Şimdi Ara

Isletme (MBA) Yuksek Lisans Mulakat Sorulari? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
4
Favori
33.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Konu kendini tekrarlanamaya başladı o yüzden son birşey söyleyip gelecek planını kendin yapmalısın. Hırs yapıp birilerini kendine rakip görürsen yıprarsın. birşeyi yaparken gerçekten istiyor muyum diye kendine sor. Ben dahil birçok tanıdığım bu hataya düştü, mutsuzluk ve başarısızlıktan başka birşey getirmedi. Bu gibi konularda kimse umurunda olmasın. İnsanların senden yapmanı istediklerini yapmak istiyor musun önce kendine sor. İnat yapmakla anca kendini yorarsın ve bir adım ileri gidemezsin. İngilizce okumak istemiyorsan okumazsın bu kadar basit. ama öğrenmen son derece yararına olacak bunuda söylemeden geçmek istemiyorum.

Sana başarılar dilerim. Okulun ilk zamanları çok çekingen davranma farklı arkadaş ortamlarına gir çık ve sana en uygun olanını seç.Üniversite ortamı öyle bir ortam ki daha önce sana sunulmayanlar bir kerede karşına geliyor ve eğer kontrolünü kaybedersin her türlü saçmalığı yapıyorsun: siyasi oluşumlara kendini kaptırmak, alkole ve esrara kendini kaptırmak vs. sigara içmiyorsan sakın ola başlama, siyasi oluşumlara kesinlikle katılma sana ve geleceğine hiçbirşey katmıyor.

Hocam bende dgs ile işletmeye geçiş yapmayı düşünüyorum. Farklı olmak için MBA yapmak gerekiyor. Sizce MBA size ne katacak ? İşletme mezunu bir firmaya ofis çalışanı olarak girebiliyor diyelim. Siz MBA yapınca ofis çalışanı değilde mesela direk şef olarak başlar mısınız ? Ayrıca bankaların MT sınavlarını düşünüyorum. İnşallah birisini kazandım mı hayatım kurtulacak demektir.

Onu unut, lisans mezunu personel olur ama MBA yaparsam sef olurum.

Eger bir yere yeni gireceksen isin en altindan baslayacaksin bu MT'lerde de oyle. Stand isi de var, yurtdisi iside. MBA sana ne katar? Global isletme vizyonu kazandirir, bakis acisi saglar, hizli, statejik karar verme yenenegi saglar, calisacagin firmada ilerleyen yillarda yonetici kadrosunda calismani saglar. Oneriler is bulduktan sonra MBA yapmandir fakat bulmadan da yapabilirsin.

MT sinavlari zordur. Ingilizce, grafik okuma, alan ile ilgili sinav gibi testlere tabi tutulursunuz. Banka istiyorsaniz ingilizce olmali bence. Tanidik var Granti Bank'ta 1.000 TL dil tazminati aliyor. Yani maasina ek 1.000 TL ama adamin TOEFL 100'den fazla. Ne yap et 4 yilligagec hocam sen. ALES sinavina da gir calismasan bile kendini dene. 75 uzerine cikmayi hedefle.

@Alpay
    Kesinlikle oyle gorunmedin yanlis anlama hani disaridan bakan bilincsiz insanlar oyle gorebilir manasinda yazdim yoksa iyi bilgilerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 26 Ağustos 2012; 16:30:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

Onu unut, lisans mezunu personel olur ama MBA yaparsam sef olurum.

Eger bir yere yeni gireceksen isin en altindan baslayacaksin bu MT'lerde de oyle. Stand isi de var, yurtdisi iside. MBA sana ne katar? Global isletme vizyonu kazandirir, bakis acisi saglar, hizli, statejik karar verme yenenegi saglar, calisacagin firmada ilerleyen yillarda yonetici kadrosunda calismani saglar. Oneriler is bulduktan sonra MBA yapmandir fakat bulmadan da yapabilirsin.

MT sinavlari zordur. Ingilizce, grafik okuma, alan ile ilgili sinav gibi testlere tabi tutulursunuz. Banka istiyorsaniz ingilizce olmali bence. Tanidik var Granti Bank'ta 1.000 TL dil tazminati aliyor. Yani maasina ek 1.000 TL ama adamin TOEFL 100'den fazla. Ne yap et 4 yilligagec hocam sen. ALES sinavina da gir calismasan bile kendini dene. 75 uzerine cikmayi hedefle.

@Alpay
    Kesinlikle oyle gorunmedin yanlis anlama hani disaridan bakan bilincsiz insanlar oyle gorebilir manasinda yazdim yoksa iyi bilgilerdi.

MT için bankaların alan testleri sınavları oluyor. Ekonomi , muhasebe filan. Dil yönünden de gerçekten iyi bir artı para veriyor. MT olmasak gişede çalışsak bile alınabiliyormuş bu dil tazminatı. Şimdi 4 yıllıkta okumadığım için ekstra işlere yönelmiyorum ama 4 yıllığa geçince bu sefer mesleki bilgileri edinmek için çalışacağım. İngilizce içinde 4 yıllığa geçince çalışmaya başlayacağım , yurtdışına da çıkarsam gideceğim. Birde şunu duydum MT tanıdıklarımdan eğer kötü sayılan bir üniversite bitirmiş olsan bile MBA'yı iyi bir üniversitede yaparsan o kötü denilen üniversiteyi es geçer MBA yaptığın üniversite ile tanınırsın diye.

• Konu bir sene sonra önüme çıkıcak. Dolayısıyla up..
  • Su toefl sınavından sorulara baktm ornek kolaymıs yaptm hepsını. Gırım mı sınava ılerde ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazarlama , fınans , ınsan kaynakları ..Hangısı daha ıyı acaba ?

• 2 üniversite bitirmiş bir insan olarak söylüyorum. Pazarlama- Finans farklı iki bölüm. Kafa olarak hangisi size uygun geliyorsa okuyun derim. Ama bence finans daha geniş kapsamlı ve ileride daha çok iş imkanı bulunan bir sektördür diye düşünüyorum..
  • Fınans dha cazıp gelıyor bana da. Bakalım hayırlısı ben unv okurken toefl sınavına gırmek ıstıyorum kacıncı sınıfta gırmelıyım ?

• hayirli olsun arkadaslar bende bu sene basvuracam nasipse ielts sinavi yuksekte gecerli olur mu? eger olursa hem amerika hemde Turkiye gecerliligi acisindan super olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enduluslucoban -- 26 Ağustos 2012; 18:29:07 >
  • Bu sene İst uni ikt fak. turkce isletme kazandim. kendimi gelistirmem icin neler onerirsin ? Okul baslar baslamaz bir yerlere girip calismayi dusunuyorum. İlk seneden ing kursu tavsiye ediyor musun ?

• Ben de ısletme fakultesı turkce ısletme kazandm. Toefl gereklı. Ornek sorularına baktım kolay$ ıng sevıyem de ılerı sevıyeymıs anadolu cıkıslıym herseyı gorduk. Bı ustunden gecersem ıng nın toefl hazrlk kursuna da gıdersem benı ıse almamaları ıcın sebep kalmaz sen de oyle yap. Ben bu sene harclıklarımı bırıktırıp 2. Sene toefl ıcın kursa yazılacagm 3-4 ay zaten o da. Onun dısında 1. Sınıfta ıng veya bılgısayar kursuna gıt ben de gtmek ıstyrm ama gdeblr mym blmyrm bu sene. Derslere alısım kendıme guvenrsem 1. Sınıfın sonunda tanıdıgın yanında staja baslıcam maksat bıseyler ogrenım dye. Sen de basla 1. Sınıfta 4. Sınıfın sonuna kdr staj yap hep. Gerekırse unv zamanında part tıme calıs. Ama calısma alanın genıs olsun her sektorde calıs yanı. Sonra yuksek lısans yapcaz bız de MBA sonra Mt sınavlarına da gırersek onumuz acılır ıste

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevtap C.

Ben de ısletme fakultesı turkce ısletme kazandm. Toefl gereklı. Ornek sorularına baktım kolay$ ıng sevıyem de ılerı sevıyeymıs anadolu cıkıslıym herseyı gorduk. Bı ustunden gecersem ıng nın toefl hazrlk kursuna da gıdersem benı ıse almamaları ıcın sebep kalmaz sen de oyle yap. Ben bu sene harclıklarımı bırıktırıp 2. Sene toefl ıcın kursa yazılacagm 3-4 ay zaten o da. Onun dısında 1. Sınıfta ıng veya bılgısayar kursuna gıt ben de gtmek ıstyrm ama gdeblr mym blmyrm bu sene. Derslere alısım kendıme guvenrsem 1. Sınıfın sonunda tanıdıgın yanında staja baslıcam maksat bıseyler ogrenım dye. Sen de basla 1. Sınıfta 4. Sınıfın sonuna kdr staj yap hep. Gerekırse unv zamanında part tıme calıs. Ama calısma alanın genıs olsun her sektorde calıs yanı. Sonra yuksek lısans yapcaz bız de MBA sonra Mt sınavlarına da gırersek onumuz acılır ıste

ingilizcem iyidir ama kursla falan gelistirmem lazım. bu sene kursa gidicem.(ins)

haftasonları part time calısmayı dusunuyorum. bos bos gezip tozmanın alemi yok. tabi arada turlu kacamaklar yapıcam.

cesitli sertifika programlarına falan gitmek istiyorum ama nerede ne var pek bilgim yok acıkcası.

kahrolsun kapitalizm!

• Hehe kursa gıdıceksen bu sene muhtemelen haftasonu gıdersın o yuzden calısmaya da yazın basla yaza yakın da olabılır. Bılgısayar kursuna gıt seneye de 3.4. Sınıfta da toefl falan kursuna gıt sınava gır. En ıyısı bu smdılık

• quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

Matthew_ : Kazandim.

Sevtap: Turkce idi benim MBA.

Alpay_86 : Kayit yaptirmadim :) Philips Morris'te is buldum Izmir'de. Buraya basvurucam.

Kendi okulumda Tarim Ekonomisi bolumu yuksek lisansini kazanmistim. Sonra Istanbul Uni - MBA kazandim simdi sira Ege Uni.'de hayirlisi...

her üniversiteden mba mı kazanıyonuz ?
  • Oncelikli olarak onerilerim:

1) Ingilizcenizi kesinlikle gelistirin IELTS 'ten 6,5 alin, KPDS veya UDS 'den minimum 70 yani. Bu sinavlarin gecerliligi 2-3 yil oldugundan 3. sinifta elinizde bulunsun.

2) Sosyal olun, AEISEC, ogrenci klupleri falan katilimci olun.

3) Yurtdisi tecrubeniz olsun. Work and Travel, Erasmus, Gonullu Programlar.

4) Diploma notunuz onemli 3.00 ile mezun olun.

5) Yuksek yapacaksaniz KPDS, UDS, ALES gibi sinavlari son seneye sikistirmayin.

6) Stajinizi buyuk bir kurumda yapin.

7) Sertifikaniz olsun. Okulunuzda bunun icin karsiniza firsatlar cikacak zaten.

@kıpçak+kk

Istanbul Universitesi hocam.
  • Pekı tesekkurler

• guzel konu, hem mesajim dursun hem isine yarayacak kisiler gorsun.
  • Ben mulakati kazandim ama kayit yaptirmadim sebebi Izmir'de is buldum ulusotesi bir firmada. Onlarda kendi alanim ile ilgili yuksek lisans yapmami istemisti. Genel hatlari boyle ama umarim arkadaslara yardimci olur.
  • bende ist üni işletme fakültesi türkçe işletme ile dokuz eylül üniversitesi iibf işletme (türkçe) arasında kaldım izmirde yasıyorum önerileriniz nedir acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: vuhuu

bende ist üni işletme fakültesi türkçe işletme ile dokuz eylül üniversitesi iibf işletme (türkçe) arasında kaldım izmirde yasıyorum önerileriniz nedir acaba

İş önceliğin olsun iş nerede kolay bulursan orada yap.
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE 19 AĞUSTOS 2013 TARİHİNDE YAPILAN İNGİLİZCE MBA MÜLAKATI YAKLAŞIK 3-4 DK SÜRDÜ VE SPESİFİK HİÇ BİR SORU SORULMADI. KENDİNDEN BAHSET DEDİLER. ANLATTIKLARINDAN YOLA ÇIKARAK SOHBET HAVASINDA KISA BİR KONUŞMA GEÇTİ. NEDEN MBA GİBİ SORULAR SORULMADI. BAŞINDAN SONUNA KADAR İNGİLİZCE KONUŞULDU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awie -- 20 Ağustos 2013; 12:53:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.