Şimdi Ara

İşletme mi 3.seneye kalmak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lisede 1 sene kaldım.Geçen senede başka bir şehirde işletme okumaya gittim ama gittiğim şehre ve üniversiteye bir türlü alışamadığım için ikinci dönem bıraktım.Tekrar girdim sınava daha sözel ağırlıklı olduğu için kendi şehrimde kamu okumayı düşünüyordum ama sonuçlar açıklanınca tutma ihtimali çok zora girdi.
    3. seneye kalmak istemiyorum(arkadaşlarımdan yeterince geri kaldım ve bir daha da o stresin altına girmek istemiyorum)
    Bir yandan da sözelci olduğum için işletme de matematik,iktisat gibi derslerde zorlanıcağımı düşünüyorum.Ama dil öğrenme merakım falan olduğu için kendimi geliştireceğimide düşünüyorum.
    Bunların dışındaki bölümlerde tarihin ataması az ve özelde şansı olmadığı için işletmeden sonra yazsam mı yazmasam m kararsızım?
    Tavsiyelerini bekliyorum

• Ayni durumda sayiliriz hocam. Benimde sinava 2.girisim oldu. Siralamalarim genelde 110binle 130bin arasi. Sayisalciyim ve gecen yil tercih ettigim bi bolum gelmisti ama gitmemistim okul puanim yari yariya kirildi maalesef :(

Ilkogretim mat dusunuyordum ama sonuclar tam haya kirikligi oldu, şuan doguda van mus siirt karsta falan geliyor sadece.

Muhendislik yazmayi dusunmuyorum, siralamam 120bin zaten gidecegim universiteden pek iyi şeyler kapacagima inanmiyorum.

Bu siralamayla zaten pek duzgun bolumlerde gelmiyor.

Gunlerdir dusunuyorum, kimi gün "Bi sene daha kalayim calisirim nolacak daha iyi yerlere giderim, en azindan ilerde kpssden 80 ustu almak icin calisinca 'niye bi sene daha kalmadim' diye pismanlik duymam" diye konusuyorum kendi kendime. Kimi gunlerde ise "gideyim rahat edeyim tekrar stres falan yasamiyayim, arkadaslarimda neresi gelse gidiyor kimse kalmiyor, bende neresi gelse tercih yapayim bi sene yatip oturrum rahatima bakarim" gibi dusunceler geciyor kafamdan.

Anlayacaginiz benimde kafam karisik 3.seneye kalmak konusunda kararsizim ve ailemde pek yardimci olmuyor bu konuda bana, bazilari diyor kal calis bu sefer duzenli calis, kimisi ise git diyor neresi gelirse, kpssden atanamasan bile ozelde falan calisirsin bi sekilde iş bulursun diyor.

Şimdi 3.seneye kalirsam ilerde, niye 3.seneye kaldim diye pismanlik duymam. Ama 3.seneye kalmazsam ilerde, niye bi sene daha bekleyipte en azindan daha iyi universiteye gitmedim, diye pisman olabilirim.

Ben aslinda hayallerimin pesinde kosmak istiyorum, başarsamda başaramasamda. Ve tercihlerin 1.gunu bitti, ben hâla kararsizim.

Nolacak halimiz hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SonJnow kullanıcısına yanıt
    Gerçekten ne yapıcaz biz kardeşim 2.günde bitmeye yakın.
    Şimdi düşünüyorum 1 sene daha durayım seneye hem okul puanım hem de 2 senelik tecrübemle Türkçe öğretmenliğine giderim diyorum.
    Sonra aklıma geliyo ,zaten arkadaşlarından 2 sene geri kaldın 3.seneye kalmak da neymiş diyorum o stresin altına br daha girmek de istemiyorum
    Sonra sözelci olduğum için işletmenin matematik,iktisat derslerinden korkuyorum
    Tarihe gidicem ataması yok
    Kafayı yiyicemyakındır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elnino6464 -- 30 Temmuz 2016; 17:59:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elnino6464 E kullanıcısına yanıt
    Senin adina sevindim hocam kararini vermissin :) bende yazicam artik insallah gelir istedigim yer giderim. Artik alisirim heralde diger sehirlere hocam :)

• Direk sunu yapin diyemem ama sevgilimle tanistigimizda universite sinavina 2. Girisiydi ve tekrar istemedigi bolumu yazdi. 2 sene okumaya calisti ve okuyamadi dayanamiyorum diyerek birakti sinava tekrar hazirlandi. Ders calismayi bilen birisi degildi. Ders calismak masa basinda saatlerce oturmak degildir. Kendisi normalde 80binden ileri yapamayan birisi iken ders calisma disipliniyle su an tm3 te 12bin oldu ve hukuk yazicak. İsin garibi de kandisi sayisalciydi ve tm asla yapamiyordu fakat gunde 1 saatlik calismasini da eksik etmedi tm derslerine. Bazen beklemek ve caba gostermek guzel sonuclar getirebilir ama sevgilim ders calismayi ogrenemeseydi yine bi hayal kirikligi yasayacakti orasi kesin. Siz de eksiginizi bulmaya calisin. Eger daha iyisini yaparim diyorsaniz kalin ama eksiginiz yoksa ve elinizden gelen buysa bir seneyi de heba etmeye gerek yok

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.