Şimdi Ara

İsrail Bayrağındaki Amblem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu amblemin anlamı denir ?

• Davud yıldızı/kalkanı' nı simgeler. AKP binasındaki simgeyle bir alakası yoktur o simge islam kültüründe başka birşeyi simgeler şimdi hatırlayamadım..
  • AKP binasında ki o ambleme benzettiğiniz simgede 8 köşe vardır oysa ki israil bayrağındaki Davud un kalkanında ki 6 köşe nin başka anlamı vardır.Ayrıca şekiller de bi benzerlik kuramadım ben..
  • Hz. Davud'a ait olan bu mühür bazı camilerimizde de mevcuttur. Neticede biz Müslümanlar gerçek olan Hz. Davud'u seviyoruz. Museviler ise kendi tasarladıkları bir Davudu seviyorlar. Yani Hz. Davud'u biz daha çok seviyoruz ve O'na ait olan, O'nu hatırlatan simgeler aslında bizim dinimizle daha çok alakalıdır.

Bu arada, her konuyu siyasete çeken kişilerin bütün mesajları boştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 6 Eylül 2008; 3:33:56 >
  • Her hangibir binada olmasından ziyade camilerimize çıkıp baksaydınız o parti binasındaki simgenin olduğunu görecektiniz. YAni yahudilerin simgesi ile alakası yok.

Mustafa abimin dediği gibi mesajınız boş. dolayısı ile sadece yer işgal ediyor
  • Yine bir rivayete görede alt ve üstten geçen iki mavi çizgi Dicle ve Fırat nehirlerini temsil etmektedir.
  • Bir yerde iç içe geçmiş iki üçgenden oluşan bu sembolde ucu yukarıya dönük üçgenin göğü, ucu aşağı dönük üçgenin ise yeri işaret ettiğini okumuştum. Osmanlılarda şans sembolü olduğunu söyleyen de var.

Osmanlı parasında da kullanılmış bu sembol:

İsrail Bayrağındaki Amblem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRK BAYRAĞI ASMAK YASAK MI ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iç içe iki üçgen olan yıldız hz.davud mühürü.bunu ekseri yahudiler kullanıyor.hatta pentagon binasıda israil bayrağındaki yıldızın içinde kalan bölümüymüş?

bizim camilerimizde olan ise 2 kareden oluşur.o selçuklu yıldızıdır.illa ortalığı karıştırmaya çalışan arkadalar konuyu başka yere çekmiş.bence aradaki farkı ayıramıyorsnız göz doktoruna gidin
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Yine bir rivayete görede alt ve üstten geçen iki mavi çizgi Dicle ve Fırat nehirlerini temsil etmektedir.

Bu rivayetteki çizgilerden biri Dicle değil,Nil nehrini temsil eder abi.Fırat ile Nil nehri arasında kalan topraklar,Tevrat ile İsrail'e ve Yahudiler'e verilmiş topraklar olarak kabul edilir.
  • quote:

bizim camilerimizde olan ise 2 kareden oluşur.o selçuklu yıldızıdır.illa ortalığı karıştırmaya çalışan arkadalar konuyu başka yere çekmiş.bence aradaki farkı ayıramıyorsnız göz doktoruna gidin

@berat23

Hocam diline sağlık : )

quote:

Bu rivayetteki çizgilerden biri Dicle değil,Nil nehrini temsil eder abi.Fırat ile Nil nehri arasında kalan topraklar,Tevrat ile İsrail'e ve Yahudiler'e verilmiş topraklar olarak kabul edilir.

@Gücdevani

Haklısın abi yaa,dicle nereden çıktı?İftarada çok var daha :)))
  • Arkadaslar bildiğimiz seylerin hepsini(yok yahudilik simgesi,tarikatların simgesi vb...gibi seyleri )unutun.Evet su an da oyle kullanılıyor olabilir ama bu işaretin cıkısı HAZAR TÜRKLERİ'ne dayanmaktadır.Hazar türkeleri yahudiliği sectikten sonra bu işareti kullanmıslardır.Bu işaretin kökeni orta asyaya dayanmaktadır.
    Bu yüzden selcuklu ve osmanlı mimarisinde bu sekil sıklıkla kullanılmıstrır.Yani bu bizim külütürümüz aslında.
    Ama zaman içinde benliğini kaybetmesiye gelişşen sürecte bazı seyler gibi bu da bizim kültürümüz olmaktan cıkmıstır.Bazı zümrelerin kullandığı bir imge haline gelmiştir.Su anda ise herseylerinin sahte olduğu yahudilerin; bu işaretleride sahtedir ve kendileri yaratmamıslar sadece anlam yüklemişlerdir.
    Olay bundan ibarettir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariemir06

Arkadaslar bildiğimiz seylerin hepsini(yok yahudilik simgesi,tarikatların simgesi vb...gibi seyleri )unutun.Evet su an da oyle kullanılıyor olabilir ama bu işaretin cıkısı HAZAR TÜRKLERİ'ne dayanmaktadır.Hazar türkeleri yahudiliği sectikten sonra bu işareti kullanmıslardır.Bu işaretin kökeni orta asyaya dayanmaktadır.
    Bu yüzden selcuklu ve osmanlı mimarisinde bu sekil sıklıkla kullanılmıstrır.Yani bu bizim külütürümüz aslında.
    Ama zaman içinde benliğini kaybetmesiye gelişşen sürecte bazı seyler gibi bu da bizim kültürümüz olmaktan cıkmıstır.Bazı zümrelerin kullandığı bir imge haline gelmiştir.Su anda ise herseylerinin sahte olduğu yahudilerin; bu işaretleride sahtedir ve kendileri yaratmamıslar sadece anlam yüklemişlerdir.
    Olay bundan ibarettir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Davud%27un_Y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0srail_bayra%C4%9F%C4%B1

• Mavi rengin ve beyaz zeminin bir anlamı var mı?

@mustafa_ogr

Hz. Davud'u bizim daha çok veya Yahudiler'in daha az sevip sevmeme olgusunu neye dayandırdınız tam olarak anlayamadım.
  • Eski Türk beyliklerinde de kullanılırmış bu simge ama tabi israil kurulduktan sonra kirlendi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matters -- 6 Eylül 2008; 18:48:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

@mustafa_ogr

Hz. Davud'u bizim daha çok veya Yahudiler'in daha az sevip sevmeme olgusunu neye dayandırdınız tam olarak anlayamadım.

Daha çok seviyor olmamızdan kastım, onların sevgisinin hedefini ıskalamasıdır. Yani onlar asıl Davud'u sevmediler. Kendi hayallerindeki başka bir Davud'u sevdiler. Bundan daha ilerisi için "NOKTA" adlı konunun açılmasını beklemeliyiz.

Diğer yandan, konuyu dini açıdan değerlendirmemin sebebi benim karakteristik özelliğim ve konunun kaynağının dini bir lider olan Hz. Davud a.s. olması.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Orjinalden alıntı: sariemir06

Arkadaslar bildiğimiz seylerin hepsini(yok yahudilik simgesi,tarikatların simgesi vb...gibi seyleri )unutun.Evet su an da oyle kullanılıyor olabilir ama bu işaretin cıkısı HAZAR TÜRKLERİ'ne dayanmaktadır.Hazar türkeleri yahudiliği sectikten sonra bu işareti kullanmıslardır.Bu işaretin kökeni orta asyaya dayanmaktadır.
    Olay bundan ibarettir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Davud%27un_Y%C4%B1ld%C4%B1z%C4%B1
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0srail_bayra%C4%9F%C4%B1

Herkez tarihi cıkarlarına uygun halde yazar.
    Ama birde gercek tarih vardır.Bu tarih arastırarak ve yorumlayarak ortaya cıkar.
    Sizin verdiğiniz sitede ise bazı cıkarlara uygun halde yazılmıstır.
    Verilen ilk adreste yazan bilgide;bu işaret ortacağdan beri yahudilik ile anılmıstır deniyor.Yani daha önceside var bu işin.Ortacağın baslarında ise Türkler müslüman olmaya baslamıs ve dikkat edersek araplarla munasabet artmıs bu ise biraz kendi benliğinde kayba neden olmustur.Sonrasında kendi inanclarına cevirdiler bu simgeyi.Bunun tek nedeni hazar türkleriyle bizim külütürümüzün yahudiliğe gecmesi.
    2.sitede ise "bayrak siyonistler tarafından tasarlandı"diyor.Yani yıldızı tasarlayan onlar değil.Onlar sadece bir yerden alıp kendine mal etmeyi bilirler.
    Üstelik bu işarete inanılmaz benzer bir isaret Orta asyada ki Türk şamanlar tarafından kullanılmaktaydı.(belgeleri var sallama değil)
    Lütfen bu tür seylerde sadece bir siteye bakarak bilgi edinmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

@mustafa_ogr

Daha çok seviyor olmamızdan kastım, onların sevgisinin hedefini ıskalamasıdır. Yani onlar asıl Davud'u sevmediler. Kendi hayallerindeki başka bir Davud'u sevdiler. Bundan daha ilerisi için "NOKTA" adlı konunun açılmasını beklemeliyiz.

Diğer yandan, konuyu dini açıdan değerlendirmemin sebebi benim karakteristik özelliğim ve konunun kaynağının dini bir lider olan Hz. Davud a.s. olması.

Kim nereden biliyor. Sen diyorsun kendi hayallerinde davut yaratmışlar. Onlar da aynı şeyi söylese, "Siz hayalinizde başka bir davuta inanıyorsunuz, doğrusu bizimki" dese nereden bileceksiniz. Sizinkinin doğru olduğu yolunda kriterleriniz nedir.

• @kaotika ben de bu yüzden NOKTA yı beklemeliyiz demiştim...
  • O kadar temel bir ilke. Sadece bakış açısı farklılığı. "Noktal"ık işi bile yok. Siz bekleyiniz, ben diyeceğimi dedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.