Şimdi Ara

İstanbul’da 100 m2 ev için hiç harcamadan 12 yıl çalışmak gerekiyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
5
Favori
7.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tobepeople

    quote:

    Orijinalden alıntı: Anket Adamı

    Burada turkiyedeki ev fiyatindan sikayet edenler avrupadaki konut fiyatlarindan haberi varmi ?



    Ornek almanyada metrekare basi ortalama fiyat 1800 euro



    Almanyada normal bir ev sahibi olmak icin kari kocanin calisip 20-30 yil kredi odemesi gerekiyor

    İstanbul'daki çalışan normal ve üst düzey çalışanlara göre sıralanmış bir liste yukarıdaki, normal bir mühendis maaşı en yüksek 5000 lira alırken bizde Almanya da en düşük 50 000 Euro =203 000 TL aylık alıyor buna göre mühendisler 1-2 yılda istediği evi alabiliyor. Evler Almanya da 250 000 eurodan başlıyor ancak kaliteli bir yerde çok kaliteli bir ev bakacak olursan 1 milyon euro dan başlıyor ve o bile orada 20 ayda alınabiliyor.

    Yıllık o 50bin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anket Adamı

    Burada turkiyedeki ev fiyatindan sikayet edenler avrupadaki konut fiyatlarindan haberi varmi ?



    Ornek almanyada metrekare basi ortalama fiyat 1800 euro



    Almanyada normal bir ev sahibi olmak icin kari kocanin calisip 20-30 yil kredi odemesi gerekiyor

    Metrekare başı fiyat o kadar ucuz mu gerçekten?
  • İnsanlar borç içinde zaten. Bir şey bedava ise biz alamıyoruz.

  • Ev sahibi olmak için Almanyada 20-25 yıl çalışmanız lazım diyenlere denk gelirseniz bilinki Türkiyede yaşayanların gelmemesi için öyle söyleniyor.



    Benim halam 30 yıldır almanyada



    Teyzem londrada yaşıyor 35 yıldır



    Ablamda 15 yıldır belçikada



    Eğer orda yaşam şartları daha zor olsaydı çoktan dönerlerdi merak etmeyin

  • Asgari ücretle bu civarda çıkıyor cidden ama her sene zam alındığı da hesaba katılmalı

  • öle diyonuz 2+1 leri 450 binden daha ev proje halindeyken kapış kapış satıyolar 1.5 sene önce aldık 950 bine 2 tane şuan sahibindende 1.2 ye satıyolar evin bitmesine 1.5 sene var 3 senede 350 bin kar edecez böyle giderse o sokakta gördüğünüz porsche cayenleri insanlar böyle alıyor :D bankalarda bu aralar çok güzel faiz veriyor yüksek meblada paranız varsa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 4 Eylül 2017; 18:57:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Ağaoğlu bundan 6 sene önce projeleri takılırken evler peynir ekmek gibi maketten satılmıştı. Milette para var siz daha konuşmaya devam esin.



    Kusura bakmayın da daha güne kadar dolar bu kadar düşükken aklı olan evini arabasını aldı, sitem etmeniz yersiz. Gayrikenkul dünyanın her yerinde değerleniyor. Burada da zamanla değer kazanacak elbette.

    türkiyede ultra zengilnler nufusun yüzde 1 i kadar hasılataın paranın yüzde 70 bunlarda 800 bin kişi.8 milyon kadarda diğer kısım bunlarda orta kesim.kalanlar fakir.alan kişiler dediğin ülke nufusunun 9 milyonu kadar.70 milyon fakir var bu kesim sürünüyor.o maketen satın alanlar ülke nufusunun 9 milyonudur.kalanlar sürünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 4 Eylül 2017; 19:51:52 >
  • mortgage den önce ev ucuzdu ama faiz yüksekti. şimdi faiz düşük ama ev pahalı
  • Türkiye öldü resmen. Döviz elektronik fiyatları da sürekli artıyor.



    Normal bir insan Ömür boyu çalışıp 60 yaşında anca ev alıyor sonra ölüyor

  • Ben böyle bir cahillik görmedim.Demek en düşük mühendis maaşı 50.000 euro he?Senin o internetten araştırıp ergen ergen buraya yazdığın maaş aylık değil yıllık maaşları.Tüm avrupa ülkeleri ve abd'de maaşlar aylık değil yıllık olarak belirtilir.Glassdoor.com üzerinden maaşlara bakabilirsiniz,hepsi yıllık olarak yazılıdır.Hiç bir avrupa ülkesinde 50.000 euro aylık maaş yoktur.Amerikada bile yıllık maaşlar vergi hariç 120.000 dolardır ve vergi kesintisinden sonra 80.000 dolar civarına düşer.Olmayan bilginizle millete artislik yapmayın önce yalan söylememeyi ahlaklı olmayı öğrenin.Ondan sonra gelip burda millete akıl verirsin.
  • İnsanlar

    Doğarlar

    Yaşarlar

    Ve sonunda ölürler.

    Yani tek yönlü tekrarsız bir hayat söz konusudur.

    Aslında her anı bile değerli olan bu hayat denen zamanı öldükten sonra dünyada kalacak mallara mülklere harcamak aslında ne kadar akılcı olduğu düşünülmelidir.

    Bir ev almak için upuzun seneler borçlara girmek bu borcu ödemek için üstünden başından çoluk cocuğundan hatta boğazından kesmek ne kadar mantıklıdır düşünmek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 5 Eylül 2017; 0:9:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anket Adamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: snorlaxxx

    Yalancı herif. Sen kendi kendine bile yalan atıyorsun.

    Ortalama iki kişinin maaşı Almanya da 4000 Euro eder. Sen demişsin ki iki kişi 25 yılda 180bin Euro'luk evi zor alır demişsin.

    4000 Euro 25 yıl birikirse 1 milyon 200 bin Euro ediyor. Sen 180bin Euro'luk evi zor alıyor demişsin. Açık açık yalan atıyorsun.o maaşın yarısını bile biriktirseler senin zor alıyorlar dediğin evden 4 tane alabiliyorlar.

    Bana bak yalancı herif ya mesajını silersin yada açık açık yalan atıyorsun diyen yine bütün mesajlarını şikayet etmeye başlarım. 2 dakika var.

    Yalancı sensin benden iyimi bilecen almanyayı 5 yıldır almanyada yaşıyorum
    http://www.wohnnet.at/Kaufpreise-Wien-Juli-2015.jpg/4.441.316

    Az bile söylemişim ortalama metre kare fiyatları 3000-4000 euro



    Yoooh artık bide demişki almanyada 2 kişi çalışan o evden 4 tane alır

    değil 4 tane 1 tane bile evi zor alır iki kişi çalışıra bile

    iki kişinin maaşı iki kişide anca mühendis vs. ise ozaman 4000 euro olur

    Ev vergisiyle beraber her ay en az 1500 euro ödemesi gerekir o iki kişinin bu halde bile 20-25 yılda anca alabilir


    180 bin euroya alacağı evde Türkyiede kimsenin yüzüne bakmaycağı ev öyle Türkyiedeki gibi asansörlü otoparklı havuzlu bir rezidansda değil

    Almanyada mesleğin olsa bile alacağın anca 1500-1600 euro iki kişi maaş kazandımı %10'da ek vergi kesintisi var iki kişi 1500 euro alsa 2800 euroya düşüyor eve giren para vergiyle hadi o iki kişi her ay ödesin 1500 euro ev taksidi üstüne bide aylık 200 euro vergiyi

    Almanyada maaş kazanan bir insan hiçmi yemeyecek içmeyecek fatura ödemeyecek


    Eminmisin alsana bütün insanın istediği tarzda bir ev 110.000 euro ki almanyada maaşlar gayet iyi halamdan duyduğum kadarı ile ve berlinde çok iyi bir şehir fiyatlar çok ama çok uygun

    119.000 euro ile satılık stüdyo apartman bu tarzda bir ev türkiyede 560.000 tl aynı stüdyo apartmanından bizim burada var 760.000 tl ye satılıyor 2 oda'lı
    http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-59260612.html

    Budamı yetmedi 108.000 euro ya ise bu mükemmel bir ev hemde berlinde
    http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-58849264.html

    98.000 EURO
    http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-68464979.html

    Buda stüdyo daire fiyatı türkiyeden
    https://www.hurriyetemlak.com//konut-satilik/istanbul-atasehir-atasehir-ataturk-emlakcidan-apartman-dairesi/detay/26721909?utm_source=Trovit&utm_medium=cpc&utm_campaign=global

    Umarım artık uzarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 5 Eylül 2017; 0:20:11 >




  • Ortalamayı 12ye böl aylık ele geçen 3637 tl maaş alan var mı? Hangi sektör? peki TR genelinde bu maaşı alabilen kaç kişi var ve ona göre bile kaç yılda alabilir?... paradoxal arafsal konular... ADA adlı filmi izlediyseniz.. mesaj gayet açık organlarını patronuna veriyorsun kan-karşılığı-un kan-un.. döngü kuralları içinde.. enerji vermeden sonucun 2, 3 mislini isteyen kendini bilmez patronlar var devleti de konuya dahil etsem mi bilmiyorum !!!! iş birliği yok mu devlet+işveren? !!!

    bir de çocuk yapın diyorlar.. bende cehenneme odun mu lazım? diye soruyorum.

  • 2 yıl önce aldığım evi bugün satın almaya kalksam alamam, ben ev alırken de emlak balonu patlayacak vs. deniyordu, yalan oldu o iş, her gün artıyor fiyatlar
  • kardeşler,


    Bunlar hep politika.. borçlandırma ekonomisidir bu..herkesi borçladırıyorlar borç kredi kullanmadan herkesi hiçbir şey yapamaz hale getirdiler. ev almak için kredi çek, araba almak için kredi çek, bayram için kredi çek, okul için kredi çek, evlilik için kredi çek, böyle uzar gider.. maksat tehdit etmek "bakın biz gidersek böyle olur faizler fırlar. ekonomi bozulur yönetemezler kredilerinizi ödeyemezsiniz diyorlar işte. halkı kendilerine mahkum etmek istiyorlar tüm sebep bu...bazı aklıevvellerde türkiyede her şey dört dörtlük harika diyor. bilmiyorki hepsi borç hepsi krediyle yapılan şeyler. elin gavur dediği ülkelerde bile faiz oranları bizden çok düşük.. yönetimin iktidarın değişeceğini zannetmiyorum imkan varsa avrupa-iskandinav ülkeleri veya abd ye gidin..insan olduğunuzu anlayacaksınız.
  • Puahhahahahahahahahahahah rezidans 180 bin tl asonsörlü siteli

    İstanbul ESENLER'de 100 m2, 2. kat, tırt ötesi evimizi 185'e sattık. (İstanbul'un açık ara en rezil ilk 3 semtine oynar, diğer ikisi ile de komşudur)

    Yoldan Motosiklet geçince titreyen bir evden bahsediyorum ! Duvarlarını parmakla kazıyabileceğin, tatlı tatlı deniz kabuklularını duvardaki kumdan elde edebileceğin bir ev. Her yıl 4 bir tarafı akıtan, kirişleri yok olmuş bir ev ! Mutfağı tek kişilik hücre ! Bütün bu kusurları çatır çatır alıcının yüzüne vuruldu ! Ve bu ev 185'e gitti.

    Ki emlak babamın arkadaşı idi, 1-1.5 yıl daha bekletebilirsek rahatlıkla 200-220 arası gideceğini söylemişti. Babam parayı sıkıştığı için satmak zorunda kaldı.

    Ulan ne şahsiyetsiz insanlarsınız ya. Korkuyorsunuz değil mi oralara gelmemizden. Geleceğiz ve sizleri orada ifşa edeceğiz




  • SINORLAKS KIZMIŞ

  • Trde asgari 1400 lira kiralar 1200-1400 hadi gelde yaşa yada yaşamaya çalış tek başına daire bile kiralayamıyorsun öyle bir dönemdeyiz o yüzden birbirimizi kandırmayalım ömür kira ödemekle geçiyor :)

  • Bu ülkenin şu andaki yönetiminden bir cacık olmaz. Milletin anası ağladı ne ev alınır bu satten sonra nede teknoloji. Ulan ekra kartı alacağım 1300 TL lik GTX 1080 al sana 3500 TL. Sadece 2200 TL sine Full HD GT ekran kartlı laptop alıyordum. Bu hain yönetim giderse milletçe bir nefes alabiliriz.
  • 15yıl kredi ödiyerek anca alınıyor oda maaşın yeterse yada biyerde arsan olcak satacak anlıcak askeri üçret alan biri için ev almak hayal:S
    Adaletin yok dünya :S

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.