Şimdi Ara

İşsizlik iyice patlayacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
5
Favori
29.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efendizade34

    Millet üremeye yemin etmiş, yeter abi evlenmeyin artık, Ne bu ülkenin Nede bu dünyanın kaynakları bu kadar nufusu kaldırmıyor.
    Kore'nin yüzölçümü karadeniz bölgesinden azdır nüfusu da karadenizin 7 katıdır

    Japonya Türkiyenin yarısından küçüktür nufusu çok fazladır

    Almanya Türkiyeden küçüktür ama nüfusu Türkiyeden fazladır

    Tayvanın yüzölçümü konyadan ufaktır ama nüfusu 12 katıdır

    Bu ülkelerin gelişmelerin bir nedeni nüfusların fazla olmasıdır, ürettiği ürünleri kendileri tüketir ilk başta böylece mercedes bmw vw sony sanyo samsung lg hyundai HTC MSI Asus Acer masrafının önemli bir bölümünü karşılamış olur

    Volkswagen Türkiyeye niye gelmek istiyor çünkü Türkiyenin nüfusu Bulgaristan ve Romanyadan fazladır Türkiyede daha fazla otomobil satacağı için

    Dünyanın kaynakları azsa fedakarlık yapacak olanlar hindistan, afrika ve uzak asya ülkeleridir ilk başta ama doğa bunu çözüyor zaten 2 otomobil çarpışıyor 15 kişi ölüyor sel oluyor 10bin kişi ölüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://forum.donanimhaber.com/tipim-nasil-ss-li--140714617-1 kardes kusura bakma da su sekille bir de ogut vermen ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7E2A7C465

    Eyt li emekli olmak ister emekliligi gelen hala calisir istihdami daraltir,bu ironi sadece bu ulkede var!
    Yani isin özü kesinlikle kotu yönetilen ekonomi ve hukumet ile ilgli bu issizlik ve istihdam olayi..Cunku ozune bakarsan Tr nin her yeri cennet altin derler bor madenleri var tarim topragina uygun ama ne madeni y.disina pazarliyoruz nede ciftciyi doyurabiliyoruz ve en onemlisi markamiz yok markamiz..Bi samsung gibi markan olsa hadi o kadar bile olmasin bi italya gibi makaranini dunyaya reklam yapsan ki Türk mutfagi dunyaya pazarlanicak cok cesit yemekler var yani diyecegim o ki marka olsak dunyaya o markayi satmak yetistirmek icin dunya kadar isci calisacak ve sanayi olusacak ama bunu yapacak babayigit devlet hukumet yok.Hal boyle olunca ne cennet ulkenin madeni pazarlaniyor ve tarimda dunya pazarinda yerimiz var nede Tr markali dunya pazarinda ürününüz var o yuzden issizlik ve yetersiz sanayu oluşumu akp iktidari ile bagladir.Bi akp li kilcik biri cikipta ne alakasi var demesin bakınız ww fabrikayi savas olayina kurmaktan vazgeciyor 5000 istihdam elden kayip gidiyor bu durumu benmi yaptim hukumet stratejileri dogru belirlemedi o yuzden akp ye oy verenler bizi bu hale siz getirdiniz.
    Isin en kotusu bu daha iyi gunlerimiz..ulke bitiyor okeye donuyorr maalesef😡
    EYTliler emekli olmak istemiyor emekli maaşı alıp , pirim ödemek istemiyorlar nerden baksan ayda 2-3bin lira fark ediyor Tabii çalışmaya devam edecekler...emekli olmayanlar memurdur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekirin

    Bu mesaj silindi.
    Bu çok önemli bir konu. Ben de bir devlet memuru olarak sonuna kadar katılıyorum. Emekliliği hak etmiş tüm memurların kendisi istesin istemesin, devlet tarafından zorunlu emekli edilmesi lazım. Ben göreceli olarak oldukça ufak bir kurumda çalışıyorum, burada bile emekliliğini hak etmiş, teknolojiden hiçbir şekilde anlamayan, verimliliği yerlerde gezen ama sırf maaş azalmasın diye emekli olmayan 5 memur var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin oy attıkların 40 milyar dolar'ı suriyelilere harcayaklarına 1.5 milyar dolara VOLVO'yu alıp, kalanına her ile fabrika açsalar. Bu kadar işsizlik emin ol olmazdı!
  • İşini bildikten sonra çobanlık bile yapsan gene belli bir konforu sağlarsın. Okuyan insan bilinçli insandır, aklını kullanmasını bilen insandır. O yüzden okuyun beyler bayanlar hangi mesleği yapıyorsanız yapın bilinçli bir şekilde yapın. Yoksa zır cahil kalırsınız valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen ne iş yapıyon
  • son 17 yılda 20.000.000 nufusu patlayan, "gelişmekte olan ülke "statüsündeki Türkiye için normal durum.

    Bneim gönlüm rahat
    3. çocuk söyleminin çıktığı 2008'den bu yana söylüyorum bunları. Hayatınızda TV ekranından başka biryerlerde görmediğiniz siyasi liderlerin, ünlülerin hayatınızı şekillendirmesine izin verirseniz, işleri batırmanız normal.

    Emperyalistlerin " Avrupa sınırında ucuz iş gücü ülkesi" olma hayalinin gerçekleştirdiğiniz için tebrik ederiz.

    dipnot: Ülkenin şuanki nufunua 2012 BM raporlarına göre 2050 yılında ulaşması öngörülüyordu
  • Ara eleman konusu robotlarla ve AI ile çözülecek. Fazla olan insan sayısı bi dünya savaşıyla yarıya indirilecek. Güzel yarınlar bizi bekliyor hiç tasalanmayın genç kardeşlerim.
  • Evet işsizler iş beğenmiyorlar, 2 yıllık ÖnLisans bitiren ve üzerine 7 yıl satış danışmanlığı yapan birisi olarak bende beğenmiyorum açıkcası. Neden beğenmiyorum çünkü bazı işverenlerin insanları sömürmesinden dolayı asgari ücrete mecbur bırakılıyoruz her türlü.

    Okul bitiriliyor iyi yada kötü, uzun yada kısa. Bir şekilde diploma alınıyor ancak uyanık bazı işverenler, herhangi bir ortaokul mezunu yada lise terk vatandaş ile seni bir tutuyor maaşta. Asgari ücret teklif ediyor şaka gibi. Sonra lafı açılınca, bu işverene sövünce de suçlu oluyorsun. 4 yıllık fakülte bitiren benden yüksek maaş alsın tabiki, almalı da hakkıdır ancak ortaokul mezunu yada lise terk olan çalışanında maaşı benle aynı olmasın bir zahmet.


    Örneğin;

    Kıytırık bir A firmasında X lise terk, Y Önlisans, Z' de Fakülte mezunu olsun.

    X kişisi ortaokul mezunu yada lise terk olduğu için onun maaşı "2.000 TL" (Asgari), Y kişisi 2 yıllık mezun olduğu için onun maaşı "2.500 TL", Z ise 4 yıllık mezun olduğu için maaşı "3.000 TL" yada üzeri olsun. En azından 2 yıllık üniversite diploması olanın maaşı taban rakamlardan 500 TL arttırılsın ki bir farkı olsun bari, adam boşuna okumuş oluyor bu sefer. Okul zamanı harcadığı paralara, zamana yazık.

    İşverenler tabi en ucuza kimi çalıştırırımın derdindeler, enayi avındalar daha doğrusu. Az para ver, eşek gibi beklenti içinde çalıştır insanları..!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 9 Kasım 2019; 16:37:20 >




  • Şu geçerli yerde staj yapmamissin diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor ben düzgün sayılacak bir yerde yaptım. Ama buraya girene kadar göbeğim çatladı. Yok almıyor adamlar. Ama öte yandan bilgisi sıfır adam stm de felan yapıyor. Torpil önemli arkadaşlar. Tamam kendimizi geliştirelim de nereye kadar?

    Ülkenin sıkıntısı üni yi boş bitiren adam değil. Boş bitiren zaten gidip de çok para istemez herhalde Bi zahmet. Ek olarak üni lerde eğitim veren insanlarin kalitesini sorgulamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmGMD -- 9 Kasım 2019; 16:40:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam Lise Mezunuyum, tamam askerden geleli 4 ay oluyor. Fakat ben askere gitmeden önce bu kadar işsizlik yoktu ve tek problem askerlikti. 23 yaşına geldim ve askerden geldiğimden beri 4 aydır kendimi işe yaramaz dışkı birikintisi gibi hissediyorum. Burada aranızda cevher niteliğinde eminim insanlar vardır. Eminim o insanlar bile bu durumu cevher olmalarına rağmen iliklerine kadar hissediyordur. Bir erkek olarak işsiz gezinmek berbat bir durumdur. Babam benimle konuşmuyor, annem sanki doğurduğuna pişman gibi hissediyorum. Bir bardak içilen çay bile artık tat vermiyor. İş beğenmiyorsunuz diyenlere hitaben ise bir kariyer hedefimiz var. Gidip mağaza ya da market sektöründe 13-14 saat mi çalışayım ? En ufak bir şeyde mobbing uygulanıp istifaya mı zorlanayım ? Üstüne üstlük gördüğüm kadarıyla bunları yaşayan insanlar tazminatını bile alamıyor. Ne yapacağız, ne olacak bu gidişat. Genç yaşta intiharlar çoğalacak bu gidişle. Aile baskısı durumu daha kötü bir hale getiriyor. Ben insanları çok iyi anlayan ve onlarla iletişime geçtiğimde 40 yıllık dost gibi olabilen her zaman pozitif bir insandım. Bir işi bir kaç günde kavrayabilen bir yapıya sahibim. Yeteneğinim hiç mi önemi yok ? Her şey adımızın başına gelen o ünvanlar mı ? Niyet sanırım bütün insani duyguları almak, yerine robot yetiştirmek olmuş. Yerin dibine batsın bu düzen !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 9 Kasım 2019; 16:46:27 >




  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Eğitim Türkiye’de devlet tekelinde. Özel oranı çok az. Saydığın diğer meslekler devlet tekelinde değil. Ve de öğretmenlik mezunu adam tek bir iş yapabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son zamanlarda forumda dikkatimi çekiyor. hepten şey lafı arttı ; okuyacağına git usta ol, araba tamircisi ol, tesisatçı ol bilmem ne.

    hayır işin garibi bunların yazanların hiç biri de tesisatçı, boya ustası, tamirci falan değil. hepsi ünilerde okuyor ama neymiş efendim git tamirci olmuş.

    kolay mı sanıyorsunuz milletin ağız kokusunu çekmek, alt seviye insanlarla haşır neşir olup onlara dil dökmek, milletin ayak işini yapmak. tamam belki beyaz yaka olursan da ilk senelerinde tonla boş işlerle muhattap olup boş kişilerle uğraşıcan ama yükselme şansın var. etrafında ki insanlar belli bir kalitede olacak. ne bileyim belki yurtdışı fırsatın olacak ya da yurtdışı gezilerin olacak.

    üniversite görmüş geçirmiş olacaksın. üniyi aktif kullanırsan yarar sağlayabileceğin pek çok noktası var. boş boş git gel yaparsan tabii üniler hiç bir halta yaramıyor diye ağlarsın. üniler sonuçta insana farklı bir bakış açısı sağlar.

    siz sokakta ki insanları muhattap almak kolay sanıyorsunuz herhalde? ülkemizde çok fazla cahil cühela var onların ağız kokusunu 1 ömür çekerim diyorsan git ol tamirci.

    ne bi yurtdışı görürsün, ne bi adam akıllı hayatı görürsün, ne bi vizyon görürsün, ne bi eğlence.

    hayatın ot gibi geçer gider. ha para kazanırsın belki ama olay sadece para mı yani? bu kadar boş bir şey olamaz. sırf para kazanmak uğruna bir hayat hiç edilmemeli. gidin okuyun. dil öğrenin. kendinizi geliştirin. ya türkiye'de ya farklı bir ülkede, farketmez illa ki bir yer bulup girersiniz.

    gidip "üni okumak yerine tamirci ol usta ol" diyenler de bir kaç ustayla vesaire konuşup öğrensinler bakalım kaç tanesi gerçekten mutlu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efendizade34

    Adam diyorki 1 tane mühendis alacağım, ilana 1000 kişi başvuruyor, Soruyorum size geriye kalan 999 kişi ne yapacak.

    Mesela öğretmenler utanmadan atama bekliyorlar yav gardaş limit dolmuş artık, binlerce öğretmen var sende git başka bölüm oku.

    Ha ara elemandan kastım illa sanayide kaportacı olun demiyorum.

    Grafiker olun, Katip olun, Eczacı kalfası, Cnc operatörü olun. Bunlarda ara elemandır.
    bir yoğurt firmasında 11 sene çalıştım. piyasanın ünlü bir firmasında. hergün ortalama 5,5 ton yoğurt dağıttım kamyonetle. 11 yılın sonunda işten ayrılmak zorunda kaldım. bel fıtığı boyun fıtığı dizlerde ağrı ayaklarda ağrı. şimdi ağır işte çalışamıyorum. şoförlük yapıyorum 1700 liraya SSK sız. kim çalışır böyle bir işte? ben çalıştım. kendimi bitirdim.




  • İşsizlik iyice patlayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekirin kullanıcısına yanıt
    hocam benim babam da 55 yaşlarında çıkamıyor işten neden çünkü ekonomik kriz var emekli maaşıyla geçinmek çok kolay zannediyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizde ki işsizliği tek sebebi düşük katma değerli ürün ihracatı. Çünkü ülkede ekser halk yüksek katma değerli ürünler tüketiyor. Bu şu demek. Domates satıp iphone almak. Yani halkın yaşam tarzı. Üretemediği şeyi tüketirsen bu sonuç çok normal. Buraya kadar zaten bildiğiniz şeyler.

    Asıl konu ise işsizliğin nasıl azaltılacağı. Bizim ülkemizde işsizliği azaltacak şu an ki tek yol asgari ücretin 150 - 200 dolar civarında olması. Forumda yıllardır aynı şeyi söylüyorum. Çünkü cari açık olan ülkede para devamlı yurtdışına akar. Para içeride kalırsa bizde bunu tekrar yatırıma ve üretime çeviririz. Fakat para tüketime gittikçe kısır döngü şeklinde devam eder.

    Yani azda olsa sürekli cari fazla verirsek bu işsizliği çözer. Bu konu ülkenin değil dünyanın en önemli konusu. Trump merkele sürekli çok yüksek cari fazla veriyonuz biz ise açık. Bu böyle sürdürülemez dediğinde millet trumpa gülüyordu. Tabi trump bunların özellikle çinin içinden geçti. Bilin bakalım neden.

    Ülkemizde halkın tüketim çılgınlığı yüzünden ekonomistler cari fazla yerine siyaseten daha cazip olan sürdürülebilir cari açık lafını daha çok kullanırlar. Hiç bir siyasi parti cari fazla verip iktidar olamayacağı bilindiği için o zaman açık verelim ama az ve sürdürülebilir olsun derler.

    Son 5 6 aydır cari fazla veriyoruz ancak bu seferde büyüyemiyoruz çünkü model tüketime bağlı. Son 1 senedir görüldüğü üzere cari eksi büyüme ile cari fazla vermemiz sürdürülebilir değil.

    Kısaca tükerek büyüyoruz, üreterek büyüyemiyoruz. Yapılan araştırmalara göre ülkede işsizliğin yerinde kalması için %4-5 arasında büyümesi gerekli. Şu inanılmaz buhranlı durumda bu yzden ülke. Hala tüketerek büyüme kafası var zihinlerde. Yani rant ekonomisi.

    Bu yüzden ülkeyi üretime sokacak ya teknoloji yoğun üretim yapacaz ki bu en az 20 yıl sürer. Ya da rekabet için ürününüzün fiyatı rekabetçi olacak. Rekabetçi olsaydı zaten işsizlik patlamazdı. Ülkenin rekabetçi olacağı tek şey işçilik ücretidir. Herhangi bir petrolü veya yüksrk teknolojisi yoktur.

    350 dolar asgari ücret işsizliğe sebep oluyor ise mecburen daha düşük ücrete iş yapacaksınız. Ülkedeki işsizlik göz önüne alındığında bu rakamın 90 lı yıllarda ki gibi 150 200 dolar bandında olması gerekmektedir.

    Ayrıca bu işsizlik sorunu dünyanın başına bela. Trump değersiz dolar ile rekabet seviyesini yükseltmek için faiz indirimi konusunda fed başkanını hain ilan etti. Varın gerisi siz düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence mesele okumakta değil, önemli olan işini severek yapabilecek insanlar olmak. Sonuçta birileri ekmek pişirecek, birileri ayakkabı yapacak, birileri parke döşeyecek, birileri ev yapımında demir örecek. Bunların hiç biri artık insanların (okuyan) sevmediği hor gördüğü işler. Ama onlara muhtacız. Ne yaptığını bilen okumuş insanların bu meslekleri icra etmesi neden kötü olsun. Daha iyi ürünler çıkmaz mı ki acaba. Neden bu ayrımcılığı yapıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekirin

    Bu mesaj silindi.
    adam ne zaman emekli olacağını sanamı soracak alüminyum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.