Şimdi Ara

İsrail - İran Savaşı Başladı !!! 13/06/2025 (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.948
Cevap
28
Favori
98.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Perslerin kültürü törpülendi birazda. Sadece Pers kültüründen bahsedemeyiz, İran-i kültür desek daha doğru.
    Rejim, saçı gözüken kadınların veya ahlaksız şarkı yaptı diyerek, toplumun genel yapısı üzerinde kontrol saglayamaya çalışıyor.
    Ayrıca gençler idam edildi, insanlar hapislerde tutuluyor. Adı konulmamış ve sindirilmiş, kültürü hızlıca mollalarca dönüştülen iran toplumu, Ortadogunun en politik halkı olabilir. Bu kadar idama rağmen insanlar sokağa dökülme eğilimi gösteriyor. Yalnız konu, dışarıdaki düşman olunca aynı eğilimi göstermesi ne kadar olur muamma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 15 Haziran 2025; 13:21:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vezir kullanıcısına yanıt

Persler şimdiki İranlılar mı ya da tersi İranlılar o eski Persler mi?

Piramitleri yapan Mısırlılar ile şimdiki Mısır halkı aynı değil. Antik Yunan ile şimdiki Yunanistan aynı değil.

Persler ile İranlılar da aynı değil. O köprünün altından çok sular aktı.

Osmanlı İran ilişkilerinin o şekil olmasının birçok boyutu var.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

hocam vatanını savunanla saldıran taraf aynı motivasyonda olmaz

israilin zayıf karnı nüfusu çok az asker kaybını göze alamaz ancak havadan bombalar geçer buda bir yere kadar etkisi sınırlı olur

iran zaten ambargo altında yaşamaya alışmış bir ülke petrolü var savaş ekonomisini idare ederler

iran halkı diğer arap halklarından farklı öyle gel bize demokrasi getir kafasında değiller çürük elmalar varmıdır mutlaka vardır

bu insanlar ırakta suriyede libyada yaşanları gördü yani filmin sonunu hepimizden iyi biliyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

100 den fazla İranlı ile tanıştım. Aralarından birkaç tanesi hariç hiçbiri yönetimden memnun değildi. Memnun olmayı bırak sövüyorlardı bazen açık açık. Belki ülkeyi terk ettikleri için böyledir bilemem. Ama İran halkı yönetimden nefret ediyor. Bize demokrasi getir kafasında olduklarına eminim hem Irak'ın birkaç misli.

Trilyonluk doğalgaz petrol rezervleri var ülke güzel bir ülke ama vatandaşlar hiçbir dünya nimetinden faydalanamıyor. Hem de birkaç bin aptal bağnaz yüzünden. Şu halde bile rejimi savunan İranlı varsa ben ona çürük gözü ile bakarım.

İran bu molla rejimini sırtından atıp dünya sistemine entegre olsa 10 senede şimdiki Türkiye'yi 2 ye katlar. Hem ekonomi hem de kültür olarak.

Bunların gözü dönmüş ama bak nükleer güç sahibi ülkeden korkmuyorlar. Yani gidiyorsun, elinde atom bombası olan ülkeyi bombalıyorsun falan. Bence bunlar, Iran'ın nükleer gücünün tırışka olduğunu falan anlamış olabilirler. Bunların elinde belki birkaç tane bilemedin 10 tane atom bombası vardır. Atom bombalarının etki kapasitesi de çok değişken oluyor. Yani mesela bir Tsar Bomba ile ufak çaplı bir nükleer bomba aynı yıkımı yapamaz. Belki de Iran'ın elinde 10 tane oyuncak atom bombası var. Birkaç atom bombasını yeriz ama tüm iran'ı haritadan sileriz kafasında olduklarını bile düşünüyorum.

Geriye 10000 kisi kalsalar yine iran'ı atomlarlar zaten.

• aynı bakış açısı ile Türkiye cymhuriyeti de osmanlıdan farklı diyorsunuz anlamına mı geliyor !

Kültür devamlılık içerir ,belki yöneticileri bizdeki gibi yanlışın içine düşmüş olabilir ama hepsi geçicidir ,halkları ise kalıcıdır ,büyük göçler yaşamış olsalar dahi

Molla rejimini iran kadim devleti ile bir tutmayınız aynı şey ülkemiz için de geçerlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 15 Haziran 2025; 13:36:16 >

Desteğe ihtiyacı yok. Ha bize karşı kışkırtmıştır bilemem ama bu kasaptan herşey beklenir. Bu konjoktürde bence kaçmışta olabilir.

Şeytanlaşmış aklın ürünü.

ben iranda atom olduğunu düşünmüyorum zaten elindeki füzeler yeterli savaşın uzaması irani değil ama israil ekonomisini bitirir

şimdi olacak olan israil vatandaşları kitleler halinde ülkeyi terk edecek bu insanların vize sorunu yok istedikleri ülkeye gidebilirler

israil ekonomisi bunu ne kadar kaldırabilir tamam para güçleri var ama nereye kadar ülkeden giden bir daha savaş bitmeden geri dönermi

zenginin canı KIYMETLİDİR her israilli bu savaşı desteklemiyor milyon dolarlık apartman daireleri yok oluyor evleri arabaları parçalanıyor bu alışık oldukları bir şey değil ilk defa savaşın acı tarafını hissediyorlar

ben her şey için erken olduğunu düşünüyorum

emin olduğum tek şey iran savaşı uzatma tarafında olmadığı ama uzarsada size çok daha fazla zarar verebilirim gerçeğini israile öğrettiler

Tabii ki Osmanlı ile Türkiye farklı. Yani dedemin babası Osmanlı vatandaşıydı diye ben de / biz de Osmanlı kültürünün devamıyız diyemeyiz ki. Bu her haliyle çok bariz. Osmanlı Türkiye bağlantısı bir yana birkaç padişah değişimi sonrası bile o kültür artık farklı bir kültüre evriliyor. Hatta mesela 1920-30ların Türkiyesi ile 2020-30ların Türkiye'si cok farklı. Yanlış anlaşılma olması tamamen farklıyız bağımız yok demiyorum ama o zaman ki refleksler kültür kodları ve mantık ile şimdiki refleks mantık vs farklı.

350 Milyon Johnnynin em az yarisi Uyusturucu multelasi Homeless. Bu isler o kadar kolay degil Avrupa yardim ederse anca, Johnnylerle o is tek basina zor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Bütün anlattıklarınız zaten devşirme yönetimle el koyulan kurallara direnen medeniyetin yansımasıdır .Tabiiki iran içi de bizdeki gibi çok karışık halklardan oluşuyor ancak topraklarının işgali söz konusu olduğunda bütün iç anlaşmazsızlıkları unutacaklardır .

Teknoloji ve haberalma konusunda israil destekçileri sayesinde ileride görünebilir ama bu uzaktan sallama füzeler ile bir rejim yıkılmaz ,esas savaş ukraynadaki gibi uzarsa israil içinde görece zengin halk diye birşey kalmaz hepsi kaçar .

Küçük ülkeler uzun sürecek bir müdabelede her zaman kaybedecek taraftır .Maddi imkanlar bir yere kadar savaş ekonomisini ABD bile kaldıramazken ,israilin sürdürmesi çok zor .İş uzadığında ilk ayaklanan israil halkı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 15 Haziran 2025; 13:49:9 >
    Bu işin maliyetini doğrudan iran toplumuna bırakmaya çalışıyorlar gibi görünüyor. İsrail halkını bilemem ama iran toplumunun tutumu bu süreci belirleyecek. Bunuda zaman gösterecek bize.

• hocam en kötü hükümet bile yabancı bir ülkenin askeri işgalinden bin kat iyidir

iranlılar bunu bilecek kapasitede bir millet evet ekonomileri kötü ama hiç bir zaman ırak yada suriye kadar kötü değil ve olmadılar

benim gördüğüm öyle yada böyle gazze boşaltılacak israil filistinlilerden kurtulmak istiyor ve bunu başaracak belki dikkati iran çevirirken yapacak ama eninde sonunda olacak olan bu

• özetle bir devamlılık var bunda hemfikiriz sanırım ,iran da perslerin devamıdır şah rıza pehlevi nin 1970 başlarında düzenlediği çöldeki davet sanırım halen yapılmış en büyük organizasyon idi .Videosunu bulursam ekleyeceğim ,şimdiki gençlerin hiçbir şeyden derinlemesine bilgisi yok maalesef

GZTyoutube
    İran Şahı’nın Son Partisi: 2500’üncü Yıl Şenlikleri
    https://www.youtube.com/watch?si=93z2TaRB6RhqTWaE&v=f7kF06hY9Wo&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 15 Haziran 2025; 14:8:19 >

İran'ın başındaki yönetim acaba İran açısından yani İran milleti açısından ne kadar yerli ve milli ben buna emin değilim. Onların İran'da doğmuş olmaları İranlı olmaları onları pratikte yabancı olmaktan alıkoymaya yetiyor mudur? İranın başında Yahudi biri olsa herhalde İran ancak bu kadar küçük düşebilirdi. Hiçbir ciddiyeti olmayan bir ülke pozisyonundalar. İsrail'e bu kadar yıkım yapmaları da bu algıyı kolayca kaldırmayacak. Cumhurbaşkanları, Genel Kurmay başkanları, sahadaki öenmli komutanları suikaste uğradı bir millet için daha ne olmalı ki yüzleri kızarsın utanç duysunlar.

İran'ı işgal etmenin mümkün olduğunu ben sanmıyorum. Halkın kendisi bunu talep etmeli ve rejimi değiştirmeli. Bunu yapmazlarsa gerçekten yok olacaklar. Bence İsrail'in bu hamlesi İran halkının son kurtuluş şansı olabilir.

• - İsrail, İran'a yeni bir hava saldırısı başlattı.

Tabii devamı ama ne bileyim 100 sene önce doğan adam bugün yaşamıyor. Devlet devamlılığında kağıt belge resmi evrak ve eğitim sistemi önemlidir. Herhangi bir devletin eğitimini kaldırıp yerine farklı bir milli eğitim anlayışı koyduğun, belgelerini devlet işleyişini bürokrasisini kaldırdığın zaman çok çok 50 senede başka bir devlete ve topluma evrilir. İranda devrim oldu her şey değişti ve kökten kaldırıldı 40 seneyi aşan bu sürecin eski İran olarak devam ettiğini düşünmek doğru değildir diye düşünüyorum.

• Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı Devleti'nin devamıdır.

• Çin doğalgaz ve petrolün ciddi bir bölümünü İrandan alıyor.

Eğer dün aksamķi gibi bu tesisleri vurmaya devam ederlerse, Çin iranın yanında güçlü bir şekilde yer almaya başlar.

İran halkı yönetimlerini sevmeselerde bir dış saldirıya karşı birleşir karşı koyarlar.

Ama aynısını İsrail için geçerli değil. Sağdan soldan toplama bir halk. Canları ve paraları tatlıdır. Ülkenin yarısı şuan savaş bitene kadar ülkeden kaçmanin yollarını arıyor. Çoğunun çifte vatandaşlığı var ve doğdukları ülkeye kaçabilirler.

İsrail şuan ülkesi yakılıp yıkılan, halkı kacmaya yer ariyan ve kendini bitmeyen bir savaşa sokmuş duruma düşürdü.

• Totaliter rejimlerde önemli kurumların başına geçenler liyakatle değil keyfen atanır. Ve tuzluk görevi görür. Halkta hiç bir karşılığı yoktur. Çünkü hükümeti halk seçmemiştir. Bu rejimlerde isterse en baş ölsün rejim yıkılmadıkça o bile tuzluk görevi görür. Ahtapot gibi ülkenin her yerinde vardırlar. Bu operasyonlar ve atılan füzeler rejimi sarsar ama bunun devamlılığı olmazsa rejim daha güçlenir. O yüzden yıllara yayılan psikolojik harp ile normal harp ancak rejimi güçsüzleştirir.

Ayrıca bu tip rejimleri halkın tamamı desteklemesi gerekmez. Çoğu da gerekmez. Ancak 4 te 1 oranından az olursa resjim zemin kaybeder. Şöyle söyliyim iranda halkın %35 i yani 3 te 1 i rejimi destekliyor. İsrail bunu düşürürse rejm gider. Çok kolay iş değil bu.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.