Şimdi Ara

Isletme (MBA) Yuksek Lisans Mulakat Sorulari? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
4
Favori
33.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevtap C.

Ben ıng olanına gecmek ıstemyrm ama.
    Turkce okuyarak bırseyler yapmak ıstyrm onların onune gecmek ıstyrm.
    Inat yaptm bıraz da kendıme.

Konu kendini tekrarlanamaya başladı o yüzden son birşey söyleyip gelecek planını kendin yapmalısın. Hırs yapıp birilerini kendine rakip görürsen yıprarsın. birşeyi yaparken gerçekten istiyor muyum diye kendine sor. Ben dahil birçok tanıdığım bu hataya düştü, mutsuzluk ve başarısızlıktan başka birşey getirmedi. Bu gibi konularda kimse umurunda olmasın. İnsanların senden yapmanı istediklerini yapmak istiyor musun önce kendine sor. İnat yapmakla anca kendini yorarsın ve bir adım ileri gidemezsin. İngilizce okumak istemiyorsan okumazsın bu kadar basit. ama öğrenmen son derece yararına olacak bunuda söylemeden geçmek istemiyorum.

Sana başarılar dilerim. Okulun ilk zamanları çok çekingen davranma farklı arkadaş ortamlarına gir çık ve sana en uygun olanını seç.Üniversite ortamı öyle bir ortam ki daha önce sana sunulmayanlar bir kerede karşına geliyor ve eğer kontrolünü kaybedersin her türlü saçmalığı yapıyorsun: siyasi oluşumlara kendini kaptırmak, alkole ve esrara kendini kaptırmak vs. sigara içmiyorsan sakın ola başlama, siyasi oluşumlara kesinlikle katılma sana ve geleceğine hiçbirşey katmıyor.

• Tamam tesekkurler turkce ısletmeye devam o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

Matthew_ : Kazandim.

Sevtap: Turkce idi benim MBA.

Alpay_86 : Kayit yaptirmadim :) Philips Morris'te is buldum Izmir'de. Buraya basvurucam.

Kendi okulumda Tarim Ekonomisi bolumu yuksek lisansini kazanmistim. Sonra Istanbul Uni - MBA kazandim simdi sira Ege Uni.'de hayirlisi...

Tarım ekonomisi üzerine tezli bir yüksek lisans yapmak istiyorum. finansı bitirdikten sonra ilk hedefim o olacak.Tarım geleceğin sektörleri arasında başı çeken sektörlerden biri. eğer yaparsan PM ninde işine yarayacak bir eleman olursun.
  • xbreakx sen ısletme turkce mı okudun yanı smdı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

quote:

Alpay_86 : Kayit yaptirmadim :) Philips Morris'te is buldum Izmir'de. Buraya basvurucam.

Kendi okulumda Tarim Ekonomisi bolumu yuksek lisansini kazanmistim. Sonra Istanbul Uni - MBA kazandim simdi sira Ege Uni.'de hayirlisi...

Tarım ekonomisi üzerine tezli bir yüksek lisans yapmak istiyorum. finansı bitirdikten sonra ilk hedefim o olacak.Tarım geleceğin sektörleri arasında başı çeken sektörlerden biri. eğer yaparsan PM ninde işine yarayacak bir eleman olursun.

Lisans cikisim da Ege Uni - Tarim Ekonomisi. Egitim iyidir, kaliteli adam gibi adam 3-4 hoca vardir. Merak edersen PM cakarsin. Bu arada Alpay'in Sevtap'a soylediklerine 100% katiliyorum. Disaridan okuyan ogut veren, cok bilmis gibi konusuyor diyebilir (Alpay icin) fakat dogrulari soylemis katiliyorum.

• quote:

Konu kendini tekrarlanamaya başladı o yüzden son birşey söyleyip gelecek planını kendin yapmalısın. Hırs yapıp birilerini kendine rakip görürsen yıprarsın. birşeyi yaparken gerçekten istiyor muyum diye kendine sor. Ben dahil birçok tanıdığım bu hataya düştü, mutsuzluk ve başarısızlıktan başka birşey getirmedi. Bu gibi konularda kimse umurunda olmasın. İnsanların senden yapmanı istediklerini yapmak istiyor musun önce kendine sor. İnat yapmakla anca kendini yorarsın ve bir adım ileri gidemezsin. İngilizce okumak istemiyorsan okumazsın bu kadar basit. ama öğrenmen son derece yararına olacak bunuda söylemeden geçmek istemiyorum.

Sana başarılar dilerim. Okulun ilk zamanları çok çekingen davranma farklı arkadaş ortamlarına gir çık ve sana en uygun olanını seç.Üniversite ortamı öyle bir ortam ki daha önce sana sunulmayanlar bir kerede karşına geliyor ve eğer kontrolünü kaybedersin her türlü saçmalığı yapıyorsun: siyasi oluşumlara kendini kaptırmak, alkole ve esrara kendini kaptırmak vs. sigara içmiyorsan sakın ola başlama, siyasi oluşumlara kesinlikle katılma sana ve geleceğine hiçbirşey katmıyor.

Hocam bende dgs ile işletmeye geçiş yapmayı düşünüyorum. Farklı olmak için MBA yapmak gerekiyor. Sizce MBA size ne katacak ? İşletme mezunu bir firmaya ofis çalışanı olarak girebiliyor diyelim. Siz MBA yapınca ofis çalışanı değilde mesela direk şef olarak başlar mısınız ? Ayrıca bankaların MT sınavlarını düşünüyorum. İnşallah birisini kazandım mı hayatım kurtulacak demektir.

• Guzel konustu sonucta okumus gormus bırısı. Tesekkur de ettım ona ama sana bı soru yonelttm sen turkce mı okudun ıng mı ?

• MT sınavı nasıl bısey ? Sınavı gecınce ne oluyor ?

• quote:

Guzel konustu sonucta okumus gormus bırısı. Tesekkur de ettım ona ama sana bı soru yonelttm sen turkce mı okudun ıng mı ?

En buyuk eksikligim, bolum Turkce idi. Tarim Ekonomisi okudum Ege'de. 3 kez ABD'ye gittim stajimi Israil'de yaptim. Ingilizcemi oyle duzelttim fakat TOEFL girsem iyi score alamam. :( Pratikte cok iyiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 26 Ağustos 2012; 15:25:14 >
  • Sen bnm moralımı ıyıce bozdun ama bu kdr gercekcı olmayaydın :(
    Benım sınavlarda ıyı olur ıng ama. Ing de secmedm nye gırım o sınava o da var .s

• quote:

quote:

quote:

Tarım ekonomisi üzerine tezli bir yüksek lisans yapmak istiyorum. finansı bitirdikten sonra ilk hedefim o olacak.Tarım geleceğin sektörleri arasında başı çeken sektörlerden biri. eğer yaparsan Philip and Morris ninde işine yarayacak bir eleman olursun.

Lisans cikisim da Ege Uni - Tarim Ekonomisi. Egitim iyidir, kaliteli adam gibi adam 3-4 hoca vardir. Merak edersen PM cakarsin. Bu arada Alpay'in Sevtap'a soylediklerine 100% katiliyorum. Disaridan okuyan ogut veren, cok bilmis gibi konusuyor diyebilir (Alpay icin) fakat dogrulari soylemis katiliyorum.

Kendini beğenmiş gibi göründüysem affola. Öyle bir niyet ile yazmadım. Sadece kardeşimi karşıma alıp vereceğim tavsiyeyi verdim Sevtap'a, aynı uslüp ile kardeşimede konuşurdum ama dışarıdan çok bilmiş görgüsüz gibi göründüysem kendime kızarım. Yıllardır forumda olmanın samimiyeti ile yazdım. Tekrar söylüyorum lütfen yanlış anlaşımasın kendini beğenme gafletinde bulunmamaya özen gösteririm.

• Hayır ben oyle anlamadım ya tesekkur ederım sorularıma cevap verıp bnı yonlendırdıgın ıcın.

• quote:

MT sınavı nasıl bısey ? Sınavı gecınce ne oluyor ?

Management( manager) Training denen 6ay-1 yıl arası süren bir eğitim programı.
  • Ben bu bolumde bı tek kpss sınavı var dye bılıyordum bı suru sınav cıktı karsıma :)

• quote:

Ben bu bolumde bı tek kpss sınavı var dye bılıyordum bı suru sınav cıktı karsıma :)

Bu sınavı Kpss ile bir tutma. MT programını şirketler kendi bünyesinde yapar. Mesela Metro cash and carry herhangi bir departmanı için yönetici yetiştirmek ister ve kariyer den ilan verir. Bunun gibi. Kpss nin formatı çok farklı
  • Desene daha ogrencegım cok sey var

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Hocam bende dgs ile işletmeye geçiş yapmayı düşünüyorum. Farklı olmak için MBA yapmak gerekiyor. Sizce MBA size ne katacak ? İşletme mezunu bir firmaya ofis çalışanı olarak girebiliyor diyelim. Siz MBA yapınca ofis çalışanı değilde mesela direk şef olarak başlar mısınız ? Ayrıca bankaların MT sınavlarını düşünüyorum. İnşallah birisini kazandım mı hayatım kurtulacak demektir.

MBA'i xbreakx yapmış bence bu soruyu ona yönelt, ben finans üzerine yükseğe kaydımı yaptırdım.

• quote:

MBA'i xbreakx yapmış bence bu soruyu ona yönelt, ben finans üzerine yükseğe kaydımı yaptırdım.

Pardon hocam. Acele evden çıkmam gerekti. Alıntıyı yanlış kişiden yaptığımın farkına varmadım.
  • quote:

En buyuk eksikligim, bolum Turkce idi. Tarim Ekonomisi okudum Ege'de. 3 kez ABD'ye gittim stajimi Israil'de yaptim. Ingilizcemi oyle duzelttim fakat TOEFL girsem iyi score alamam. :( Pratikte cok iyiyim.

Hocam bende dgs ile işletmeye geçiş yapmayı düşünüyorum. Farklı olmak için MBA yapmak gerekiyor. Sizce MBA size ne katacak ? İşletme mezunu bir firmaya ofis çalışanı olarak girebiliyor diyelim. Siz MBA yapınca ofis çalışanı değilde mesela direk şef olarak başlar mısınız ? Ayrıca bankaların MT sınavlarını düşünüyorum. İnşallah birisini kazandım mı hayatım kurtulacak demektir. İşletme okumamışsınız ama yine de orta halli cevap verebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.