Şimdi Ara

İsrail’i protesto eden Microsoft çalışanı tutuklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İsrail’i protesto eden Microsoft çalışanı tutuklandı
    Microsoft’un Washington, Redmond’daki genel merkezinde bu hafta düzenlenen protestolar sırasında bir Microsoft çalışanı tutuklandı. Salı günü, hem mevcut hem de eski Microsoft çalışanları ile bazı toplum üyeleri, İsrail ile yapılan sözleşmeleri protesto etmek amacıyla şirketin plaza önünde toplanmıştı.

En az bir çalışan tutulandı

No Azure for Apartheid” isimli protesto grubu, ikinci günde gerçekleştirilen gösterilerde toplam 18 kişinin gözaltına alındığını ve bu kişiler arasında en az bir Microsoft çalışanının da bulunduğunu açıkladı.

İsrail’i protesto eden Microsoft çalışanı tutuklandı
    Çarşamba günü protestocular, Microsoft kampüsünde “Özgürleştirilmiş Alan” adını verdikleri bir kamp kurdu ve kampüs içerisindeki bir Microsoft tabelasının üzerine kırmızı boya döktü. Bölge polisine göre bazı protestocular ayrıca bazı yolları kapatmaya çalıştı ve çalınan masa ile sandalyeleri bariyer oluşturmak için kullandı. Protestoların ilk günü barışçıl şekilde son bulurken ikinci günde 18 kişi gözaltına alındı ve bazı protestocuların agresifleştiği bildirildi.

No Azure for Apartheid organizatörü ve eski Microsoft çalışanı Abdo Mohamed, tutuklananlar arasında Microsoft'un mevcut ve eski çalışanlarının olduğunu söyledi.

Protestoların hedefi bulut sözleşmesi

Grup, son aylarda Microsoft’un İsrail hükümetiyle yaptığı bulut sözleşmelerini hedef alan bir dizi protesto düzenledi. Ayrıca grup, Microsoft’un Build konferansında da birden fazla kez müdahalede bulunmuş ve şirket, bu protestolar sonrası “Filistin” kelimesini içeren e-postaları engellemişti.

Bu protestolar ise The Guardian’ın +972 Magazine ve Local Call iş birliğiyle yayınladığı bir araştırma sonrasında başlamıştı. Araştırma, İsrail hükümetinin Filistinliler tarafından yapılan “saatte bir milyon çağrı”ya kadar kayıt ve veriyi depolamak için Microsoft'un bulut hizmetlerine güvendiğini ortaya koymuştu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Microsoft sözcüsü ise “Şirket, geçen hafta, bu ayın başlarında ortaya atılan, Azure platformunun İsrail'de kullanıldığına dair yeni iddiaları kapsamlı ve bağımsız bir şekilde incelediğini duyurdu. Microsoft, Orta Doğu’daki insan hakları standartlarını korumak için gerekli zorlu çalışmaları sürdürmeye devam edecek ve mülke zarar veren, işleri aksatan ya da başkalarına tehdit ve zarar oluşturan yasadışı eylemleri ele almak için destekleyici ve net adımlar atacaktır” dedi.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/763261/microsoft-employee-arrested-headquarters-protest-redmond-police

• Gavurun umrunda bile olmaz ama kendine müslümanım diyenler bunları gördüğü halde xbox indirimi vs kovalıyor

• BİZ DE İSRAİL İLE TİCARET YAPAN TÜRK FİRMALARINI PROTESTO EDELİM!

• Abicim dünyanın en şeytan firması bu mikrosoft. İsraili en büyük destekçisi hala Windows tan ubuntu yada fedoraya geçmeyen Müslüman şuursuz bir müslümandır.

Yok ben ille şünü şünü kullanacağım. Hadi ordan bee.

• Bebek katili Yahudi terör devleti İsrail’e dünyanın hemen her tarafından tepkiler yayılarak devam ediyor.

• Batının da ifade özgürlüğü işine gelene kadardır. Tüm dünyada böyledir. Mesela Türk devletini protesto hakkı Türkiye'de yoktur ama batıda vardır. İsrail'i protesto hakkı da Türkiye'de vardır oralarda yoktur. Tutuklanırsın, sınır dışı edilirsin, sicilin bozulur, iş bulamaz hale gelirsin.

Halklar devletlerce değil şirketlerce yönetildiğini ne zaman anlarsa o zaman bir şeyler değiştirmek için ışık görünmüş olur.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt

ubuntu, fedora severiz, sayarız amma şu vakitten sonra gayrı PARDUS'a geçmek lazım gelir. Keyfine göre güzel bir hyperland setupı kur. Makinen eskiyse xw'da olur. Artık pardusu benimsemeliyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hristiyanlar mezhepleri üzerinden birbirlerini kırarken,İslam alemi mezhebi çekişmelerin yanında bir de bilimde geri de kalırken,ibraniler içlerinde bulundukları topluma tam entegre olup birbirleriyle sarsılmaz dayanışma içerisinde kendilerine ekonomik refah alanları açtılar.Baktım bunlarda da mezhepler var mı?Var.Ama hiçbiri bir İslam ya da Hristiyanlar gibi farkları üzerinden çatışma alanına taşınmıyorlar.Arada bunları herşeye rağmen posta eden milletler olmuş.Ama kimisi yeni bir yurt edinip hemen fırsatları kullanmış,kimisini de Osmanlı himayesine alıp kendi topraklarını yurt edindirmiş.Bunlarla mücadele para ile olur.Paradan kendini soyutlayamamış kimselerin de mücadelesi tırı vırı olur.Çok uluslu ve ortaklı kola şirketiymiş kahveciymiş falan bunlara takılmak boş iş.O savaş makinesini besleyen ve bunun karşılığında cebine girenlere bakanlara bakmak gerek.Zaten onlara bakılmasın,hedef şaşırtılsın diye bu kola,kahve,hamburger olayına takık kalınması isteniyor.

• gidi G kullanıcısına yanıt
    Pardus saf debian gibi. Yeniliklerden çok stabilite önemli debianda. 5 6 senelik işlemcilerle debian iyi gider ama Benim makina en iyi amd işlemcilerden biri var bu yüzden kerneli güncel olan distroları daha çok seviyorum bu iş zaten opensource olduğundan bazzite ın yaptığı bazaar uygulamasını Pardus da kullanıyor fedora da ya da kde nin yaptığı dolphini gnome da kullanıyorum ben sırf arayüzde disk kullanımı gösteriyor diye. Pardusun yapması gereken os dünyasında ses getirecek bir uygulama yapmak olmalı bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: berkcombil

Hristiyanlar mezhepleri üzerinden birbirlerini kırarken,İslam alemi mezhebi çekişmelerin yanında bir de bilimde geri de kalırken,ibraniler içlerinde bulundukları topluma tam entegre olup birbirleriyle sarsılmaz dayanışma içerisinde kendilerine ekonomik refah alanları açtılar.Baktım bunlarda da mezhepler var mı?Var.Ama hiçbiri bir İslam ya da Hristiyanlar gibi farkları üzerinden çatışma alanına taşınmıyorlar.Arada bunları herşeye rağmen posta eden milletler olmuş.Ama kimisi yeni bir yurt edinip hemen fırsatları kullanmış,kimisini de Osmanlı himayesine alıp kendi topraklarını yurt edindirmiş.Bunlarla mücadele para ile olur.Paradan kendini soyutlayamamış kimselerin de mücadelesi tırı vırı olur.Çok uluslu ve ortaklı kola şirketiymiş kahveciymiş falan bunlara takılmak boş iş.O savaş makinesini besleyen ve bunun karşılığında cebine girenlere bakanlara bakmak gerek.Zaten onlara bakılmasın,hedef şaşırtılsın diye bu kola,kahve,hamburger olayına takık kalınması isteniyor.

Müslümanların İslam'dan uzaklaştıkları ve malca hareket ettikleri konusunda hem fikiriz ama bazı ürünlerin meblağı küçük diye hafife almak yanlış. Kola dediğin şey, az bi miktar kimyasalı biraz şebeke suyuna katarak belki maliyetinin 100 katına satıyor. Sadece reklam bütçelerine bakarak ne kadar kar yaptıklarını anlayabiliriz. Uzatmayayım en basit sakızdan en tepeye kadar hiçbir boykot boş değil. Her anlamda kutuplaşmadıkça hiçbir şey düzelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 22 Ağustos 2025; 0:11:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Linux Super User

Pardus saf debian gibi. Yeniliklerden çok stabilite önemli debianda. 5 6 senelik işlemcilerle debian iyi gider ama Benim makina en iyi amd işlemcilerden biri var bu yüzden kerneli güncel olan distroları daha çok seviyorum bu iş zaten opensource olduğundan bazzite ın yaptığı bazaar uygulamasını Pardus da kullanıyor fedora da ya da kde nin yaptığı dolphini gnome da kullanıyorum ben sırf arayüzde disk kullanımı gösteriyor diye. Pardusun yapması gereken os dünyasında ses getirecek bir uygulama yapmak olmalı bence.

Kernelde hiçbir dağıtım seni kısıtlamaz, her modern dağıtımda istediğin kernel versiyonunu yükleyebilirsin. Başka ortamların uygulamalarını kullanmak için zibilyontane bağımlılık yüklemek bana ters. Conky ve terminal yetiyor. Zevkler tartışılmaz, kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.