Şimdi Ara

İss değiştirme riski lütfen yardım canlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar . Şimdi değerli arkadaşlar tecrübeli olanlar daha önceden iss değiştirenler var ise bana gelecek sıkıntıları yazabilir mi?

    Tekel telekom servis sağlayıcısından hizmet alıyorum. Almadan evvel felaket derece boş port muhabbetine maruz kaldım, bilen bilir servis alamazsın port olmayınca zor zekat yılbaşında port bulup neti bağlattım. Şimdi asıl muhabbet bu tekel karın ağrısından akn hengamesinden kurtulmak istiyorum. Problem şu iss değiştirme girişiminde bulunduğumda port uçar mı çakallık olur mu ? Biraz araştırdığımda 10 15 gün netsiz kalanından tutun bağlantıyı yapmış ama kopma hız düşmesi yaşayanından bir sürü vs vs. BU saydığım sebeplerden tekrar tekel telekom bataklığına düşenler olmuş. Port sorunu o kadar çok canımı sıktı ki g*t korkusu oluştu a*k portumuz uçar diye. Hali hazırda bulunduğum konumda bir çok vatandaş netsiz. Benden paylaşmamı isteyen komşular, biri iptal etsede port boşalsa diye bekleyen komşular var . Fazla uzatmadan ne diyorsunuz. Bi halt yiyecez ama hadi bakalım...







  • Turk Telekom veya Netspeed



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD386127B -- 15 Kasım 2018; 0:17:43 >
  • Altyapınız yüksek hızları destekliyor ise (50Mbps+) genel manada hiç birisinde sorun yaşamıyorsunuz.
    Bildiğim kadarıyla mevcut port kapatılmıyor. Modem bile değişmiyor. Almak istediğiniz sağlayıcıya taşıma işlemi için başvuruyorsunuz. Onlar sizi taşıyor ve k. adı şifreyi iletiyorlar. Modem arayüzüne girdiğiniz zaman aynı kablo aynı port aynı modemi kullanmaya devam ediyorsunuz.
    Yüksek hızları destekliyor ise, Türknet'te 100Mbps AKN'siz 80₺'ye alabilirsiniz. Milleni'de şu an 85₺'dir. Oris Telekom'da 85₺'ye 100Mbps AKN'siz+telefon sunuyor. Netspeed'de ise 75Mbps 200GB AKN 65₺.
    Eğer 50Mbps altı hız destekliyor ise, Netspeed almanızı tavsiye ederim. Müşteri hizmetleri diğerlerine nazaran daha iyi.
    Türk Telekom'suz günler dileği ile.
  • Hat iptal edilmiyor ise port kaybedilmiyor. Taşıma yaptığınızda tek yaptığınız işlem gerçekleştiğinde kullanıcı adı şifre değiştirmek. Ancak bazı alternatif arkadaşlar sanırım kendilerine maliyeti daha ucuz diye VDSL olanları ADSL'e düşürdüler geçişte. Böyle bir durumda VDSL uyumlu portu kaptırma durumu olabilir. Birkaç kez teyit alın yazılı sözlü VDSL verileceğine dair.
  • ben eylül ayında türk telekom dan türknete geçmek istedim bulunduğum bölgede port sıkıntısı var bölgemdeki tanıdık saha görevlilerine anlattım durumu bana direk " portun iptal olur türk telekom direk başkasına verir " dedi ama sıfır abonelik başvurusu yap biz elimizden bir şey gelirse yaparız dedi, sonra durumu türknetdeki beni arayan arkadaşa anlattım oda buna benzer birşey dedi "binanızdan portunuz değişmez ama sahadan değişebilir şuan port var sıfır abonelikde açabilirim" dedi bende kabul ettim 3 hafta sonra telefon başvurusu bile yapılamayınca türkneti iptal ettirdim türk telekoma devam ediyorum
    tabi bu benim başından geçen olay belki sizin herkezin dediği gibi sorunsuz geçer
  • arkadaşlar bugun turkneti ve netspeep ile ilgili bilgi aldım turknet geçiş için sabit telefonunun olmazı lazım dedi port olmadığından malesef taşıma yapamıyoruz dedi. Netspeed ise taşıma yapabiliriz dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: braslitov

    arkadaşlar bugun turkneti ve netspeep ile ilgili bilgi aldım turknet geçiş için sabit telefonunun olmazı lazım dedi port olmadığından malesef taşıma yapamıyoruz dedi. Netspeed ise taşıma yapabiliriz dedi.
    Bu işte bir karışıklık var orası kesin çünkü biri geçirirken diğeri geçirememe gibi bir durum olmaz. Diğer bir konu da Türknet yalın numaraları taşıyor, hattın açıldıktan sonra üzerine numara veriyor. Acaba çalışanlarda eksik bir bilgi mi var

    Netspeed e geçebilirsin sonuçta aynı şey hepsi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 21 Kasım 2018; 2:52:26 >




  • Misal şöyle söyleyeyim.. Ben Turk Telekom fiber alt yapısını kullanıyorum ancak netspeed ve millenicom hizmet verebilirken diğer iss ler veremiyor... Turknet kendi yapa sistemi olduğu için veremiyor... Oris telefonsuz yanılmıyorsam vermiyor... Vodafone ve Superonline kendi fiber alt yapısına hizmet sadece verebiliyor... Bu bahsettiğim fiber için.. Ancak adsl /vdsl için tüm iss ler isterse turk telekom altyapısını kullanarak hizmet verebiliyorlar... Şimdilik istisna sadece fiberde var bilginiz olsun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habib_723

    Misal şöyle söyleyeyim.. Ben Turk Telekom fiber alt yapısını kullanıyorum ancak netspeed ve millenicom hizmet verebilirken diğer iss ler veremiyor... Turknet kendi yapa sistemi olduğu için veremiyor... Oris telefonsuz yanılmıyorsam vermiyor... Vodafone ve Superonline kendi fiber alt yapısına hizmet sadece verebiliyor... Bu bahsettiğim fiber için.. Ancak adsl /vdsl için tüm iss ler isterse turk telekom altyapısını kullanarak hizmet verebiliyorlar... Şimdilik istisna sadece fiberde var bilginiz olsun...

    DSmart ta fiberde var. Türknet ise fiyattan dolayı tt fiber ile anlaşmadığını söylemişti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk net fiyattan dolayı ya da gelecek vadediyorsa yatırım amaçlı anlaşmamış Olabilir... Bu arada dsmart Superonline fiber altyapısını kullanıyor diyebiliyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habib_723

    Turk net fiyattan dolayı ya da gelecek vadediyorsa yatırım amaçlı anlaşmamış Olabilir... Bu arada dsmart Superonline fiber altyapısını kullanıyor diyebiliyorum..

    Hepsiyle anlaşmalıdır, bizim ilçede sol fiber daha yok ama tt fiber altyapısını dsmart kullanan tanıdığım var hatta ev içerisindeki cihazların hepsi türk telekom.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Kasım 2018; 13:05:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu böyle bilmiyordum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.