Şimdi Ara

istanbul - Bodrum Arası Güzergah Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
23.096
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Susurluktan sonra, Topçulara kadar otoban 13.45 yazdı... Neden bu kadar fazla yazdı acaba...
    Kılıç sapağından çıkış yaptık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manilafortuna -- 23 Nisan 2017; 20:2:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar peki Temmuz 16 ' Bugün itibari ile , ist Avr Yakasında oturan bir araç için EN HIZLI ve
    En Konforlu gidiş geliş yöntemi hangisidir?

Araçlı yenikapı - mudanya feribotu ile devam etmek mi? osmangazi köprüsü mü?
  • Yenikapı - Bandırma feribotu 3 saat kadar sürüyor ve deniz havası alarak yolun önemli bir kısmını bertaraf eidyorsunuz sonrasında 3 - 3.5 saatlik bir yolunuz kalıyor İzmir'e... Körfezi dolanarak bu sürede gitmeniz imkansız neredeyse , yorgunluğu da cabası. Tek kötü yanı feribot biraz pahalı. iyi yolculuklar :) hem de feribotta dinlenme şansınız var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Avrupa Yakasında oturan birisi için

En Lüks olanı Bandırma.

Benim Tercih Ettiğim Bursa Güzelyalı

Köprü Trafiğine bulaşmak istemediğim için diğerlerini kullanmıyorum.

Karşıdaysam Tercih ettiğim Pendik-Yalova.

En ekonomik olanı - EskiHisar feribot.

Yok Hız yapacağım diyorsan yeni yolları kullanarak aynı sürede iki katı yakıt maliyetiyle hızlı gidebilirsin.

araçta sürücü ile birlikte 3 kişi var...

YEnikapı - Bursa 119 TL

Osmangazi Köprüsü otoyollarla birlikte 86 TL

....

Bilemedim... Bu sene de Yenikapı- Bursa yı deneyelim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manilafortuna -- 1 Nisan 2018; 15:14:30 >
  • Hortlatalım konuyu bu sene nasıl gitmeli zamlar vs...

• vaktiniz var ise ücretli otoyol kullanmadan sadece feribot öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

vaktiniz var ise ücretli otoyol kullanmadan sadece feribot öneririm.
    istanbul yenikapı - yalova araç artı sürücü artı 2 yolcu 91 TL diyor... şu an için...

Sanırım en uygunu bu...

Bandırma -222 TL diyor...
  • Ben hep Yenikapı-Mudanya yı tercih ediyorum.Bandırma ile arasında fiyat farkı çok ama yol olarak buna değecek bir fark görmedim.

• Büyükçekmece'den İzmir için güncel olarak en hesaplısı topçular mı, Yenikapı-Yalova mı, Pendik-Yalova mı, Yenikapı-Mudanya mı yoksa Osmangazi mi? İşin içinden çıkamadım..

• körfezi dolaşmak en mantıklısı gibi şuan.
  • Son bir yıl içerisinde bu güzergahtan bir kaç defa gidip geldim sayılır.

Hepsini hesapladım değerlendirdim.

Yenikapı-Bandırma İDO aralarında en pahalı seçenek.Bandırmadan sonra yol akıcı.

Geri kalan tüm seçenekler eğer ikametiniz avrupa yakasında ekonomik açıdan ise aynı sayılır.

Köprü parası + eskihisar-topçular feribot parası yaklaşık 60 tl tutuyor.Yaktığınız yakıt da 20 tl dersek kendinizi körfezin diğer tarafına atmanız hiç tutmazsa 80 tl.Sonrasında da biraz daha yol alıorsunuz...Yani parasal açıdan bence pek bir avantajı yok.Bu hesap ekonomi tasarrufu düşünenler içindi.

Zaman tasarrufu yönünden ise, Yenikapı-Bursa(mudanya) en uygunu gibi.Maddi yönde de yukarıda yaptığım hesaba göre aynı sayılır.10-20 tl fark oluyor arabanızın yakıt akışına göre o da olmayabilir.

Gezerek gideyim derseniz Avrupa yakasından Tekirdağ>Gelibolu-Lapseki>Çanakkale>Ezine>Ayvalık..... yönü güzel.Bu yolu katettim gayet keyifliydi.

Bursa tarafındaki otoyolu boşuna kullanmayın durduk yere 18 tl alıyorlar parasız yolda gayet güzel ve yeterli.Arada 12-15 dk fark oluyor.

Bütün bunları okumaya üşenirim derseniz,

Yenikapı-Bursa(mudanya) en hızlı ve ekonomik çözüm olabilir.Ben yolların hepsini denedim bir daha gideceğm zaman bu yolu seçeceğim.Arada 50-100 tl de fark olsa değer trafik çilesi çekmiyorsunuz.

Not1: Balıkesir den geçecek olan arkadaşlar Balıkesir Trafik Şube çok iyi çalışıyor.Çevre yolunda radarın olmadığı zamanı hatırlamıyorum.Gece gündüz çalışıyorlar.Bayram dönüşü radarın arkasına bir radar daha koymuşlardı.

Not2: İki güzergahtada höşmerim tatlısını yiyebilirsiniz.Gayet güzel bir tatlı yiyin derim.Mola verip dinlenmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr4249 -- 30 Haziran 2018; 15:41:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Balliba

Büyükçekmece'den İzmir için güncel olarak en hesaplısı topçular mı, Yenikapı-Yalova mı, Pendik-Yalova mı, Yenikapı-Mudanya mı yoksa Osmangazi mi? İşin içinden çıkamadım..
    En hesaplısı Yenikapı-Bursa...

İdo hesabı bizim yerimize yapmış, köprü-otoyol geçişleri ve yakacağınız yakıtın hesabını yaparak tarifeyi belirlemişler.
  • Bende Istanbul Avrupa yakasindan Bodruma kurban bayraminda araba ile gidecegim.Eger Yenikapidan Bandirma feribotuna binersem 197 TL , Bursa feribotuna binersem 102 TL tutuyor ayni tarih icin.Mudanyadan Susurluk 115 km , Bandirmadan Susurluk 43 km . Mesafe olarak 70 km , rakamsal olarak ise 95 TL fark var.Aracinizin yakit durumuna Bandirma yada Bursayi tercih edebilirsiniz.Bursa daha ekonomik görünüyor.

• Giderken genelde yenikapı-yalova kullanıyorum, Eyüp’te oturuyorum.

Dönüşte ise genelde antalya’ya inip geldiğimden böyle bir derdim olmuyordu. Bu sene Bodrum’dan döneceğim. Nasıl gelmek mantıklı olur? Tahmini 4 gibi Bodrum’dan çıkarım ve 2 saat civarı mola veririm diye düşünüyorum. Hangi güzergah mantıklı?

• Giderken genelde yenikapı-yalova kullanıyorum, Eyüp’te oturuyorum.

Dönüşte ise genelde antalya’ya inip geldiğimden böyle bir derdim olmuyordu. Bu sene Bodrum’dan döneceğim. Nasıl gelmek mantıklı olur? Tahmini 4 gibi Bodrum’dan çıkarım ve 2 saat civarı mola veririm diye düşünüyorum. Hangi güzergah mantıklı?

• Çekmeköyden bodrum için pendik yalova feribot ile (63 tl) sonrasında hangi güzerhahı önerirsiniz

• Bayramda feribotlar dolu oluyor, biz gecen hafta aradık rezervasyon yapmak ıcın full dolu dedıler.
    ( Yenıkapı - mudanya feribotu )
  • Balıkesir/Edremit Körfezi/Ayvalık, Marmaris çevresi, yıllardır sürekli kullandığım güzergah.

Tecrübelerime göre Yenikapı-Bursa en iyisi. Zaman-yol-maliyet açısından en optimum seçenek.

Bandırma biletleri çok daha pahalıdır, süre olarak da fazla birşey kazandırmaz. Mudanya’dan Bandırma sapağına kadar toplamda 60 km gibi bi yol farkı oluyor. Deniz yolculuğu Bandırma’ya 2 saati aşar. Mudanya 1.5 saat sürüyor. Aradaki zaman farkında 60 km her türlü kapanıyor. Fiyat farkına değmez.

Geçtiğimiz haftasonu yine gidip geldim, Mudanya bileti 115 tl idi. Topçular feribot ya da Osmangazi + İstanbul’dan Bursa’ya kadar yakacağım yakıt aşağı yukarı aynı hesaba geliyor benim için. Hem zaman hem de yoldan trafikten tasarruf.

Feribottan indikten sonra da Balıkesir-Akhisar-Manisa-İzmir-Aydın güzergahını takip edeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 13 Ağustos 2018; 23:1:40 >
  • evet yıl 2019 Pendik - Bodrum arası en kolay nasıl giderim? (osmangazi köprüsü hariç)
  • 31 Mayıs gibi uzun bi ramazan bayram tatili gözüküyor, istanbul'da oturanlar için trafik çilesi yaşanacak gibi.
    benim de bodrum'a gitme durumu var arabayla
    pendik-yalova feribot 77 TL öyle yapacağım, 24 saat sefer koymuşlar. heralde sabah 4 yada 5 vapuruna binerim.
    yalova'dan sonra fiks bursa-balıkesir-manisa-izmir-didim-bodrum rotası takip edilir.

bayram trafiğinde bu rota da nerelerde trafik oluyor biliyor musunuz? akhisar içinde trafik ışıkları yüzünden kuyruk oluyor ama genel olarak güzergah rahat mı? yalova'ya ulaştıktan sonra basıp gidilir mi yoksa tüm rotayı tın tın mı gideriz?

yalova'dan sonra özel otobana girsek hala bursa kuzey gişelere kadar mı gidebiliyoruz? uzamadı mı hala izmir'e kadar?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.