Şimdi Ara

İstanbul, İzmir konularına son getiriyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KONUNUN TAMAMINI OKUMADAN, RİCA EDİYORUM YORUM YAPMAYIN.

98 ve İstanbul doğumluyum. Şimdi başka şehirden gelenler İstanbul'a geliyor diyor ki çöp, leş vesaire. İzmir'ede gidenler aynı şeyi söylüyor. Sebeplerini açıklıyorum. Çöp, leş diyorsan gelmezsin ayrıca, biz size bayılmıyoruz kardeşim. Nüfusumuz zaten fazla, hele hır gür çıkartmaya ve toplumun huzurunu bozmaya geliyorsan hiç gelme!

Doğduğunuz şehiri hele de orada büyüdüyseniz benimsersiniz. Başka bir şehre gittiğinizde bir adaptasyon sürecine girmeniz gerekir ve o süreci atlatamadıysanız fikriniz çok farklı olur. Tatil beldeleri için bu geçerli değildir, tatile stres atmak ve zevk için gidersiniz. Ön yargı veya farklı bir psikolojiyle giderseniz, aynı şeyi yaşamanız olası.

--- İSTANBUL BÖLÜMÜ---

Şimdi İstanbul'a gelip çöp diyenler, nereleri gezdi bilmiyorum ama açıklayayım.

Zaten kötü bir semtte oturuyorsan çöptür, sebebi ise 15 milyonluk bir il ve her ırktan insan yaşıyor. Kötü ırkın yoğun olduğu, Esenyurt ve benzeri ilçeleri gördüysen hak veriyorum sana . Sebebi ise kötü ırkın olduğu yerde huzur, gelişim olmaz. İstanbul'da nerede çatışma çıktıysa bahsettiğim semtlerde yaşanmıştır bu olay.
    Trafik var diye saçmalıyorsan, az ötede oyna. Sebebi ise 15 milyon nüfus ve 20 milyon araçtır. Metrekare başına düşen insan ve araç sayısı Türkiye'deki her ilden fazladır. Bunun sebebi ise büyük şehir diye herkesin gelmesi, lütfen gelmeyin rica ediyorum gelmeyin. Zaten İstanbul'da doğup büyümüş bir insan, en fazla sıkıştığında biraz küfür eder o kadar yani çoktan alışmıştır. Kötü semtlerde de dolaşmaz, çünkü kalabalığın getirdiği problemlere kimse bir şey yapamaz. Bu ülkenin vatandaşını ilçeden sınır dışı edemezsin.

Şimdi İstanbul'da istediğin zaman denize girersin, her alanda ve her markayı bulabileceğin yüzlerce AVM vardır. Her bütçeye uygun, sevdiceğini alıp gidebileceğin mekan vardır. Her bütçeye uygun toplu taşıma vardır. Bütün büyük markaların çoğunun merkezi İstanbul'dadır. Yurtdışına mal alıp, gönderiyorsan çıkışı-girişi İstanbul'dan olur. 3 Büyüklerin stadı İstanbul'dadır. En iyi eğitim kurumlarının çoğu İstanbul'dadır. 28 Osmanlı Padişah'ının naaşı burada yatmaktadır. Eski Doğu Roma başkenti olduğu için, gayri-müslim tarihi yapıtlarda belki başka hiçbir Türkiye ilinde göremeyeceğin kadar fazladır. En fazla cami sayısı buradadır, namazını her yerde kılacak bir yer bulursun yani. En popüler gece kulüpleri buradadır. Uluslar arası bir çok proje burada döner. Konser alanlarının çoğu buradadır. Oyuncu ve sanatçıların çoğu buradadır. Dizi ve filmlerin çoğu burada çekilir, ayrıca bir yabancı filmde sahne Türkiye'de geçecekse orası İstanbul'dur. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlar. 2 çok büyük imparatorluğun başkenti olma şerefine layık görülmüştür, Doğu Roma ve Osmanlı. En çok iş imkanı buradadır, sebepleri ise nüfustan ötürü iş yerleri burada kurulur ve merkezi olması yüzünden. Ve daha hatırlayamadığımdan ötürü yazamadığım bir çok şey İstanbul'dadır.

Şimdi sen bu saydığım sebeplere rağmen, hala İstanbul leş ve çöptür diyorsan, 2 sonuç çıkar. Ya bahsettiğim adaptasyon sürecini atlatamadın, ya da büyük şehirde yaşamadığın için triplere girdin.

---İZMİR BÖLÜMÜ---

İzmir'e kuzenimin düğünü için gittim, daraldım açıkçası. Hatta bildiğim kadarı ile güzel semtlerinden biri olan Karşıyaka'ya gittim (Örnekköy). Fazla gezme fırsatımız olmadı gerçi, ev falan taşıdık düğün telaşımız vardı. İstanbul'dan oraya yollamıştık kuzenimizi. Ama en azından sahilini vesaire gördüm. Şimdi fazla bilmediğim için AFFILIATION kardeşimizi çağırıyorum buraya. Adam karakterini hiç bozmadı, ne zaman görsem büyük harflerle İzmir'i över. Yukarıda saydığım özellikleri o veya yerlisi olan başka biri aşağıda sayarsa sevinirim, ayrıca eklerim konuya. İzmir'e gidince daralmamın sebebi, doğma büyüme İstanbul'lu olmam. Bahsettiğim adaptasyon sürecini atlatamadım, ama kötü bir yer kesinlikle değil. Sadece İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşamam orada beni biraz sıktı.

Sizde oturduğunuz yer, hele ki memleketiniz ise oraya bir sempatiniz vardır. Lütfen büyük şehire gittiğinizde, objektif yorumlar yapın. Alışmadığınız şeyler sizi adapte olmadığınız için sıkabilir. Aksi halde triplere girmeyiniz, sağda solda İstanbul'u yerin dibine sokmayınız. Gerçi sokun arkadaşlar, nüfus daha fazla artmasın. Ne zaman İstanbul'a yeni gelen biri görsem şöyle diyor: "Abi ya ne güzel yer yav herşey var yav keşke burda otursam of ne güzel yer yav" böyle insanlar bi zahmet bir kaç bin kilometre ötede ikamet ederse sevinirim.

• Okuyan varsa özetlesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 milyonluk sıkış tepiş şehirden, 4-5 milyonluk şehre gelip daraldım demek de bir garip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Son getiremedin

http://forum.donanimhaber.com/m_109350596/f_//tm.htm

Ben İzmir vs İstanbul karşılaştırmasından bahsetmiyorum, okumadan konu açarsan komik duruma düşersin. Ben bu şehirlere gelip, kötüleyenlerin konularını kastettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanfsm

quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Son getiremedin

http://forum.donanimhaber.com/m_109350596/f_//tm.htm

Ben İzmir vs İstanbul karşılaştırmasından bahsetmiyorum, okumadan konu açarsan komik duruma düşersin. Ben bu şehirlere gelip, kötüleyenlerin konularını kastettim.

Seni mi kırcam knk

http://forum.donanimhaber.com/m_109350893/f_//tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbul'daki En İyi Dershane
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.