Şimdi Ara

2024 İÇİN GÜNCEL! İstanbul'da öğrenci geçinme maliyeti. (%100 Deneyimlenmiş, ortalama şartlarda.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4k cıdden ıstanbul ıcın az arada bı beyoglu-cihangır-kadıköy-besıktas haftada 1 gezse ve yeme ıcme gene yetmez gibi ya.

• Ailemle kalıyorum ayda 1000 tl gidiyor. 2000 tl getirden yemek sipariş eden oburdur.
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt
    Ne alaka aile ile kalıyorsan tabi yeter, dışarıda en ortalama yemek zaten 150 lira falan

o sırada tek öğüne 2k veren ben 🤠

• Aile evinde hepiniz kahvaltıda kavurmalı yumurta, öğlen biftek akşam da somon yiyordunuz sanki.
    Adam İstanbul'da geçinemem diye düşünenlere göre hazırlamış. Günlük yemek bütçeniz bin lira ise bu konunun muhatabı değilsiniz zaten.
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Onu geçtim adam diyor ki yediklerinin glisemik endeksi yüksek falan filan... sanki Türk halkının çoğunluğu sporcu, yediklerine dikkat ediyor, protein-karb-yağ alımına dikkat ediyormuş gibi konuşuyor. Gelecek arkadaşların gözü korkmasın, İstanbulda geçinmek 5-10k diyenlere karşın böyle bir yazı yazdım.

• Bugünki kahvaltı - Fırında Patates, 70 gr salam - haşlanmış yumurta - Peynir Zeytin + ekmek

Akşam yemeği - Etli türlü - Bulgur Pilavı - Yüksük Çorba - Havuç Tarator + ekmek

Gayet de doyuyorum kanka, bu kadar boş yapmanızı ve buraya gelecek insanları korkutmanızı anlamıyorum. Ben burada kykları, ekonomiyi vs. savunmuyorum. İstanbul ile Kahramanmaraş'ın çokta bir farkı yok demek istiyorum. Aile evinde kalmadığınız her yerde aynı parayı harcayacaksınız. Ortalama olarak bu civarlarda para harcayacaksınız. KYKda kalan 6 arkadaşın 5i ortalama 3-4k harcıyorlar. Şuan ayın 24ündeyiz yurt parası hariç 3200 TL harcadım. Cumartesi günü günlük işe gideceğim 700 tl alacağım oradan. Para kalmadığı zamanlar günlük çalışıyorum o da idare ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 24 Kasım 2023; 3:51:4 >
  • Sağ olun hocam  

• Ek olarak Türkiyede kaç aile kahvaltıda 2-3 çeşit yemek yapıp yüksek kaloriler alıyordur ki? Aile evinde ortaya bir tavaya 3-4 tane yumurta kırılırdı 3-4 kişi yerdik yanına da yine aperatifler vardı. Çok da farklı değil yani.

• İstanbul pahalı diye bir yanılgı var istanbulla aynı düzeyde olan çok fazla il var.eğer kyk ve okul yemekleri yenebilecek düzeydeyse(yurttan yurda değisiyor işletenlerle alakalı bir olay) 4k yeter. evde yasayınca maliyetiniz 0 olmuyor yemek masrafınız vs. ailenizden çıkıyor aynı hesaba geliyor yani.kafeye aileniniz bulunduğu ilde gidince bedava olmuyor.istanbul kazandıysanız gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranteq -- 24 Kasım 2023; 6:52:47 >
  • Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

işi nasıl buluyorsunuz hocam bir de kalifiyeliğe gerek yok değil mi ne iş yaptırıyorlar

• Bu geçinme maliyeti değil hayatta kalma maliyeti olmuş.
  • mügenmügen123 M kullanıcısına yanıt

Hocam yurt grubuna attılar bir tane aracı kurum onların gruptan yazıyorlar işte sabah vardiyası, akşam vardiyası var. 12 saat çalışma 700 tl. İş çok basit paketleme, depo elemanı olarak çalışıyorsun. Ya kutuları palete diziyorsun ya boş kutuları üst üste koyuyorsun falan filan. Pazar günleri 1000 tl

biz buna açlık diyoruz, etli türlüde et yoktur bir kere. Aldığın protein 30-40 gr ya var ya yok ve 500 kaloriyi ekmekten almışsın ztn

türkiyedeki çoğu kişi böyle besleniyor zaten evde böyle yiyen yurtta yine bunlarla yetinir ve zengin adam yine iyi yer, birinin gözünü korkutmuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26CF49346 -- 24 Kasım 2023; 9:58:3 >

Hocam sen iktisat mı okuyordun

• Büyükşehirlerde dışarıda yemek daha pahalı oluyor tek sıkıntı o
  • Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

Hergün dışarıda mı yiyorsunuz

Her gün olmasa da sıklıkla
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

3 öğün yeterince doyurmuyor mecbur 4. dışarıdan oluyor hemen hemen her gün

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.