e hani rasyonal takılacaktık? o mantıkla tevrat yahudilere indirildi. onlar en iyisinin verildiği yazıldı. bu demek değildi ki bize kötüsü düştü. elmayı buraya'da diksen aynısı israil'e de diksen aynısı. |
İsrilail'i vuran İran, İsrail'i korumak için JET uçuran Türkiye, İsraili bitirecek olan erdoğan ? (2. sayfa)

-
-
Gayet rasyonel bir yazı yazdım.
Senin dediğin kadar fark varsa bu iki seçenekten biri doğru olmalı.
Tevratta da Kuranda da üstün millet Yahudiler. Neticede bunlara iman eden birileri varsa bunlar kendi içinde tutarlı oldukça problem yok. Tanrı var ve ben bunlara üstünlük verdim diyorsa benim rasyonel olmam komedi olur. Tanrıdan torpilli. Öyle ki 1.5 milyar Müslüman ve 2 mliyar Hristiyan için bu torpil imanın şartı.
Ha tanrı yok yani ortada bir torpil bir sihir yoksa bu adamlar zeki adamlar demektir. Birilerini manupule etmiş demektir. Bu çok açık. Dünya acımasız. Aptal bir kişinin ya da kavmi bu kadar güçlü olması imkansız.
Her esit çalışanın eşit kazanc elde etmediği bir dünyada yaşıyoruz. Bireysel hayatlarımızda da böyle. Bazen kader bazen şans bazen talih diyip geçiyoruz Yahudi milleti özel bir milletse bunu benimle değil inandığın tanrı ile tartış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
nato uçağı olduğu için gezinmesi normal. natodayız zaten, uçakta bilgi toplama uçağı. ha bilgileri israil e veriyor mudur? bilmem belki veriyordur. ama natoda olup nato uçağına izin vermemek gibi seçeneğin yok.
-
üstün kılma dönemi firavuna karşı mücadele döneminde yapılan mucizeleri anlatıyor. ayetin devamı :
2:47
Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimeti ve sizi âlemlere üstün kıldığımı hatırlayın.
2:48
Öyle bir günden sakının ki, o gün kimse kimsenin yerine bir şey ödeyemez, kimseden şefaat kabul edilmez, fidye alınmaz ve onlara yardım da edilmez.
2:49
Hani sizi Firavun ailesinden kurtarmıştık. Onlar size azabın en kötüsünü reva görüyor, erkek çocuklarınızı boğazlıyor, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. İşte bunda Rabbiniz tarafından büyük bir imtihan vardı.
2:50
Hani sizin için denizi yarmıştık da sizi kurtarmış, Firavun’un ailesini gözünüzün önünde boğmuştuk.
-
Başka zaman belki ama şimdi uzun uzun anlatamayacağım. Özet geçeyim. Kuran da Yahudi halkı yani İsrail oğulları (aslında ikisi tam aynı değil neyse) üstün bir kavimdir. Bu yüzden peygamberlerin tamamı oradan gelmiştir. (Hz Adem yahudi miydi falan diye sorma ama demek istediğimi anla uzun uzun yazamam. Konu da burası değil)
Kuranı dikkatlice gözden geçirirsen üstünlüğün geçmişte değil her zamana yayılmış olduğunu göreceksin. Klasik İslam eğitiminde öğretiminde böyle demez. Çünkü Araplar neden bunlara üstün desin. Yani sen de Müslüman isen dinin gereği bu adamların üstün olmasını kabul edeceksin. Aksi durumda dinden çıkarsın.
Başka boş zamanda neden böyle sana yazarım merak ediyorsan. Ama kendin de araştırabilirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bak "üstün" dediğin için üstünlük geçen tek ayeti yazdım. ayetin devamını da ekledim. cımbızla çekince dediğin gibi geliyor kulağa. ama devamında firavun dönemini kasıt ettiğini anlıyoruz.
-
https://x.com/MusSeyfKilic/status/1934186078564503731
quote:
Kürecik ve İncirlik üssünden İsraile istihbarat ve radar verisi aktarıldığına dair çıkan haberler üzerine Cumhurbaşkanlığı İletisim Başkanlığı açıklama yaptı
"İsraile veri gönderilmiyor bilgi NATO ile paylaşılıyor " denildi
Çocuk kandırır gibi !
NATO kim ?
ABD, İngiltere !
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
https://x.com/SMO_VZ/status/1934404543078367681
Malesef durum bundan ibaret!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Katar adlı ingilizin küçük devletin'den konya'ya iki savaş uçağı gelmiş. muhtemelen atılacak olan füzeleri vurmak için bu yapılacak.
https://x.com/siyahsancakx/status/1934662371387056306
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Saçmalık!
-
ne gibi?
-
destek olmamalıyız.
-
anladım. aynı görüşteyim.
-
malatyadaki nato radar istasyonu da 7/24 abd=israil hizmetinde. iranın attığı tüm roketler türkiyedeki radar istasyonundan görüntüleniyor tüm bilgilerde malum tarafa iletiliyor.
-
Haber başlığı açılmamış olduğu ve ben de siyasi haber başlığı açmayı sevmeyen ve üşenen biri olarak haberi burada paylaşayım Ekşi'den.
https://eksisozluk.com/iranin-yeni-genelkurmay-baskaninin-oldurulmesi--7992793?a=popular
Aslında haberi burada paylaşmamın sebebi @pskillercheto yla Ekşi'de entry girip 2 kez edit çeken elemanın yaptığı yorum hakkında konuşmaktı yani şu Afganlar'la ilgili olan kısımlar, istihbarat zaafiyeti... Alıntı da çekelim o açıklamalardan
"israil iran'ın neredeyse bütün komuta kademesini bir haftada keklik gibi avladı..
israil biliyor ki başı kesersen gövde kendiliğinden düşer..
o yüzden de iran'ın askeri komuta kademesi tek tek öldürülüyor..
istihbarat zafiyeti olduğu net
iranlı bir tanıdığım var..
"geçmiş olsun" demek için aradım..
biraz savaşın gidişatından konuştuk..
ülkedeki afganları israil'e istihbarat sağlamakla suçluyorlar..
amacım göçmenleri hedef göstermek değil
ama yarın bir iç karışıklık çıkarsa türkiye içerisinde de büyük bir göçmen nüfus var..
benden söylemesi...
edit: kuzeyimizde rusya-ukrayna savaşı 3 yıldır devam ediyor..
güneyimizde uzun süredir devam eden gerginlik 5 gün önce çatışmaya dönüştü..
israil-iran savaşının alevlerinin nerelere sıçrayacağını bilemeyiz..
türkiye bu 2 savaştan da dersler çıkarmalı..
savunmasını buna göre baştan aşağı yeniden dizayn etmeli..
savaşlar artık tankla, tüfekle, obüslerle olmuyor..
savaşlar artık füzelerle, drone'larla, istihbaratla oluyor..
türkiye'nin savaş uçakları eskidi..
her ürünün bir kullanım süresi var..
ak parti "kaan" projesiyle hayal satsa da hayatın gerçekliği elimizde f-35 gibi bir savaş makinesinin olmadığı gerçeği..
rusya'dan alınan s-400'lerin akıbeti de meçhul..
mehmet şimşek'in ekonomide dediği gibi türkiye savunma sanayii'nde "rasyonel projelere" bir an önce dönmeli..
edit2: "afganlar ne alaka" diyenler var..
açıklayayım
abd, afganistan'da talibana karşı bu afganları kullandı..
savaş talibanın zaferiyle sonuçlandı..
abd'nin kullandığı afganlardan bazıları abd uçağına binerek kaçtı..
kaçamayan da iran üzerinden türkiye'ye geldi..
türkiye'ye gelemeyen afganlar da iran'da kaldı..
zaten bunlar abd ile temas halindeydi..
abd ve israil işte bu afganları kullanıyor..
yazdıklarımı netflix senaryosu zannetmeyin..
etrafınızdaki iranlılara sorun buna benzer şeyler anlatacaktır..
türkiye'deki afganların çoğu geri dönüşüm işi yapıyor..
bütün gün sokaktalar...
çekçekleriyle çöpten geri dönüşüm malzemesi topluyorlar..
hangi bina nerededir, hangi binada ne iş yapılır öğrenmeleri zor olmasa..
bu bilgilerin bir havuzda toplanıp
stratejik kurumların adresini koordinatlarını karşı tarafa da iletmek de çok zor olmasa..
dediğim gibi amacım göçmenleri ya da sokakta gün boyu sıcakta soğukta geçimini çöpten sağlayanları hedef göstermek değil..
ama burası kuzey avrupa ülkesi değil..
ortadoğuda her zaman her ihtimali düşünmek önceden önlem almak lazım..
bir gecede iran'ın durumuna düşersiniz.."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Haziran 2025; 13:49:6 >
-
Türk jetleri İsrail'i korumak için görev almış!
Emily Schrader | İsrailli Gazeteci
-
-
"Hande" demek ki yalan haber yapıyor.
-
Tesbitlerine katılmamak mümkün değil önlem alınmalı hatta Irak'tan "Turgut Özal" döneminde gelen kürtler geldiklere yere geri gönderilmeli yapılması gereken çok şey var acilen iktidardan ve bu iş birlikçi muhalefetten kurtulmalıyız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X