Şimdi Ara

İstanbul Dünyanın En Berbat 10. Şehri Çıktı (Ss'li) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
189
Cevap
4
Favori
13.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstanbul düz zeminde olsa gayet kullanışlı olur, çağlayan yokuşunu bisikletle çıkarım diyorsan orası ayrı.
  • Kayseri'de sağlıklı yaşam için bisikletle şehir turları düzenliyor, belediye de yanlış hatırlamıyorsam katılımcılara bisiklet hediye ediyor, 2-3 bin civarı bisiklet hediye edildi diye biliyorum.

Bu turlara belediye başkanı da katılıyor halkla beraber bisiklet sürüyor, 20 kilometreye yakın diye biliyorum rotanın uzunluğu, yolculuğun sonunda da herkese kahvaltı dağıtılıyor, katılımcıların çoğu da kendi bisikletiyle geliyor, ama bunu istanbulda yapmak imkansız, ankarada da öyle, şehir düzenlenebilir halledilebilir ancak insanların zihniyeti bozuk olduğundan bunu oralarda gerçekleştiremezsin, istanbul trafiğinde bir bisikleti düşünemiyorum bile, bisikletle işe düzenli olarak gidip gelse 1 ay zor yaşar.
  • Ama biz yinede bu listeyi bizi çekemedikleri için yaptıklarını düşünerek kendimize gelemeyeceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek etken trafik ise listeye londranın da girmesi lazım. Saçma liste.

Genel olarak bakıldığında istanbul ilk 3'ü bile zorlar ama sadece trafik ele alındığında istanbuldan çok daha berbatları var.
  • Başlığı düzeltebilir misiniz?
    Başlıkta Trafik ile ilgili hiç bir ibare yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitebaby -- 8 Kasım 2017; 10:7:37 >
  • Bütün millet İstanbul diye Auvvvvvv yaparken daha orta okul yıllarımda buranın nasıl berbat bir şehir olduğundan bahsediyor ve ileride çok daha kötü olacağını söylüyordum. Ki o zamanlar bu kadarda rezil değildi.

Türkiye'de başka şehir mi varmış-çılar tarafından bayağı bir dışlanmıştım.

Şimdi üniversite bitiyor yaş 25 sonunda terk edebildim ve görüyorum 20 yıl boyunca yaşadığım kenti. Zamanında bana auvvv diyen arkadaşların hepsi hamamböceği gibi şehirden kaçmanın yollarını arıyorlar.

Dahada kötü ve dahada kötü olacak. Adım atacak yer yok o şehirde. Daha ne kadar insan alabilir ki ? İstanbul'un kıyameti yakındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 8 Kasım 2017; 10:42:32 >
  • Herkes bisiklet sürsün demiş ama ev/iş yeri arası 30 km kadar. Ayrıca terlemeye çözüm yok. İş yerinde yazları sıkıntı olmuyor duş alıyorum ama havalar serin olunca duş alınamıyor. Ayrıca yağmurda çamurda bisiklet sürmek çok tehlikeli. Antalya da bir çok yolda bırakın bisiklet yolunu normal araçlar için yollar çok bozuk. Bazı yerlerde tek şerit yollar var.
  • Bizde bisiklet yayginlassin yeminle bisiklet vergisi olmaz ise bende neyim! hem kaldirim vergisi hemde bisiklet vergisi veririz! cok ciddiyim!
  • Türkiye'de bisiklet kültürü yok değil. Kullanan çok var Anadolu'nun düzlük şehirlerinde, örneğin Düzce'de Konya'da oldukça fazla kullanan insan var, İstanbul'da sahil şeridi hariç yerlerde bisiklet sürmek her yiğidin harcı değil, Şişli'de yaşayan adamdan bisiklet sürmesini bekliyorsunuz, adam o yokuşta zar zor yürüyor bisikleti nasıl çıkarsın. İstanbul 7 tepeye kurulmuş bir kent deniz kıyısı harici eğimsiz yolu yok, buna yoğun araç trafiği yaya fazlalılığı, düzgün yol olmaması da eklenince imkansız hale geliyor.

İstanbul'da bisiklet kullanımı azlığının ilk nedeni düz bir şehir olmamasındandır. Sonra altyapı yetersizliği, araç fazlalığı gibi nedenler gelir. Yoksa biraz aklı başında olan kimse %60 vergili benzini kullanıp bütçesini tepe taklak etmezdi en kötü ihtimal elektrik bisiklet veya scoote kullanırlardı
  • Rahatça manevra yapabileceğin motor dahi ölmeye eşdeğerken Türkiye'de bisiklet kullanın demek garip kaçıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: HasanN0101

Bence köyde yasamani öneriyorum öyleyse doğallık ... Süper olucak senin için neredeyse sıfıra yakın beton no inşaat no trafik kırk yılda bir araba geçer o da Ahmet amca dur .)))

Ne gerek var baksana bu şehirler varken?

Bisiklet bol, trafik yok... Temiz şehir, sağlıklı yaşam.

İstanbul Dünyanın En Berbat 10. Şehri Çıktı (Ss'li)

İstanbul'u dönüştürmek zor değil, sorun halkın zihniyeti...

Güzel kardeşim istanbulda yaşayan ve yılda yaklaşık 20.000 km bisiklet süren bir bisikletçi abiniz olarak ben de bir kaç şey söylemek isterim...

- İstanbulda bisiklet yolları tamamen gereksiz, faydasız ve güvensizdir....

- Mevcut bisiklet yolları tamamen sembolik ve göstermeliktir... Sadece bazı belediyelerin "bilmem kaç yüz metre bisiklet yolu yaptık halkımıza hayırlı olsun" diyebilmeleri için yapılırlar...

- Bisiklet kullanımı için İstanbul coğrafyası eğimlerinden dolayı herkes için uygun değildir

- Bisiklet kullanmak, bisiklet yolunda olsa dahi güvenli değildir... Kaldı ki istanbulda kaldırımda yürümek hatta otobüs durağında beklemek bile güvenli değildir, her an bir araç kontrolünü kaybedip sizi çiğneyebilir... Bu gibi şartların, eğitimsizliğin ve kuralsızlığın tümüyle hakim olduğu bu şehirde karayoluna basitçe bir çizgi çekerek, boyayarak, şerit çekerek "ahan da burası bisiklet yoludur artık araçlarla bisikletler ayni yolda gidecek ama ikisinin şeritleri ayrı olacak" demek resmen cinayete teşebbüstür... Araçların, Otobüslerin, Kamyonların bisiklet yoluna kontrolü kaybedip bisiklet yoluna dalmasını önleyecek devasa beton bariyerler olmadıkça bisiklet yollarının tümü çok çok tehlikelidir bunun maliyetine bakıldığında da attıgın taş ürküttüğün kuşa değmez... örnek bakırköy veliefendi marmara forum önündeki bisiklet yolu... yol boşsa araçlar sizin yanından ortalama 80-100 ile geçer ve sizi onlardan koruyacak tek şey bölünmüş bisiklet yoludur...

- Bisiklet sürebilmek için ilk önce mutlu ve rahat bir kafa gerekir ki bu ülkemizde çok az rastlanır bir kafa çeşididir..

İnsanlarımızın çoğu iş hayatında avrupadaki emsallerinin en az 1.5 katı daha uzun çalışır ve 4 kat daha fazla stresse sahiptir...

- İnsanımızın çoğunun hayatı iş ev ve yatak arasında geçmektedir ve zamanla yarışta saniyeler önemlidir...

-İstanbul ülke ticaretinin kalbidir ve her açıdan engellenemez bir cazibe merkezidir ülke nüfusunun neredeyse dörtte biri burada yaşar... İstanbulda zaman eşittir paradır... Tüketimin ve dolayısıyla rekabetin kralı istanbuldadır...

-Hem bisiklet, hem hususi hem de işimden dolayı ticari araç kullanıyorum... Ticari araç kullanırken bazen zamanla öyle yarışıyorum ki neredeyse çiğnemediğim kural kalmıyor... Bunu isteyerek yapmasam da bu şehir insanı bu hale getiriyor...

Ayrıca bisiklet yolları benim gitme olasılığım olan her yere yapılamayacağına göre her daim motorlu taşıt yolunda biskiklet sürmek zorundayım ve daima risk altındayım

Daha konuşacak çok şey var ama ilk anda aklıma genleri karaladım...

Aklı başında olanlara önerim istanbulda bisiklet işine bulaşmasınlar hobby amaçlı sürmek isteyenler karayollarına bulaşmadan sahillerde falan sürsünler... Bunun dışında istanbulda bisikletin ulaşım aracı olması İMKANSIZDIR... boşuna çabalamayın...

Zamanında bisiklet gruplarıyla büyükşehir belediyesi ve spor A.Ş önündeki eyleme bile katılmıştım... Gerçi ordaki tipler neyi neden istedigini bile bilmeyen sırf eylem olsun diye takılan tipler orası ayrı... bu bile çok gereksizmiş diyorum şimdi kendime... Daha şehrin yük ya da yolcu nakli çok ciddi sıkıntılara sahipken bisiklet yolu diye diretmek biraz da bencillik olur...

Sen niye istanbulda o kadar bisiklet sürüyosun derseniz ben manyağım ayrı ama aklı olan istanbul karayollarında bisiklet sürmesin...

Tekrar hatırlatayım 2011'den bu yana 6 yıldır bisikletimle yıllık ortalama 20.000 km (yirmi bin kilometre) yapan birisi olarak yazıyorum bunları...

Hatta bisiklete ilk başladığım yıllarda forumda açtığım konunun linkini atayım efsane olmuştu...

Hatırlayanlara da nostalji olsun;

https://forum.donanimhaber.com/birazdan-istiklal-caddesindki-kameradan-hepinize-el-sallayip-pankart-acicam-pankart-videolari-geldi--57440878

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Benim ismim de hasan yemin ediyorum ismimden utandım. Kimse kusura bakmasın ama ben bu kadar beyinsiz bi arkadaşa daha rastlamadım bu forumda. Normalde insanları böyle yargılamam fakat 10IQ ya sahip olduğundan o kadar eminim ki anlatamam. Size de helal olsun hocam ciddiye alıp o kadar uğraşıp cevap vermişsiniz ne diyeyim yahu
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    hayaller hayatlar olmuş senin ve konu sahibinin yorumlari
    bisikletini al tatil gününde sahil turu yap tamam ama sen sabah 8 aksam 6 mesai yapan birine bide işe ( >20km ) bisikletle git gel dersen .. deme yani
  • Haklısın hacı. Ben de bir ara bisikletle gidiyodum her yere. Sonra ne oldu biliyor musun? Yollara saçılmış camlardan tekerlekler patladı, yama yaptım tekrar patladı aynı sebepten Yeni bir bisiklet alacağım şimdi biraz küçülmeye başladı eski bisikletim Güzel konu.
  • her yer yokuş motorlu bisiklet olursa olur tabi motor oldumu mtv vergi filan giydirirler

• Arkadaşlar bana kimse kusura bakmasın öyle vatan millet Sakarya diye gerçeği ört bas edemez kimse, İstanbul ülkenin özetidir, kutuplaşma hat safhada, geçim sıkıntısı üst düzeyde, insanlar mutsuz ve adalete olan güven kayboldu, trafikte insanlar birbirine saldırmak için fırsat kolluyor, AKP li mütahitler zengin olacak diye her yerde inşaat var her yer beton, yeşil alan kalmadı, arkadaşınızı alıp para harcamadan nereye gidip dertleşeceksiniz, işin gerçeği herşey ortada memleket bitik durumda.
  • hocam şurda şu kıstası çok kötü atlıyorsunuz istanbulda bir çok insanın iş yeri çok uzak bisikletle gidilemeyecek çok yer var zaten insanlar sabahın 6'sında çıkıyor evden bisikletle sen hesap et istanbulda ki trafik sıkıntısının en büyük sebebi çoğu evde 2-3 araba var bir çok insan toplu taşımayı istemiyor az tabiki otobüs sefer sayısı haliyle insanlar arabayla gidiyim trafik olsun ama rahat olayım derdinde haliyle trafik olması normal ikinci olarak trafik kurallarına uymamak herkes bir boşluk bulsun doldurma derdinde haliyle kitlenme çok kolay oluyor ve şehir nüfusu artık kaldırmıyor çok insan var ciddi anlamda siz trafikten bahsediyorsunuz istanbul deprem bölgesi allah muhafaza ki ben 99 depremini yaşamış biri olarak merkez üssü istanbul olan bir depremi hayal dahi edemiyorum şu son yıllarda yavaş yavaş sanayilerin tekirdağ taraflarına kaydığını görüyorum ve istanbulda ikitelli gibi sanayilerin taşınacağını söyleniyor buralar taşınırsa istanbulda ciddi anlamda boşalma olacaktır ki umarım olur artık istanbul bu nüfusu sırtlayamıyor göç gerekiyor

• Amsterdam'da bisiklete binme şansım olmuştu tatile gittiğimde. A noktasından B noktasına giderken hayatımda hiç bu kadar özgür hissetmemiştim kendimi. İstanbul'dan memnun olan davarlara selam olsun. Vizyonsuz idiotlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty578

her yer yokuş motorlu bisiklet olursa olur tabi motor oldumu mtv vergi filan giydirirler

Yokuş olması hiç sorun değil ki...

Norveç daha yokuşlu bir ülke...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qrznBot

Haklısın hacı. Ben de bir ara bisikletle gidiyodum her yere. Sonra ne oldu biliyor musun? Yollara saçılmış camlardan tekerlekler patladı, yama yaptım tekrar patladı aynı sebepten Yeni bir bisiklet alacağım şimdi biraz küçülmeye başladı eski bisikletim Güzel konu.

Teşekkürler...

Lastik patlamasına kesin çözüm çift zırhlı lastik, Continental öneriyorum Country Plus modeli özellikle 2012'den bu yana 6 yıldır kullanıyorum şimdiye kadar hiç ama hiç patlamadı ki 20.000 Km'den fazla gitmiştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.