Şimdi Ara

İstanbul- Ankara Beypazarı-Ayaş Yol Tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bayramda inşallah İstanbul'dan Ankara Beypazarı-Ayaş tarafına gitmek istiyorum. İnternetten araştırma yaptığımda Tem Akyazı sapağından çıkılarak gidilebileceği bilgisi yer alıyor. Sormak istediklerim

    1-Tem'den devam edip Ankara gişelerden sonra buraya ulaşmak mümkün değilmi ? Zor veya yolu uzatıyor mu?

    2- Tem Akyazı'dan çıkarsam yoluma E-5 denmi devam etmem gerekiyor,yoksa bir üçüncü yol daha mı var. Yol güzergahı Akyazı-Mudurnu-Nallıhan-Baypazarı şeklinde görünüyor.

    3- Akyazı Tem'den çıktıktan sonra her halükarda Bolu Dağ geçişini kullanacakmıyım yoksa Dağa çıkmadanda geçiş mümkün mü?

    Değerli görüş ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.



  • Konuyu mu yanlış yere açtım yoksa kimse bilmiyor mu bu yolu.
  • temden akyazı çıkışını kullanacaksınız yol güzergahınız doğrudur kuzuluk üzerinden akyazı taşkesti devamında mudurnuya uğramadan nallıhan ve devamı
    bolu dağı geçişini kullanmayacaksınız
    kullanacağınız yol biraz virajlıdır dikkatli olunuz.
    nallıhana gelmeden yol mucurlu bir halde idi geçen bayram bu bayram inşallah süpürmüşlerdir
    nallıhan beypazarı yolunda yol genişletme çalışmaları vardı bu kesimdede dikkatli olunuz
  • Bolu dağını hiçbir şekilde görmezsiniz. Bolu Dağı'na çıkan gişe Kaynaşlı gişeleridir. Akyazı gişeleri Adapazarı gişelerinden yaklaşık 10-15 dk ileridedir. Cola Turka fabrikasının ordan sağa ayrılır. Yolun kodu E-5 değil D-140.. Akyazı sapağından çıkmanız halinde Kuzuluk, Taşkesti, Mudurnu, Nallıhan ve Çayırhan'a uğrarsınız. Bu yol (Çamlıca gişeler-Beypazarı arası) takribi 330-340 km çekecektir. Ankara'dan dolanırsanız aynı mesafe Ayaş için 470-480 Beypazarı için ise 530-540 kilometreye kadar uzar. Kısa olan yolun dezavantajına gelince Taşkesti'ye yaklaştığınız mevkiide yaklaşık 20-25 km sürekli viraj çekmek zorundasınız. Virajın birinden çıkar ötekine girersiniz ama yol geniş sayılır. Mudurnu yol ayrımından sonra düz devam edeceksiniz ki bu yolda da Nallıhan'a 20-25 km mesafe kalana kadar yol çalışması vardı en son.(Mudurnu-Nallıhan arası 45km)Bana göre yolun en berbat kısmı da burasıdır. Nallıhan'dan Çayırhan'a kadar yol şu sıralar iyi. Herhangi bir çalışma yok ve asfalt düzgün. Ancak Çayırhan-Beypazarı arasında (20km kadar bir mesafedir) çift yol çalışması olduğu için bazı noktalarda daralmalar ve geçişlerde toprak! yamalar var. Ancak dikkat edildiğinde bu sıkıntıların hiçbiri sorun yaratacak kadar büyük değil. Toplamda 70-75 km kadar bir mesafe var problem olabilecek..

    Son olarak bu akşam İstanbul'dan çıkıp bahsettiğiniz güzergahı kullanarak Nallıhan'a gideceğim. Eğer isterseniz yarın yolun son durumu hakkında da bilgi verebilirim..Pm atmanız yeterli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 11 Kasım 2010; 15:38:48 >




  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Arkadaslar Istanbul beypazari arasinda yol calismasi micir vs. bulunan noktalar var mi? Bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim..saygilarimla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun Adapazari Sakarya Akyazi Nallihan arasini tarif edebilirmisiniz biraz karisik gozukuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.