Şimdi Ara

israil %100 Korona ilacını buldumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Medyamızda yer etmemsine rağmen ağır hastalarda bile ‘yüzde 100 oranında başarı sağladığı belirtildi. Hayfa merkezli Pluristem isimli firmanın geliştirdiği ilaç, son olarak ABD’de de bir hasta üzerinde denenirken, uzmanlar ilacın umut verdiğini belirtt. Böbrek, kalp yetmezliği olanlar biryana diğet akciğer sorunlarinida yenmiş.
    ----‐-----
    Ayrıca
    Son dakika gelen bilgilere göre; İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınını önlemede İsrailli bilim insanlarının "çığır açacak" bir adım attığını söyledi. Bennett, İsrail'in Covid-19'u insan vücudunda izole edebilen "monoklonal antikor" geliştirdiğini iddia etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 10 Mayıs 2020; 5:9:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şu sıralar aşı beklemek biraz hayal gibi ama böyle bir ilaç niye olmasın?

Umarım gerçektir ve kısa sürede uygun fiyattan toplu üretime geçilir.
  • Google'ye yazıp bakabilirsin bu konunun gündeme getirilmemesi acaba ekonomi savaşımı yaşanıyor durumunu akıllara getirdi şahsen ben bu savaşa kurban gitmek istemem hani birde diyorlardı ilmi bilmem nerden olsan alın ayrıca diğer ülkelerin pahallı olduğu için her avrupa ülkesi çinde üretilen bir ilacı çok pahallı olduğu için satın almıyormuş.Biz parayı düşünmeden alıyormuşuz izmir başhekimi bugün tvde soyledi. Ayrıca ilaç daha mantıklı virusun hücreye girmesini engelliyormuş hani şu taç gibi iğnelerini absorbe edip vücuda girmesi engelleniyormuş. Aşıda gelirse tam olur o yüzdrn tedbiri elden tam bırakmayın.

• Şuan 80 den fazla ilaç yada aşı geliştiren firma veya ülke var. Yüzlerce üniversitenin haberi çıkıyor. Herkes bulmuş aşı yada ilaç fakat bunların herkeste etkili olup olmayacağı, yan etkileri, üretimi süren şeyler. Mesela A üniversitesi İlacı geliştirdi, Hayvanda başarılı oldu, Amerikali 3 hastada işe yaradı. Sonra 4 İtalyan 4 Afrikalı üzerinde demiyorsun hoop yan etki yada işe yaramıyor. Şimdiden virüsün devamlı mutasyon geçirdiği ve 3 farklı Covid 19 olduğu konuşuluyor. Ve ayrıca bir ilacın yan etkisi olup olmadığını uzun süreli testler ile anlayabilir bilim adamları.

Düşünsenize durum acil diye çok test yapmadan 20 milyonluk ülkeye aşı vuruyorsunuz ve bu insanlar 6 ay sonra aniden ölüyor. Öngörülemeyen bir yan etki yapıyor.

Kısacası bu işler o kadar kolay değil. Sanırım SARS 2003 un aşısı salgın bittikten sonra çıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    Haberin kaynağını oku istersen.

• trump çıkıp aşıyı bulduk demedikten sonra böyle haberlere inanmayınız.
  • başka konu yokmu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    SARS-CoV-1'in aşısı çıktı mı?

Çıkmadı.

Aslında iyi de gidiyordu ama sonra hastalık ortadan yok olunca finansman sağlanmadı ve durdu aşı geliştirme çalışmaları.

Ben SARS-CoV-2 içi aşı beklemiyorum açıkcası. Hafif bir grip gibi geçireceğimiz antiviral bir ilacının yaz ortası ya da sonunda kesin çıkacağını düşünüyorum, bununla birlikte ağırlaşan hastalar için antiviral tedavi tabii ki çok önemli.
  • Haberin tarihi 16 Nisan:
    Yeni Çağ Gazetesi
    İsrail, korona virüste yüzde 100 başarı sağlayan ilacı buldu
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/israil-korona-viruste-yuzde-100-basari-saglayan-ilaci-buldu-275450h.htm

Acaba 16 Nisan'dan bu yana geçen süreçte neden birdaha gündeme gelmedi? Tüm dünyanın haberi olmalıydı %100 başarı sağlıyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hun Göktürk Uygur -- 10 Mayıs 2020; 16:15:22 >

• Bu nasıl bir başlık böyle? Hiç mi Türkçe dersine girmediniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    COV 1 kaç kişiye bulaştı ki aşısını çıakrtısnlar ?
    COV 2'de ölüm çok yüksek durmuyor ama aslında şu an istatitklerde görünenden daha yüksek olduğu da ortada. 130 3.2 öldürüyor. Tüm hastalara yetişilemediği ortada.

Aşısız serbest hayatın sonucu Isveç.
  • freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    en.wikipedia.org
    Severe acute respiratory syndrome - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome

Okumak isterseniz link yukarıda.

8500 e yakın kişi yakalandı. Kaybolma sebebi de bir anda mutasyona uğradı ve yok oldu..

Ayrıca CoV-1 bulaşıcılık anlamında CoV-2'den daha farklıydı. Semptom gösteren ve kötüleşen kişiler bulaşıcı oluyormuş. o zaman da zaten hastanede karantinaya alınıyorlardı. Pandemi oldu ama 8. ay sonunda gitti.

CoV-2 ise çok daha hızlı bulaşıyor.

Aşıya çok bel bağlıyorsunuz. Aşının gelmesine en az 1 yıl var. Hem de güvenli aşının.

Her şeyi geçtim dünyada 1/3 nüfus aşı yaptırmayacak muhtemelen.

8500 kişiye bulaşmışken kimse koronaya aşı üretmeyi düşünmüyordu. Şu an 4.5 milyon insan görünen hasta.

CoV hızlı bulaşıyor, eğer iyi bakım olursa da ölüm olmayabiliyor ama iyi bakımı dünyada sağlayacak sistem yok. her hastayı hastaneye yatırmayı geçtim yarısına bile yapılan masraf muhtemel aşıyı satın alıp herkese uygulamaktan pahalı olacak.

Artık o liberal saçmalıkların sonu geliyor gibi görünüyor. Hem ekonomik hem kültürel anlamda. Amerika gibi politikdoğrucu/neo liberal atmosferlerden çıkan aşı karşıtlığı, düz dünyacılık gibi saçmalıkların önüne geçilecektir. Bu aynı zamanda BM'nin fakir ülkelere aşı yardımı yapması anlamına da gelecektir.

Dünya'da hepimiz yaşıyoruz, birlikte yaşıyoruz, bir ülke fakirlikten açlıktan ölürken birey olmak kolay ama bu tarz hastalıklar olunca zor. Çünkü eninde sonunda sana dokunuyor, bulaşıcı olduğu için.

Aşı bulunamayadabilir, gerçi bu kadar çok deneme ortaya çıktıysa muhtemelen bulunur.
    Belki aşının çıkmasına 1 yıl yok ama haklısınız bizim aşı olmamız vs 1 yılı geçebilir bile.

• freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsunuz SARS için aşı çalışmaları yapıldı ama şimdiki gibi değildi tabi. Pandemi kısa sürdü çünkü ve sayısı da az kaldı.

Tahminen 6-7 milyonu bulacak bu illet.

Fakat ben inanılmaz bir birlikte çalışma görüyorum bilim adamlarında. Muazzam bir çaba var. Öngörüm ilacının yaz sonun kadar 5-6 tane olarak çıkacağı.

Bu sayede Nurofen gibi bir ilaç ile ayakta atlatacağız. Sorun olmayacak gibi geliyor.

Bir de Türkiyenin bir ilacı var deniyor da duyan oldu mu TC-C-19 diye ruhsat almışlar felan filan.
  • %100 mü?
    Kızamık-Su çiçeği gibi çok başarılı aşılarda bile biri %90-95 biri %80-85. Bir ilacın %100 başarı sağladığı nerede görülmüş?

İsrail bulmadığı şeyleri buldum diye iddia etmeyi çok sever. Sözde IOS' u kırmışlardı yeni sürüm. İlgi milgi gelmeyince rafa kalktı.

2 ayda bir coronaya tedavi buluyorlar. Bir dahaki ayı bize bıraksınlar biz de bir bulalım. Ama etki oranı %101
    www.ntv.com.tr
    İsrail'de kök hücre tedavisi uygulanan corona virüs hastalarının tamamı iyileşti
    https://www.ntv.com.tr/dunya/israilde-kok-hucre-tedavisi-uygulanan-corona-virus-hastalarinin-tamami-iyilesti,gb56PBiWDUmEaMNjyBDFTQ

Bu nisan ayında buldukları tedavi. Burada da böbrek veya solunum yetmezliği de 6 hastayı iyileştirmişler.
    Yeni Çağ Gazetesi
    İsrail, korona virüste yüzde 100 başarı sağlayan ilacı buldu
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/israil-korona-viruste-yuzde-100-basari-saglayan-ilaci-buldu-275450h.htm

Bak başka bir gazetede ne buldum bu da %100 başarı sağlıyormuş

Mayıs ayı ilacını da bulmuşlar.

Hazirandaki %100 başarı sağlayan ilacı merakla bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 10 Mayıs 2020; 19:16:0 >

• Pluristem tarafından geliştirilen PLX-PAD hücre tedavisi faz II onayını aldı yalnızca. %100 çözüm diye bir şey yok şu anda.
    Ben yapılmadı derken bu ciddiyeti söyledim, yoksa ilaç şirketleri pazarına göre bilinmeyen hastalıklara bile bakıyorlar.

Açıkçası ben babam için korkuyorum, kendisi nakilli doğal olarak şeker ve tansiyonu var.

Ben bizim ülkeden bir şey çıkabileceği konusunda pek emin değilim. Özellikle dornaz alfa'yı söyleyen adamın kanser aşısı için 26 kişiyi öldürdüğü gerçeğini öğrendikten sonra. Bizim insanımız maalesef halkın vatan sevgisini sömürmek üzere hareket ediyor.

Ama dilerim ülkemizden çıkar da önce ülkemizin insanları yararlanır.

Demek istediğim bu virüs ortadan kalkmazsa anarşi ortaya çıkabilir, çünkü şu ölüm seyri devam ederse işçi kesim dışarda zenginlerin evde olabilmesi için çalışmanın yanın da sevdiklerini bu uğurda kaybetmeye devam edecek. Bu tarz şeyler bir anda parlayıveriyor. Bu durumun önüne geçmek için Ecevit CHP'si taktiği yapılacaktır. Yani Sosyal sistemler güçlenecek, anarşi ya da öteki ideolojik devrimler olmasın diye kapitalistler kendi karlarını düşürmeyi göze alacaktır. Yani Ücretsiz sağlık, eğitim vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Yanılıyorsunuz SARS için aşı çalışmaları yapıldı ama şimdiki gibi değildi tabi. Pandemi kısa sürdü çünkü ve sayısı da az kaldı.

Tahminen 6-7 milyonu bulacak bu illet.

Fakat ben inanılmaz bir birlikte çalışma görüyorum bilim adamlarında. Muazzam bir çaba var. Öngörüm ilacının yaz sonun kadar 5-6 tane olarak çıkacağı.

Bu sayede Nurofen gibi bir ilaç ile ayakta atlatacağız. Sorun olmayacak gibi geliyor.

Bir de Türkiyenin bir ilacı var deniyor da duyan oldu mu TC-C-19 diye ruhsat almışlar felan filan.
    hocam corona virüs ana konusundan neden ayrıldık sohbet ediyorduk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.