Şimdi Ara

İsrail menşeli ürünlerin Türk malı ürünlerden ucuz olması paradoksu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    alışveriş yaparken israil malı ürünler almamaya, Türk malı ürünler almaya özen gösteriyorum ancak nedense israil malı ürünlerde sürekli kampanya indirim vs. var ve Türk malı ürünler çoğu zaman daha pahalı.
    Kendimce Türk malı ürünlere destek vermek ve yerli yatırımcıya kazandırmak istiyorum ama bu şekilde sürekli son tüketici zarar edecek şekilde nasıl olacak anlamıyorum.

Bu şekilde düşünen sadece ben miyim? Yoksa aynı konudan muzdarip olan başkaları da var mı merak ediyorum.

Toplanıp Türk yatırımcılara mail mi atsak ki?

• kardeş bizim ülkenin vergilerinden haberin var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinau -- 7 Ekim 2014; 23:14:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colamı içerim çokta fifi

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinau

kardeş bizim ülkenin vergilerinden haberin var mı

kardeş israil vergi vermiyor mu da vergiden bahsediyorsun??
    biraz alakalı cevap verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Colamı içerim çokta fifi

iç iç afiyet olsun
  • isterse israil isterse amerika isterse zimbabve ben kaliteli ve ucuz gördüğümü alırım gerisini tınlamam
  • Bizimkiler kolay yoldan zengin olmanin pesinde. Ama abd israil surumden kazaniyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çünkü bizimkiler daha kalite
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbn57

quote:

Eğer İsrail malı dediğiniz mallara reabet çok olursa üretici firma malı daha çok gönderip daha çok satılması için fiyatını düşürür. Atıyorum coca cola da cola turka da 3 birimlik fiyattan bir şişe üretim yapıyor. İki üretici de bir bakkala 100 şişe malı 4 birimlik fiyattan gönderiyor. Bakkal 100 tane coca cola satışı yapıyor ve üretici 400 birimlik para kazanıyor. Cola turka ise 50 tane satıyor ve 200 birim kazanıyor. Bu durumda coca cola üreticisi 200 tane yollayabilir ve fiyatını 3,5 birime çekerse bu 200 taneyi de sattırabilir. Cola turka ise 200 birim zararda olduğu için fiyat artışına gider ve coca colaya olan reabet daha da artar. Tabi ilk kısımda reabeti arttırmak için reklamlar çok önemlidir. Her iki üründe aynı şekilde üretilmiş ama biri daha iyi reklam yaptığından daha çok karda.

Özet : Ne kadar çok reklam o kadar çok reabet. Ne kadar reabet o kadar satış. Ne kadar satış o kadar fiyat azalması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 7 Ekim 2014; 23:29:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

quote:

quote:

Eğer İsrail malı dediğiniz mallara reabet çok olursa üretici firma malı daha çok gönderip daha çok satılması için fiyatını düşürür. Atıyorum coca cola da cola turka da 3 birimlik fiyattan bir şişe üretim yapıyor. İki üretici de bir bakkala 100 şişe malı 4 birimlik fiyattan gönderiyor. Bakkal 100 tane coca cola satışı yapıyor ve üretici 400 birimlik para kazanıyor. Cola turka ise 50 tane satıyor ve 200 birim kazanıyor. Bu durumda coca cola üreticisi 200 tane yollayabilir ve fiyatını 3,5 birime çekerse bu 200 taneyi de sattırabilir. Cola turka ise 200 birim zararda olduğu için fiyat artışına gider ve coca colaya olan reabet daha da artar. Tabi ilk kısımda reabeti arttırmak için reklamlar çok önemlidir. Her iki üründe aynı şekilde üretilmiş ama biri daha iyi reklam yaptığından daha çok karda.

Özet : Ne kadar çok reklam o kadar çok reabet. Ne kadar reabet o kadar satış. Ne kadar satış o kadar fiyat azalması.

bahsettiğin olay sürümden kazanmaya benziyor, ucuz ama çok satmak.
    Türk malı ürünlerin de aynı şekilde çok satabilmesi için biraz da bizim duyarlı olmamız gerekiyor, ben bunu bekliyorum birazda.
    Ancak konuya gelen bazı mesajlara baktığımda, bu konuyu umursayan, ülkesini düşünen insanların sayısının az olduğunu düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

quote:

quote:

bahsettiğin olay sürümden kazanmaya benziyor, ucuz ama çok satmak.
    Türk malı ürünlerin de aynı şekilde çok satabilmesi için biraz da bizim duyarlı olmamız gerekiyor, ben bunu bekliyorum birazda.
    Ancak konuya gelen bazı mesajlara baktığımda, bu konuyu umursayan, ülkesini düşünen insanların sayısının az olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda fazla milliyetçi değilim ancak bulduğum zaman tercihim genelde türk malı olur. Tabi kaliteli ise.

• quote:

Arkadaşlar merhaba,
    alışveriş yaparken israil malı ürünler almamaya, Türk malı ürünler almaya özen gösteriyorum ancak nedense israil malı ürünlerde sürekli kampanya indirim vs. var ve Türk malı ürünler çoğu zaman daha pahalı.
    Kendimce Türk malı ürünlere destek vermek ve yerli yatırımcıya kazandırmak istiyorum ama bu şekilde sürekli son tüketici zarar edecek şekilde nasıl olacak anlamıyorum.

Bu şekilde düşünen sadece ben miyim? Yoksa aynı konudan muzdarip olan başkaları da var mı merak ediyorum.

Saysana o israil malı ürünleri bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacenet -- 8 Ekim 2014; 1:41:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • a101'den ucuzu var mı ki yakında 3.böbreğim olacak a101 sayesinde. bi de le sigara satsalar çok iyi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Saysana o israil malı ürünleri bir.

spesifik ürün yok aklımda,
    ben genelde karşılaştığım manzaradan bahsediyorum,
    çok merak ettiysen marketlerde özellikle temizlik ürünlerine bakabilirsin

• Türkiye akıllı telefon çıkardı ve hemen o kulvardaki telefonların fiyatları aşağı çekildi. Türkiye'deki üretimcinin önünü kapatmak ve yatırımcıyı uyutmak istiyor dış mihraklar.
  • Aslında aynı fiyata ama zararı kurtarmak istiyorlar. Satamadılar. Son kullanma tarihlerinede bakmak lazım. Max 6 ayı kalmıştır.
  • Casperın telefonu gibi. Türk malı diyorlar ama aynı donanıma sahip yabancı telefon daha ucuz. Teknoloji geliştikçe bize zararı dokunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pit0N

Türkiye akıllı telefon çıkardı ve hemen o kulvardaki telefonların fiyatları aşağı çekildi. Türkiye'deki üretimcinin önünü kapatmak ve yatırımcıyı uyutmak istiyor dış mihraklar.

Rekabet deniyor bunun adına. Piyasada ne kadar çok rakip varsa, fiyat o kadar aşağı iner.
    Eğer adam aynı özelliklerdeki diğer ürünü X birim ucuza satıyorsa, o fiyata inmeyen satıcı piyasada tutunamaz.
  • Pencerelerde ve kapilarda kullanilan camlar genellikle israil camı oluyor. Ucuz diye, ama cok kalitesizdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.