Şimdi Ara

İstanbul,İzmir,Eskişehir,Konya,Ankara üniversite

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    8 ila 18 bin arası bir sıralama bekliyorum açıkcası ilk 10bin içinde olursam hiç düşünmeden bilkent siyaset bilimi yazacağım ama 12 18bin arası karambol.

Sizce bu şehirler nasıldır Konya'da yaşıyorum selçuk hukukta düşünüyorum çünkü eğitimi iyi ve evime yakın sefillik çekmem arabayla giderim hatta ev bile tutarım hani ailem çok sıkmaz zaten ama öğrenci profilinden korkuyorum şu ana kadar hep benim ortamım oldu kalbur üstü kesimden sanat felsefe tarih konuştuk hep hatta Carmen operası için günü birlik Ankara'ya bile girmiştik ama çoğumuz dağılacağız ve selçukta böyle insanlar bulabilirmiyim gerçekten bilmiyorum.
    Diğer yandan Konya insanlarından nefret ediyorum.

İzmir dokuz eylül ise şehirden uzakta kampüssüz bir binaymış ki izmirde çok göç aldı elini atsan gecekondu varoş semtler Konya çok düzenli tertipli şehir nedense böyle ist izmir gibi karmaşık şehirleri sevmiyorum.
    Diğer yandan Anadolu hukuk baya aklıma yatıyor ev ve yurt fiyatları nasıldır ucuzmudur.İnsanlar rahatmıdır(Konya kasıntı ve genelde insanlarıda saygısızdır)
    Diğer yanda Marmara hukuk ve Galatasaray sosyoloji gs daha ağır basıyor ama Marmara nın kampüsü nasıldır bide İstanbul işte sizce çok mu sefillik çekerim ailem para yollar ama hani bende öyle 3 4 kişilik yurtlarda sefillik çekmek istemiyorum korkuyorum kime sorsan İstanbulda yapamazsın sana para dayanmaz diyor.
    Ankarada ise ODTÜ uluslararası düşünüyorum kampüs mis okul mis sadece ankarada ev fiyatlarını merak ediyorum 7yıl önce konya ile aynıydı ama değişmişmidir merak ediyorum doğrusu ve Ankara öğrenci için nasıldır?
    Kadın kız peşinde pek olmam zaten hani bir ortamım olsun sanat tarih güncel olaylar konuşayım bana yeter Üniversitede ortamdan ziyade bilgi öğreneceğim kendimi geliştireceğim bir yer olarak görüyorum buna görede yorum yaparsanız sevinirim
    Yardımlarını bekliyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 9 Temmuz 2016; 20:08:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağolasın

• İzmirliyim, İzmirde yaşıyorum ve dokuz eylül mezunuyum. 9 eylül şehirden uzakta kampüssüz bir bina falan değil. sadece fakülteler birbirine bağlı değil ayrı ayrı yerlerde. zaten çoğu bucada. konya gibi bir yer değil izmir dev gibi. her taraf şehir zaten. hangi bölümü istiyorsun söyle de ona göre yorum yapayım.
  • Yukarıda yazdığım gibi hukuk. Ve hukuk fakültesi iktisat ile şehirin biraz dışında bir binadan ibaretmiş diğer fakültelerini bilemiyorum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 10 Temmuz 2016; 1:17:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvatore.

Yukarıda yazdığım gibi hukuk. Ve hukuk fakültesi iktisat ile şehirin biraz dışında bir binadan ibaretmiş diğer fakültelerini bilemiyorum tabi.

hukuk fakültesi dokuzçeşmeler kampüsünde. iibf, siyasal bilimler ve hukuk yan yana zaten aynı yerde. bucada ve çok işlek, hareketli, cıvıl cıvıl bir yerde. buca ilçesi konya merkezden daha büyüktür öyle düşün. yani şehrin dışında falan değil kim sallamış onu hukuk fakültesinin biraz ilersinde eğitim fakültesi var. ayrıca hukuğun önünden bir sürü otobüs geçiyor istediğin yere gidebilirsin. kesinlikle 9 eylül hukuk okumanı öneririm. bucada öğrenci nüfusu çok. bir sürü kiralık ev ve yurt var. onu geçtim zaten izmir mükemmel bir yer. insanları falan çok iyidir. izmirde üniversite okuyan kolay kolay pişman olmaz. kesinlikle 9 eylül hukuk yazmalısın.

• Gerçekten bu iyi oldu yardımın için teşekkür ederim
    ciddi düşünüyorum peki masraf nasıl olur hani yiyecek içecek zorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 10 Temmuz 2016; 14:04:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gerçekten bu iyi oldu yardımın için teşekkür ederim
    ciddi düşünüyorum peki masraf nasıl olur hani yiyecek içecek zorlar mı?

izmir öyle pek masraflı bir yer değil. yani asla bir istanbul değil. kira olarak da evin durumuna göre değişiyor ama bucada kiralık ev çok. illa ki uygun bulursun. eşya konusu da kolay 9 eylül alım satım sayfası var facebookta. şaka gibi fiyatlara diğer öğrenci arkadaşlardan eşya alabilirsin. yurt olarak da sayısız yurt var. gezersin hepsini istediğin bir tanesini seçersin. ilk sene yurtta kalmanı tavsiye ederim. 2.sene eve çıkarsın. off öğrenci olasım geldi. ne güzel ortamım vardı ne gezerdik be yine izmirdeyim ama öğrencilik bambaşka. eski ortam yok :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara-Isparta
    17 yıl önce açıldı
    izmir-denizli yolu
    10 yıl önce açıldı
    İzmir Üniversitesi ---
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bi kaç kişiye sordum dokuzeylül hukuk tınaztepede dağın başında berbat dedi maalesef fakülte taşınmış bucadan tınaztepeye

• quote:

Bi kaç kişiye sordum dokuzeylül hukuk tınaztepede dağın başında berbat dedi maalesef fakülte taşınmış bucadan tınaztepeye

Yok yahu. Tasindiysa bile tinaztepe biraz yukarıda sadece. Aynı yerde bucada. Ulaşım sorunu yok. Hem orda mühendislik fen edebiyat mimarlık vb. fakülteler de var. Bak sen beni dinle 4 yıl okudum 9 eylülde ayrıca izmirde yaşıyorum daha iyisini bulamazsın

• sırasıyla

istanbul
    izmir
    eskişehir
    ankara
    konya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinan Gümüs S kullanıcısına yanıt
    Nedenleriyle söylersen

• Keyifli ve hareketli bir sosyal yaşam istiyorsan İzmir'de okumaya bak.. Yaşamdan aldığın keyif katlansın.
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Ya sosyal yaşamdan ziyade sosyokültürel düzeyi yüksek ve saygılı bir ortam istiyorum dediğim gibi üniversiteye eğlenmek için değil öğrenmek için gitmeyi düşünüyorum ve dokuzeylül hukuk çoğu hocasını yaşara kaptırmış buna üzüldüm dezavantaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 10 Temmuz 2016; 21:15:05 >
  • quote:

Ya sosyal yaşamdan ziyade sosyokültürel düzeyi yüksek ve saygılı bir ortam istiyorum dediğim gibi üniversiteye eğlenmek için değil öğrenmek için gitmeyi düşünüyorum ve dokuzeylül hukuk çoğu hocasını yaşara kaptırmış buna üzüldüm dezavantaj

Yok öyle bir ortam. Gitmek istediğin fakültelerde öyle insanlar ne gezer? Asosyal ot gibi tiplerle karı kız peşinde koşan elemanlar göreceksin. Kızlarda aynı bunlar gibi olacak.
    Ayrıca hoca moca ne alaka? Üniversitede o kalabalıkta hocayı dinleyeceksin sanki. Hoca dediğin belki seni tanımayacak bile. Zaten tanısa da tınlamaz.
    Ayrıca dokuz eylül dağbaşı. Değil diyen halt etmiş. Gitmediğimiz yer sanki.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    hukuk mu okuyorsun yada mezunusun bilmiyorum ama burada selçuk hukuk okuyan arkadaşlarım 1. Öğretim 308 2. Öğretim 308 kişi yani 616 kişi ve arkadaşlarım gayet hocalarla iletişim halinde hoca peşinden koşmuyor ama sen istediğindede terslemiyor ki olması gereken budur.
    Ha evet belki 100binle anadolu kasabasında işletme okursan hocalar seni tanımaz ve tınlamaz olabilir ama ben hukuk fakültesinden bahsediyorum
    Son olarak hangi fakültede sosyal girişken insanlar var 150bin sıralamayla yazılan mühendislik(meslek yuksek okulu) kasaba üniversitelerinde mi?
    Yoksa barajı geçip okuduğun işletme fakültelerinde mi?
    Senin üniversite okuma amacın işsizliğini 4 yıl geciktirip ortam peşinde koşmak eğlenmek olabilir ama benim değil.
    şunu merak ediyorum bunlarda yoksa nerde var?
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 11 Temmuz 2016; 11:07:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hukuk mu okuyorsun yada mezunusun bilmiyorum ama burada selçuk hukuk okuyan arkadaşlarım 1. Öğretim 308 2. Öğretim 308 kişi yani 616 kişi ve arkadaşlarım gayet hocalarla iletişim halinde hoca peşinden koşmuyor ama sen istediğindede terslemiyor ki olması gereken budur.
    Ha evet belki 100binle anadolu kasabasında işletme okursan hocalar seni tanımaz ve tınlamaz olabilir ama ben hukuk fakültesinden bahsediyorum
    Son olarak hangi fakültede sosyal girişken insanlar var 150bin sıralamayla yazılan mühendislik(meslek yuksek okulu) kasaba üniversitelerinde mi?
    Yoksa barajı geçip okuduğun işletme fakültelerinde mi?
    Senin üniversite okuma amacın işsizliğini 4 yıl geciktirip ortam peşinde koşmak eğlenmek olabilir ama benim değil.
    şunu merak ediyorum bunlarda yoksa nerde var?
    Saygılar.

Sen bu işlerden zerre anlıyorsan ne olayım? Üniversiteye girdikten sonra o liseli kafasındaki puan muhabbetleri biter. Ne hoca bakar ne öğrenci. Yabancı dil hazırlık okuyorsan o işletmeciyle elektronik mühendisini aynı sınıfa koyarlar beraber okursun. Anadolunun kasabasındaki işletme okuyanla iyi bir hukuk fakültesinde okuyan ne alaka?
    Ben senin o kasaba dediğin 2 yıllıklarda da sonra dokuz eylülde büyük kampüste de okudum. Küçük yerdeki hocanın ilgisi çok daha fazla.Akşam geç saatte fakültedeki hocayı arayamazsın canına okur. Küçük yerdeki ise daha samimidir seninle. Daha da çok şey öğrendim orada.
    Üniversite hocaları senin öğretmenin falan değil. Orası lise değil. O hocaların derdi doçent, profesör olmak bunun içinde bir sürü çalışma yapıyorlar. Öğrenciyle uğraşmak angaryadır. Bazen derse profesör gelecek sanırsın asistan yollar 2 tane ders anlattırır. Adam seninle uğraşacak değil ya. İsterse boş kağıdına 100 verir tamamı doğru kağıdına ise 0 verebilir. Hiçbirşey yapamazsın. O ortamları görmeden bana anlatma.
    Hem bu devirde hukuk neymiş ki? Her üniversitede açılan bir bölüm oldu. Hukuk fakültesinin ayrı bir yeri var sanki. Senin kafan en az 10 yıl geride kalmış. İstemediğin kadar mezun veren bir bölüm artık bu. Kendin yazmışın orada 308 kişi diye o kalabalıkta ne eğitim olur ya. 60 kişiyle olmuyor 308 kişi içinde o hocanın sesi duyulmaz. Sen git bakalım gör kaliteli ortamı.Zaten ilk günler herkeste bir havalar bir ciddiyet olur sanki çok elit bir topluluğa girmiş gibi. Sonra millet sallamamaya başlar sonra da not dilenir birbirinden. Bizde o yollardan geçtik bilmiyoruz sanki.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    2yıllık okumuş birinin gelip bana hukuk hede höde demesi
    Komiksin be ya ne diyim senin dediğin gini olsun ben hocadan ilgi istemiyorum zaten bir sormaya odasına gittiğimde cevap vermesi makale önermesi benim için yeterli ilkokul çocuğu değilim 2. Olarak emin ol sıralamalara insan yargılamam ki benden iyi binler varken böyle kalitesiz alt zeka hareketlere gerek yok
    Sen önce 15bine gir sonra hukuka b*k atarsın tamam mı
    Ya suç bende kimle muhattap oluyorum ki
    2yıllıkta ilgi daha fazla dedi ya

Haklısın sen bir bak bakayım hukuk fakültelerinde kaç eğitmen varmış 308 kişiden kaçı dersi düzenli takip ediyormuş bir öğren sağdan soldan duymakla olmuyor bu işler 600 kişiden max 50 kişi anca zaten devam zorunluluğu yok dersi takip eden bir şey öğrenmeye çalışan kişiler kalanı laylaylom neyse kime anlatıyorum ben ya bu devirde hukuk neymiş elini sallasan girersin nasılsa açıköğretime kadar düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 11 Temmuz 2016; 12:49:57 >

• Dediğin ortam her şehirde az da olsa vardır. Bazı şehirlerde daha fazladır . Zaten, ülke genelinde az olduğunu düşünüyorum o tarz insanların.

Eskişehir güzeldir. Anadolu hukukta güzeldir. Bende Deü-Anadolu hukuk, Odtü uluslararası veya ege psikoloji düşünüyorum, sıralamaya göre artık.
  • Konuyu okumadim sadece deuyu ve bucayi oven bir arkadasi gordum bucayi oven bir insan hayatinda izmirden cikmamistir. Buca istanbulun en kotu semtinden bile kotudur tarlabasinda universite acilsin orda okuyun bucada okumayin. Buraya buyuk sehirden gelip memnun olan 1 kisi bile bulamazsin ya delirirler ya okuldan kacarlar deuya kimse gitmesin. Zamaninda izmir kucucuk yer ne var bir arabayla sehre gidersin diyenlerin les gibi bir yerde her gun hayata kufrederken kulaklarini cok cinlattim.

• quote:

2yıllık okumuş birinin gelip bana hukuk hede höde demesi
    Komiksin be ya ne diyim senin dediğin gini olsun ben hocadan ilgi istemiyorum zaten bir sormaya odasına gittiğimde cevap vermesi makale önermesi benim için yeterli ilkokul çocuğu değilim 2. Olarak emin ol sıralamalara insan yargılamam ki benden iyi binler varken böyle kalitesiz alt zeka hareketlere gerek yok
    Sen önce 15bine gir sonra hukuka b*k atarsın tamam mı
    Ya suç bende kimle muhattap oluyorum ki
    2yıllıkta ilgi daha fazla dedi ya

Haklısın sen bir bak bakayım hukuk fakültelerinde kaç eğitmen varmış 308 kişiden kaçı dersi düzenli takip ediyormuş bir öğren sağdan soldan duymakla olmuyor bu işler 600 kişiden max 50 kişi anca zaten devam zorunluluğu yok dersi takip eden bir şey öğrenmeye çalışan kişiler kalanı laylaylom neyse kime anlatıyorum ben ya bu devirde hukuk neymiş elini sallasan girersin nasılsa açıköğretime kadar düştü

Sen çocuksun ya. Yazdığımı okumaktan acizsin. Ben orada karşılaştırma yapmışım gelmiş bana 2 yıllık diyorsun. Ben sırf merakımdan 2 senelik adalet okumuş hoşuma giderse hukuka devam edecek biriydim hoşuma gitmedi ve devam etmedim. Elimde kaç tane üniversite diploması var. 2 yıllıktan 4 yıllık %100 ingilizce olanına kadar yüksek lisans var hepsini yapmışım.
    Sen ve senin gibiler neden bilmediği ama okumak istediği bölümleri deli gibi savunur onu da bilmem. Hukuka girmek için 15 bine falan girmeye de gerek yok. Bizde dgs var şak diye hukuka geçiyorsun. Hala o sınavı zeka ile ilgili birşey sanıyorsun.
    Üniversite düzenini bilmezsin, eğitim yapısını bilmezsin ancak burada kendi hayallerinle birşeyler sallıyorsun. Ben seninle uğraşmam git bölümünde en az 2 sene oku ondan sonra konuş. Önce liseli kafasını kaldır çöpe at. Senin gibi taze üniversiteliler hep böyle olur zaten sonradan neyin ne olduğunu anlarsın. Tabi bu kadar senedir istediğin birşeyin cırt çıkması ağrına gittiğinde hemen savunma moduna geçersin. İllaki senin mantığınla konuşmak gerekirse selçuk denen üniversitenin adı bile yok hiçbir yer. Öyle bir yazmışın ki sanki ankara hukuk.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.