Şimdi Ara

İsmet İnönü'ye neden ' diktatör ' deniliyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Damat Ferit'in olmayan torunundan teşekkür mektubu alan kişiyle, Yezid'in avukatlığını yapan emperyalist uşaklarından tarihi dinlersen Mustafa Kemal düşmanı da olursun, İnönü düşmanı da olursun, cumhuriyet düşmanı da olursun.
  • Diktatör değilde darbeci denilebilir siyasette yenilmeyi hazmedemeyince darbe yaptırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torun mu kim demiş damat feritin çocuğu yok kim torunu var demişse iyi sallamış
  • Onun döneminde kim gelirse gelsin sevilmeyecekti.

• CHP nin seçim stratejisi olabilir bence

Wikipedi-Tıkla

Bu konuyla alakalı olarak "objektif olmamakla beraber" birde şu var Ekşi Sözlük-Tıkla

Yada ; Dersim Olayları : Wikipedi-Tıkla

Bu konuda dürüst olmak lazım ; bugün mevcut hükümetin toplumsal olayları tepkisi tartışılıyor ama abd de olanları hepimiz gördük yada kendi geçmişimiz... Onun için baskı üzerinden gidersek obama=merkel=tayyip=inönü vb.. doğrultuda gider.

*Türkçe Ezan konusuna gelince ; bazı kaynaklarda bunun eskiden yapıldığı da söylenir . Ben din alimi değilim lakin orjinali varken neden böyle birşey yapılsın?

Madem çok demokrat biriydi o zaman halk oylaması yapabilirdi bence; gezi eylemlerini baz alırsak insanlar neden itiraz etti? (insanlar diyorum molotofçular değil buna ayıralım)

İstanbul'da biz yaşıyoruz bizim fikrimiz alınmadan yapılmamalı. Aynen öyle ! İsmet bey de bunu yapabilirdi ezan'ın türkçe okunmasını isteyenler in çok olduğu mahallerde Türkçe okunurdu. Bir Muhtarlık seçimi maliyetine bile gelmez.

.
    .
    .
    gibi liste uzatılabilir.

Katılmayacak arkadaşlar lütfen madde madde neye katılmadığını kaynakla ve açık bir biçimde yazsın ki birşeyler kazanalım tartışırken.

• Benim gözümde diktatör değil kahramandır ikinci dünya savaşında savaştan uzak kalmamız için yaptığı denge siyaseti sayesinde vatanımızı korudu bana bu kadarı yeter

• İnönü kahramandır,Rahmetli ATATÜRK'den sonra bu ülkeye gelmiş en iyi adamdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan95

adam herşeyi ile dikdatör ezanı tükçe yapmak nedir yada camileri samanlık yapmak paraların üzerine atamızın resmini söküp kendi resmini bastırmış birisidir.

1 ) Ezan Türkiye hariç hemen hemen her Müslüman ülkesinde kendi dilinde okunur
    2 ) 2. Dünya Savaşı'nda bazı camiler silah deposu olarak kullanıldığı için samanlarla doldurulmuştur
    3 ) Paraların üstüne konulan resimde yasadan ötürü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.