Şimdi Ara

İsrailde neden hiç teror olayi yok? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hani reyisimiz üst akil diyorya iste seytan bunlar zaten neden olsun deccale hizmet ediyolar lanetlenmis bir irk zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    kimse yardımını istemiyo bakalım ahiret günü gelince adalet o gün varsa ki var bakalım kim kimle haşroluyo görelim ordaki mücahitler ak alınlarıyla uyanırsa vay halimize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ketchup.

    kimse yardımını istemiyo bakalım ahiret günü gelince adalet o gün varsa ki var bakalım kim kimle haşroluyo görelim ordaki mücahitler ak alınlarıyla uyanırsa vay halimize

    Ak alın?

    Bilenle bilmeyen

    Akledenle akletmeyen (ayetten alıntı)

    Bir olacaksa

    O ahiretin içine sçarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 13 Haziran 2017; 2:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ketchup.

    peki ne istiyosun teslim mi olalım sina çölüne mi gidelim (ki israil tek çözüm olarak tüm halkın bölgeyi terk edip sina çölüne gitmesini istiyor) bizim mantığımız bu bizleri (bizler diye bahsettiğim Filistin halkıdır her hangi bir örgütü kastetmiyorum) yakıp yıkmak isteyenleri görmüyor musunuz şimdi biz mi suçlu olduk 9 yaşındaki Rammallahlı Hüseyin mi katil oldu? bu şanlı bi direniştir emin ol BİZE BİR VAAT var ve Allah vaadinden dönmez ve bu vaat uğruna bu halk ölmeyede öldürmeyede hazır

    İlk önce şunu bileceğiz. (Demin ki mesajımda esasında yazmayı akıl etmemişim yarım yazmışım)

    Bu işi işgalci tanımı ile kısıtlayacak olursak bizde işgalçiyiz bu dünyada emin olun insanlar dışındaki hayvanların bir miktar fazla zihinsel düşünce kabiliyet genişliği ve farklı türler arası iletişim kabiliyeti sağlayabilseler ilk yapacağı iş insanları yok etmek olur.

    Bunu dini anlamda yazmıyorum evet bir de öyle bir anlamı var gelip geçici ölümlü canlılarız çözemediğimiz konular var bu ayrı, buna ek olarak bir de fiziksel,meta olarak bakacak olursak dünyada en fazla canlı türüne en fazla zararı veren ortak kökeniz biz.

    Yani bu bakteriler, hayvanlar akıllansa ilk işleri insanları yok etmek olur.

    İsrail'in teklifi tabiki de mantıklı değildir, fakat İsrail'in teklifi İsrail'li politikacıların siyasetçilerin devlet görevlilerin teklifidir.

    Toplumların bu tarz dertleri olmaz, toplumlar refah,mutlu,güvenilir yaşam isterler.

    Böyle bir evreni yaratacak yaratıcının bir insan gibi vaadler vereceğini, hadi ben hepinizi yarattım benim için öldürün ezin kafiri diyeceğini falan nasıl düşünüyorsunuz.

    Hangi akıl sağlığı ana baba evlatları arasında evladım seni daha çok seviyorum sen beni daha çok dinliyorsun git kardeşini döv onu hiç sevmiyorum onu evden at diyor.

    Bunun çözümü barıştır,huzurdur,konuşmaktır,insani yollarla bir araya gelmektir.




  • Suriye içsavaşı çıktığından beri yok önceden vardı.. filistinliler çok olay yaptı gerçi israil karşılığını sivillerden alıyordu ama sonuçta vardı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten yazılmış ama ben yine yazayım israil en büyük terör destekçisi daha doğrusu içindeki ağa babaları siyonistler.



    Bu yüzden yılan nasıl kendini ısırmazsa bunlarda öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Israili yoneten israil icin calisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burdakileri Allah ıslah etsin başka bişeye ne gücümüz ne yeter ne hükmümüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedelli askerlik olmadığı için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terör'ü kimin desteklediğini Suudilere mi soracak mışım? Yanlış mı görüyorum? Hani ABD'nin 11 Eylül saldırıları için suçlu tuttuğu Suudilere soracağız terörün destekçilerini? Almanlar neden Katar'a yapılanlara ses çıkardı eğer Katar teröre destek veriyorsa?


    Gerçek şu ki terör çağımızda yeni savaş taktiği. Operasyon yapmak istediği ülkeye terör üzerinden saldırıyorlar.


    Eski asker Mustafa Önsel güzel yazmış tavsiye ederim :

    odatv.com/katar-krizini-bir-de-boyle-okuyun-1206171200.html


    quote:

    Yapılacak İran operasyonunda emperyalizmin yanında olmaya zorlanmak. Hem coğrafyasını kullandırmak, hem canını vermek, hem kadim komşusuyla düşman olmak, hem ekonomik olarak iyice çökmek, bunun sonunda da zayıf düşerek emperyalizmin bölünme politikalarına tepki gösteremez hale gelmek…

    Emperyalizm açısından Türkiye planlaması budur.

    PYD/PKK ya her türlü silah ve eğitim verilerek Türkiye’ye karşı hazırlanıyor.

    Barzani, Eylül ayında bağımsızlık referandumuna gidiyor. Doğu Akdeniz’deki doğalgaz yatakları giderek önem kazanıyor.

    Bakın bugün itibarıyla (11 Haziran) İsrail ile GKRY Güney Kıbrıs’ta Trodos Dağında askeri tatbikat yapıyor. Kime karşıdır sizce? Ahmakça Türk askerinin adadan çekilmesi tartışılırken hem de…

    Ya 16 ada ve pek çok adacık ve kayalığa el koyarak Ege’de oldubittilerle fiili durum yaratan Yunanistan’ın, bizi neredeyse denize çıkamaz hale getirmesine ne demeli?

    Yıllardır doğru yürütülmeyen dış politika yüzünden Türkiye’nin çevresindeki çember iyice daralmakta, iyice köşeye sıkıştırılmaktadır. Bunu görmemek ahmaklık ötesidir…


    Özetle diyorki : Katar ile birlikte aslında hedefte Türkiye ve İran var.




  • @nucro

    Olaya cok yanlis yerden bakiyorsunuz. Gecmisten bahsedersek bu isin icinden cikamayiz. Artik temiz bir sayfa acildi, Trumpla yeni bir dönem basladi. Hedef Katarda degil. Turkiyede degil. Hedef İran. öncelikli hedef İranin proxyleri ve bölgedeki nufuzu. Lübnana kara köprüsü kurdular. Sadece İsrail icin bir tehdit degil, Araplar icinde İran büyük bir tehdit. Rusya bile İran tehditini anliyor artik.

    Katar, besledigi teröristleri sinir disi etti. Terörü finanse etmeyi biraksin, AJ'yi kapatsin, İranla durumunu gözden gecirsin. Katarla kimsenin sorunu olmaz.

    X ve Trump varken gelecek 3-4 yilda İran en azindan kontrol altina alinabilir bir hale gelir diye düsünüyorum.
  • orada bizim solculardan yok çünkü, bizim solcular saolsun teröre destek veren '' gazetecilere '' ,dhkpclilere sırf hükümete karşı gelmiş olmak için ellerinden gelen desteği verdikleri için terörle mücadeleyi yavaşlatıyorlar.
  • turkiyedeki teror olaylarinin sebebi filistinlilerdir. eger turkiye israile filistin konusunda yardim etseydi bugun ne pekeke kalirdi ne yipigi.
  • Filistine giden yardım konvoyunda İsrail askerlerince öldürülen 10 silahsız kişinin davasını Türkiye geri çekti. RTE, benden izin almışlar da mı gitmişler diye çıkıştı. Türkiye daha ne yapsın?

    Bence İsrail nedense hep Türkiye'nin alehinde hareket ediyor. Türkiye'nin güneyinde Kürt devletini destekliyor ve şimdide de " İsrail ile GKRY Güney Kıbrıs’ta Trodos Dağında askeri tatbikat yapıyor" diye haber okuyorum. Yani nasıl olursa hep İsrail Türkiye'ye karşı olanların yanında ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Filistinli Araplar İngiliz Mandası altındayken bile Yahudilere saldırıp defalarca katliam yaptılar. İkili devleti 1948'de kabul etmeyenler de kendileriydi. Arap Devletleri defalarca saldırdılar yenildiler. Teknik anlamda orası hiçbir zaman Filistin toprağı olmadı. İngiliz Mandası öncesi Osmanlı toprağıydı. Eğer savaşla toprağa hakim olmayı savunuyorsan da, o kadar savaş sonrası İsrail'in kazanmasına rağmen Sina Çölü'ne sürmemesine sevinmeleri gerekir.

    Ayrıca Filistinli Arap mısın, "biz" diye yazıyorsun?

    x2




    İsrailde milyonlarca Arap var. Hepsinin haklari, özgürlükleri hicbir Arap ülkesinde yok. Yukaridaki örnekten görüldügü gibi, her pozisyona rahatca gelebiliyorlar. Yüzde 60-65 civari İsraili destekliyor. Desteklemeyenlerde extreme olanlar.


    Hamasi Araplar bile terör örgütü olarak görüyor. Kanli, katliamci bir terör örgütü. Oradaki halkta isyanlara basladi, isyanlari siddettle bastiriyorlar. Onlarda hakli, bir İsrailli Araplara bakiyorlar, birde kendilerine. En cokta oradaki cocuklara üzülüyorum. Nefretle, İsrail düsmanligiyla büyütülüyorlar. Sonra İsrailli masumlarin ve İDFli askerlerin, polislerin üzerine katliam yapmaya gönderiliyorlar, güya sehit olsunlar diye. Tepki gösterenleri de, alikoyuyorlar. O cocuklari gönderenlerin aileleri de kendileri de yardim paralariyla vs lüks icinde yasiyorlar.

    İsraile roket saldirisi düzenle, sonra korkaklar gibi cocuklarin, sivillerin arkasina saklan. 10 yildir borcunu ödemedigin, elektirikle terör tünelleri kaz(daha gecenlerde okullarin altinda 2 tane tespit edildi) coluk cocuk demeden katlet. Hizbullah ve Hamas terör örgütlerin en terör örgütü olanlaridir, en kanli, en merhametsiz olanlaridir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    Filistine giden yardım konvoyunda İsrail askerlerince öldürülen 10 silahsız kişinin davasını Türkiye geri çekti. RTE, benden izin almışlar da mı gitmişler diye çıkıştı. Türkiye daha ne yapsın?

    Bence İsrail nedense hep Türkiye'nin alehinde hareket ediyor. Türkiye'nin güneyinde Kürt devletini destekliyor ve şimdide de " İsrail ile GKRY Güney Kıbrıs’ta Trodos Dağında askeri tatbikat yapıyor" diye haber okuyorum. Yani nasıl olursa hep İsrail Türkiye'ye karşı olanların yanında ?



    O olayi cok yanlis yorumlamissiniz. Erdogan o konuda hakli. Neden hakli? İsrail tarafindan terörist bir organizasyon olarak görülen bir kurulus, hem Turkiye hemde İsrail tarafindan yapilan sinirsiz uyariya ragmen, abluka evrensel hukuk kurallarina aykiri diye delmeye gidiyoruz diye gidiyorlar. İsrail, gelmeleri halinde operasyon yapilacagini defalarca belirtiyor. Yoldayken uyarilara küfür ederek karsilik veriyorlar.Yolculara giderken sorumluluk kabul edilmeyecek diye kagit imzalatiyorlar. Organize bir sekilde ablukayi kirmaya gidiyorlar. Sahip olduklari silahlari, İDF yayinlamisti o dönem.

    Sonra, İsrail operasyon düzenliyor. Askerlerin silahlari arkada, sadece gemiyi kontrol altina almaya gidiyorlar. 3 askeri3-4 kisilik gruplar halinde darp edip, alikoyuyorlar. İDFnin talimatlari acik.

    -düsük tehlike durumunda önce havaya ates. Tehlike devam ediyorsa, bacaga ates.
    -Askerlerin can güvenligi icin yüksek risk tasiyan durumda, atis serbest.

    Söylemek istedigim, o insanlar 3 askeri darp edip, rehin almasa, kimse ölmeyecekti.

    Uluslarasi komisyon ne dedi? Gaza terör örgütü tarafindan yönetiliyor, abluka evrensel hukuk kurallarina uygundur.

    İsrailin askeri kiymetli. 1 askere karsilik, 1000den fazla teröristi serbest birakmis bir ülkeden bahsediyoruz.




  • dünyayı onlar yönetiyor çünkü
  • Doctor Strange kullanıcısına yanıt
    Kukla değil Derken?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Filistinli Araplar İngiliz Mandası altındayken bile Yahudilere saldırıp defalarca katliam yaptılar. İkili devleti 1948'de kabul etmeyenler de kendileriydi. Arap Devletleri defalarca saldırdılar yenildiler. Teknik anlamda orası hiçbir zaman Filistin toprağı olmadı. İngiliz Mandası öncesi Osmanlı toprağıydı. Eğer savaşla toprağa hakim olmayı savunuyorsan da, o kadar savaş sonrası İsrail'in kazanmasına rağmen Sina Çölü'ne sürmemesine sevinmeleri gerekir.

    Ayrıca Filistinli Arap mısın, "biz" diye yazıyorsun?

    1- Bu dediğin katliamların hiç bir dayanağı yok
    2- Bu katliamların yapılabilmesine imakn yok (filistin yüksek komiserliği asla buna izin vermez ciddi bir kontrol içindeydi)
    3-israil milletinin icat edildiği T. Herzl Der Judenstaat da açıkça belirtiyor avrupadan toplanmış ve iki temel üzerine kurulmuş bir millet(yahudi şirketi ve yahudi derneği ikiside kitapta ayrı bölümler olarak mevcut) yerleşim yerleri 1917 de %1 bile değildi (komiserliğin başladığı yıl olduğu için yazdım)
    4-bu katliamların hepsini israil devleti yaptı nekbe alenen ortada bunu hiç kimse yalanlayamaz ki yalanlamıyorda (moshe dayan ve kızı köyleri mezar taşlarını mahalleleri yıktıklarını açıkça kitaplarında olsun yazılarında olsun belirtti)
    5-Filistin davası 1917 de Osmanlının bölgeden gidişi üzerine Osmanlı ordusunda savaşmış olan İzzettin El Kassam tarafından başlatıldı ki bu dava dönem itibariyle haklıdır (wilson ilkelerine göre her millet kendi kaderini tayin etme hakkına sahiptir)
    6-Savaşla toprağın hakimi olmayı değil hakkın sahibine dönmesini savunuyorum
    7-savaşla gelindiğini söyledin 2.Dünya Savaşından sonra hiç bir devlet fetih ve boyun eğdirme yoluna gidemez milletler arası hukukun örf ve adetlerine aykırıdır
    8-Bölgeden çıkartılan insanların mülteci durumuna düşen müslüman ve hırıstiyanların haddi hesabı yok kudüsde yıkılan mahallelerin kayıtları hem ürdünde hem israilde mevcut


    imlaya dikkat etmedim kusura bakmayın

    bu arada sosyoloji veya insan hakları konularında neden Türkiye de ve dünyadaki üniversitelerin Filistin sorunu ile makalesi (gerçek anlamda) bir elin parmağını geçmiyor niçin akademisyenler kariyer korkusuyla yazamıyor bunları göz önünde bulundurun

    ayrıca bir kişi arap halkının israil deki özgürlüklerinden bahsetmiş madem bu kadar özgürlük var neden usulsüzce 20 milyar dolarlık bir yerleşim yeri planı batı şeria da yapıldı neden uluslar arası deniz hukuku sözleşmesi gereği karasularının esas hattan itibaren 12 mil olduğu örf ve adeti varken gazze (ki bm tarafından gözlemci devlet olan filistin toprağıdır aksi iddia edilemez) sularında halk 3 mil öteye gidemiyor madem bu kadar özgürlük veriyor doğu Kudüs halkı müslümaniken dini vecibeleri keyfi izinlere bağlı madem bu kadar özgürler neden batı şeriya ya duvarlar örülüyor (ki bu duvarlar kalıcı değil istenildiği zaman yani yerleşim planı tamamlandığı zaman sökülebilir) bunlar zulüm değil mi hepinize Rachel Corrie nin vicdanı ve yüreğinden diliyorum ki onun devrim şehidi olmasıda israil tarafından kaza olarak örtüldü o bu zulümleri gördü umarım bir gün sizde görürsünüz

    not: filstinli olduğumu sormuşsun maalesef o kutlu direniş halkından değilim ancak zulme uğrayan kim varsa ondanım bugün aynı zulmü lübnan da hıristiyan halka müslümanlar yapsa emin ol onlarında aynı şekilde direnişini selamlardım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabian Benko


    quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    Filistine giden yardım konvoyunda İsrail askerlerince öldürülen 10 silahsız kişinin davasını Türkiye geri çekti. RTE, benden izin almışlar da mı gitmişler diye çıkıştı. Türkiye daha ne yapsın?

    Bence İsrail nedense hep Türkiye'nin alehinde hareket ediyor. Türkiye'nin güneyinde Kürt devletini destekliyor ve şimdide de " İsrail ile GKRY Güney Kıbrıs’ta Trodos Dağında askeri tatbikat yapıyor" diye haber okuyorum. Yani nasıl olursa hep İsrail Türkiye'ye karşı olanların yanında ?



    O olayi cok yanlis yorumlamissiniz. Erdogan o konuda hakli. Neden hakli? İsrail tarafindan terörist bir organizasyon olarak görülen bir kurulus, hem Turkiye hemde İsrail tarafindan yapilan sinirsiz uyariya ragmen, abluka evrensel hukuk kurallarina aykiri diye delmeye gidiyoruz diye gidiyorlar. İsrail, gelmeleri halinde operasyon yapilacagini defalarca belirtiyor. Yoldayken uyarilara küfür ederek karsilik veriyorlar.Yolculara giderken sorumluluk kabul edilmeyecek diye kagit imzalatiyorlar. Organize bir sekilde ablukayi kirmaya gidiyorlar. Sahip olduklari silahlari, İDF yayinlamisti o dönem.

    Sonra, İsrail operasyon düzenliyor. Askerlerin silahlari arkada, sadece gemiyi kontrol altina almaya gidiyorlar. 3 askeri3-4 kisilik gruplar halinde darp edip, alikoyuyorlar. İDFnin talimatlari acik.

    -düsük tehlike durumunda önce havaya ates. Tehlike devam ediyorsa, bacaga ates.
    -Askerlerin can güvenligi icin yüksek risk tasiyan durumda, atis serbest.

    Söylemek istedigim, o insanlar 3 askeri darp edip, rehin almasa, kimse ölmeyecekti.

    Uluslarasi komisyon ne dedi? Gaza terör örgütü tarafindan yönetiliyor, abluka evrensel hukuk kurallarina uygundur.

    İsrailin askeri kiymetli. 1 askere karsilik, 1000den fazla teröristi serbest birakmis bir ülkeden bahsediyoruz.

    peki olayın olduğu deniz milinide bizimle paylaşırmısın açık denizde müdahale şartları ortada hiç bir durum ortada yok aynı devletiniz gibi tüm olaylardaki hukuki dayanaklarınız batıl




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.