Şimdi Ara

İsrail Başbakanı Netanyahu:Kimse benim kadar yerleşim birimi inşa etmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyinde Beitar İllit Yahudi yerleşim biriminde inşa edilecek toplu konut projesinin temel atma törenine katıldı.

Başbakan Netanyahu, törende yaptığı konuşmada şimdiye kadar hiçbir İsrail hükümetinin kendi hükümetinin yaptığı kadar yerleşim birimi inşa etmediğini söyledi.

“Bütün yetkili birimlerle, Savunma, Bayındırlık ve Maliye bakanları ile Amona’nın tahliyesinin ardından yerleşimciler için yenilenmesi gereken çalışmaları değerlendiren toplantılar yaptık.”

İsrail Anayasa Mahkemesi’nin 3 yıl önce, tahliye edilmesine ve 8 Şubat 2017 tarihine kadar yıkılmasına karar verdiği Amona bölgesindeki yerleşim birimlerinin eski sakinleri, “Beitar İllit”‘teki projede yapılacak binden fazla konuta yerleştirilecek.

Filistin Baş Müzakerecisi Saeb Erakat, geçtiğimiz gün, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump’ın yönetiminin, İsrail’in bölgedeki Yahudi yerleşim birimlerini artırması karşısındaki sessizliği ve iki devletli bir çözüme destek vermekte yetersiz kalmasının İsrail’i ırkçı politikaları konusunda cesaretlediğini açıklamıştı.
    http://tr.euronews.com/2017/08/03/netanyahu-kimse-benim-kadar-yerlesim-birimi-insa-etmedi

• neden yahu
  • Oranin nufusu Haredi zaten. Area Cde yer aliyor. Area Cnin nufusunun cogunlugu yahudi zaten.

West Bank Area A ve B Filistinlilere ait. Bde İsrail sadece güvenligi sagliyor. Aya yahudi girmesi bile yasak. Cyse İsraile ait.

Amona tahliye edilirken, İnsanlar evsiz kaldi, Bibide onlara ev sözü vermisti. O sözü tuttu. İsrail, Area C ve kendi baskenti olan Jerusalemde istedigi kadar ev yapar, kimseyi de ilgilendirmez.

2 state solution zaten bastan ölü dogdu. İsrail, sonsuz ve birlesik baskenti Jerusalemden asla vazgecmez. Filistinliler hayal ve fantezi dünyasinda yasamayi biraksalar iyi ederler. Taylor Force Act geliyor, Artik USA yardimlariyla terörü finanse edip, terör kiskirticiligi yapamayacaklar. Bakalim Avrupa ne zaman benzer bir karar verecek.

• Hocam neden 2 devletli çözüm olmasın 2 devlet de kardeşçe yaşayamasın mesela Kudüs'ü 2 ye bölebilirler.
  • Bizim müteahhitlere rakip çıktı desenize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.