleri olarak sizi 4 5 ay idare edebilir bu ürünler bol kullanırsanız tabi bu süre 4 5 ay.

ben bu ürünleri eskiden kullanıyordum ama şuan fiyat ve performans olarak atas ürünlerini kullanıyorum tüm iç mekan ve aracın dışına pasta & cila olarak.internetten almak isterseniz atas ürünlerinide öneririm.

yıkama yapacağınız yeri iyi seçin kesinlikle kireçli su ile yıkamayın arabaları,ve süpürgesi çalışan bir yer olsun.

genelde lukoiller çok sakin oluyor 2 lira dışını yıkatırsınız 1 lira süpürge 5 dakika çalışır ama kordonları genelde uzamaz.o yüzden arabayı kesinlikle silme yaklaştırmayın makina yanına.makinanın yanına çapraz girin hem arka hem ön için iyi olur.

araba yıkamak temizlemek insanı sakinleştirir çünkü sürekli bindiğiniz bir şey o sizi her yere götürüyor.

pis olan yerlerini siz daha iyi bilirsiniz.yıkamacıya 25 30 lira verdiğinizde yapacağı şeyleri sıralıyım size oda iyi bir marka yıkamacısıysa.

kompresör makinasından ucu alır arabanın iç aksamına ilk önce bi hava tutar.tozları ortaya çıkarır.

süpürgeyi çıkarır paspasları iç aksamı süpürür.

paspasları süpürdükten sonra üzerine koku sıkar / eğer plastik paspas ise süngerle üzerinden koku geçer berbat bir şeydir toptancıdan 25 liraya 5 litre alırlar şişe içine 200 ml zımbırtıdan döker gerisine su.ve çok ağır yağlıdır temizlenmemiş ve kurutulmamış paspas ise (lastik olanlardan bahsediyorum) kaza yapma olasılığınız olur ayağınız kayar.

kimisi ilk önce su vurur arabaya ardından köpük + su yapar (köpüğü hiç bekletmeden kirin akmasını beklemeden suyu vurur)

bezle (yaklaşık 300 araba görmüş bir bez olur ) siler.ardından kompresörle hava tutarak (marka yerlerde) fitillerden su dışarı atılır.

beyaz gri araba sahiplerinin dikkat etmesi gereken şeyler olarak,hiç bir yıkamacı beyaz ve gri arabayla uğraşmaz avmlerde açıkta yapılan yıkamalarda vurmazlar ama birde kapalı mekanda yapılan yıkamadan fırça kaçınılmazdır abi bu çizmiyo yeaaa diyenlere aldırmayın çiziyor ve o süpürgeyle yerdeki pislikleride süpürüyorlar.

siz iç dış diye verdiğiniz arabanın.içi sadece süpürülür ve paspaslara koku sıkılır veya sürülür.

iç aksama hiç bir madde sürülmeden sadece ıslak bir bezle silinir başka bir şey yapılmaz (bildiğim için söylüyorum).

sadece torpidoya parlatıcı sürülür bunlardan kaçının çoğu yıkamacı lastik ve torpidoya aynı ürünü sürer ve paspaslarada aynı ürünü sürer.

yani zarar üstüne zarar götürmeyin yıkamacılara arabanızı çöp etmesinler.

dikkat ettiyseniz ne kadar işsiz güçsüz adamlar varsa(illaha ki bunlar içinde işini iyi yapanlar vardır onları saymıyorum) hepsi ama hepsi oto aksesuarcı veya oto yıkamacı açarlar.para kazandırmayın şunlara.

• Altunizade marmara oto yıkama işini gayet iyi yapıyor, keza çamlıca ayanoğluda öyle. Fakat şöylede bir durum var bazen araca göre muamele yapılabiliyor, şirket aracını yıkatmaya götürdüğümde bazen çok iyi ilgilenilmiyor fakat şahsi aracımda hiç öyle bir durum yaşamadım.
  • oto yıkamalar genelde malum ırkın elinde gürcü falan çok daha azdır.ee malum ırkın doğru yaptığı bir iş görülmüşmü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal - atalarda dap yapı royal towers'ın karşısında ki (sahil tarafı) oto yıkama bence rakipsiz.başka yerde yıkatmıyorum.
  • Bu sıkıntıları çekmek istemiyorsanız ziebart, sonax, auto king gibi kurumsal firmalara gidin. Biraz pahalıdır ama temiz iş çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

quote:

Orijinalden alıntı: conquête

Avrupa yakasında var mı bildiğiniz acaba düzgün bi yıkamacı... Bahçelievler civarı olursa daha iyi olur

Haznedar da medikana nın karşısındaki civilin altında sonax var orası gayet iyi yıkıyor.

teşekkür ederim bi deniyeyim, inş iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.