Şimdi Ara

İstanbul Atatürk Havaalanı'na yakın mekanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
47.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen uçakla ist e gelip karşılasan sonra beraber uçakla izmire dönseniz daha ii olmaz mı?

Özellikle gece yolculuğu risklidir. Hem aynı günde 18-19 saat uykusuz araç kullanabilecekmisin. Yerinde olsam denemezdim.. Allah korusun kaza yapabilirsin. İnsanın yedek parçası yok unutma..
    İşin maddiyat, emek ve zaman yönünü yazmıyorum bile.

Ben olsam ne kendimin nede misafirimi yollarda perişan etmez, 59 ytl verip paşa paşa uçakla giderdim. 1 saat sonra evimdeyim.
    Tabii benimki nacizane bi öneri sadece..

I Love it, When a Plan Comes Together!.
  • quote:

Ben olsam ne kendimin nede misafirimi yollarda perişan etmez, 59 ytl verip paşa paşa uçakla giderdim. 1 saat sonra evimdeyim.

Bunu mantık yaptırır.

Trcapital'in düşündüğünü ise sevda yaptırır.

1993'de öğrenci iken bir bayram tatili bitişi şu an ki eşim o anki kız arkadaşım Aydın'dan İstanbul'a otobüs ile dönecekken,ben İstanbul'da Aydın'a Spring ile gidip eşimi araba ile İstanbul'a getirmiştim.
    Hem bayram harçlıklarımı benzine gömmüş hem de büyük risk almıştım.Çünkü 48 saat uykusuz kalmıştım :))
    Araba Geçmişim: 1994'de 73 model 1303 VW ve 94 Renault Spring, 98'de Broadway, 99'da Polo, 2001 Polo Classic, 2003 Peugeot 206, 2005 Ford Focus C-max, 2008 Citroen C4, 2009 C4 Picasso, 2011 BMW 1.16İ, 2013 BMW X1, 2014 Citroen C4,2017 Peugeot 3008, 2021 BMW X2 ve 2025 BMW 2.30e 🚙
  • quote:

Orjinalden alıntı: egeliefe

1993'de öğrenci iken bir bayram tatili bitişi şu an ki eşim o anki kız arkadaşım Aydın'dan İstanbul'a otobüs ile dönecekken,ben İstanbul'da Aydın'a Spring ile gidip eşimi araba ile İstanbul'a getirmiştim.
    Hem bayram harçlıklarımı benzine gömmüş hem de büyük risk almıştım.Çünkü 48 saat uykusuz kalmıştım :))

Aşkın gözü kördür insanın aklı başından gider bilirim
    Ama mantığı da pek elden bırakmamak lazım. Hem uçak da büyük rahatlık.
    Benim kız arkadaşımla geçirebileceğim 2 günüm olsaydı , spring in ön koltuğunda oturmak yerine Şile, riva yada termal gibi bir tatil beldesinde dinlenerek geçirirdim..
    Haa desen ki pratikte öyle oldu mu.? hayır
    Kız arkadaşımı (eşimi) bayramda kaplıcaya davet etmiştim.. ama gelmedi.. İçimde uhdedir hala söyler dururum. Evlendikten sonra termale çok gittik ama o zamanki gibi olmadı tabii

• quote:

quote:

Bunu mantık yaptırır.

Trcapital'in düşündüğünü ise sevda yaptırır.

Aslında out çok güzel yazmışsın hatta doğru da yazmışsın ama öyle yapmayacağım uzun yol tecrübem var, sayısız Aydın-İzmir arası gittim geldim, Ankara, Antalya, Kırıkkale ve bir kaç uzun yol daha yaptım, 7 senelik kısa ama dolu dolu bir ehliyet geçmişim var. Evet risk her zaman vardır, yorgunluk belki de hayatımda yorulmayacağım kadar yorulacağım, maddiyat belki de uçakla gidip gelmemin 3 katına yakın para harcıyacağım ama olsun yine de arabamla gitmek istiyorum. İstanbul'a daha önce hiç gitmemiştim, şöyle arabamın rahatlığı ile gitmek istiyorum, zamanım çok dar ama uçak çok geç inerse bir gece otelde de kalabiliriz, planın o kısmı biraz doğaçlama olacak. Ben daha çok gidilecek yerler konusunda planlama yapmak istiyorum, çok büyük bir şehirde çok kısa zamanım olduğundan planlı hareket etmek istedim.

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

• quote:

Bugün habertürk'de gördüm,belki seni etkiler diye bildireyim dedim:

Hava-İş Sendikası'nın kararıyla, THY uçucu personeli kendimi uçuşa elverişli hissetmiyorum' gerekçesiyle bir günlük eylem yapacak. Uçaklar havalanmayacak.

(...)

Alitalia'nın bu eyleme katılmayacağını düşünüyorum, zira onlara ne THY personelinin iç dünyasından

• Arkadaşlar, navigasyondan İzmir-İstanbul arası güzergah istediğimde bana Çanakkale Boğazı'ndan feribotla Tekirdağ'a geçip oradan İstanbul'a gitmemin daha iyi olacağını belirtiyor, bu konu hakkında bilgisi olan var mı çünkü Anadolu tarafından gitmek yerine bu güzergahı kullanırsam yolun en az 150km kısalacağını belirtiyor. Çanakkale'deki feribot hakkında bilgisi olan var mı?

Bu arada İstanbul içinde güzergahım az çok belli oldu, Akmerkez ve Galleria, Gelik ve bonus olarak sahil yolu ve belki navigasyonuma güvenerek Avrupa yakasının güneyinde arabadan inmeden bir kaç semt. Umarım şu meşhur İstanbul trafiğiyle tanışma fırsatım olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Arkadaşlar, navigasyondan İzmir-İstanbul arası güzergah istediğimde bana Çanakkale Boğazı'ndan feribotla Tekirdağ'a geçip oradan İstanbul'a gitmemin daha iyi olacağını belirtiyor, bu konu hakkında bilgisi olan var mı çünkü Anadolu tarafından gitmek yerine bu güzergahı kullanırsam yolun en az 150km kısalacağını belirtiyor. Çanakkale'deki feribot hakkında bilgisi olan var mı?

Bu arada İstanbul içinde güzergahım az çok belli oldu, Akmerkez ve Galleria, Gelik ve bonus olarak sahil yolu ve belki navigasyonuma güvenerek Avrupa yakasının güneyinde arabadan inmeden bir kaç semt. Umarım şu meşhur İstanbul trafiğiyle tanışma fırsatım olmaz.

günlerden cuma olupta tanışmamam mümkün değil ,çabucak kanın ısınacak merak etme!

• quote:

günlerden cuma olupta tanışmamam mümkün değil ,çabucak kanın ısınacak merak etme!

Doğru demiş arkadaş

Trcapital,

Çanakkale'de feribot dolunca kalkan küçükler ve saatle kalkan büyükler olarak ikiye ayrılıyor.
    Ayrıca Aliağa-Ayvalık-Çanakkale yolunu tavsiye etmem.
    15 yıldır İstanbul-Aydın gidip-gelen biri olarak yılda 3 seferx15=45 defa gidip gelmişliğim var ki bunlardan sadece 2 tanesini senin navigasyonun tavsiye ettiği yoldan yaptım.Biri 7 sene önce bugündü.Malum Yalovayı deprem vurmuştu.Diğeri de Aydın'dan Takirdağ'a gitmem gerekiyordu,o zaman tercih etmiştim.

Navigasyon İzmir-Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-Yalova-İstanbul güzergahında bir hata yapıyor olabilir.Bu hata senin Yalova'dan karayolu ile değil,feribor ile İstanbul'a geçmenin sana kazandıracağı 180 km.'lik karı hesap etmiyor olabilir.
    İzmir-Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-Yalova güzergahını km. olarak öğren.
    Yalova'dan Yenikapı'ya(İstanbul avrupa yakası) 45 lira'ya feribot ile 1 saatte geçersin.Hem dinlenmiş olursun hem de köprü ile işin olmaz.Yok ben mutlaka köprüden geçeceğim diyorsan Yalova'dan Pendik'e 35 liraya geçersin ve 120 km. kar edersin.Bu iki feribotta yer bulamazsan klsaik arabalı vapur ile 30 liraya Eskihisar'dan(yalovanın 20 km. ilerisi) Darıca'ya geçersin ki bu da 100 km. kar ettirir kara yolundan.

Gelik'te 'Denizer Kebabı' veya 'Tandır' yemeni tavsiye ederim.
    Yolcun İtalya'dan mı geliyor du?Bu soruma yanıt vermemişsin?
    Araba Geçmişim: 1994'de 73 model 1303 VW ve 94 Renault Spring, 98'de Broadway, 99'da Polo, 2001 Polo Classic, 2003 Peugeot 206, 2005 Ford Focus C-max, 2008 Citroen C4, 2009 C4 Picasso, 2011 BMW 1.16İ, 2013 BMW X1, 2014 Citroen C4,2017 Peugeot 3008, 2021 BMW X2 ve 2025 BMW 2.30e 🚙

• quote:

quote:

Doğru demiş arkadaş

Trcapital,

Çanakkale'de feribot dolunca kalkan küçükler ve saatle kalkan büyükler olarak ikiye ayrılıyor.
    Ayrıca Aliağa-Ayvalık-Çanakkale yolunu tavsiye etmem.
    15 yıldır İstanbul-Aydın gidip-gelen biri olarak yılda 3 seferx15=45 defa gidip gelmişliğim var ki bunlardan sadece 2 tanesini senin navigasyonun tavsiye ettiği yoldan yaptım.Biri 7 sene önce bugündü.Malum Yalovayı deprem vurmuştu.Diğeri de Aydın'dan Takirdağ'a gitmem gerekiyordu,o zaman tercih etmiştim.

Navigasyon İzmir-Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-Yalova-İstanbul güzergahında bir hata yapıyor olabilir.Bu hata senin Yalova'dan karayolu ile değil,feribor ile İstanbul'a geçmenin sana kazandıracağı 180 km.'lik karı hesap etmiyor olabilir.
    İzmir-Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-Yalova güzergahını km. olarak öğren.
    Yalova'dan Yenikapı'ya(İstanbul avrupa yakası) 45 lira'ya feribot ile 1 saatte geçersin.Hem dinlenmiş olursun hem de köprü ile işin olmaz.Yok ben mutlaka köprüden geçeceğim diyorsan Yalova'dan Pendik'e 35 liraya geçersin ve 120 km. kar edersin.Bu iki feribotta yer bulamazsan klsaik arabalı vapur ile 30 liraya Eskihisar'dan(yalovanın 20 km. ilerisi) Darıca'ya geçersin ki bu da 100 km. kar ettirir kara yolundan.

Gelik'te 'Denizer Kebabı' veya 'Tandır' yemeni tavsiye ederim.
    Yolcun İtalya'dan mı geliyor du?Bu soruma yanıt vermemişsin?

Evet İtalya'dan geliyor.

Bu arada navigasyonu iyicene kurcalayarak feribot olayını çözdüm gerçekten de dediğin gibi feribotu kullanmıyormuş. Şimdi Yalova Taşköprü'den feribota binip Gebze'de indiren bir rota çizdi ve uzaklık 550 km'ye düştü. Ama köprü geçişi olmadan hangi feribota bineceğimi anlayamadım, Yenikapı dediğin yeri bulamıyorum. Sadece Karaköy İskelesi'nin yakınında İDO diye bir iskele var, orasıysa benim için mükemmel olur. Bu arada feribotlar için önceden rezervasyon imkanı falan varsa hemen bugünden alayım, böyle bir imkan var mı acaba?

• Bileti buradan alabilirsin: http://www.ido.com.tr/index.cfm?page=SubPage&textid=372&kapsam=223&ln=TR

Sabah 05.00'de yola çıkacaksan en kötü ihtimal 7 saatte Yalova'da olursun.12.00 feribotuna(Pendik) yetişirsin diye düşünüyorum.35 lira bedeli.Seni Pendik'e yani Anadolu yakasına 45 dakika'da bırakır.O saatte Pendik-Havalimanı trafiği çok yoğun olmaz.Hatta Havalimanına gitmene gerek olmadan 1.köprü veya 2.köprüden geçerek kendini Avrupa Yakasına attığında ilk önce Akmerkez'e(Gerekirse Kanyon'a,Metrocity'e) uğrayarak 1-2 saat gezip-dinlendikten sonra Havalimanına gidersin.Çünkü Akmerkez her iki köprüye de çok yakın.
    Önce Akmerkez sonra havalimanı daha uygun sana...

Eğer bir aksilik olurda Yalova-Pendik feribotunu kaçırırsan 20 km. ileride Eskihisar-Darıca arabalı vapurunu kullanabilirsin.Bu 30 lira olandır.1 saatte seni karşıya atar ve önceden bilet alınmaz.

Yalova-Pendik içinde erkenden bilet almayayım ne olur ne olmaz dersen,Susurluk'ta birçok yer(Varan tesisleri,Yörsan tesisleri vs.) bilet satıyor.Susurluk-Yalova duruma göre 3 ila 4 saattir.

Karaköy'e arabalı-vapur ile ulaşım yok maalesef.

• Bir not daha: Yalova'dan Pendik veya Eskihisar(senin taşköprü dediğin bu olsa gerek)-Darıca(yani Gebze) hatlarını kullanırsan köprüden geçme şansın var.

Ama Yalova-Yenikapı kullanımı yaprsan köprüyü görmezsin bile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Arkadaşlar, navigasyondan İzmir-İstanbul arası güzergah istediğimde bana Çanakkale Boğazı'ndan feribotla Tekirdağ'a geçip oradan İstanbul'a gitmemin daha iyi olacağını belirtiyor, bu konu hakkında bilgisi olan var mı çünkü Anadolu tarafından gitmek yerine bu güzergahı kullanırsam yolun en az 150km kısalacağını belirtiyor. Çanakkale'deki feribot hakkında bilgisi olan var mı?

En rahat Bandırma- yenikapı feribotuyla gidersin. süresi 2 saat. (yanlız ücret 100 ytl civarıdır.) Bandırma - izmir arasıda 3-4 saat kadar sürer. ve Bandırma - izmir yolu, ayvalık çanakkale yolundan çok daha iyidir.

Gelikte benim için bi kuyu kebabı + ayran yemeyi unutma.

• quote:

En rahat Bandırma- yenikapı feribotuyla gidersin. süresi 2 saat. (yanlız ücret 100 ytl civarıdır.) Bandırma - izmir arasıda 3-4 saat kadar sürer. ve Bandırma - izmir yolu, ayvalık çanakkale yolundan çok daha iyidir.

Pahalı olduğu için hiç denemediğim bir güzergah.Ayrıca bu kullanımda da köprü'den geçme şansın yok.
  • Nasıl programının ana hatlarını çizdin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: out

Ya akıl vermek gibi olmasın da.
    Sen uçakla ist e gelip karşılasan sonra beraber uçakla izmire dönseniz daha ii olmaz mı?

Özellikle gece yolculuğu risklidir. Hem aynı günde 18-19 saat uykusuz araç kullanabilecekmisin. Yerinde olsam denemezdim.. Allah korusun kaza yapabilirsin. İnsanın yedek parçası yok unutma..
    İşin maddiyat, emek ve zaman yönünü yazmıyorum bile.

Tabii benimki nacizane bi öneri sadece..

Ben de istanbulda yasayan Havalimanında calısan bir İzmirliyim.
    sanırım aradıgın adam benim :D
    Ancak arkadasın soylediğinden başka yapılacak mantıklı bir seçim aklıma gelmedi.

• quote:

Nasıl programının ana hatlarını çizdin mi?

Hangi feribotu kullanacağıma karar veremedim, büyük ihtimalle Yalova-Pendik hattını kullanacağım ama bakalım. Diğeri 100 YTL olduğundan biraz pahalı gibi duruyor. Yalova-Pendik 40 YTL ile uygun gibi. Ben 40 YTL ile 250 km üzerinde yol gidiyorum, hiç feribotu düşünmeden direkt karayolunu kullanmak gibi bir fikir de var aklımda ama bakalım.

Köprüyü geçtikten sonra Akmerkez'e gideceğim, oradan havaalanına gidip karşılamayı yaptıktan sonra Galleria civarında vakit geçireceğim ve sahil yolunu gezerek İzmir'e dönüşe geçeceğim. Şimdilik plan bu şekilde ancak uçağın geç gelmesi durumunda ya da kendimizi yorgun hissedersek bir gece otelde kalabiliriz. O zaman ertesi gün Knightcop'un tavsiye ettiği mekanlara gideceğim.

• Bandırma - Yenikapı feribotunu mu yoksa Yalova - Yenikapı feribotunu mu kullanacağıma karar veremiyorum, IDO'nun sayfasından alacağım biletleri. Bandırma'dan binersem 35 liraya yakın zararım oluyor, sizce hangi hattı kullanmak daha mantıklı?

• quote:

Bandırma - Yenikapı feribotunu mu yoksa Yalova - Yenikapı feribotunu mu kullanacağıma karar veremiyorum, IDO'nun sayfasından alacağım biletleri. Bandırma'dan binersem 35 liraya yakın zararım oluyor, sizce hangi hattı kullanmak daha mantıklı?

Susurluk'tan sonra yol ikiye ayrılacak sola gidersen Bandırma,Sağa gidersen Bursa-Yalova.
    Sol'dan gidersen bir saatte Bandırma'ya varacaksın.2 saat feribot sürecek ve 3 saat'te Yenikapı'ya ineceksin.
    Sağdan gidersen 2,5 saat'te Yalova'ya varacaksın ve feribot 1 saat sürecek.3,5 saat'te Yenikapı'ya varacaksın.
    Bandırma-Yenikapı pahalı olduğu için tavsiye etmiyoeum.65 yaşında emekli olsaydın tavsiye ederdim.

Feribotsuz seçenek aklına bile getirme.İnan Yalova'ya vardığında yorgunluk çökecek ve o 1 saatlik feribot seni dinlendirecek ve İstanbul şehiriçinde rahat araba kullanmayı sağlayacak.

Çizdiğin plan ana hatları ile çok güzel.Tek sorun Yalova-Yenikapı feribotuna binince köprüden geçemeyecek oluşun.

• O zaman Yalova-Yenikapı'ya bilet alıyorum, sabah 5'te yola çıkacağım 11:30 feribotuna yetişirim herhalde, 400 km için 6,5 saat?

• Ben tatile giderken 12.00'de feribottan Yalova inmiştim.
    İzmir Bornova girişine vardığımda saat 18.10 idi.(İki defa 15 dk.mola bile vermiştik).Polis korkusuna 90'ı da geçmeden sürmüştüm.
    Sanırım 05.00 çıkışlı olarak 11.30 feribotuna yetişirsin.Gerekirse WC hariç mola bile vermezsin.Ama kasmaya gerek kalacağını zannetmiyorum.

Evet en mantıklı seçenek Yalova-Pendik feribotu...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.