Şimdi Ara

İsmet İnönü Hakkında (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
3
Favori
6.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: acht und zwanzig

Zahiren öyle olabilir ama işin batınında kıskançlık yatıyor.Neden şu an paraların üzerinde atatürk resmi var?Şu anki mevcut hükümet atatürk ü daha mı çok seviyor da o kararname ye uyup Abdullah gül ün resmini koymuyor.İstenseydi o zaman da atatürk resmi konulabilirdi.

neden mi yok? inönü'ye karşı bu propogandayı menderes de yapmış, sonradan o kanunnameyi kaldırıp paraların üzerinde Atatürk'ü koymuştur.
    Atatürk'ü koruma kanununu da o çıkarmıştır.
    menderes bunu Atatürk sevgisinden mi yaptı? menderes'i biraz tanıyan birinin, Atatürk 1950'leri görse menderes'in suratına tüküreceğini bilir. menderes'in bu hamlesi siyasi çıkar meselesinden başka bir şey değil.

gel gelelim bugün abdullah gül'ün resmi koyulması meselesine. eh, kendin yasa çıkarıp paranın üzerine resmini koydurursan o kıskançlık olur. ama abdullah gül'den önce bu yasa çıkmış olsaydı, bu konuda kendisine hiçbir şey söylenemezdi.

nitekim paranın üzerine devlet başkanının resminin konması meselesiyle İnönü'nün alakası yoktur, kendinden önce varolan bir yasadır bu.

konuyu uzattıkça rezil olduğunu farkediyorsundur umarım, senin farkındalığını sağlamakla uğraşamam.

• hashus1099 kullanıcısına yanıt
    İki mesaj alıntıladınız ve bana rezil dediniz saçmalamakla itham ettiniz ve birde seninle uğraşamam dediniz Üslubunuzdan ne kadar objektif ve bilgin biri olduğunuz anlaşılıyor zaten aydınlattığınız için teşekkür ederim verdiğiniz objektif ve tartışılmaz deliller sayesinde artık bende menderes den yüzüne tükürülesi bir insanmış gibi bahsedeceğim ve dünya görüşümü şu andan itibaren değiştirdim çok minnettarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acht und zwanzig -- 6 Haziran 2014; 19:32:26 >
  • acht und zwanzig kullanıcısına yanıt
    üslup ile objektifliğin alakası yoktur. haketmediğin bir sabrı sana gösteremem, zira mantık hatalarından başka bir şey içermeyen mesajlarına tahammül etmek tam bir enayilik olur.
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Sizin üslubunuzdaki biri ile muhattap olmak beni ve savunduğum davanın şerefini alçaltır. Eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acht und zwanzig -- 6 Haziran 2014; 19:57:03 >
  • Aragorn0734 A kullanıcısına yanıt
    Valla ben yanlış hatırlamıyorsam TC'nin 1 yıllık bütçesinin yarısı filan gibi eleştiriler görmüştüm. Ama cidden bu Uçak konusunda doğru-gerçek-yarı gerçek birbirine karışmış, tam bir çorba!
  • Heh, hehh, bu iyiymiş işte şimdi iyice gözüme girdi İnönü!
    O kuşak öyle ama, inanmayanlar olabilir ama Celal Bayar da böyledir. Bu ülkede Kurtuluş Savaşını başaran kuşak hacı-hoca takmadı!
    Birde Uşak komik geldi bana, daha 7-8 yıl önce İnönü'yü sanıyorum silah çeken subaylar filan kurtarmıştı saldıran Demokrat Partililerin elinden! Eyy yüce müslüman Türk milleti seni bir anlıyabilsem!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrChaplin

çok eskiden bir tarih forumunda görmüştüm.bir abi bahsediyordu belgeden filan ama kim veya nerde hatırlayamıyorum..ama gerçekten böyle birşey vardı zira o adam olmamış birşeyi söylemezdi tarih bilgisi genellikle belgelere dayalı ve geniş kapsamlı bilgisi olan biriydi..

@Aragorn0734 yukarda açıkladım.dostluk antlaşmasını bilmeyen zaten yok o daha çok ticari bir antlaşmaydı.benim dediğim olay halkla açıklanmış birşey değildi..

neommy nin yorumu ise dikkate alınacak kadar akıllıca bir taktik..stalingrad'ın düşmeyeceğini anlayınca oyalamak için yapılmışta olabilir mantık payı yüksek..ama stalingrad kuşatmasından önce olduğunu biliyorum ben..

cevdet sunay'ı sadece isim olarak biliyorum.türk siyasi tarihi bilgim pek fazla olduğu söylenemez doğrusunu sizden dinlemek isterim..

stalin'e karşı tutumu nasıl yaptı bilmiyorum ama ordada başarılıdır bence.cunku stalin her zaman boğazlara girmek ve ordan sıcak sulara atılmak istiyordu..ayrıca bilindiği gibi türkiye'de nisan ayında kağıt üzerinde wwıı ya girmişti savaş sonrası fondan yardım almak için..

birde şöyle birşey var okuduğum kadarı ile inönü ile atatürk'ün arası son dönemlerde pek parlak değildi..daha fazla detaylara girmek istemiyorum bu ilişki arasında cunku cok sağlıklı bilgim yok..tek bildiğim ilişkilerinin iyi olmadığı fevzi çakmak'ın inönüden pek hoşlanmadığı ve bu kesinmi bilmiyorum ama vasiyeti sonradan değiştirildi kendi yazdığı vasiyette inönü'ye herhangi birşey bırakmamış ama sonradan vasiyet değiştirilmiş diye birşey okumuştum ama bu büyük ihtimal kolpa haber..zira zaten sadece inönü'nün çocuklarının yurtdışında okuması için belirli bir fon oluşturulmasını istemişti m.kemal vasiyetinde ??

eklemek ve düzeltmek istediğiniz birşey varsa bekliyorum.
    Benim Stalingrad yorumum hafifçe şamata ve ciddi bir Tarih bilgisi kökenli değil. Tarih ilgi alanım değil zaten.
    Ama doğrusu Stalingrad ön koşullu bir gizli Anlaşma bana çok tuhaf gelir.
    Sizinle benzer düşünmüş alttaki linkteki vatandaşta, Ermeni olmasını tarafsızlığı açısından gözüm tutmadı, ama " Stalingrad düşseydi Japonya ve Türkiye Rusya'ya saldıracaklardı " demiş.
    Oysa Rusyanın Türkiye Büyükelçisi o dönemde tam tersini düşünüyordu, internetten bulunabilir, Stalin'e " Türkiye Rusya'ya saldırmayacak " diye garanti vermiş adam, üstelik içkili haldeyken ve tabii ki kellesine! ( altının Stalin yoldaşı kurtarması düşünülemez zaten )
    Cevdet Sunay'ı bilmemekle az biliyor sayılmazsınız! Askerdir, Bayram mesajları haricinde birşey yaptığını pek hatırlamıyorum bende Cumhurbaşkanı olduktan sonra.

Ek: Üstte bahsettiğim linki unutmuşum;

http://en.interaffairs.ru/editors/360-stalingrad-history-the-imperative.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 6 Haziran 2014; 22:18:58 >

• Sovyetler ile Almanya 2.Dünya Savaşı'nın başında beraberlerdi. O sırada da Türkiye İngilizve Fransızlar ile beraberdi ve imzaladığı anlaşmaya göre Almanya'ya savaş ilan etmesi gerekiyordu. Peki Türkiye imzaladığı anlaşmaya rağmen Almanya'ya neden savaş ilan etmedi? Çünkü anlaşmanın maddelerinden birisi Sovyetler ile savaşa girebileceği durumlardan kaçınmasına imkan veriyordu. Türkiye de Almanya'ya savaş ilan ederse, savaşın başlangıcında birlikte hareket eden Sovyetler ile de düşman olacaktı. Böylelikle Dünya Savaşına girmekten kaçındı.

Daha sonra ise Almanlar Balkanlar'da ilerlemeye başlayınca Sovyetler ile araları bozuldu. Almanlar Türkiye sınırına dayandılar ve Sovyetler ile ilişkileri bitti artık. Türkler ise naptı? Sınır kapısına dayanan Almanlar ile saldırmazlık paktı imzalamayı başardı aynı zamanda Irak'a da Alman tanklarının Türkiye üzerinden geçmesine izin vermedi. Daha sonra Almanlar strateji değiştirip Sovyetler'e yürümeye karar verdiler.

Bu durumda ne gizli anlaşması allah aşkına? Türkiye başından beri İngiliz ve Almanlar ile birlikte ama savaşa girmiyor çünkü Sovyetler ile de arasını bozmak istemiyor ve asıl neden savaşa girmek istememesi.

O dönemden hala gizli anlaşma kaldığına inanan varsa da saftır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Valla ceza alacam ama susmayacağım
    İnönü İslam dusmanidir
    Neden mi?
    Ezan Türkçe okutuldu yillarca
    Kuranı kerim ler yillarca gizli gizli okundu bu ülkede kimileri mağaralara sakladı daha gecen yyillarda bulundu doğuda bir mmagarada onlarca. Kuran
    Simdi sevmemek benim hakkim ama sevmiyorum diyede sovemem o benim hakkim değil
    Allah cc cezasini verir hakedenin bana yada kimseye kalmadi ceza vermek

sen ölüler hakkında hüküm verebiliyorsan velevki kulaktan bulma şeylerle insanlar hakkında hüküm veriyosan islam düşmanı deyip agır bi itiraf atıyosan bilki günaha giriyosun kuranı kerımın gizlice okundugu felan yok şimdi diyeceksın namaz hocası kitapları kaldırıldı vs o namaz hocası kitabında mevlit vs dini kitaplarında okadar islamla zıt örtüşen şeyler vardıkı onları kaldırıp yerine daha sade insanların öğrenebileceği şekilde dini şartlara uygun bir şekilde kitap bastırdı bu bir camileri yıktılar diyeceksin yıkılan camilerin cogu yunan savaşından kalma bazı camilerde kullanılmadıgı için okul gibi eğitim yerlerine cevirlmiştir ki inonu zamanındakı cami yapım ve restarsyonlara bak derim sizin o cok övündüğünüz adnan mendres siyasal rant ugruna kaç cami kaç tarihi eser yıkmıştır bilmem biliyomusun kaldıkı Allaha kendı dilinde dua etmek güzel birşey değilmi tabiki arapçasını bil ama okudugununda anlamını bil.. sana sorsam ezanın türkçesini bana söylebilcekmısın ha net alemındeyız biyerden bulup illa dersin.. daha bırak ezanı bilmeyi bu millet türkçesini daha 4 halifenin kim oldugunu bilmeyenlerle dolu inonuye pek mesafeliyim ama ölen biri arkasından yapılan bu agır ihtamlar bir müslümana yakışmaz bir insanın dinini kendı dili gibi öğrenmesıde yoktur ayrıca hee bilirsin anlamını yene kuranın orjinal dilinde okursun bana sorarsan eğer sen biliyomusun okdugun duaların tercümesini diye sorcaksan bilmiyorum bunuda iletiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Valla ceza alacam ama susmayacağım
    İnönü İslam dusmanidir
    Neden mi?
    Ezan Türkçe okutuldu yillarca
    Kuranı kerim ler yillarca gizli gizli okundu bu ülkede kimileri mağaralara sakladı daha gecen yyillarda bulundu doğuda bir mmagarada onlarca. Kuran
    Simdi sevmemek benim hakkim ama sevmiyorum diyede sovemem o benim hakkim değil
    Allah cc cezasini verir hakedenin bana yada kimseye kalmadi ceza vermek

sen ölüler hakkında hüküm verebiliyorsan velevki kulaktan bulma şeylerle insanlar hakkında hüküm veriyosan islam düşmanı deyip agır bi itiraf atıyosan bilki günaha giriyosun kuranı kerımın gizlice okundugu felan yok şimdi diyeceksın namaz hocası kitapları kaldırıldı vs o namaz hocası kitabında mevlit vs dini kitaplarında okadar islamla zıt örtüşen şeyler vardıkı onları kaldırıp yerine daha sade insanların öğrenebileceği şekilde dini şartlara uygun bir şekilde kitap bastırdı bu bir camileri yıktılar diyeceksin yıkılan camilerin cogu yunan savaşından kalma bazı camilerde kullanılmadıgı için okul gibi eğitim yerlerine cevirlmiştir ki inonu zamanındakı cami yapım ve restarsyonlara bak derim sizin o cok övündüğünüz adnan mendres siyasal rant ugruna kaç cami kaç tarihi eser yıkmıştır bilmem biliyomusun kaldıkı Allaha kendı dilinde dua etmek güzel birşey değilmi tabiki arapçasını bil ama okudugununda anlamını bil.. sana sorsam ezanın türkçesini bana söylebilcekmısın ha net alemındeyız biyerden bulup illa dersin.. daha bırak ezanı bilmeyi bu millet türkçesini daha 4 halifenin kim oldugunu bilmeyenlerle dolu inonuye pek mesafeliyim ama ölen biri arkasından yapılan bu agır ihtamlar bir müslümana yakışmaz bir insanın dinini kendı dili gibi öğrenmesıde yoktur ayrıca hee bilirsin anlamını yene kuranın orjinal dilinde okursun bana sorarsan eğer sen biliyomusun okdugun duaların tercümesini diye sorcaksan bilmiyorum bunuda iletiyim

Ahır yapıldı dedikleri camii olayı var birde,
    Camii değil kullanılamyan medrese bölümünü köylüler geçici olarak kullanıyorlar,köylü fakir ozamanlar ahırıda yok orası boş diye koyuyorlar,camiye açılan kapısıda hep kapalı kalmış,
    daha sonra o camiiyi yine CHP restore ettiriyor,başkabakan birde mecliste felan ahır yapıldı diye propaganda yapıyordu,camiiyi restore ettiren zaten CHP

bu arada AKP dönemide bir tarihi camii...
    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10258018_489142337855263_3372408572661866540_n.jpg

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.