Şimdi Ara

istanbul trafiği klitlenme aşamasında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Yuksek paralara istanbul da hayatimi heba edecegime, dusuk maaslarla huzurlu sahil kasabalarinda mutlu mesut yasarim. Hem giderim cok daha az olur.

Bodrum olur, ayvalik olur, altinoluk olur, kusadasi olur. isteyen karadeniz e de gidebilir :)

Gercekten istanbul da durdugumuz her vakit gencligimiz bosa akip gidiyor. Hic birseyin keyfini cikaramiyoruz. Can guvenligimiz bile yok. Hangi kor kusuna gidecegimiz mechul. Babalarimizin, dedelerimizin zamaninda guzelmis istanbul. Artik beton yigini ve kaostan baska hic birsey vaat etmiyor.

Az kaldi 1, 1.5 seneye ben gidiyorum ege ye. istanbul size kalsin :) 1-2 sene sonraki halini hic dusunemiyorum zaten.

o dediklerini ben çok düşündüm ama iş bulamam oralarda sanayi yok ,aslında küçük şehirler çocuklar içinde daha iyi olurdu.

O acidan oyle tabii. Buralara giden biri daha cok kendi isini yapma planiyla gider zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makarnacılara sorsan her şey çok iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cunku ipini koparan istanbulda. Aslında insanlarında bi gunahı yok. Malum donemde insanların büyükşehre göç etmekten başka bir alternatifi yok. Küçükken bize öğretilen " türkiye kendi kendine yeten bir ülkedir" tezi cürüdü. Ne tarım ne de tutrizm eskisi gibi değil.

• diğer illere yatırım yapılmalı, iş alanları açılmalı ki millet göç etmesin. ama bunu düşünen bir iktidar var mı? yok.
    iktidarın tek derdi daha fazla kupon araziyi kapatmak, avm yapmak, her yeri betonla doldurmak.
    imkanı olan kanadaya yerleşsin :)

bu kadar otomobilin sonu tabanwaya doğru gider. otomobiller hareket edecek yol bulamayınca napcaksın, mecbursun yürümeye veya at eşek ile seyahat etmeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 4 Aralık 2015; 10:28:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Yuksek paralara istanbul da hayatimi heba edecegime, dusuk maaslarla huzurlu sahil kasabalarinda mutlu mesut yasarim. Hem giderim cok daha az olur.

Bodrum olur, ayvalik olur, altinoluk olur, kusadasi olur. isteyen karadeniz e de gidebilir :)

Gercekten istanbul da durdugumuz her vakit gencligimiz bosa akip gidiyor. Hic birseyin keyfini cikaramiyoruz. Can guvenligimiz bile yok. Hangi kor kusuna gidecegimiz mechul. Babalarimizin, dedelerimizin zamaninda guzelmis istanbul. Artik beton yigini ve kaostan baska hic birsey vaat etmiyor.

Az kaldi 1, 1.5 seneye ben gidiyorum ege ye. istanbul size kalsin :) 1-2 sene sonraki halini hic dusunemiyorum zaten.

o dediklerini ben çok düşündüm ama iş bulamam oralarda sanayi yok ,aslında küçük şehirler çocuklar içinde daha iyi olurdu.

sanayi olsa hiç düşünmem muğla fethiye ye taşınırdım, tabii sanayi olsa fethiye nin fethiyeliği kalır mıydı orası da ayrı bir soru işareti

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    2007 yılında E5 şirinevler-sefaköy trafiği için ibb' ye telefon edip şikayette bulunmuştum. Sonuç: 0
    2008 yılında genel istanbul trafiği için ibb' ye hem telefon ettim, hem de şikayet mektubu gönderdim. Sonuç: 0
    2009 yılında bölge trafik ekiplerine birer şikayet mektubu + ibb' ye şikayet mektubu + telefon işe başvurdum. Sonuç: 0
    2010 yılında genel istanbul trafiği için ibb' ye, ukome' ye, valiliğe, kaymakamlığa yazılı şikayet dilekçesi gönderdim. Sonuç: 0
    2011 yılında genel istanbul trafiği için internetten bimer' e yazılı şikayette bulundum, emniyet müdürlüklerine bir bir mektup yazdım. Sonuç: 0

2012 yılında genel istanbul trafiği için özel bi çalışma yaptım kendime. Her İBB müdürüne, her trafik ekip amirlerine, bölge belediye başkanlarına ve tbmm halkla ilişkiler bölümüne şikayet dilekçesi yazıp gönderdim. Sonuç: 0

2013 yılında genel istanbul trafiği için daha büyük bi çalışma yaptım. Karayolları müdürlerinin ofis adreslerine, İbb başkanı, yardımcısı, özel kalem müdürüne, trafik ekiplerine, ulaştırma bakanlığına şikayet mektubu yazdım + faks bombardımanı yaptım. Sonuç: 0

2014 yılında işi iyice ilerlettim. Telefonla birçok önde gelen bürokratla konuştum. Güç bela özel isimlere ulaştım. İçimi döktüm. Trafik çok kötü, siz emniyet şeridinden basıp gittiğiniz için anlayamıyorsunuz dedim. Sağolsunlar dikkatle dinleyip notlar aldılar. Bana en çok trafik olan yeri sordular. Altınşehir meydan, bahçeşehir, başakşehir bölgelerinden bahsettim. Yapılan iyileştirme çalışmalarında dediklerimi fazlasıyla dikkate alacaklarını söylediler. Hakikatende ufak tefek hareketler yapıldı. Altınşehir meydanına ekstra 2 büyük köprü inşaa edildi, çeşitli bağlantı yolları yapıldı. Elbette benim şikayetimle başlamadı bunlar ama ben hep farkındalık yaratma peşinde oldum.

2015 yılında malum. Artık trafik durma noktasına gelmedi, artık tamamen durdu. Defalarca tüm istanbulun kilitlendiğine şahit oluyoruz artık. Tabi ben manyak gibi şikayetlere devam ettim. Sırasıyla:

Ulaştırma bakanlığına
    Karayolları müdürlüğüne
    İBB' ye
    Bimer' e
    Meclis halkla ilişkilere
    Başbakanlık binasına
    Cumhurbaşkanına
    Çeşitli meşhur milletvekillerine
    Kritik noktaların mahalle muhtarlıklarına
    Kaymakamlıklara
    İlçe parti başkanlıklarına (sağlı-sollu)
    Trafik Ekiplerine

trafik şikayet dilekçesi yazdım. Hiç üşenmedim gittim postaneye postaladım.

Yetinmeyip twitter' dan resmi hesaplara şikayetler yazdım.
    Yetinmeyip şöyle bir konu açtım ki belki millette benim gibi çıldırır şikayet yazar filan diye:
    http://forum.donanimhaber.com/m_110049057/tm.htm

Sonuç: -10

Eskiden evime 1 saatte gidiyorsam, şimdi 2 saatte gidiyorum. Görünen o ki yakında da 3 saatte gideceğim.

Pes etmedim. Yeni bir şikayet yöntemi olarak bir video hazırlayıp cd halinde ilgililere göndereceğim.

Elbette faydası olmayacak, elbette aptallık bu yaptıklarım ama ne yapayım? Bende böyleyim işte.

• Su kamyonlarin ise gidis ve is cikis saatinde trafige cikisini yasaklasalar bir nebze olsun rahatlar trafik. Guya yasak var ama takan yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hug kullanıcısına yanıt
    hepimiz bu kadar duyarlı olabilsek çok şey değişir ama olmuyor işte, toplum olarak sorgulamadan yaşıyoruz.

• Yeni mi anladınız hocam bu durumu?Kitlenme için bir kıvılcım yetiyor İstanbul'a

• RONNIE kullanıcısına yanıt
    Yasak var ama uygulamak imkansız.

Çünkü ilgili kamyonlar falanca holdinge ait, ilgili tırlar falanca holdingin tırları. Kimse dokunamaz. Dokunursan hakkariyi boylarsın..
  • Antalya`dan Istanbul`a giderken yorulmadim. Giselere 10-15km kala trafik basladi ve maslak`a 2.5 saate gittim. Maslak`tan kopruyu gecene kadar yarim paket sigara iciyordum. Istanbul bana ters.
  • yetmez diye büyütmeye devam ediyorlar. 25 milyon olunca ne olacak.
  • İstanbula bin tane daha yol yapsan istanbulu kurtarmaz. Nüfusu azaltmak gerekiyor. Başka turlu olmaz alt yapı yok hazırlık yok oğlu yok.. 2.5 senem kaldı. İstanbulda sonra abbas yolcu. İstanbulu isteyen alsın bana uzak allaha yakın olsun. Geçici oldugum için çok umursamiyorum kalıcı olana allah sabır versin

• Başka şehirlerde sanayileşme olmadan İstanbul'un geleceği karanlık. Yol yaparak çözüm olmaz, yan yollar tıkalı köprüye çıkamıyorum ki köprüyü geçebileyim. Bu kadar yoğun tempodan sonra yavaş tempoda yaşabileceğimi bilsem Ege'ye vs giderim ama alıştık bir kere. Hiçbir şey yapmadan sonumuzu bekliyoruz resmen.
    Pazartesi hiç basında çıkmadı ama cumhurbaşkanı uçağına gidecek diye 1.köprü Avrupa istikametine gidişte 2 şeridi kapadı polis sabahın 7 sinde. İnsanlar 1 saat durdu bekledi haşmetmeapı, işlerine geç kaldı. Böyle bir ülkedeyiz, gelişme beklemeyin.
  • Benzin 2-3 tl filan olsa nasıl olur acaba ?
  • Bu sorunlar sadece İstanbul'un sorunu değil ki...Tüm ülkenin sorunu aslında...
    Cumhuriyet tarihini inceleyiniz...1923-1946 arasında o yokluk zamanlarında neredeyse tüm ülkeye dev sanayi tesisleri yapılmış,bölge bölge hammaddesine göre tesisler serpiştirilmiş...
    İnsanlar yerinde istihdam edilerek kalkınma sağlanmaya çalışılmış...Ama 1946 dan sonra ne yapılmış? Devlet bir tane adam gibi tesis yapmadığı gibi o çalışan,üreten güzelim tesisleri de ya atıl bırakmış,ya da partilileri doldurup arpalık haline getirmiş...
    Sonrasını biliyorsunuz...O yıllardan sonra gelen tüm liderler bulvarlar kralı,barajlar kralı,otoyol kralı gibi payeler almışlar...Çünkü o yıllardan itibaren ülkeye bir rol biçilmiş ve gelen liderler daima o rolün gereğini yerine getirmişler...
    O rolü benimsemeyenler ya iktidara hiç gelememiş,ya da hasbelkader geldilerse bile sahte yokluklarla,kuyruklarla,veya bilinçli çıkartılan krizlerle iktidardan gönderilmişler...
    Ülkeye biçilen o rol ne? Sanayiyi,üretimi kıs,bitir;tarımı kıs,bitir ve inşaata ağırlık ver...Ülkeyi inşaatla kalkındır...
    Bu sistem devreye alındığında ne olacak? Tabii ki Anadolu'da karnı doymayan halk büyük şehire göç edecek...O zaman bu zamandır bu iş aynen çoğalarak devam ediyor...Soruna çare arayan var mı peki?
    Hangi parti bu soruna köktan çare bulacağını söyledi? Hiçbiri...Bu aşamadan sonra bu ülkede hiçbir şey düzelmez...Kötüye gider,iyiye gitmez...

• bundan sonra araçları trafikten men edip metrobüsle sadece bunlardan kalsın. trafiğe kesin çözüm
     istanbul trafiği klitlenme aşamasında istanbul trafiği klitlenme aşamasında

• Açıkcası bu trafiğin sebebi sadece devlet değil kusura bakmayın.

Adamın evi bahçeşehir de hanımlar rahat etsin diye.İşi fatih de hergün 15-20km yol geliyor 1 değil 2 değil herkes böyle yapıyor.

Adam Karşıdan hergün Avrupa yakasına geliyor işi için.

Sonuç berbat trafik.Aynısı biraderim için de geçerliydi.

Her gün fatih den maskoya gidiyordu özel aracı ile 2 yıl çalıştıktan sonra pes edip bıraktı işi.

Herkes evini işine yakın yerden tutar veya alırsa böyle sıkıntılar olmaz.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    koskoca büyük türkiye halkı buna binermiki,araba bile beğenmiyorken

• Mantar gibi özel okul yapılıyor.Sabahları çocuklarını otomobilleri ile bırakan akşam üzeri tekrar alan hanım efendiler.

Yola erken çıkıp bu seferde yavaş giden servisler.

Reklam olsun diye boş beleş satışcılara araç veren şirketler olduğu sürece bu trafik azalmaz.

Kimse ben fakirim demesin...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.