Bildirim
İstanbul Adalar Otel Tavsiyesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Merhabalar;
Bildiğimce yanıtlıyım.Adalar denilince ilk aklıma gelen Büyükada,Heybeliada,Burgaz adası ve Kınalı adadır.Bu adalara zamanında gitmiştim.Piknik olsun fayton ya da bisikletle gezinti olsun bu aktiviteleri yapabilirsiniz.
Büyükada
Adından anlaşıldığı gibi İstanbul 'un en büyük adalarından biridir Büyükada... Eğer gezmekse niyetiniz bu adaya gidebilirsiniz.Ama betonlaşma diğer adalara nazaran biraz fazladır.Bazı giden arkadaşlar aşırı betonlaşma oldu son yıllarda der..
Gezmek içinse Meryem ana kilisesi,Adalar müzesi,Saat kulesi meydanı aklıma gelenler.Bu adadan da motor ile sedef adasına geçilebilir..(kalıcağınız gün sayısına bağlı olarak bu değerlendirilebilir)
Heybeliada
Bu ada ise büyükadadan sonra büyüklük olarak 2.sıradadır.Ve piknik cenneti olarak adlandırılabilri bolca yeşil alanın olduğu bir adadır.Ben burayı seviyorum.
Bisiklet kiralanarak gezilebiliyor.Bu adada hotel ve pansiyonlar mevcut.. Gezilcek yerler dersek aklıma gelen... Aya Spridon Manastırı,Heybeliada cami var.Aya nikolos kilisesi,Aya yorgi var hocam gidilebilir.. Mistik bir ada...
Kınalıada
İstanbul'a en yakın olan ada kınalıadadır. Buradada evler gerçektende çok güzel.. Büyükadaya oranla daha ufaktır ama yerleşim fazladır..burdada hristos manastırı, tarihi köşkler,gregoryen kilisesi vs var..
benim favroim yine büyük ada ve heybeli ada
Burgaz ada
Biraz tersten girdim anlatmaya ama vapurların ikinci durağıdır bu ada..
Sakinlik aranıyorsa burası mevsiminde gidilirse bahar ayları gibi çiçeklerle donatılmış sokakları vs. sahilin hemen kenarındaki yemek yeme yerleri vs harikadır.
Buradada görülmesi gereken..
. Ayayani kilisesi ve Hristor manastırı var..
Aslında gidilicek tarihte önemlidir..
NOT:vapur saatleri değişebiliyor planlama yaparken dikkat..
eğer çok gezerim derseniz Mevsimine göre ekstra bir sweet (uzun kollu) yada kısa kollu penye rahat bir ayakkabı 1 lt su ve hafif bir sırt çantası ve olmazsa olmaz bir powerbank.. yanınızda olması gerekenlerdir.
Hava durumu vs.. Bildiklerimi paylaştım .yazdıklarımda ufak tefek hatalarım olabilir.Yinede siz iyice bir araştırırsınız..
-
Merhaba,
Bilgiler için çok teşekkür ederim, çok işime yarayacak eline sağlık.
İyi forumlar... -
quote:
Orijinalden alıntı: Karayell
Merhaba,
İyi forumlar...
Rica ederim.Sizden sonra düşünüyorum bu yazıya biraz fotoğraf, biraz otobüs ve vapur bilgisi koyup yeni bir başlık açmak..Herkesin işine yarayabilir. Selamlar.. -
quote:
Orijinalden alıntı: serkanertekin
quote:
Orijinalden alıntı: Karayell
Merhaba,
İyi forumlar...
Rica ederim.Sizden sonra düşünüyorum bu yazıya biraz fotoğraf, biraz otobüs ve vapur bilgisi koyup yeni bir başlık açmak..Herkesin işine yarayabilir. Selamlar..
Çok güzel bir fikir. Adalar İstanbul ve yakınında yakınında yaşayanlar için bir kaç saatten az sürede ulaşılabilen hem gezmek, hem dinlenmek için güzel bir fırsat...İlginiz için de tekrar teşekkür ederim.
iyi forumlar dilerim.
Saygılarımla... -
Merhaba
Yazılan betimleme maalesef 10 yıl önce bizim gençlik yıllarımızı tasvir etmekte
Son 3 yıldır inanılmaz arap turist çekmekte ve inanılmaz kalabalık
Otel konusuna gelicek olursak bir çoğu ama bir çoğu( hiç kullanmadığım dil ama teşbihte hata olmaz) yalancıdır
Eşim büyükadalı annem ile babama otel ayarladık yolladık rezil olmuşlar ama kalmışlar parasınıda ödemişler ( booking deki en yüksek puanlı otellerden biri) ertesi gün bookingden mesaj geldi konaklamaışsınız diye düşük puan vermeyelim diye konaklamadı göstermiş otel ve kartımdan rez ücrwti çekmiş 2. Kez uzatmayyaım tabiiki aldım parayı geri ama ADALAR DEMEK TÜRKİYENİN SHARM EL SHEİKH İ TAYLANDIN PHUKETİ demek yaşam yapısı ile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyükada ve Burgazada hariç diğerlerinde atraksiyon gezilecek yer tadılcak yemek yoktur
İnci büyükadadır burgaz da mükemmel rest vardır daha sakindir
Büyükada splendid de kalabilirsiniz tarihini okumanızı tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mtasova
Merhaba
Yazılan betimleme maalesef 10 yıl önce bizim gençlik yıllarımızı tasvir etmekte
Son 3 yıldır inanılmaz arap turist çekmekte ve inanılmaz kalabalık
Otel konusuna gelicek olursak bir çoğu ama bir çoğu( hiç kullanmadığım dil ama teşbihte hata olmaz) yalancıdır
Eşim büyükadalı annem ile babama otel ayarladık yolladık rezil olmuşlar ama kalmışlar parasınıda ödemişler ( booking deki en yüksek puanlı otellerden biri) ertesi gün bookingden mesaj geldi konaklamaışsınız diye düşük puan vermeyelim diye konaklamadı göstermiş otel ve kartımdan rez ücrwti çekmiş 2. Kez uzatmayyaım tabiiki aldım parayı geri ama ADALAR DEMEK TÜRKİYENİN SHARM EL SHEİKH İ TAYLANDIN PHUKETİ demek yaşam yapısı ile
Merhabalar;
Zaten yazımda özellikle belirttim.kalabalık olduğunu arap yada suriyeli ya da rum vs gibi kelimelerden kaçındım.Arap turist heryerde artık geçtiğimiz günlerde kendi ülkelerinde satılık trabzon gibi yazıda yazmışlardı bilboardlara...farkındasınızdır ki biraz fazla kelimeyi aynı yerlerde bir kaç kez kullanılınca yanlışlıga konuyu başka yere çekme çabalarına girilebiliyor.Verdiğim bilgiler (yani yazdığım) 10yıl öncesi vs gibi takdir sizindir.Deniz temizliği vs konusunda 10sene öncesi haklısınız Ama ne biliyim...Gerçekten adalar halen güzel.İyi bir planlama ve gezi ile güzel bir kaç gün geçirilebilir..Ben dikkat ederseniz restorant lar vs çok değiştiği için isim bile vermedim ben sadece yapılabilicek bisiklet kiralama va zamanında gittiğim yerleri hatırlama çabaşına girip birşeyler yazdım.büyüklerinizin hotel ile sıkıntıları kötü olmuş.keşke direk booking müşteri hizmetleriyle görüşseydiniz.Aslında hotelden ziyade pansiyonlardada kalınabilir.kaldı ki yaşanılankötü deneyim lüks bir hotel de olmuş sanırım. Yaklaşık adalarda sanırım irili ufaklı 50adet hotel var diye biliyorum resmi olan... Selamlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X