Şimdi Ara

İşmeci 80 Dereceyi gösteriyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Phenom II X4 955 Black Edition işlemcim var...
    İşmeci oyunda iken 70 dereceleri gösteriyor...Oyundaykende biraz kasılma oldu dedim acaba ekran katımı sıcak diye ama ekran kartı 48 de çok stabil çalışıyor...

Birde CPU fanından çok ses geliyor vuuuuuv gibi...Ne yapmamı önerirsiniz?

EDİT: Son sıcaklık 80 oldu...Ekran kartıda 64...Ekran kartı yükte normal 64 sanırım...Ama CPU'nun 80 olması sanırım garip bir durum edğil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi araknafobia -- 23 Nisan 2010; 14:02:58 >

• işlemci fanı oturmamış olabilir
    kasa çok tozlanmış olabilir
    macun kötüleşmiş olabilir
    x4 955 için yükte 80 derece hiç normal değil.
  • Bencede 80 derece normal değil..

Kasa içini güzel bir temizleyin.

Termal macunun durumuna bakın eğer kötüyse yenileyin.
  • Kasa iç temizliğini yapacağım...
    Şuan sadece internette gezerken bile 66-67 derece...

Termal macuna nerden nasıl bakacağım...Kötü olup olmadığını nasıl anlarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: araknafobia

Kasa iç temizliğini yapacağım...
    Şuan sadece internette gezerken bile 66-67 derece...

Termal macuna nerden nasıl bakacağım...Kötü olup olmadığını nasıl anlarım?

fanını sök macun kurumussa bezle temizleyip yenile kasanın kapağını açık bırak
  • Nasıl sökeceğim onuda bilmiyorum hiç...2000 TL'lik kasa tırsıyorum birşeylere dokunmaya...
  • quote:

Nasıl sökeceğim onuda bilmiyorum hiç...2000 TL'lik kasa tırsıyorum birşeylere dokunmaya...

yakındaki bir pc ciye götür halletsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU sıcaklığı 80 derece
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

Nasıl sökeceğim onuda bilmiyorum hiç...2000 TL'lik kasa tırsıyorum birşeylere dokunmaya...

Tabi eminim o sahibinden daha hassas davranacaktır.
  • Arkadaşlar biraz takip ettim çok oyun kasmazsam 73-74 ün üstüne çıkmıyor...Fan için para birikirmeye başlayacağım...Acaba böyle 2 ay felan idare eder mi?

PC'ye de gerçekten zor güven oluyor...O yüzden hep yanlarında dururum yanımda yap yoksa götürüyorum derim...O zaman biraz dikkatli oluyorlar...
  • Hiçbir kart oyundayken 48 derece de kalmaz eğer oyun açıkken alt+tab yapıp GPU sıcaklığına baktıysan o zaman 3D görüntü olmadıgı için GPU kullanılmaz ve düşük görürsün. Yani ALT+TAB yapınca gördüğün anlık değer, alt+tab yapmadan kullandıgın GPU sıcaklığı değildir.
  • Aynı işlemci bende de var.
    Anakart 38 derece, işlemci 39 derece, gpu 45 derece, harddisk 38 derece.

Internette geziniyorum, dvb programı açık, torrent dosya indiriyor.

Fanın macununda sorun olabilir veya CnQ özelliğini kapatmış olabilirsin.
    CnQ (Cool and quiet) özelliği işlemcinin yüke göre frekansını ve voltajını değiştirmeye yarıyor. Eğer ortada ciddi yük yoksa, işlemci frekansı 800 mhz e kadar düşüyor. Yük durumuna göre gerekli frekansa ayarlıyor.

Bu şekilde yüksek sıcaklık değerlerinde kullanman saglıklı olmaz.
  • Şuan sadece internette geziyorum ve CPU sıcaklığı 65...Bu normal değil sanırım...
    En ksıa zamanda içini değiştirip birde ona bakacağım...Tozdan olabilir diyorlardı...

En düşük kullanımda bile 65...of ya of... :(
  • quote:

Şuan sadece internette geziyorum ve CPU sıcaklığı 65...Bu normal değil sanırım...
    En ksıa zamanda içini değiştirip birde ona bakacağım...Tozdan olabilir diyorlardı...

işlemci c3 rev. ise bu işlemcisinin max çalışma sıcaklığı 62c diye belirtilmiş.sıcaklıklarınız aşırı yüksek.
    http://products.amd.com/EN-US/DesktopCPUDetail.aspx?id=618
  • Tam oyundan çıktım 79 du cPU sıcaklığı....Tehlikeli değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: >skunk<

quote:

Şuan sadece internette geziyorum ve CPU sıcaklığı 65...Bu normal değil sanırım...

işlemci c3 rev. ise bu işlemcisinin max çalışma sıcaklığı 62c diye belirtilmiş.sıcaklıklarınız aşırı yüksek.
    http://products.amd.com/EN-US/DesktopCPUDetail.aspx?id=618

Sanırım bu versiyon...Bu versiyon olmasa bile max sicaklığın çok farkedeceğini sanmıyorum...
    Olsa olsa 65 felan olur...Benimki 80 e çıkıyor...O değil normal şartta 62-63...

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

Tabi eminim o sahibinden daha hassas davranacaktır.

neki bu alienware marka pc filanmı

• Arkadaşlar sorun aşırı tozlanmadan kaynaklıymış...Götürdüm tanıdığa içini iyice temizledi...Sessiz ve normal sıcaklıkta bir pc ye dönüştü...Hepinize ilginiz için teşekkür ederim... ;)
  • alien ware da ne pcler topluyor arkadas...kardesim senin işlemcinin muhtemel fanı oturmamıştır yada biosla falan es kaza oynadıysan carpanlarında voltajında macununda problem olabilr nerden aldysan git sor bi fikir sunarlar daha sonra gtrrsün sen elleme bosver icin rhat etsin sen görmeden hallolsn:D:D ama kasa geri gelince işlemcine bak aynımı dye:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canercingoz -- 26 Nisan 2010; 5:12:00 >
  • Bios ayarlarinda fan ayarini otomatik'den cikartip, senin ayarlamani saglayan bir kisim var.. genelde "Health" kisminda olur.. "Smart fan" falan gibi bir ayar... orda ayarlayabilirsin... bir bak bakalim duruma... bazilari "%" seklinde ayarlaniyor.. bazilari derece seklinde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.