Şimdi Ara

İstanbul'dan Çınarcık'a giderken...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Küçükçekmece'den çıkıp Yalova Çınarcık'a gideceğim. İlk defa gideceğim için karar veremedim. Yenikapı'dan İDO ile mi gitsem, yoksa hiç denize bulaşmadan karayolu ile mi gitsem? ( Karayolu ile diyecekseniz, nasıl ? İzmit'i geçince Yalova tabelası mı var? Ordan mı gireceğiz? Yaklaşık kaç km dir? ) İDO ücretlerine baktım, tarihlerde istediğim gidiş dönüş yakşalık 100 tl gibi...

Edit: Şİmdi karayoluna baktım, buradan çınarcık yaklaşık 200km, gidiş dönüş 400 km... Araç da dizel olunca maximum 20-25 lt yakar. O da ortalama 100 tl'ye denk gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 15 Ocak 2012; 14:14:40 >

• eğer sinirlerimi deniyeceğim
    bakalım sabrım nereye kadar gibi düşünceniz yoksa
    körfezi dolanmanızı tavsiye etmem
    feribota binin ve keyfinize bakın
    gölcük karamürsel arası yıllardır bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışmaları
    ve şehir içi trafiği ve ışıklar insanı bezdiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuci

eğer sinirlerimi deniyeceğim
    bakalım sabrım nereye kadar gibi düşünceniz yoksa
    körfezi dolanmanızı tavsiye etmem
    feribota binin ve keyfinize bakın
    gölcük karamürsel arası yıllardır bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışmaları
    ve şehir içi trafiği ve ışıklar insanı bezdiriyor

Hımmm, işte bu yüzden sormuştum ben de... Teşekkür ederim. Demek durum bu kadr vahim...
  • Avrupa yakasınd Yenikapı çok mantıklı. Asya yakasında araba kullanmak istiyorsanız çok çok Çayırova'dan sonra girişi olan Eskihisar'a gidin oradan arabalı vapurla Topçular'a geçin. Sürekli kullandığım yol. Aslında çok zevkli güzergahtı ama artık kalabalık. Yılın en sakin zamanlarında dahi İzmit üzerinden geçmek istemiyorum. Çok fazla trafik ışığı var. Yerleşim yerleri çok çoğaldı, eskisi gibi değil. Darıca'dan Karamürsel'e kadar şehir içi gibi gidersiniz.
  • hanımın memleketi sebebiyle izmit-balıkesir yolunu kullanıyorum
    bizim seçme şansımız yok malesef
    izmitten eskihisara kadar gidip oradan topçulara vapurla geçmekde
    hem vakit kaybettiriyor hem de ekonomik olmuyor
    şu izmir otoyolu yapılıp eskihisardan hersekburnuna köprü yapılırsa
    bizim gölcük karamürsel trafiği ancak rahatlar
  • Körfezi şirketine (ondan sonra da vatandaşın sırtına) depoyu dolurtup yola çıkanlar dışında dolaşmaya pek gönüllü görmedim. Eskihisar'da beklemek bile bazen insana işkence gibi geliyor ama yorulmuyorsunuz. Pahalı fakat rahat olan hızlı feribot ise en iyisi. Dizel varken bile hiç dolaşmadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: samaraci

tuzladan vapura binin 45 tl yolcu içinde ücret vermiyorsunuz .körfezi dolansanızda hemen hemen aynıyı yakarsınız

bilmeden yorum yapmayalım ordan topu topu 100 km yol gidiyorsun ne 45 i arkadaşım jiplemi gideceksin ki o bile yakmaz o kadar.
  • Ben Balıkesir'de uni okuduğum zaman, Bursa'da sevgilim olduğu zaman, çınarcıkta halama giderken vs vs her noktada körfezi dolaşırım.

Ataşehirden izmite gitmem 40dk. ondan sonra topçuların oraya da oldukça rahat gidiliyor. Bir kaç bölge hariç yol hep çift şerit. Gölcük ve karamürselde ışık sıkıntısı var. Benim araba c3 dizel. çok az yakıyor gidip feribota o parayı vermem
  • İzmit'ten sonra hiç durmadan Yalovaya varabilirsiniz aslında,eğer ışıklarda oyalanmayıp 100-110 civarı giderseniz aradaki hiçbir ışığa takılmazsınız.Yeşil dalga var.Fakat dediğim gibi seri olmanız gerekli,takılırsanız ışıkta da kalırsınız.Tabela var,tabelaları takip etmeniz yeterli.Bana sorarsanız ben dolaşmayı tercih ederim,araba sürmekten zevk alıyorum.Beklemekten ise nefret ediyorum,ne uğraşacağım feribotla falan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

tuzladan vapura binin 45 tl yolcu içinde ücret vermiyorsunuz .körfezi dolansanızda hemen hemen aynıyı yakarsınız

bilmeden yorum yapmayalım ordan topu topu 100 km yol gidiyorsun ne 45 i arkadaşım jiplemi gideceksin ki o bile yakmaz o kadar.

30 krş yaksa 30 tl yapar 15 tl için 100 km araba sürmeye değer mi

uzun yolda 30krş yakmaz arkadaşım 100 km de max 20 tl yakar ve bence 25 tl içinde körfezden gitmeye değer neyse

• Herkese teşekkür ederim!
  • 20 lira yaksa 25 tl fark eder. birde sıra varsa beklemeye değmez dolaşırım ben.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

30 krş yaksa 30 tl yapar 15 tl için 100 km araba sürmeye değer mi

uzun yolda 30krş yakmaz arkadaşım 100 km de max 20 tl yakar ve bence 25 tl içinde körfezden gitmeye değer neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F93BE544A -- 16 Ocak 2012; 0:12:48 >

• Ben yalova yenikapı deniz otobüsünü tercih ediyorum, eskihisar feribotunun mazot kokusu bir süre sonra başımı döndürüyor, midem bulanıyor; ama o hem ekonomik hem de sürekli kalkıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.