Şimdi Ara

İşsizlik çığ gibi büyüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 95 bin kişi artarak 2 milyon 496 bin kişi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, Mart 2008 döneminde çalışma çağındaki nüfus geçen yılın aynı dönemine göre 746 bin kişi arttı.

2008 yılı Mart döneminde Türkiye'de kurumsal olmayan sivil nüfus bir önceki yılın aynı dönemine göre 768 bin kişilik bir artış ile 69 milyon 435 bin kişiye, kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus ise 746 bin kişi artarak 49 milyon 752 bin kişiye ulaştı.

2008 yılı Mart döneminde istihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 134 bin kişi artarak, 20 milyon 752 bin kişiye yükseldi. Bu dönemde tarım sektöründe çalışan sayısı 198 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 332 bin kişi arttı.

Açıklamaya göre, Mart 2008 döneminde istihdam edilenlerin yüzde 24.6'sı tarım, yüzde 20.7'si sanayi, yüzde 5.3'ü inşaat, yüzde 49.4'ü ise hizmetler sektöründe. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, tarım sektöründe istihdamın payı 1.2 puan azalırken, buna karşılık sanayi sektörünün payı 0.7 puan, inşaat sektörünün payı 0.2 puan, hizmetler sektörünün payı ise 0.2 puan arttı.

Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 95 bin kişi artarak 2 milyon 496 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı ise 0.3 puanlık artışla yüzde 10.7 seviyesinde gerçekleşti. Kentsel yerlerde işsizlik oranı 0.6 puanlık artışla yüzde 12.7, kırsal yerlerde ise 0.2 puanlık azalışla yüzde 7.6 oldu.

http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1213601648066&date=16Haziran2008&type=anasayfa

• o 2 milyon kişi işsiz sınıfında değil."İş beğenmeyenler" sınıfında olmalı.
    işsizlik işsizlik diye başımızın etini yedi medya.işsizlik falan olduğu yok.bugün çıksam gezsem 10 tane dükkanda iş bulurum.
    herif gidiyo lokantaya iş aradığını söylüyo.adam diyo işte günde 2 kere paspas yapıcaksın,mal taşımaya yardım ediceksin falan filan.adamda sanki çok vasıflı elemanmış gibi kabul etmiyo.
    be adam madem beğenmiyosun okusaydın da adam olsaydın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mysteri0

o 2 milyon kişi işsiz sınıfında değil."İş beğenmeyenler" sınıfında olmalı.
    işsizlik işsizlik diye başımızın etini yedi medya.işsizlik falan olduğu yok.bugün çıksam gezsem 10 tane dükkanda iş bulurum.
    herif gidiyo lokantaya iş aradığını söylüyo.adam diyo işte günde 2 kere paspas yapıcaksın,mal taşımaya yardım ediceksin falan filan.adamda sanki çok vasıflı elemanmış gibi kabul etmiyo.

Okuyan herkes mesleğini icra ediyor mu sanıyorsun?
    şu an 200.000 işsiz öğretmen var.
    Onbinlerce de iibf, fen edebiyat fak. mezunu işsiz de cabası..
    Ama napıyorlar?
    Gidip hala köylere üniv. kurma derdindeler,
    İşsizler ordusuna eleman yetiştiriyorlar..

Şu an Türkiye'ye 20 üniv. bile fazla.
    Üniversitelerin %90'ı (abartmıyorum) yüksek lise formatında..

Ama iktidar oy derdinde..

Yazık..

• quote:

Bahane hazır sen nerde yasıyorsun uzaydamı? Simit satan universite mezunlarını hic görmedin herhalde?

körü körüne inanmıssınız 1 seye işssiz yokmus yarın gazeteye 1 ilan ver asgari ücretle calısacak elaman arıyorum kac bin kisi arayacak bakarız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Peju

quote:

Okuyan herkes mesleğini icra ediyor mu sanıyorsun?
    şu an 200.000 işsiz öğretmen var.
    Onbinlerce de iibf, fen edebiyat fak. mezunu işsiz de cabası..
    Ama napıyorlar?
    Gidip hala köylere üniv. kurma derdindeler,
    İşsizler ordusuna eleman yetiştiriyorlar..

Şu an Türkiye'ye 20 üniv. bile fazla.
    Üniversitelerin %90'ı (abartmıyorum) yüksek lise formatında..

Ama iktidar oy derdinde..

Yazık..

söylemek istediğim bu kadar abartılmaması gerektiği.bi haber çıkıyo millet sanki savaş çıkmış gibi telaşlanıyo.işsizlik tabi ki olucak.çalışmayan kesimin olduğu bi ülke olması zaten imkansız.iktidara da ne desek az artık.Allah ıslah etsin topunu.

• quote:

2 üniversite bitirmiş, yüksek lisansını yapmış olanlarda mal mı taşısın? Pas pas mı yapsın? Adam yıllarını boşamı harcadı üniversite sıralarında?!
    Senin bu yaptığına KRALDAN ÇOK KRALCI olmak denir. 2,5 milyon işsizin arasında üniversite mezunlarının oranı %22.. Yaklaşık 550.000 kişi iş beğenmiyor öyle mi?.. Güldürme bizi burada!

Türkiye'nin en baba bölümlerinden birinde okuyorum. Türkiyenin en iyi 3-5 üniversitesinden birinde...

Mezun, üzerine birde AOF okumuş, üzerine birde master yapmış abilerimin 1 milyara çalıştığını görüyorum! Sen hala "onlar iş beğenmiyor" diyorsun!

Gerçekçi ol biraz!!

• Bence işçislik bu kadar abartılmamalı,türkiyede işsizlik benim şahsi fikrim çok çok fazla değil normal seyirde

işsizlerin birçoğu nitelikli iş bulmaktan güçlük çekiyo.bazıları masa başaında bazıları bilgisayar olsun ne olursa olsun diyolar.

sanayilere,Fabriakalara gidin bir çok yerde iş ilanları mevcut
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mutsuz insan sayısı artıyor mu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak Murat

quote:

2 üniversite bitirmiş, yüksek lisansını yapmış olanlarda mal mı taşısın? Pas pas mı yapsın? Adam yıllarını boşamı harcadı üniversite sıralarında?!
    Senin bu yaptığına KRALDAN ÇOK KRALCI olmak denir. 2,5 milyon işsizin arasında üniversite mezunlarının oranı %22.. Yaklaşık 550.000 kişi iş beğenmiyor öyle mi?.. Güldürme bizi burada!

Türkiye'nin en baba bölümlerinden birinde okuyorum. Türkiyenin en iyi 3-5 üniversitesinden birinde...

Mezun, üzerine birde AOF okumuş, üzerine birde master yapmış abilerimin 1 milyara çalıştığını görüyorum! Sen hala "onlar iş beğenmiyor" diyorsun!

Gerçekçi ol biraz!!

yazılan çizilene ne kadar inanıyosunuz.Türkiye'de işsizlik abartılacak bi konu değil.Yok diyemezsiniz,VAR ama olması gerektiği kadar.
    milletin amacı ortalığı karıştırıp insanların beyninde telaşa yok açmak.görüyorum ki bu telaş sizin beyninizde de oluşmuş.
    bana gerçekçi ol diyosunuz da;
    Neyin gerçek olup neyin yanlış olduğuna kim karar veriyo ?
    satılmış medya mı ?

• benim bir arkadaşım var üniversite mezunu iş bulamıyormuş bana söyledi iş ayarla diye tamam aklımda olsun dedimbulunca haber veririm aradan 1-2 hafta geçti diğer bir arkadaşımın lokantası var eleman arıyormuş 600 YTL maaşla bende bizim arkadaşa söyledim bak bu işe gir kiran yok bilmem neyişn yok rahat rahat geçinitrsin daha iyi bir iş buluncada çıkar o işe girersin bana dediği kelime aynen şu : '' MURAT BEN SALAKMIYIM GİDİP 600 YTL YE ÇALIŞIP KENDİMİ PARALIYIM '' bende ne halin varsa gör birde işssizlik var dersiniz afedersiniz ama bunlarda çalışmaya g..... yok.. anlayan anladı beni
  • quote:

yazılan çizilene ne kadar inanıyosunuz.Türkiye'de işsizlik abartılacak bi konu değil.Yok diyemezsiniz,VAR ama olması gerektiği kadar.
    milletin amacı ortalığı karıştırıp insanların beyninde telaşa yok açmak.görüyorum ki bu telaş sizin beyninizde de oluşmuş.
    bana gerçekçi ol diyosunuz da;
    Neyin gerçek olup neyin yanlış olduğuna kim karar veriyo ?
    satılmış medya mı ?

Şu satılmamış medyaya kimler dahil?

Hani bizimkiler satılmış ya.. O açıdan soruyorum!
    Oturduğun yerden benim hangi medya organlarını kullandığımı nasıl anlayabildin orasıda ayrı muamma.

Neyin gerçek olduğunu DEVLET gösteriyor. TUiK gösteriyor.

Hani senin 2 saattir içten içe parti taraftarlığı modunda savunduğun hükümetin altında bulunan Türkiye Istatistik Kurumu.
    Bunun dışında bilimsel verilere ne kadar inanırsın bilemem ama koca koca üniversitelerde, koca koca professorler "Türkiye'nin en büyük problemi istihdamdır" diyorsa emin ol vardır birşeyler.. Hayat toz pembe değil!!

Uyan Superman, daha ucacaksın!!

• quote:

Orjinalden alıntı: MH

benim bir arkadaşım var üniversite mezunu iş bulamıyormuş bana söyledi iş ayarla diye tamam aklımda olsun dedimbulunca haber veririm aradan 1-2 hafta geçti diğer bir arkadaşımın lokantası var eleman arıyormuş 600 YTL maaşla bende bizim arkadaşa söyledim bak bu işe gir kiran yok bilmem neyişn yok rahat rahat geçinitrsin daha iyi bir iş buluncada çıkar o işe girersin bana dediği kelime aynen şu : '' MURAT BEN SALAKMIYIM GİDİP 600 YTL YE ÇALIŞIP KENDİMİ PARALIYIM '' bende ne halin varsa gör birde işssizlik var dersiniz afedersiniz ama bunlarda çalışmaya g..... yok.. anlayan anladı beni

Bazıları işin türünü beğenmez, bazıları da maaşını.
    Ama bence ülkedeki üniv. mezunlarının çoğu sanılanın aksine işin türünü değil, maaşını beğenmiyor.

Mesela lokanta,otel,mağazada satış danışmanı gibi işlerde bu üniv. mezunlarının çoğu çalışmaz.
    Sorsan '' bana göre değil o iş'' derler.

Ama aslında ''o paraya ben o işi yapmam '' manasındadır bu.

En basitinden lokantada 500 ytl ye iş bulduğunuz halde çalışmayan birine ''gel olmm paspasçılık yapacan ayda 5000 ytl alacan'' deseniz o adam 10 üniv. bitirmiş de olsa, 50 dil de bilse, atlar hemen..

• İki eski binayı tamir edip girişine tabela koymakla üniversite olmaz.Üniversite dediğin köklü olmalı yoksa oranın lisenin gelişmiş halinden farkı olmaz.Yeni kurulan üniversiteleri görmedim ama liseden farkı yoktur bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

İki eski binayı tamir edip girişine tabela koymakla üniversite olmaz.Üniversite dediğin köklü olmalı yoksa oranın lisenin gelişmiş halinden farkı olmaz.Yeni kurulan üniversiteleri görmedim ama liseden farkı yoktur bence.

Yukarıda bahsettiğim abilerimiz ve ben bu sene 555. yılını kutlayan ve Türkiye'nin en köklü, Avrupanında 4. en köklü üniversitesinde okuyoruz.

Yeterince açıktır sanırım. 2 üniversite bitirmiş ve üzerine master yapmış adamlara 500 ytl maaş teklif ediyorsa bu sistem, bu ülke bitmiş tükenmiştir.
  • öncelikle parti propagandası veya savunması yapmıyorum.hiç bi partiye mensup değilim veya hiçbirinin görüşleri benimkilerle örtüşmüyo.
    konuya gelince işsizlik yok demedim.var ama abartılmaması gerek dedim.
    konunun başlığına bak ;
    "işsizlik ÇIĞ gibi büyüyor"
    yok artık daha neler.
    beni kendi uykunda gördüğün rüyalarınla karıştırma.bi de şu laf vardır.kişisel görüşünü bilemem ama genelde komünist veya sosyalistler falan kullanır:"uyanın artık,Uyan Türkiye vs."
    bi de ben kullaniyim bari.ne de olsa herkesin ağzına sakız gibi yapışmış.
    "başkalarını uyandırmaya çalışmadan önce kendiniz uyanın"
    iyi uykular.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MH

benim bir arkadaşım var üniversite mezunu iş bulamıyormuş bana söyledi iş ayarla diye tamam aklımda olsun dedimbulunca haber veririm aradan 1-2 hafta geçti diğer bir arkadaşımın lokantası var eleman arıyormuş 600 YTL maaşla bende bizim arkadaşa söyledim bak bu işe gir kiran yok bilmem neyişn yok rahat rahat geçinitrsin daha iyi bir iş buluncada çıkar o işe girersin bana dediği kelime aynen şu : '' MURAT BEN SALAKMIYIM GİDİP 600 YTL YE ÇALIŞIP KENDİMİ PARALIYIM '' bende ne halin varsa gör birde işssizlik var dersiniz afedersiniz ama bunlarda çalışmaya g..... yok.. anlayan anladı beni

Türkiyede işsizliğin boyutları bilinenden bile korkunç. Hangi batı ülkesinde işsizlerin sayısı hesaplarken evhanımlarının yani evli olup da çalışmayan kadınların nüfusu toplam işsizlerin nüfusunda çıkarılıyor ? Hepsinden de öte, bir ülkede insanlar aldıkları eğitime göre değil de daha düşük kalitede işlerde çalışmak zorunda kalıyorlarsa, o ülke zaten geriliyor, ülke ekonomisi ve toplumu yükselmiyor, aksine çöküyor, demektir, işsizliğin yanısıra gizli işsizlik de misliyle artıyor demektir. Korkarım yarın öbürgün doktorlara da cenaze levazımatçılığını önerir, layık görürsünüz siz.

Sen o kadar sene dirsek çürüt, bu topluma aldığın eğitim doğrultusunda o kadar yılı, bu topluma hizmet edeceğim diye büyük bir özlem ve hırsla geçir, binlerce saatini sınav ve ders çalışmakla, beynini eğitmekle geçir sonra, ciğeri 5 para etmez, eğitim ve kültürden uzak, insanlara saygısı olmayan itin kopuğun arasında mesleğinle hiçbir alakası olmayan bir işte çalış. Olacak şeymi bu ya..? Sanki bu iddialarda bulunanlar kendi tavsiyelerine uyacakmış gibi babayegani tavsiyelerde bulunmaları komik kaçıyor. Ayıp, bunları değil söylemek, düşünmek bile ayıp.

• Gerçekte çalışma çağındaki nüfusumuz 50 milyon civarındadır. Emekliler, öğrenciler, çalışamaz durumda olanlar, ev hanımlarının sayıları dikkate alındığında işgücüne dahil nüfus 25 milyon civarına inmektedir.
    İşgücüne dâhil çalışmaya hazır nüfus içinde kayıtlı - kayıtsız, ücretli - ücretsiz, kendi işinde veya başkasının yanında çalışan kesimler bulunmaktadır.
    Devlet İstatistik Enstitüsü’nün ‘işgücüne dâhil olmayanlar’ rakamına eklediği 1,7 milyon, iş aramayıp işbaşı yapmaya hazır olan 1,7 milyon kişi ile iş bulamadıklarından mevsimlik çalışan 1 milyon kişi de işsiz sayısına eklendiğinde, işsiz sayısı 5,4 milyona işsizlik oranı % 20,6′ya yükseliyor.

http://www.hashisin.com/?p=127

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azbuzlimonbolvodka -- 17 Haziran 2008; 10:40:58 >

• sayısal (bilimsel) verilere inanmıyorsan benim yapabileceğim birşey yok. İşsizlik %11 olmuş, sen abartılacak bir durum yok diyebiliyorsun.
    ne zaman ciddi rakamlar olarak algılayacaksın? %50 olduğunda mı?..

siyasal görüşüm ne sosyalizm ne komunizm nede teokrasi taraftarıyım. Vatanseverim...
    ve evet, bu halkın artık uyanması gerektiğini şiddetle düşünüyorum.

Ama onları dürtenleride senin gibi "Önce sen uyan" nidalarıyla tersleyip birde üstüne ben herşeyin en iyisini bilirimciler olduğu sürece yüremez bu iş. Zaten gördüğün (ama kabul etmediğin) gibide yürümüyor!

Ek; Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 17 Haziran 2008; 10:33:53 >
  • quote:

sayısal (bilimsel) verilere inanmıyorsan benim yapabileceğim birşey yok. İşsizlik %11 olmuş, sen abartılacak bir durum yok diyebiliyorsun.

siyasal görüşüm ne sosyalizm ne komunizm nede teokrasi taraftarıyım. Vatanseverim...

Ama onları dürtenleride senin gibi "Önce sen uyan" nidalarıyla tersleyip birde üstüne ben herşeyin en iyisini bilirimciler olduğu sürece yüremez bu iş. Zaten gördüğün (ama kabul etmediğin) gibide yürümüyor!

Ek; Selamlar...

bana veya herhangi bir fikre karşı çıkıyosan "herşeyi ben bilirimci" dediğin sen oluyosun.
    çünkü kendine göre doğru olanı savunuyosun.bende bana göre doğru olanı.
    yine söylüyorum neyin doğru olduğunu kim belirliyor ?
    o yüzden bu söylediklerinin kesinlikle doğru olduğunu düşünme.
    benim işsizlik konusundaki naçizane DÜŞÜNCELERİM sadece bunlar.
    sana herhangi bir şekilde kanıt sunamam belki ama kanıt sunsam bile doğruluğu tartışılır.
    o yüzden illa kendi fikirlerinin doğruluğunu savunma
    uyanın derken bahsettiğim konu buydu.
    görüşmek üzere iyi günler...

• quote:

bana veya herhangi bir fikre karşı çıkıyosan "herşeyi ben bilirimci" dediğin sen oluyosun.
    sana herhangi bir şekilde kanıt sunamam belki ama kanıt sunsam bile doğruluğu tartışılır.

Hala aynı yerdesin!

Sana BİLİMSEL veriler sunuyoruz. TUiK diyoruz.
    Sen hala KESİNLİK yok diyorsun!

Sana göre SU 2 hidrojen 1 oksijen'den oluşmuyordur muhtemelen..
    Yada yerçekimi diye birşeyde yoktur..?

Dünya yuvarlak değildir ve 2+2 4 etmez..

Fikirlerin gözlerini kapamış olabilir ama BİLİMSEL gerçekleri reddedecek noktadaysan senin için kimsenin yapabilecek birşeyi yok.
    Ben bazı şeyleri biliyorum demiyorum! Yapılmış çalışmaların istatistiklerini sunuyorum! BİLİMSEL olan verileri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 17 Haziran 2008; 10:47:42 >

• quote:

quote:

sayısal (bilimsel) verilere inanmıyorsan benim yapabileceğim birşey yok. İşsizlik %11 olmuş, sen abartılacak bir durum yok diyebiliyorsun.

Ek; Selamlar...

Bence sen boş konuşuyorsun. Yani konuşuyorsun ama içinde bilgi olmadığı için hiçbir şey anlatamıyorsun. Sayıların konuşulması gereken konularda anlatmak istediğin bir şey varsa içine bilgi koyman gerekir. İçinde bilgi olmadan düşünmek sadece kişiye mahsusdur. Eğer içinde bilgi varsa burda düşüncelerini paylaşman gerekir. Aksi halde burdaki insanlar senin sadece son konuşanın sen olduğun için konuştuğunu düşünür.

Eminim sen şimdi buna da katılmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azbuzlimonbolvodka -- 17 Haziran 2008; 10:49:27 >

• yazık ya is begenilmiyormus 7 yasından 27 yasına kadar bu insanlar okusun universite bitirsin askerligini yapsın gelsin

sen onlara deki su meyhanede is var 500 lira maas sonrada gel burda is var calısan yok naraları at acaba kendiniz bunu yazarken samimi oldugunuza inanıyormusunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.