Şimdi Ara

ısrarla chp'ye oy verme kültürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aklımın almadığı ve anlayabileceğimi ümit etmediğim bir soru; bir insan, sıradan vatandaş, neden 16 yıl aralıksız kaybetmiş bir partiye tekrar tekrar hem de her seçimde de iktidar olacak umuduyla oy verir? bana bu seçmen kültürünü açıklayabilecek var mı? bu insanların profili nasıl sizce? yani bu zekadan mı kaynaklanıyor, demokrat olmaktan mı yoksa ters psikolojiden mi.. nedir?

internette her yer bunlarla taşmış durumda. az buz da değil ya; ekşisözlük (hedo-nihilist insanların köşkü), dh forum, twitter.. internete girmeye tiksinir oldum.

son bir sorum daha var. bundan 100 yıl sonra, tarih, bu chp'ye oy veren insanları ne olarak yazacaktır?

• Zeka ile bağlantı kuramadım ama demokrasi kültürüyle hiç ilgisi yok.

Kusura bakmasın kimse ama chp bu son yıllarda özellikle demokrasi konusunda sınıfta kalmıştır.

Bunun sonucuda akp yi doğurmuştur

Aslında senin belirttigin olay karşı taraf içinde geçerli.

Nedense bizden olanı ölümüne savunuyoruz.

En basitinden bakırköyü örnek alalım, neden hala burda insanlar belediye seçimlerinde göz göre bu partiye oy veriyor? Sebebi açık!

Ayrıca chp diğer kesimleri kucaklayıcı adım atmaya kalksa, yine bu partiye oy veren kemikleşmiş kesimin sesi birden yükseliyor.

Bu yüzden iktidar olma şansı az ama mutlaka kemikleşmiş bir tabanı da var.

Birde herkesin bildiği, partilerin üzerine yapışmış " kimlik" meselesinide unutmayalım, en büyük etken...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı bir insan kazanacak partiye oy vermez mantıklı partiye oy verir

Güçlünün tarafında olmaya çalışmak eziklik psikolojinin sonucudur

Ve insanlar CHP'ye değil muharrem inceye oy veriyor, olayı yanlış anlamışsın.

Muharrem ince git gide yükselince etekleriniz tutuştu tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Mantıklı bir insan kazanacak partiye oy vermez mantıklı partiye oy verir

Muharrem ince git gide yükselince etekleriniz tutuştu tabi
    bir insan aklıyla değil de duygularıyla hareket ederse, ateist-müslüman ferketmez türk olması yeter, şekil A'daki gibi bir sonuç ortaya çıkar.

Öncelikle ben burada parti/partili yermeye, bunun üzerinden başka bir partiyi övmeye gelmedim. sürekli kaybeden bir parti ve sürekli kaybeden paritye oy veren insanları anlamak için burada konu açtım. özellikle kültür-tarih bölümünde açtım böyle itici yorumlar almamak için ama maalesef islam-türk kültürü sayesinde çürümüşlük ateistlere de sıçradığı için böyle düz bir yorum gelmiş. bir de bu üye birçok popüler ateist konusu açmış kişilik. yani buradan ateistlik ile yüksek kapasiteli olmak arasındaki korelasyonun sanıldığı gibi yüksek olmadığını söyleyebiliriz, özellikle türk işi ateizmde.

şimdi başlayalım kelâma.

quote:

bu konu hakkında bu kadar sığ bir yorum yapılmaz. biz neden oy veriyoruz oradan başlayalım. senin fikirlerin, ideolojin, kültür yansılamaların iktidarda vücut bulsun diye oy verirsin. herkesin oy verme sebebinin genel temeli burada yatar. ama bir parti düşün. "mantıklı bir parti" (cümlenin saçmalığına bak) sürekli aynı hatalar yapıp ve hatasını düzeltmeden sürekli seçime giriyorsa ve sürekli seçmen kitlesini hayal kırıklığına uğratıyor ve kesinlikle sorumluluk kabul etmiyorsa burada bir sorun vardır; parti, senin deyiminde "mantıklılığını" (literatürde rasyonellik diye geçer öğren) kaybetmiştir.

quote:

1. ben dolaylı olarak böyle bir şey ima etmedim. 2. eziklik psikolojisi diye bir kavram olmaz "aşağılık kompleksi" olur. 3. kişide aşağılık kompleksi bulunması her zaman güçlüden yana tutum alınacak diye bir kaide yaratmaz. özellikle siyasi parti seçimlerinde.

quote:

muharrem ince son 16 yıl marsta değil chp'de milletvekilliği yaptığından chpli birisidir. herkesin algısında bu kişiyi cognitif sınıflandırırken "chpli" kartı bulunacaktır.

muharrem incenin seçilemeyeceğini mi anlatsaaam, yoksa bu adamın seçildikten sonra nasıl rte'ye dönüşeceğini mi anlatsam bilemedim. hayır yani adam seçilsin-seçilmesin bu ülkede ceremesini çekmeyecek olsam bahsini dahi açmam. ama işin içinde ben de varım. bunu anlatırsam konumdan uzaklaşırım zaten yetince yazdım.

neyse sana bu kadar yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 3 Haziran 2018; 21:40:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

bir insan aklıyla değil de duygularıyla hareket ederse, ateist-müslüman ferketmez türk olması yeter, şekil A'daki gibi bir sonuç ortaya çıkar.

Öncelikle ben burada parti/partili yermeye, bunun üzerinden başka bir partiyi övmeye gelmedim. sürekli kaybeden bir parti ve sürekli kaybeden paritye oy veren insanları anlamak için burada konu açtım. özellikle kültür-tarih bölümünde açtım böyle itici yorumlar almamak için ama maalesef islam-türk kültürü sayesinde çürümüşlük ateistlere de sıçradığı için böyle düz bir yorum gelmiş. bir de bu üye birçok popüler ateist konusu açmış kişilik. yani buradan ateistlik ile yüksek kapasiteli olmak arasındaki korelasyonun sanıldığı gibi yüksek olmadığını söyleyebiliriz, özellikle türk işi ateizmde.

şimdi başlayalım kelâma.

quote:

bu konu hakkında bu kadar sığ bir yorum yapılmaz. biz neden oy veriyoruz oradan başlayalım. senin fikirlerin, ideolojin, kültür yansılamaların iktidarda vücut bulsun diye oy verirsin. herkesin oy verme sebebinin genel temeli burada yatar. ama bir parti düşün. "mantıklı bir parti" (cümlenin saçmalığına bak) sürekli aynı hatalar yapıp ve hatasını düzeltmeden sürekli seçime giriyorsa ve sürekli seçmen kitlesini hayal kırıklığına uğratıyor ve kesinlikle sorumluluk kabul etmiyorsa burada bir sorun vardır; parti, senin deyiminde "mantıklılığını" (literatürde rasyonellik diye geçer öğren) kaybetmiştir.

quote:

1. ben dolaylı olarak böyle bir şey ima etmedim. 2. eziklik psikolojisi diye bir kavram olmaz "aşağılık kompleksi" olur. 3. kişide aşağılık kompleksi bulunması her zaman güçlüden yana tutum alınacak diye bir kaide yaratmaz. özellikle siyasi parti seçimlerinde.

quote:

muharrem ince son 16 yıl marsta değil chp'de milletvekilliği yaptığından chpli birisidir. herkesin algısında bu kişiyi cognitif sınıflandırırken "chpli" kartı bulunacaktır.

muharrem incenin seçilemeyeceğini mi anlatsaaam, yoksa bu adamın seçildikten sonra nasıl rte'ye dönüşeceğini mi anlatsam bilemedim. hayır yani adam seçilsin-seçilmesin bu ülkede ceremesini çekmeyecek olsam bahsini dahi açmam. ama işin içinde ben de varım. bunu anlatırsam konumdan uzaklaşırım zaten yetince yazdım.

neyse sana bu kadar yeter.

Alıntıları Göster
    Ooo karşim çok güzel laf koymuşsun. Tebrikler ; Ama ateist değilim ben :D

• Perceptron kullanıcısına yanıt
    Müslüman değilsen deist agnostik vs; ateistle aynı kefedesin; islam ötesi.

• Chp'nin bir parti olarak değil bir kurum olarak görülmesi, CHP'ye Atatürk üzerinden kutsallık atfedildiği için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çünkü siyasal islama asla oy vermem. dini siyaset gibi bir pisliğe alet etmek en büyük günahtır.
  • islamcı değilsen, kürtçü değilsen, muhafazakar milliyetçi değilsen, bunlardan öte atatürkçü isen chp'den başka oy verebileceğin başka parti yok-tu. iyi parti tutunabilirse chp'li seçmenin ciddi bir kısmını birkaç yıl içinde kendisine çeker. ama bunların bir önemi yok çünkü ülkedeki islamcı kitle büyümeye devam ediyor ve bu işin sonu 'hayır' değil :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.