Şimdi Ara

ISSIZ ADAM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam ve Oglum'dan sonra bu filme imzasını atmak yakısmadı Çagan Irmak'a..
  • quote:

Orjinalden alıntı: seralim

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bir sitede şöyle yorum yapmışım. Onu buraya alayım.

Filmi izlemeden önce, çevremden duyduğum ve okuduklarımdan aklımda oluşan fikir tortusu; Duygusal, güzel bir aşk filmi olduğu yönünde idi.

Fakat "Dakka bir, gol bir" diye amiyane tabirle anlatılabilecek, ilk sanhelerle birlikte müstehçenliğe hatta çarpık ilişkilere kapı açıyor. Romantizmden uzak bu müstehcenlik filmin pek çok yerinde de karşımıza çıkıyor.

Ailecek izlemeyi düşünenlerin bu konuya dikkat etmesinde fayda görüyorum.

Filme genel olarak yaklaşırsam...Başrol oyuncusu kızın sevecenliği haricinde etkileyici bir oyunculuk görmedim. Ayrılık acısını oldukça iyi yansıtmayı başarırken, bu kadar acı çektirecek aşkın oluşma sürecini doğru olarak yansıtamamış. Aşktan ziyade sıradan bir ilişki oluşumunu anlatmış sanki. İlişki içinde o olması gereken yoğun sevgiyi hissettiremiyor.

..bence ''dakka bir gol bir'' tabiriyle başlamasaydı.. film, adam sabah erkenden kalkıp dükkanını açsaydı akşam evine gelip ayla dikmen ve şarap eşlinde uyusaydı ertesi akşam sıradan ve ruhsuz bir sevişme sahnesi ile süslendikden sonra tesadüfen bir kitapcıda başlayan tanışma ve aşka dönüşen bir film olsaydı:
    ..AL YAZMALIM 'da kadir inanır terk ediyor herşey çok iyi giderken peki sebep; dikkatli izleyen anlamıştır ki aslında sebep yine cinsellik
    ...böyle sevecen kızı terk etme sebebi olmazdı sıradan rutin bir hayatı anlatırdı ve bu kadar etkili olmazdı...diye düşünüyorum

Ben özellikle baştaki sahnenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Biraz tersten bakıyorum, diyorumki: Bu sahne olmasaydı film ne kaybederdi? var ne kazandı? Eğer cevap "olmasada olurdu" ise ne gerek var o tip sahneye?

Tabi buradaki eleştirimin ana sebebi: Çoğu kişi gibi bu filmi " Çok iyi bir aşk filmiymiş. Duygulanmamak mümkün değil." diye yorumlar duyduğum için izlemem. Ben bunu bulamadım.

Mesela seyrettin mi bilmem; Before Sunset diye bir film vardır. Filmin tamamı neredeyse iki kişinin dialoğu üzerine kuruludur. Ama aşkı, ayrılığı o kadar güzel hissettirirki...

Kısacası, eğer bu film ben bir aşk filmiyim diye çıktıysa, işini doğru yapamamış bana göre. Asıl sorunda bu...

• Before Sunset ..ilk fırsatta izleyeceğim
  • Sibirya berberi , Aşkta ve savaşta , Hırçın sevgili (Güney korea versiyonu) bunlar sıkı aşk fimleridir ,

Issız adam ise rahatsız bir adamın hikayesidir...
  • quote:

Before Sunset ..ilk fırsatta izleyeceğim

Bu 2004 yapımı bir filmdir. Aynı iki oyuncunun daha gençken çevirdiği "Before Sunrise" adlı bir film daha vardır. 1995 yapımı...Konu olarak Before Sunset, sunrise'ın devamıdır. Ama ben önceden Sunset olanını izlemiştim. Ve ilkini izlememenin eksikliğini hissetmedim. Hatta biraz daha gizemli ve hoş oldu ilkini izlememiş olmam.

Sanada bu şekilde izlemeni tavsiye edeceğim. Before sunset önce, Before sunrise sonra...

@Am@deus dostum, şu sibirya berberi'ni de izlemek bir türlü nasip olmadı yaw. Bulursam indireyim bari.

• quote:

quote:

Bu 2004 yapımı bir filmdir. Aynı iki oyuncunun daha gençken çevirdiği "Before Sunrise" adlı bir film daha vardır. 1995 yapımı...Konu olarak Before Sunset, sunrise'ın devamıdır. Ama ben önceden Sunset olanını izlemiştim. Ve ilkini izlememenin eksikliğini hissetmedim. Hatta biraz daha gizemli ve hoş oldu ilkini izlememiş olmam.

Sanada bu şekilde izlemeni tavsiye edeceğim. Before sunset önce, Before sunrise sonra...

@Am@deus dostum, şu sibirya berberi'ni de izlemek bir türlü nasip olmadı yaw. Bulursam indireyim bari.

Tabi indir dostum uğraşılırmı bu işsiz aşksız adam filmleriyle

Edıt ; PM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 22 Mayıs 2009; 21:29:53 >

• Fena bi film değildi .. Gereksiz sahneler vardı tabi .
  • quote:

quote:

Before Sunrise-Before Sunset

Böyle Gerçek Zamanlı Filmler çok az çekiliyor.
    Film Tamamen Dialoglardan oluşuyor neredeyse,harika bir seri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darbeli Matkap -- 23 Mayıs 2009; 1:01:01 >

• Kadın salağın teki, böyle adama verilir mi be.
  • Şöyle birşey var. İnsan Çağan Irmak diye ailesiyle birlikte izliyor. Hoş ben izlemedim. Annemler daha önceden izlediği için. Allah'tan birlikte izlemeseymişim. Yerin dibine girerdim. Yabancı filmlerde normal olabilir bu sahneler. Zaten annem de yabancı film izlemez. Ama böyle Türk filmlerinde milletimiz normal karşılamıyor yapımız gereği.
  • tek kelime ile iğrenç bir filmdi..izlediğim zamana yazık oldu.
  • Filmin son 10 dakikası için film yapılmış. Bazı yerler çok abartılıydı. Sevgiliyle izlenecek film diye bekliyorsun ama alakası yok. Yanındaki kız kafasını kaldıramıyo. "Çıkalım, çıkalım " diye tutturuyo. Çok saçma bi filmdi ama son 10 dakikası oldukça duygusaldı
  • berbattı
    kotama yazık oldu

• Hayatımda izleyemediğim en iğrenç filmlerden birisi.
  • İzledim şöyle birşey var Çağan Irmak bir konuyu işlemeyi iyi biliyor bu bir gerçek. Filmde ki diyolaglar basit gelebilir ama insana gerçekciliği hatırlatıyor sonuçta bizde hergün deriiin deriin konuşmuyoruz :). Ama şu var film de oyunculukları çok ortalama buldum. Oyuncular niyeyse bana o hissi yaşatamadı. Bird şöyle birşey var fim duygusal aşk meşk filmi değil. Film tamamen bir adamın bağlanma sounları ile ilgili biz birazda filmin duygusaldır romantikdir diye bekliyorduk böyle bir yapım gelince şaşırdık. Adamın mesela cinselliğe aclığı falan bağlanma korkusu herşey iyi güzel anlatılmış. Ama ortalama bir film izlesende olur izlemesende.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tàlhà

İzledim şöyle birşey var Çağan Irmak bir konuyu işlemeyi iyi biliyor bu bir gerçek. Filmde ki diyolaglar basit gelebilir ama insana gerçekciliği hatırlatıyor sonuçta bizde hergün deriiin deriin konuşmuyoruz :). Ama şu var film de oyunculukları çok ortalama buldum. Oyuncular niyeyse bana o hissi yaşatamadı. Bird şöyle birşey var fim duygusal aşk meşk filmi değil. Film tamamen bir adamın bağlanma sounları ile ilgili biz birazda filmin duygusaldır romantikdir diye bekliyorduk böyle bir yapım gelince şaşırdık. Adamın mesela cinselliğe aclığı falan bağlanma korkusu herşey iyi güzel anlatılmış. Ama ortalama bir film izlesende olur izlemesende.

...adamın bağlanma sorunları tamamen giriş bölümü böyle bir sorun olmasaydı bu kadar çekici olmazdı...anlaşılır sade bir film
    asıl acı olan pişmanlık adamın ağlama sahnesi sabah gözlük takıp ''çirkin oluyorum sabahları demesi'' gayet günlük bir dönem hemizin yaşadığı kesitlerin izleri var

• Beğenmedim.

Dvd sini izledim.Beğenmeme sebebim de ben ne derdindeken kız arkadaşım Issız adam ıssız adam diye tutturup 2 saatimi boşa harcamama neden oldu bu film
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saralondé

Modern dünyanın erkeğinin ve kadının hayatlarına girişin ve kalıcı olmanın bu denli zorlaştığını gösteren hatta sindirten harika bir filmdi.

Sihirrli cümle bu sanırım
  • Seyrettiğim en berbat, sıradan Çağan Irmak filmi.
    ''Ben artık oldum, ne versem bu halk izler'' mantığında yapılmış, hatta baştan savma yapılmış bile diyebilirim. Sıradan bir senaryo, sıradan oyunculuklar, berbat diyaloglar ( üşüyorsun, donuyorsun ama ölüyorsun da farketmiyorsun falan gibi zorlama, edebi - ağdalı komik cümleler)...

Sinemadan çıktıktan sonra şok içindeydim. Çağan Irmak nasıl bu kadar kötü bir iş çıkarabilir diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 27 Mayıs 2009; 3:40:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1881

Seyrettiğim en berbat, sıradan Çağan Irmak filmi.
    ''Ben artık oldum, ne versem bu halk izler'' mantığında yapılmış, hatta baştan savma yapılmış bile diyebilirim. Sıradan bir senaryo, sıradan oyunculuklar, berbat diyaloglar ( üşüyorsun, donuyorsun ama ölüyorsun da farketmiyorsun falan gibi zorlama, edebi - ağdalı komik cümleler)...

Sinemadan çıktıktan sonra şok içindeydim. Çağan Irmak nasıl bu kadar kötü bir iş çıkarabilir diye.

Ulak'ta etkileyici bir yapım değildi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.