Şimdi Ara

İşsiz Yazılımcılar Toplanıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Metal müzik sever hemen hemen herkesin bildiği Metallica grubunun toplanması, küçücük bir gazete ilanından ibaret. Biri grup kurmak istiyorum diyerek Metallica grubunu kurmuştur ve şu anda dünyanın her yerinden dinlenme rekoruna sahiplerdir.

Bende bu durumdan esinlenerek böyle bir konu açmak istedim. Tüm işsiz yazılımcıları bir araya toplayıp, neden iş bulamadıklarını, iş verenlerin gaddarca (ben 16 dil bilen ilanı gördüm) onlara varan dil bilgisi isteği ve belki iş bulabilirsek beraberce para kazanmanın yollarını aramaya çalışmamızın yararlı olacağini düşündüm.

"İşsiz Yazılımcılar" adı altında bir oluşum oluştursak acaba kaç kişi bana destek olur?

Acaba kaç kişi benimle omuz omuza verir?

Acaba kaç kişi birbirine yardımcı olur?

Oluşumun nedenlerini yukarıda açıkladım. Şimdi kafanızda soru işareti kalmaması açısından bir açıklama yapayım;

* Hiç bir şirketin mensubu değilim. Ben bir işsiz yazılımcıyım.
    * Bugün (firma ismi vermiyeceğim) bir görüşmeden çıktım ve dünyaca ünlü bir firmanın insanları nasıl sömürdüğünü farkettim. Buna istinaen madem bize iş yok böyle bir oluşum yapalım birbirimize destek olalım diye düşündüm.
    * Meslek Yüksek Okulu mezunu olupta iş bulamayan arkadaşlar.
    * Yazılım mühendisliği okuyupta iş bulamayan arkadaşlar.
    * Bilgisayar mühendisliği okuyupta iş bulamayan arkadaşlar.
    * Yazılıma okul okumadan canı gönülden kitaplardan öğrenen arkadaşlar.

Eğer fikirleriniz var ise burada paylaşabilir misiniz?

Web, masaüstü, mobil, makina programlama yapabilirsiniz.

Gereçler:
    Kendi bilgisayarlarınız özellikleri hiç önemli değil.
    Çalışma ortamınız tamamen kafanıza göre.

Tekrar ediyorum. Bu ilan hiç bir firmanın, hiç bir oluşumun bir parçası değildir.

Eğer yeterli rabeti görürsem ki eminim bu konuda çok yakınan vardır, bize ait bir site açıcam.

Herkese selametle. Güzel günler birlik beraberlikle bizimle olucak umuduyla...

Cem
    Bilgisayar ve mobil programcısı.

• Anlaşılmayan birşey mi var? Ya muhalefet olmak için birle bir fikri olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madem24

Arkadaşlar merhaba.

Metal müzik sever hemen hemen herkesin bildiği Metallica grubunun toplanması, küçücük bir gazete ilanından ibaret. Biri grup kurmak istiyorum diyerek Metallica grubunu kurmuştur ve şu anda dünyanın her yerinden dinlenme rekoruna sahiplerdir.

Bende bu durumdan esinlenerek böyle bir konu açmak istedim. Tüm işsiz yazılımcıları bir araya toplayıp, neden iş bulamadıklarını, iş verenlerin gaddarca (ben 16 dil bilen ilanı gördüm) onlara varan dil bilgisi isteği ve belki iş bulabilirsek beraberce para kazanmanın yollarını aramaya çalışmamızın yararlı olacağini düşündüm.

"İşsiz Yazılımcılar" adı altında bir oluşum oluştursak acaba kaç kişi bana destek olur?

Oluşumun nedenlerini yukarıda açıkladım. Şimdi kafanızda soru işareti kalmaması açısından bir açıklama yapayım;

* Bugün (firma ismi vermiyeceğim) bir görüşmeden çıktım ve dünyaca ünlü bir firmanın insanları nasıl sömürdüğünü farkettim. Buna istinaen madem bize iş yok böyle bir oluşum yapalım birbirimize destek olalım diye düşündüm.

Gereçler:

Tekrar ediyorum. Bu ilan hiç bir firmanın, hiç bir oluşumun bir parçası değildir.

Eğer yeterli rabeti görürsem ki eminim bu konuda çok yakınan vardır, bize ait bir site açıcam.

Cem

Selam hocam bende benzeri bir iş düşünüyorm beraber iş yapabiliriz pm den dön

• quote:

Orijinalden alıntı: üstadgs

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Gereçler:

Cem

Selam hocam bende benzeri bir iş düşünüyorm beraber iş yapabiliriz pm den dön
    selamlar, yazdığınız veya aklınızda yazmayı/satış yapmayı düşündüğünüz küçük-büyük windows programlarınız, oyun, mobil uygulama vs varsa, programınızı bana gönderirseniz satabiliriz. faturasını keseriz. evinizden kendi bilgisayarınızın başından, şirket adına program yazıp satışlardan kazanabilirsiniz.

ilgileniyorsanız pm atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna17 -- 11 Haziran 2013; 11:34:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tuna17

selamlar, yazdığınız veya aklınızda yazmayı/satış yapmayı düşündüğünüz küçük-büyük windows programlarınız, oyun, mobil uygulama vs varsa, programınızı bana gönderirseniz satabiliriz. faturasını keseriz. evinizden kendi bilgisayarınızın başından, şirket adına program yazıp satışlardan kazanabilirsiniz.

ilgileniyorsanız pm atabilirsiniz.

PM cevaplandı.

Ortak bir oluşum oluşturup daha çok İŞSİZ YAZILIMCININ bu durumdan faydalanma taraftarıyım. Bu işte emekten çok fikirler para eder arkadaşlar. Fikirlerimizi birleştirip ortak çalışmalar yapabiliriz. Saygılarımla...
  • Hocam dönüş yaptım bilgilerinize...
  • quote:

Hocam dönüş yaptım bilgilerinize...
    UP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    15 Yaşındayım Canı Gönülden Bilgisayara Bağlıyım 6 Yaşından Beri Kendimi Yavaş Yavaş Geliştirerek Programlama öğrendim bildiğim diller
    HTML = Orta Derece
    GML(Game Maker Language(Oyun Motoru)) = Profosyonel - Yarı Profosyonel
    Visual Basic = Orta Derece
    PHP = Amatör
    C++ = Amatör
    Tabikide Bende Bu Oluşumda Olmak İsterim Detayları Tamamen Öm(Özel Mesaj) Olarak Atarsanız Sevinirim
    Bu Arada Facebook Ve Twitterde Sayfaları Hemen Oluşturdum
    https://www.facebook.com/IssizYazilimcilar
    https://twitter.com/issiz_yazilimci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zincir webmaster -- 12 Haziran 2013; 20:45:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zincir webmaster

15 Yaşındayım Canı Gönülden Bilgisayara Bağlıyım 6 Yaşından Beri Kendimi Yavaş Yavaş Geliştirerek Programlama öğrendim bildiğim diller
    HTML = Orta Derece
    GML(Game Maker Language(Oyun Motoru)) = Profosyonel - Yarı Profosyonel
    Visual Basic = Orta Derece
    PHP = Amatör
    C++ = Amatör
    Tabikide Bende Bu Oluşumda Olmak İsterim Detayları Tamamen Öm(Özel Mesaj) Olarak Atarsanız Sevinirim
    Bu Arada Facebook Ve Twitterde Sayfaları Hemen Oluşturdum
    https://www.facebook.com/IssizYazilimcilar
    https://twitter.com/issiz_yazilimci

Alıntıları Göster
    programlamadan çakmayanlarda gelebilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ucuzlukavcisimezarciamca

programlamadan çakmayanlarda gelebilir mi

Alıntıları Göster
    Konuyu Güncel Tutalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zincir webmaster

Konuyu Güncel Tutalım

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar öğretmek için bir şeyler düşünüyoruz. Destekleriniz için teşekkürler.

Şu an için hali hazırda elimizdekiler:

* Site neredeyse bitti sayılır.
    * Bir şirketler internet üzerinden (Google Play gibi düşünebilirsiniz) Hazır programını yap sat, paranı satıldıkça kazan şeklinde anlaşma sağladım. Bu yüzden hali hazırda para edeceğini düşündüğünüz projeleriniz var ise şimdiden hazırlayın derim ben.
    * Hedeflerin %20 si tuttu. Yavaş yavaş büyüyeceğiz ve büyük projeler için teklif hazırlıklarımız başladı.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese başarılar.

Cem

• quote:

Arkadaşlar öğretmek için bir şeyler düşünüyoruz. Destekleriniz için teşekkürler.

Şu an için hali hazırda elimizdekiler:

* Site neredeyse bitti sayılır.
    * Bir şirketler internet üzerinden (Google Play gibi düşünebilirsiniz) Hazır programını yap sat, paranı satıldıkça kazan şeklinde anlaşma sağladım. Bu yüzden hali hazırda para edeceğini düşündüğünüz projeleriniz var ise şimdiden hazırlayın derim ben.
    * Hedeflerin %20 si tuttu. Yavaş yavaş büyüyeceğiz ve büyük projeler için teklif hazırlıklarımız başladı.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese başarılar.

Cem

Alıntıları Göster
    UP

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

quote:

biraz daha açık anlatır mısın hocam

Hocam nerede takıldınız ben size oradan yardımcı olayım. Soru cevap gidersek çok daha iyi olur. @gandalff
  • quote:

tabii hocam

-neyi öğreteceksiniz
    -Bir şirketler internet üzerinden (Google Play gibi düşünebilirsiniz) Hazır programını yap sat, paranı satıldıkça kazan şeklinde anlaşma sağladım. derken ne demek istediniz?

teşekkürler

1-Öğretme kısmı da olucak tabi ama esas amaç öğretmek değil. Esas amaç işsiz yazılımcıların bir araya gelerek veya bireysel olarak oluşturduğu programları satmak veya eğer olursa gruplar kurup program ihtiyacı olan işletmelere kendi programlarını hazırlamak.

2-Örnekse bir muhasebe programınızın olduğunu ve piyasadakilerden daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz. Bu programın satımını gerçekleştirmek için sıkıntılarınız var. Hepimizin başına gelen sıkıntılar kurulu bir şirketimizin olmaması fatura kesemememiz vs... Eğer bu sıkıntılarla uğraşmak istemiyorsanız benim programım bu bunu satın bana bu kadar para verin gerisi size kalmış şeklinde bir düzenek ile programınızın güvenilir ellerden çıktığını ıspatlayarak satışını sağlamak için bir firmayla görüşmelerim bitti.

Site ile ilgili çalışmalarım gece gündüz devam etmekte. Süreç bitmek üzere yani uzun sürdü diyebilirsiniz ama bunun bir sürü boyutu var (hukuken neler yapabiliriz, yazılımcılar için kolay olsun, sitede hiç reklam olmaması için neler yapabiliriz, vb...).

Kafanıza takılan sorular için lütfen çekinmeyiniz... @gandalff

• quote:

quote:

tabii hocam

-neyi öğreteceksiniz
    -Bir şirketler internet üzerinden (Google Play gibi düşünebilirsiniz) Hazır programını yap sat, paranı satıldıkça kazan şeklinde anlaşma sağladım. derken ne demek istediniz?

teşekkürler

1-Öğretme kısmı da olucak tabi ama esas amaç öğretmek değil. Esas amaç işsiz yazılımcıların bir araya gelerek veya bireysel olarak oluşturduğu programları satmak veya eğer olursa gruplar kurup program ihtiyacı olan işletmelere kendi programlarını hazırlamak.

2-Örnekse bir muhasebe programınızın olduğunu ve piyasadakilerden daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz. Bu programın satımını gerçekleştirmek için sıkıntılarınız var. Hepimizin başına gelen sıkıntılar kurulu bir şirketimizin olmaması fatura kesemememiz vs... Eğer bu sıkıntılarla uğraşmak istemiyorsanız benim programım bu bunu satın bana bu kadar para verin gerisi size kalmış şeklinde bir düzenek ile programınızın güvenilir ellerden çıktığını ıspatlayarak satışını sağlamak için bir firmayla görüşmelerim bitti.

Site ile ilgili çalışmalarım gece gündüz devam etmekte. Süreç bitmek üzere yani uzun sürdü diyebilirsiniz ama bunun bir sürü boyutu var (hukuken neler yapabiliriz, yazılımcılar için kolay olsun, sitede hiç reklam olmaması için neler yapabiliriz, vb...).

Kafanıza takılan sorular için lütfen çekinmeyiniz... @gandalff
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    şimdilik işsizim yakında başlayacağım :D başlayana kadar benide yaz MYO mezunuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kodır

şimdilik işsizim yakında başlayacağım :D başlayana kadar benide yaz MYO mezunuyum

Alıntıları Göster
    Süper bi toplanma adresi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeaqle97

Teşekkür ederim ilginize lütfen takipte kalınız...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackeaqle97

Teşekkür ederim ilginize lütfen takipte kalınız...

Alıntıları Göster
    Elektrik-elektronik mühendisiyim yazılımdan ziyade donanımla ilgili yardımım dokunur beni de yazabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KibritVsÇakmak

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Merhaba ,

Bende uzun süredir böyle bir proje düşünüyordum veya var olan bir projeye dahil olmak. Bu tam istediğim gibi bir proje bende varım.
    Elektrik Elektronik Müh. okuyorum ve liseden beri kendimi geliştirdim.

C ve C++: Profesyonel
    C# : İyi
    JavaScript: İyi
    HTML: Orta

Ulaşmak isteyen PM atsın. Konuyu sık sık kontrol edicem. Lütfen bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.